icon

Potrat

natali408
31. okt 2018

Je to veľmi čerstvé, ale potrebujem si "vyliať dušu"...
S priateľom sme spolu 6 rokov, láska na prvý pohľad, ako z rozprávky, ideálny vzťah...
Od začiatku sme vedeli, že sme stvorení jeden pre druhého. Čas plynul. Mysleli sme si, že otehotnenie, bábätko a všetko to krásne, čo k tomu patrí príde čoskoro- nebránili sme sa tomu, a po čase sme začali túžiť mať naše kĺbko šťastia. Prešli sme si nejakými vyšetreniami, všetko bolo vraj v poriadku. Tak dobre, povedali sme si, veď hádam Pán Božko dopraje aj nám... a aj doprial ...
Po 6-tich rokoch túžby mať s milovaným človekom, životnou láskou bábätko prišli vytúžené 2 čiarky na tehotenskom teste. Nemohli sme tomu uveriť, no keď nám to potvrdil lekár, boli sme najšťastnejší na svete. Môj Milan sa o mňa staral ako o princeznú.
Týždne plynuli a začala som mať problémy. Cca v 8 TT som začala mať teploty, bolesť hrdla, tak som zašla k lekárovi, mala som angínu. Predpísal mi ATB s tým, že ich mám začať užívať ak do zajtra neprestanem teplotovať, tak som ležala v posteli, horúci čajík,vývar a vitamíny a teploty sa znížili, nemusela som brať ATB. Boli sme radi, že to prešlo.
O 2 týždne na to som začala pociťovať bolesť žíl na pravej ruke. Bolo to jasné- zápal. Tak mi zas nasadili lieky na riedenie krvi- dosť vysokú dávku a Dorsiflex na 10 dní. Obklady, bandáž atď. Bolesť aj opuch ustúpil. Zas sme boli radi, že to prešlo.
O týždeň zas prišiel problém... začala som špiniť hnedú krv... hospitalizovali ma v NSP PP na pozorovanie. Dávali mi lieky na udržanie tehotenstva a na zastavenie krvácania, bola som tam týždeň, odchádzala som v rovnakom stave, v akom som prišla. Hneď po víkende sme mali 1. screening- bábätko bolo v poriadku- tak som bola kľudná, doma som sa šetrila. No špinenie menilo farbu aj konzistenciu a pridali sa mierne krče, tak som pred vikendom zašla ešte k Dr. len mi pridal Ascorutin a kľudový režim. Krče do večera silneli až prichadzali cca kazdych 10min, O 1-nej v noci sme boli na pohotovosti. Dali mi Magnezko a Agolutin, bábo v poriadku... Krče som mala do rána v rovnakých intervaloch, potom celý deň mi bolo lepšie a o 17-tej to znova začalo, naberalo to na intenzite. Bola pri mne mama aj sestra. Plakala som od bolesti. Milan prišiel z práce,ľahol si ku mne chytil ma za ruku položil si kumne hlavu,cítila som ako to všetko preciťuje som nou, prišiel ďalší kŕč, a už som len cítila, že niečo vytieklo. Šla som na WC mama ma podopierala, vyšla ďaľšia tekutina, vedela som že je zle. Bola to plodová voda. Na pohotovosti mi lekár už len povedal, že babätko nežije 😢 😢 😢 😢
Zrútil sa nám svet. Čo nasledovalo potom bolo hrozné... kedže som mala stiahnutý, tuhý krčok, nerobili mi kyretáž hneď, čakalo sa do rána, či sa neotvorím, no nestalo sa tak... Dali mi tabletku na uvoľnenie krčka a mala som začať citit bolesti a pomaly sa otvarať, zatial sa nič nedialo, to čakanie bolo hrozné. Poprosila som sestričku, či by môj Milan mohol byť pri mne, nakoľko som bola sama na izbe.Umožnili nám to, tak sme spolu ruka v ruke, líčko pri líci smútili a čakali...
a prišlo bolesť, zazvonila som, prišli sestričky. Milana poslali von. Dali ma na misu a kázali tlačiť......😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Ja som si porodila svoje mŕtve 14týždňové bábätko 😢😢😢😢😢😢
Rozlúčila som sa s ním.... Plakali sme s mojím Milanom strašne, tá bolesť je neopísateľná 😢😢😢😢😢
Večer ma brali ma sál, urobiť kyretáž, z narkozy som sa zobudila s plačom...😢😢😢😢😢
Na druhý deň ma prepustili domov, dnes je to 3.tí deň, čo som bez môjho bábätka..😢😢😢😢😢

Strana
z2
natali408
autor
1. nov 2018

Tu je náš anjelik Miško ❤

sevcikovaanna
1. nov 2018

Ahoj viem ako sa citis ...prezila som si to v 20tt pri nasom chlapcekovi ...je to 3 roky a boli to stale ...mne je velkou oporou manzel .....od vtedy sa nedari otehorniet ani ivf sa nepodarilo ...no musime ist dalej a verit ze raz sa to podari ...

natali408
autor
1. nov 2018

@alami ❤ ďakujeme

natali408
autor
1. nov 2018

@sevcikovaanna budem sa za vás modliť aby vám to vyšlo

veronika1306
1. nov 2018

@natali408 ahojcek nieco podobne sme si s manzelom prezili aj my 11.7 tohto roku bezne kontrola v 12tt a lekar nam povedal bohzial babatko uz nezije musite ist do nemocnice...najhorsie bolo ked som prisla domkov a moj starsi syn 6r mi povedal maminka ukaz mi fotku babatka😥.velmi sa tesil na dalsieho surodenca...u mna vsak nemohli cakat musela som hned na kyretaz a ako pises aj ty po narkoze som sa zobudila s velkym placom ale sestricka mi povedala len placte dostante to so seba....takze viem co prezivas ale hlavne mas pri sebe milujuceho manzela a spolu to zvladnete teraz je to cerstve ale uvidis coskoro vam vas anjelik posle dalsie stasticko....velmi drzim palceky posielam objatie a silu🙏❤

anett63
1. nov 2018

@natali408 Aj ja za teba, nech zažívate už len krásne chvíle plne lásky. ❤️

meredith83
1. nov 2018
natali408
autor
1. nov 2018

@meredith83 v pohode ďakujem ti

nini1010
1. nov 2018

@natali408 je mi to luto.neurobis nic,stava sa to.byt tehotna naozaj neznamena mat aj babatko.niekedy su za tym zdravotne dovody zeny,niekedy babatka a niekedy sa to stane a nikdy sa nezisti preco.som po dvoch zamlknutych potratoch a kyretazach.cakaju ta tazke mesiace,plne placu a ked si uz budes mysliet ze uz je lepsie aj potom pride plac.cca za rok to bude o nieco lepsie.mne pomohlo prijat a pochopit,ze tieto dusicky nemali byt moje deti.boli to dusicky ktore mali so mnou stravit kratku chvilu a nieco ma naucit.asi to,ze zivot nie je len ruzova rozpravka,ale ze aj straty patria k zivotu.casom.pride prijatie,zmierenie,pokoj a azda aj u teba pochopenie.a dalsie babatko vsetko vylieci.ale chce to cas.

adulienka11
4. nov 2018

@natali408 my sme tiez prisli o dve prve v 13 tyzdni a duhe v 11 tyzdni viem ako sa citis je to nieco hrozne 😟

adulienka11
4. nov 2018

Drzim palceky aby sa vam podarilo babatko a aby ste boli zdravy

natali408
autor
5. nov 2018
kristina007
8. nov 2018

Ahoj. My sme si tym tiez presli. Prisli sme o nasu dcerku v 20tt priamo v nemocnici. Ale u mna bolo cele tehotenstvo zle. Teda myslim ze od zaciatku som tusila ze sa nieco deje. Najprv to zacalo nevolnostami, neskor prisla obycajna chripka a neskutocne migreny. Ale stale som dufala ze to prejde. Migreny som mavala aj predtym, az sa to zacalo stupnovat ze som vracala vsetko aj vodu, schudla som 6kg a zacala som mocit krv. Na to mi zistili hemolyticku anemiu, rozpadali sa mi cervene krvinky. Nakoniec som skoncila v nemocnici kde nikto nevedel preco sa to deje. Nakoniec som potratila a az potom mi diagnostikovali systemovy lupus. I ked uz ubehla dlhsia doba stale to boli tak isto. Lekari povedali ze dalsie babatko mozeme mat lebo choroba je momentalne v remisii ale nasledky u mna su trvale. Napadnuta kostna dren a denne bolesti a opuchy klbou. I ked velmi tuzim po dalsom dietati obavam sa. Mam dni kedy mam problem sa postarat o seba a nikto nevie povedat co moze dalsie tehotestvo sposobit. Ale tebe prajem dalsie zdrave babetko a krasne tehotenstvo.

natali408
autor
8. nov 2018

@kristina007 Je mi to ľúto. 😦 Dúfam, že choroba ustúpi úplne, vyzdravieš a budeteraz mať bábätko. Je to hrozné, deje sa to a myslím, že dosť často a je treba o tom hovoriť. Kým som to nepocitila na vlastnej koži, myslela som si a verila som, že nám sa to stať nemôže aj napriek tomu, že som mala problémy. Preto chcem aby aj ostatné mamičky, keď majú pocit že niečo nie je v poriadku, nech hľadajú a riešia svoje problémy, lebo z mojej skúsenosti viem, aj keď som bola hospitalizovaná, kým som si nepýtala napr. UTZ, tak mi ho neurobili. Neurobili mi ani hematologicke vyšetrenie a myslím si že môj stav zanedbali... je to smutné... sú to pomaly 2 týždne čo sme prišli o bábätko a ja mam stále problémy. Zápal žíl sa mi objavil teraz na nohe. Beriem ATB, lieky od bolesti. Čakajú ma ďalšie vyšetrenia. Uvidíme čo bude. Neprejde ani jeden deň, jedna hodina aby som si nespomenula na nášho Miška. Bolí ma to 😢 keď si predstavím ze už by som bola 16tt tehotná, ako by sme sa ďalej tešili. Namiesto toho vidím na sebe ako chudnem a bruško je rovné. 😢

kristina007
14. nov 2018

@natali408 ahoj viem co prezivas. U mna to bude uz coskoro rok ale kazdy piatok akoby samo telo vyvola vo mne presne ten isty pocit strachu co som zazivala v ten den. U mna je choroba bohuzial nevyliecitelna ale nevzdavam sa. Co sa tyka ochoty lekarom nemozem povedat pol slova. Vsetci sa snazili naplno az na to ze najprv nevedeli co sa deje. Lekari povedali ze som mala stastie lebo keby som neprisla pravdepodobne by som upadla do komy pre nedostatok hemoglobinu a pravdepodobne by som zomrela. A uprimne povedane keby mi dali na vyber ci zachranit mna alebo dieta volila by som seba nakolko uz jedneho fantastickeho syna doma mam. A toho to cele tak velmi poznacilo ze sa boji aj ked zakaslem. Ale stara sa o mna. Bezne pocas spanku mi zmeria aj teplotu 😊 je fantasticky. A co sa tyka teba ziadaj ozaj vsetky vysetrenie nic nepodcenuj a hlavne treba pozitivne mysliet a nakoniec sa dockas krasneho babetka 😊

natali408
autor
14. nov 2018

@kristina007 Je mi to ľúto. Hlavne hlavu hore a tak ako píšeš - nevzdávaj sa, myslí pozitívne. Verím že všetko bude v poriadku. Máš krásneho syna 😊
Aké vyšetrenia máš na mysli? Ja sa chystám na hematologiu, genetiku a aj angiologiu keďže do teraz mám problémy a týždeň po potrate som dostala zápal žíl na nohe. Momentálne sa liečim. .. ďakujem ti

Strana
z2