Pokus o prirodzené počatie s jediným, aj to nepriechodným vajíčkovodom po MMT

manzeliajavorski
10. sep 2018

Dobrý večer žienky, som zvedavá na vaše skúsenosti. Mám žiaľ už len jeden vajíčkovod a podľa nedávnych vyšetrení je, chúďatko, aj on z 2/3 nepriechodný (kontrastná látka sa dostala len do prvej tretiny, ďalej už nie)... Mám ísť o pol roka na kontrolu, či sa to náhodou nezlepší, ale to pochybujem, skôr naopak... S manželom rozmýšľame, že by sme to riskli a posnažili by sme sa prirodzenou cestou, aj keď nám to lekár nedoporučuje... Mala ste niektorá rovnaký osud? Riskli ste to? Podarilo sa vám aj napriek tomu otehotnieť a aj donosiť zdravé dieťatko? Vďaka za odpovede.

tova
11. sep 2018

Preco to nazyvas riskovat??? Ved tam ziaden risk neni. Bud otehotnies alebo nie. Ale kedze vajickovod neni priechodny tak do maternice nic nedojde. A ci sa da donosit zdrave dieta? Ja myslim ze by si si mala nastudovat alebo poziadat viac info od dr. ako sa plodi dieta. Si predstav vajickovod ako upchatu slamku po ktorej ma prejst dajmetomu dzus. Ked neprejde tak neprejde, tebe sa nic nestane, nic neriskujes. A ked prejde tak je to 100% taky aky si ho naliala takze ci bude dieta zdrave alebo nie ked sa oplodni nema nic spolocne ako preslo vojicko vajcovod. A skusit mozes, lekari sa mylia stale a niekedy ani veda nevie preco raz je upchaty a neskor sa vsetko samo upravi.

osky
11. sep 2018

@manzeliajavorski
Ak ho.mas upchaty,co i len na jedinom bode,tak sa cez to nic nedostane.ako by sa tadial dostalo oplodnene vajicko,ked tadial neprejde ani tekutina?
Na druhej strane,zazraky sa deju....takze je aj moznost niecoho vyssieho,moze sa zadarit.
Podla mna sa lekar skor boji mimomaternicoveho-inak nerozumiem co by este mohlo byt riziko...ale ked to vezmem logicky,tak ani mimomaternicove mozne nebude,lebo ved ako by sa dostali spermie k vajicku ak je vajcovod zablokovany.

Poradim ti ale-nastuduj si info o Wobenzym,Serapeptaza....enzymova terapia....
Mozno nemas zrasty iba spazmy,opuchy...
Enzymy niekedy pomozu uvolnit-vraj.
Tiez to skusam.tiez mam jeden vajcovod nepriechodny iba v jedinom bode ale to staci...

2helka20
17. sep 2018

ja by som počkala na kontrolu, možno sa to upraví... keďže je z časti nepriechodný, tak ako písali vyššie, oplodnené vajíčko neprejde ďalej, ale čo ak sa ti uhniezdi vo vajcovode a máš opäť mmt? Počkala by som, prípadne konzultovala so svojim lekárom...

lavinis
17. sep 2018

ahoj, ja som oteh otnela s endometriozou a jednym nepriechodnym vajickovodom v 35r. na prvy krat, Donosila som zdraveho synceka. drzim palce!

vanesanova
17. sep 2018

Ja by som skusila urcite prirodzene a ak nie chodte na inseminaciu my sme tak boli a na prvy sup sa nam podarilo! Je to ambulantny zajrok bezbolestny rychly na pockanie bez anestezy vlastne oklamete len ten tvoj problem teda doktor spermie dopravi priamo do maternice ja som priechodne mala ale zas muz mal pomale spermosky takze sa nevedeli dostat taku dlhu cestu az tam a doktor v centre nam s tym pomohol takto a uz mame 1.5 r. Synceka! Drz sa a mysli pozitivne!

mi.mimi
29. sep 2018

@manzeliajavorski
Ahojte napíšem moju skúsenosť
Prvého syna skoro 10 ročného máme prirodzene druhé dieťa po ivf pretože diagnoza nepriechodné oba vajickovody.mala bude mať 3 roky.vyšlo nám prvé ivf ale mala narodená s diagnózou omfalokela .ďalšie deti povedali že už prirodzene nebudú. Zmierili sme sa stým (chceli sme aspoň 4 ).A čuduj sa svete ja som tehotná opäť A Prirodzene .keďže sme sa s mužom nijako nechrániLi ved diagnoza taká aká je .A bum motyka vystrelila A nám je dopriate 3 dieťa A prirodzene .takže nezúfajte ono príroda si aj tak urobí svoje.čiže skoro po 10 rokoch od prvého prirodzeného pocatia čakáme ďalšie V poradí tretie bábo úplne prirodzené. Držím palce .😉

soldi
29. sep 2018

@tova riziko je to, ze hrozi mimomaternicove tehotenstvo a to by jej museli zobrat aj ten druhy vajickovod.

lucya2505
11. okt 2018

Moja skúsenosť je takáto. Mala som jeden úplne nepriechodný a jeden čiastočne,ako píšeš ty. Risk je v tom,že môžeš mať mimomaternicové tehotenstvo,to sa stalo aj mne. Teraz mám dcérku po ivf. Ale...kamarátka rovnaký prípad. Ma nepriechodny jeden a druhý len čiastočne + endometriozu a o 2 mesiace rodí,otehotnela prirodzene,no po xy rokoch snaženia sa. Takže prípady sú rôzne,zázraky sa dejú tiež,len si treba vybrať,či chces skúšať a čakať alebo pôjdeš do ivf. Je to na každom rozhodnutí.

frida1990
16. apr 2021

@osky ahoj, skúsim sa takto po čase opýtať - pomohli ti enzýmy na spriechodnenie vajcovodov?

osky
16. apr 2021

@frida1990 no...uz som to nekontrolovala,ale myslim ze nie.
Ja mam viac poruch,a uz som aj vo veku,kedy uz potomstvo tazko riesit.
To musi kazdy skusit sam na sebe.drzim palce.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre