Potrat a vyrovnanie sa s ním
Ahojte zienky chcem sa spytat ci ma nejaka z vas skusenosti s potratom a s akceptovanim vzniknutej situacie. Pripadne ako dlho vam trvalo kym ste to stravili ? Podelite sa so mnou o vase pribehy ? 🤰 😢
😢 aj ja a veľmi ale už teraz má naháňa strach či bude vsetko v poriadku....musíme veriť a tým že už mame dieťa,deti myslím že môžeme ďakovať bohu!!!Je to dar obrovský dar !!!Viem že by to pre nás bolo omnoho ťažšie keby sme nemali žiadne....je to hrozne jasne....aké keď po mna prišiel z mužom do nemocnici rozplakala som sa aj od žiaľu a aj od radosti že ho mám !!!
Jarka0 Viem ako sa citis teda vsetky v tychto chvilach potrebujeme velku oporu ci uz od rodiny alebo partnera-manzela...ak ti manzel povedal ze uz nechce deticky skus sa s nim este o tom porozpravat ak ty velmi chces mozno je to aj na neho skoro taka otazka neviem mozno neskor z odstupom casu bude inak reagovat urcite sa rozpravajte o tom...ja mam starostliveho priatela ale presne uz to tak neberie preslo trosku casu a aj ja mam ten pocit ked sa v noci neda spavat ako si on odfukuje ako dokaze zaspat za sekundu ako sa dokaze usmievat vola ma von medzi ludi....je to tak chlap nepreziva taku stratu ako zena ale ja mu to nevycitam nemoze za to my mame vacssiu traumu a materinsky pud je najsilnejsi pocit ktory moze zena zazit...
babule... tie, ktore ste absolvovali hematovysetrenie... po akom case od kyretu/potratu vas objednali? dnes som sa chcela objednat na skorsi termin v inom meste a bolo mi povedane, ze vysetrenie sa ma robit az 2mes. po kyrete, inac budu skreslene vysledky... ale ak by som nebodaj dovtedy otehotnela, mam sa ozvat a zoberu ma skor... aka je vasa skusenost?
@ikonica
ja som bola na vysetreni az vyse polroka po kyrete, ale isto ma vyznam, co Ti povedali, lebo aj Hcg sa odburava pomaly, napr. ja som pomaly 2 tyzdne PO kyrete este stale nemala nulove, az doktori nechapali...a tym padom aj ine krvne ukazovatele by mohli byt este po tehu skreslene....skus vydrzat, a radsej sa ani nesnazit,
ja som tak otehotnela kym som mala vsetky vysledky, lebo som volala, ze tamto a hento sa vylucilo, a mam si zavolat o mesiac co dalej, ja ze ok, tak tam problem nemam, a ked som o mesiac volala, ze uz asi dalsie vysetrenia netreba, ze som zase tehotna, tak ma vydesili, ze predsa len jedna trombofilna mutacia tam je,
a ja uz cosi kamsi pomaly v 8tt, a nastastie to dobre dopadlo
no fakt, uz tych par mesiacov hore dolu, kym nie je jasne, v com je problem, nech zbytocne nepotracas v jednom kuse.....su to nervy, ale niekedy je lepsie pockat ako to unahlit.
Baby chcem sa Vás opýtať že kedy vám potom prišli vaše dni normálne alebo ako ďakujem
Čo ? To toľko nebudem mať svoje dni ja som nebola na čistení mne povedal dr ze sa vycistim aj sama aj som sa cca týždeň som sa cistila a teraz týždeň čo už nekrvacam ak dobre rátam to by som mala dostať až začiatkom mája? To tak dlho trvá ?
ono to bude bolieť vždy. len sa tá bolesť trochu otupí, nebudeš na to myslieť tak často, ale komplet to neprejde. aspoň u mňa nie. zakaždým bola tehotná aj nejaká moja kamarátka, o to horšie to bolo, ale človek hlavne nesmie zatrpknúť a závidieť. nedá sa mi pozrieť na ich deti bez toho, aby som nepomyslela na to, že naše už mohlo byť tak veľké, ale necítim pri tom závisť ani zášť. prajem im a som rada, že detičky sú zdravé a spokojné.
potratila som 3x (mimomaternicové, missed abort, spontánny potrat), rok po roku, vždy v začiatkoch. preplakala som to sama, nie preto, že by ma manžel nepodržal, ale preto, že on trpel tiež a on to znáša veľmi zle vidieť ma trápiť sa. už sme boli rozhodnutí to viac neskúšať, lebo všetky moje vyšetrenia boli v poriadku, lekári nevedeli prísť na problém. nakoniec išiel na vyšetrenie manžel a mal zlý spermiogram. po pár mesiacoch a "nápravných" opatreniach sme to skúsili a podarilo sa hneď na prvýkrát. som vďačná za každý deň a modlím sa, aby teraz všetko dobre dopadlo.
prajem veľa sily 😇
@ikonica nikto nevie, či práve toto bol ten problém, ale manžel mal málo kvalitných spermií. tie ktoré boli životaschopné, neboli úplne v poriadku, nepamätám si presne, čo to bolo, nemám tie výsledky poruke. každopádne, toto bol jediný problém, na ktorý sa ohľadom tejto veci prišlo, manžel mal nariadené prestať piť pivo, fajčiť (fajčil len príležitostne, ale aj tak) a bral asi mesiac a pol Folandrol. potom mal spermiogram podstatne lepší a podarilo sa.
Jance333 ja som sa na spermiogram pytala a mne bolo povedane, ze sa robi vacsinou v pripade keby sa nam nedari otehotniet, ze pokial je spermia poskodena k oplodneniu nedojde...ale ked si prisla o babenko viac krat uz by som aj toto vysetrenie riesila...ja som prisla o babenko v 21tt...drzim ti prsty nech vsetko dobre dopadne ❤
@jance333 aha... no moj mal spermio sice nie ukazkovy ale lekar povedal, ze babo s nim vyrobime... sak sa aj stalo... len nevimpreco sa to neudrzalo... uvidime po tej hemato... nechce sa mi cakat so snazenim... mam po 35 cize uz nemam tak vela casu.. ak ak sa nam znova zadari az po 10 mes. tak dakujem pekne...
@veronikaa2017 ďakujem 🙂
tak u mňa nenašli vôbec nič, ten spermiogram chcel manžel už skôr, ale tiež to lekári odkladali. nakoniec to už bolo také, že veď prečo nie. či už toto bol problém alebo nie, hlavne, že to vyšlo a verím, že to dotiahneme do úspešného konca 🙂
@ikonica ďakuje a tiež držím prsty. hlavne nech čím skôr prídu na problém a nech sa čím skôr podarí. mne predpísali na hematológii Fraxiparine injekcie i keď výsledky som tam mala ok. tak pre istotu. mám pocit, že to asi predpíšu každej tehotnej, čo tam kedy prekročila prah. ale dá sa na to zvyknúť tiež 😉
@jance333 no.. ja pockam na prvu mrchu po kyrete (kto vie kedy pride), pojdem na kontrolu ku gyndosovi a ked povie, ze maternica vypada dobre, tak to asi skusime... ved nikde nie je naposane, ze sa to hned aj podari... ale aspon nebudeme stracat cas... a na hemato by som zavolala, keby sa podarilo skor ako pojdem na vysetrenie... a mozno mi tiez daju preventivne fraxi... pichas si ho stale?
@ikonica ja som po kyrete dostala asi o 2 mesiace. akurát, že mne nakázali počkať aspoň pol roka a pobehať tie vyšetrenia. ale keď ti lekár odobrí, skúste. a na hematológiu sa mne kázali potom hlásiť hneď ako otehotniem. skús sa opýtať lekára. niekedy sa čaká dosť dlho, hlavne pokiaľ to nie je akútne.
pichám si tie injekcie asi od 8tt, chodím pravidelne na kontroly, ale ako som spomínala, výsledky mám dobré, tak mi už znížila dávku a pichám len každý druhý deň 0,3ml.
@jance333 tesim sa s vami netreba to vzdavat urcite nie nikdy a ty si toho prikladom 🙂 verim, ze uz ta cakaju len krasne zazitky toho zleho uz bolo az az ...este rad veela stasticka a zdravia prajem 😍
@veronikaa2017 ďakujem krásne. ono sa človek stále pýta, že prečo sa to stalo, ale na to odpoveď neexistuje. naučí to pokore minimálne. a asi aj preverí vzťah.
ďakujem ešte raz, si zlatá 😘
@jance333 mne kazal cakat tri mesiace... ale to mi pride ako vecnost... mna na vysetrenia neposielal... len som si sama vypytala to hemato aspon... tvaril sa ze to nie je potrebne, ved slo "len" o prvy potrat... tak by som sa ho spztala ze ci zena musi dva krat podstupit tuto hrozu aby sa nou vobec niekto zaoberal.... ja som prisla o babo v 12 tyzdni... neviem si predstavit, ze by to bolo neskor... alebo tesne pred porodom... to by som asi nerozchchodila....
tak mna to caka zajtra....v utorok som bola na kontrole a plod sa prestal vyvijat a srdiecko nebilo... boli to velmi a este dlho bude, ale verim ze casom to bude lepsie a lepsie 😔
@ikonica mňa posielal tiež až po druhom, ale na hematológiu skús. nemáš čo stratiť. a keď chlap nemal moc dobrý spermiogram, možno by mohol tiež skúsiť ten Folandrol. je to voľnopredajný doplnok, uškodiť mu nemôže. môj z toho síce trochu schudol, ale on chudne veľmi rýchlo i tak 😀

@jarka0 :( je to veru tazke :( mne pomohlo ze som si nasla konicek aby som len nepremyslala a trosku sa odreagovala.