icon

Podstúpila som kyretáž v 8. týždni

29. dec 2022

Ahojte baby,
Hladam tu pochopenie a možno aj radu. Minuly tyzden som musela postupit kyretaz v 8tt. Bolo to vytúzene tehotenstvo po 4 rokoch snahy.
Pred zakrokom som bola 3 dni v nemocnici s babou na izbe ktora bola 35tt
Aj som si poplakala ale ked už bolo po vsetkom nesla som to statočne. Už som ani neplakala, naopak som to prijala ze takto to malo byt a bola som dá sa povedat veselá. Aj cez sviatky bolo ok. No odvtedy je to každým dnom horsie a horsie. Je mi stále do placu, absolutně sa mi nechce chodit von medzi ludi…ked už vyjdem von, najradsej by som bola neviditelná. Mám pocit ako keby som to mala napisane na čele 😣
Po novom roku sa vraciam do roboty kde to bohužial vela ludi vedelo (rozneslo sa to) a bola som od zaciatku na rizikovom.
Neviem si ani len představit ako sa mám spravat…
Mám vztek sama na seba ze sa v tom takto ‘placam’ ved sa to bohuzial děje dnes a denne vela ženám. Co s tým?
Kyretaz nebola bezchybna…musela som sa po nej este 5x vrátit na pohotovost kvoli komplikaciim
Poraďte prosím ako z tohto von kto už to zažil?
Partner má obime ale stojí za názorom nech už to necham byt
Ospravedlnujem sa za anonym a dakujem za akukolvek radu ❤️

pribinak
29. dec 2022

Skús nejakú psychoterapiu

stellarstar
29. dec 2022

Píš si denník, vypíš tam svoje city, starosti, čo ťa trápi atď alebo smer psychológ

ivana3111
29. dec 2022

Ahoj, cítila som sa presne tak isto až na to ze som si 3/4 potratu pretrpela doma ale kvôli dlhému a silnému krvácaniu ma zobrali do nemocnice a dočistili, chodila som ku psychologicke a pomohlo to ,stalo sa mi to v októbri tohto roku a cítim sa oveľa lepšie dokonca si viem predstaviť na jar snaženie zase o dieťa, ale ide o to ,že aj keď sa cítim lepšie stále ma to v kútiku duše trápi, je to však proces ...toto ,čo prežívaš po čase odoznie, dobre je pustiť emóciám voľný priebeh doma , nezadrziavat to v sebe ani nerobiť hrdinku, o to viac ak to bolo vytúžené...presmútiť a posunúť sa pomaličky ďalej keď sa na to budeš cítiť. ♡

autor
29. dec 2022

@ivana3111 Dakujem 🙏❤️

gelifil
29. dec 2022

ahoj,kontaktuj www.tanana.sk

birika
29. dec 2022

aky bol dovod kyretu?

zabka79
29. dec 2022

Ja som to zazila. V 13tt. Uplne som sa zosypala a este svadba uz bez "brucha" tesne po. Samotny potrat bol trauma nebudem.pisat detaily. O dva mesiace som otehotnela a cele tehotenstvo bolo plne strachu a zdravotnych problemov. Cas je najlepsi lekar. Vyhrabala som sa z toho po narodeni syna. Na toto uz nebol cas a prisli ine veci....

viky_21
29. dec 2022

Ahoj, ja som si presla niecim podobnym .. pred kyretom som bola na zrutenie. Po kyrete som si povedala ze ok je to zamnou tak to malo byt a idem dalej .. ale nesla som dalej. Kvoli covidu som ostala zavreta doma so svojimi myslienkami a pocitmi. Nebol den aby som neplakala a nevycitala si to. Nekladla si otazku preco prave ja .. preslo to az ked som o5 otehotnela. Ale stale mam dni ked nato myslim. Myslim, ze to somnou uz ostane navzdy.
( aj umna v praci to kazdy vedel a aj napriek tomu by som bola radsej tam ako doma) .. cas lieci. Poplac si ak ti to pomaha. Drzim palce🙏🤞

any_soj
29. dec 2022

Za prvé - tvoje "placanie" sa v tom je úplne normálna reakcia na nenormálnu situáciu. Máš právo na smútok bez ohľadu na to, čo sa deje iným. Teraz sa na tom doslova smejem, že ako je to mimo - keď som odchádzala z pôrodnice, kde som v 38.tt rodila mŕtvu dcéru, odchádzala som s pocitom, že čo riešim, stávajú sa horšie veci, že nemám právo na smútok. Lebo od sestričiek po upratovačku mi furt niekto povedal niečo v štýle "aj horšie veci sú", "nie ste sama komu sa to stalo" a podobne (a to som sa im nijako nesťažovala, ani neplakala, len proste ony samy sa cítili nepríjemné a bezradne, tak mali potrebu nejako mi akože verbálne pomôcť, len netušili ako). Je to hlúposť. Si človek, máš pocity podľa toho, čo žiješ. Nie si počítač s naprogramovanými emóciami podľa štatistiky...
Za druhé - skús poradňu Alexis. Sú tam super. Individuálne - email či videohovor, a aj online skupinu majú.
A mrzí ma tvoja strata...

marianarem
29. dec 2022

Co by si sa v tom placala, ved sa to stalo minuly tyzden. Strata nenarodeneho dietata je pre zenu velka strata, nieco, co jednoducho treba odsmutit. A tolko, kolko bude treba. Mne to trvalo dlho. Pre chlapa je to ine, on to dieta v sebe nemal, este akoby nebolo realne, prenho je vacsinou lahsie nechat to ist.
Ja som proste plakala, dokym sa mi ziadalo. Urcite som si nehovorila, ze uz by stacilo a ze mam byt vesela. Ked to trochu ustalo, kupila som si taku malu sosku anjelika, aby som mala nejaku hmotnu pripomienku, ze tu to dieta bolo, ze to nebolo nejake nikym nevidene nic. To mi dost pomohlo.

autor
29. dec 2022

@birika babo sa vobec nevyvyjalo, nerastlo. HCG bolo nízké a stupalo velmi velmi pomali

autor
29. dec 2022

@zabka79 to je mi luto 😢
No som velmi rada ze sa vám hned podarilo a úspěšně 🙏

autor
29. dec 2022

@any_soj boze to je mi luto 😢 to si naozaj neviem predstsvit v 38tt 😢
Drz sa ❤️❤️❤️

autor
29. dec 2022

Baby Dakujem krasne za vsetky vaše reakcie a podporu ❤️ velmi si to vážím a vidím ze v tom (bohužial) opravdu nie som sama a člověk sa tu moze aspoň vyrozprávat. Kedze doma sa to ozaj nedá…priatel to tak proste necítí ale absolutně sa na něho za to nehnevam. Ked som bola v nemocnici bol obrovskou oporou🙏

birika
30. dec 2022

to mi je luto :(

zabka79
30. dec 2022

Mozno sa casom dozvies kolko zien to zazilo v tvojom okoli ani to nikto nevedel. Hlavu hore sme silne zeny 😉