Potrat a postupy v zahraničí
Ahojte vsetky 🙂 som tu nova, chcela som sa registrovat nedavno, ked som zistila, ze cakame babo. Odvtedy sa vsak udiali veci a potrebujem vasu pomoc, nazory, skusenosti...hocico. Zijem v zahranici, a preto neviem ci niektore lekarske postupy su ok, ci sa to tak robi aj u nas, nemam to s cim porovnat. Takze moja situacia: Vsetko bolo v poriadku, krvne testy, ultrazvuk v 7.tt,...velmi sme sa s priatelom tesili! V pondelok som ho zobrala so sebou na ultrazvuk, nech aj on vidi ako babatku bije srdiecko...namiesto toho ma vsak cakala obrovska facka, povedali mi ze plod sa od poslednej navstevy vobec nevyvijal, tj Missed abort. Vraj by som mala zacat coskoro krvacat, mam ist domov a cakat... ked nezacnem do tyzdna, dvoch, tak mam ist za svojou doktorkou. (Tu ultrazvuk robia ini ludia, na inom oddeleni...nie moja doktorka). Mne to bolo zvlastne, ist domov a cakat, hoci nemam ziadne tazkosti. Tu v Kanade su vsak velkymi zastancami prirodzeneho porodu, vsetkych prirodzenych ciest co sa tehotenstva a babatiek tyka...tak aj teraz sa mi zdalo, ze to chcu nechat na prirodu. Ja som ale zasla hned na druhy den za svojou gynekologickou - tiez sa mi nezdalo, ze by si z toho robila tazku hlavu, tak teraz neviem ci iba ja zbytocne panikarim, alebo su moje obavy opravnene. Poziadala som si nakoniec o kyretaz. Termin som dostala az o tyzden, takze stale cakam, je to dost na nervy! A aby nebolo malo - ponukli mi 3 druhy anestezie - lokalne umrtvenie krcka, ciastocnu+lokalnu, alebo uplnu narkozu... (Samozrejme cenovo od vydrzatelneho po brutaldrahe! ) Ja fakt netusim co si vybrat... Uplna narkoza je vraj v mojom pripade zbytocna, kedze som bola v skorom stadiu tehotenstva... lokalnej sa bojim a pri tej kombinovanej mi daju nejaku infuziu, od ktorej vraj budem mimo, ale pri vedomi.... Toto bolo moje prve tehotenstvo, prvy potrat, vobec netusim co ma caka...Co si o tom myslite? Ake su postupy u nas doma? Mali ste niektora kyretaz bez uplnej narkozy? Vdaka za kazdy prispevok...
Takze.... som tu, nic hrozne to nebolo, hoci som mala rano stres, hned ako ma tam privitali zo mna opadla vsetka nervozita! ta klinika bola uuuuzasna!!! Najprv troche pokecu so psychologickou, dostala som vlastnu sestricku, ktora bola pri mne cely cas, nosila mi vodu, keksiky, cajiky, zabalila ma do nahriatej deky ked ma brali na salu.... vsetci sa ku mne spravali ako k nejakej princeznej... Takuto starostlivost som na slovensku nezazila ani na sukromnych klinikach... Zakrok trval kratko, anesteza bola super, vela si z toho celeho nepamatam, ale vraj som im trepala nejake bludy a pytala som si ten "stuff" aj na doma a vraj cely cas som sa usmievala.... takze to poriadne zaucinkovalo 🙂 dnes som este doma, mam trochu krce takze najlepsie sa mi lezi... ale ani nekrvacam, ani nic. Uprimne povedane, radsej by som si zopakovala cely ten vcerajsok este raz, nez ten den ked mi oznamili, ze som potratila...
@christi14 aj ja mam takuto skusenost z danska 🙂 a tiez som hovorila potom ze najhorsie na tom bolo ked mi povedali ze babo nieje :/ no uz som v 3tom mesiaci a na buduci tyzden mam prvy ultrazvuk 🙂 drzim ti prsty 🙂
@zuzana_j23 dakujem...ja tebe tiez, tentokrat nech vsetko dopadne dobre 😉
Ja som na tom bola podobne. Žijem v Rakúsku. Chceli sme s priateľom bábätko a na prvý sup som otehotnela. Prvá kontrola v 6tt bez srdecnej akcie ale všetko v poriadku. O týždeň neskôr doktorka skonštatovala ze sa oproti poslednej kontroly vývoj nezmenil pravdepodobne ide o MA. Dala mi n výber čakať alebo ísť na kyretaz. Ja som čakala týždeň, ale keďže sa nič nedialo ani bolesti ani krvácanie rozhodla som sa pre kyretaz. Teraz sú 3 mesiace od zákroku, cítim sa OK a môžme sa opäť snažiť. Moja gynekologicka tu v Rakúsku ma akosi ďalej neriešila tak som sa rozhodla navštíviť svojho bývalého gynekológa na Slovensku. Ten mi naordinoval duphaston. Ktorý beriem prvý cyklus. Ale včera sa dostavila mrcha :( tak dúfam že to budúci cyklus klapne a podarí sa mi otehotnieť 🙂
@christi14 prezila som to dvakrat ak ti mozem poradit nehaj to prosim na prirodu zacala som krvacat cca do,14dni bolo to ako,silnejsia ms aj krce ale ked som dokrvacala sla som opet na sono ci je maternica cista.Hned po prvom cykle sa mozete snazit ale pri kyretazi sa odporuca cakat 3mes.a plus tam je zasah do maternice.Neboj sa priroda sa vyspporiada ja som bola raz v 9tyz a druhy krat v 8tyz.A som,spokojna ze som sa tak rozhodla aj s dr.a nepchala do seba ziadnu chemiu anestezu a podobne.Dobre ti radia naozaj drzin palce hlavu hore

Dakujem vam vsetkym, pomohli ste mi... rozhodla som sa pre tu kyretu, tak mi zajtra o 16tej slovenskeho casu drzte palce 😊 dam vediet ako som dopadla hned ako sa spamatam...