icon

Podarilo sa vám donosiť dieťa po opakovaných potratoch?

suoerzena
13. jún 2019

Ahojte, chcem sa podelit o svoj pribeh a mozno sa aj opytat ci ste tu niektore po opakovanych potratoch? Mam 32rokov a za sebou dve missed aborts v priebehu pol roka. Prve tehotenstvo skoncilo v 16tt - nebola pritomna akcia srdca, aj ked predtym slo vsetko ako malo, po 2x som otehotnela po 5mesiacoch od kyretaze a skoncilo to v 8tt - opat ziadna akcia srdca, aj ked tentokrat v skorsom stadiu. V oboch pripadoch prislo spinenie a uz bolo po tehotenstve. Caka nas s muzom seria vysetreni a obiehanie lekarov.. O psychike ani nehovorim, nie je to lahke toto cele nejako spracovat. Je tu nejaka zena co sa jej po opakovanych potratoch podarilo donosit zdrave dieta? Prislo sa u vas na pricinu preco ste potratili?

Strana
z2
suoerzena
autor
22. okt 2019

Ahojte, tak po par mesiacoch mam za sebou uz takmer vsetky vysetrenia.. Genetika, endokrinologia, hematologia - vsetko OK, akurat mi zistili nedostatok vitaminu D a Zinku..este cakame za vysledkami z reprodukcnej imunologie. To uz beriem ako nejaku poslednu zastavku.. Na hemato mi lekarka povedala ze si budem pichat injekcie pri dalsom tehotenstve, aj ked z hemato pohladu sa nic nenaslo.. Cize ak sa nic nenajde na reprodukcnej, mozme sa do toho pustit znovu(aj ked ten strach je neskutocny, ze sa to zopakuje zas).

selest
22. okt 2019

@suoerzena drzim palce

maciatkoe
22. okt 2019

@suoerzena presne sme na tom, ako vy co sa tyka vysledkov. Uplne nic nam nikde nenasli. Ani na repr. imunologii. A 3 potraty mame s drahym ☹. Idem brat anopyrin, a po najdeni 2 ciarok mam hned ist na hematologiu, a snas mi daju clexan si pichat. Vraj nie vsetko sa da na hematologii zistit. A vela bab malo potraty a na hematologii nic nenasli. A aj tak im pomohlo brat anopyrin a pichat clexan.

luckamjar
22. okt 2019

@suoerzena
@maciatkoe Dievcata, ja už tiež 3x 😢 teraz posledný čerstvo...už aj liečba bola a zase nič. Je to hrozný pocit, lebo už nevieme ako dalej ani prečo sa to zakaždým rovnakým priebehom deje.

mariafraterova
22. okt 2019

@luckamjar ahoj ja som bola raz na potrate v januari 2018 plod mi odumrel nevivijal sa ale vôbec som nekrvacala nešpinila.. teraz som tehotna ale vidno len žlty vak nevieš mi poradiť čo to je ked ebryo tam neni bola som u lekraky pondelok mam ist zase a ze wraj ked sa enbryo neobjavi tak kyretaž 😐 ale ja zase nekrvacam ani nešpinim. To je ale hrozna psychika... A na tu helmatologiu to tak objednavaju ze o rok mam isť to je trošku asi neskoro nie..

luckamjar
22. okt 2019

@mariafraterova ja som mala už 3x rovnaký priebeh ako pises...neviem ako ďaleko v tehotenstve už si, či je ešte skoro a ten plod sa ti tam ešte môže objaviť alebo už dávno mal byt. Ja mám pobehane takmer všetko, aj som už mala liečbu a nič nezabralo. Už nevieme ako dalej ani prečo sa nám to takto opakuje a doktori sú samostatná kapitola, niekto ti nepovie prečo 😔

mariafraterova
22. okt 2019

@luckamjar dufam ze sa miobjavi to drobnatko 😐 je to velka psychika nechcela by som zase ist na ten kyret ale ked budem musieť ist tak pojdem inu možnosť nemam na tu helmatologiu som bola vcera aby ma objednali a ona ma objednala as na druhy rok dajak neskoro ne ked žene hrozi potrat a oni ti nepomôžu ..

luckamjar
22. okt 2019

@mariafraterova ale povedala si že si tehotna? To ta musia vziať hneď.

mariafraterova
22. okt 2019

@luckamjar asi vedia ked ma poslala ginekologicka no jedna tam bola s velkym bruchom a poslali jju domou ze vraj jej nepomozu

luckamjar
22. okt 2019

@mariafraterova no tak to by som skúsila ísť ešte inam👍

martina2ve
22. okt 2019

Ja som si to prezila... 🙈Behom pol roka 2potraty a za dalsi pol rok opat tehotna... ale zachranilo sa. Sice cele tehotensktvo bolo vysoko rizikove na liekoch, injekciach, sledovana v nemocnici ale dieta zdrave v 39tt cisarskym, a dnes je skoro 2rocna slecna ❤️❤️❤️ Zistili mi na hematologii ze problem mam s krvou, nejake "zmutovane geny" ci jak to nazvala 🤷🏼‍♀️ a zlu zrazanlivost, co bola asi pricina. Hlavne sa treba vystrojit trpezlivostou a verit ze to zvladnete 🌸🌸

mariafraterova
22. okt 2019

@luckamjar som z Michaloviec skusim v košiciach zavolať na tu helmatologiu to maobjednaju aj bez toho vymeni listok??

mariafraterova
22. okt 2019

@martina2ve no to urcite aj ja mam problemy s krvou ked beriem anopyrin na zriedenie krvi

martina2ve
22. okt 2019

@mariafraterova mne povedala na hematologii,ze "moje telo bere plod ako nieco coho sa chce telo zbavit", ako votrelca.. Pri prvom tehotenstve som skoro potratila v 18tt a v 25tt a to mi nikto nic nezistil, iba kludovy rezim v neocnici

mariafraterova
Autor odpoveď zmazal
mariafraterova
22. okt 2019

@martina2ve na tu helmatologiu som nebola este vcera som sa išla objednať ale objednala ma na druhy rok

suoerzena
autor
22. okt 2019

Dievcata a je tu niektora z vas, ktorej zistili nejaku pricinu na reprodukcnej imunologii v Nitre? neviem ci ma zmysel do toho vkladat este nejake nadeje na zistenie priciny

monchichichi
22. okt 2019

@suoerzena jasne ze ano. Uz 2x.

luckamjar
22. okt 2019

@martina2ve a akú konkretnu liečbu ti dali?

luckamjar
22. okt 2019

@suoerzena ja som bola ale v Bratislave. Zistili mi zvýšené NK bunky a cytokiny. Brala som Medrol pred otehotnenim, počas tehotenstva už boli NK bunky dolu, cytokiny ešte mierne hraničné, povedala mi že super, výsledky sú v norme...o týždeň na to som zase potratila. 2 mesiace som ten Medrol vysadzala a ešte dalších 6 som sa dávala dokopy z vedľajších účinkov. Povedali sme si s mužom, že už nikdy.

suoerzena
autor
22. okt 2019

@luckamjar Och boze tak to ma mrzi.. no to je presne to, ze v tomto stadiu po niekolkych potratoch uz akoby nevie clovek comu/komu verit.. co je lepsie urobit/neurobit :(

luckamjar
22. okt 2019

@suoerzena pretože doktori nevedia! Ja som si možnosti našla cez Google a tu, kam a čo skúsiť...všade neskutočne peniaze ale nikto ti nevie pomôcť. 😔

martina2ve
22. okt 2019

@luckamjar pri prvom uz neviem, chceli mi zasivat krcok ale nakoniec nesili, pri druhom som mala nejake hormony na udrzanie hetotenstva a nejake lieky uz neviem co to bolo som uzivala prve 4mes+10mesiacov som si pichala fraxiparin na krv. Cele tehu od potvrdenia lekarom az 3mes.po porode cca..
No jak hovorim, najprv som myslela ze zas z toho nic nebude, ale za kazdou kontrolou som sa potesila ze vsetko je ok.. dieta zdrave jak lusk

martina2ve
22. okt 2019

Mne hrozilo ze kedykolvek potratim , alebo porodim extremne predcastne aj pri prvom aj pri druhom skutocnom tehotenstve... rozdiel som mala 9rokov medzi detmi a clovek si povie ze ked prve bolo rizikove druhe nemusi byt.. ale tak zvladli sme to... mame dvoch anjilikov v nebicku, ale zas sme stastni za 2 deti..

suoerzena
autor
29. okt 2019

ahojte, chcem sa opytat ci niektora z vas mala osobnu skusenost s ureoplasma parvum a lactobacillus species? tieto 2 mi vysli pozitivne z gynekologie

mariafraterova
7. nov 2019

@martina2ve ahoj chcem sa opitat ležim v nemocnici krvacala som ale zistili mi hematon pol centimetra dnes som isla na utrazvuk plod tam je som sa pitala doktorky ze ci je vsetko v poriadku povedala ze sa zmensuje no neviem ci to srdiecko... Alebo cely plod.. Velmi sa bojim nechcela by som ist na potrat uz raz som bola...

brrrrrciatko
8. nov 2019

@suoerzena este by som skusila sa skontaktovat s gynekologom zo ziliny Wallenfels

esteregres
27. aug 2021

@selest prosim ta toto kto ti povedal ze problem je rh faktor ked krv sa tvori v 20tt? Ci len chces byt zaujimava?

lalilla
25. júl 2024

@suoerzena ahoj nakoniec sa podarilo donosit? Co prosim ta pomohlo, aku liecbu si mala? Dakujem

Strana
z2