Potrat a vyrovnanie sa s ním
Ahojte zienky chcem sa spytat ci ma nejaka z vas skusenosti s potratom a s akceptovanim vzniknutej situacie. Pripadne ako dlho vam trvalo kym ste to stravili ? Podelite sa so mnou o vase pribehy ? 🤰 😢
@lenkova5 a v ktorom si bola? ja som bola v 12 tt a babo vraj odislo uz v 9 tt...prislo sa na to vo stvrtok... v pondelok som mala ist na kontrolme sono a v utorok alebo stredu na kuret... len sa mi v sobolu v nosi spustil samovolny potrat... pred polnocou som dosla na gynpohotovost, lebo som nejako neprestavala krvacat a bala som sa, ze je tej krvi vela... chcela som to nechat na prirodu a vyhnut sa kyretu, ale to mnozstvo krvi ma vystrasilo, tak som radsej sla... no a doktor povedal, ze tam nieco este ostalo, tak som do polhodkybola na oeracnom stole, za daslich par minut prebehol kyret pod narkozou a do pol hodky som bola uz na izbe.... dufam, ze uz toto nebudem musiet nikdy absolvovat :/// babenko odislo doma, aj som ho videla, fakt nezodpovedalo 12 tyzdnu... nemam traumu z toho, ze som ho videla, asi som potrebovala fakt vidiet, ze nebolo spravne vyvinute, istym sposobom mi to pomohlo sa s tym akosi lepsie zmierovat... viem je to mozno divne, ale takto to citim...
@ikonica ja som bola v 8 a plod sa prestal vyvijat len pred par dnami, kedze 10 dni dozadu som bola na kontrole a vsetko bolo OK....ja mam pocit, ze ak by som nesla zajtra, tiez by to sam doslo pocas vikendu pretoze dnes uz mam bolesti....ale chcem to uz mat cim skor za sebou.....je tam sice riziko, ze ma zajtra nevezmu ale az v pondelok, ale to by som nerada, kedze mam v pondelok narodeniny a veru takyto darcek si nezelam .....
@lenkova5 viem ze je to taka odpoved o nicom, ale ja som si povedala, ze som rada, ze aspon vieme, ze sme plodni, ze dokazeme splodit dieta, utesujem sa aj tym, ze je lepsie, ze odislo teraz a nie v neskorsom stadiu, alebo ze sa nenarodilo nejak postihnute, chore... snazim sa pozerat dopredu a nejak citim, ze este dostaneme sancu mat dieta, deticky... najlepsie dve 🙂.... to ma drzi pri zdravom rozume, pri pozitivnom mysleni... uz sa tesim na dalsie snazilkovanie, hladanie duchov na tehitestoch... ale ako prve sa prvy krat v zivote tesim aj na kramy :D v sobotu to budu tri tyzdne od kyretu.. som zvedava, kedy sa imuraci prist 🙂
inac drzim paluchy, nech sa po tom cim skor das do pohody fyzickej a neskor aj psychickej a nech sa vam znova cim skor podari nove babenko a tentokrat nech to dotiahnete az do zdarneho porodu....
Ahojte ja som potratila v 20tt chlapceka...zavahanie lekara (vsetko som podľa neho prezivala a odmietol ma podsit a krcok bum)zle ma vycistili a poskodili maternicu...ked sa maternica vyliecila zase sa my robia cysty...som už 7mesiac a nic nedari sa otehotnieť. Vsetko sa zmenilo...uz som sa s tým zmierila no občas príde ten stav ze nevladzem vstať z postele...
Hlavne to nedus v sebe a hovor o tom s partnerom...moj sa snaží byt pri mne ale citim zmenu aj u neho...
O babo som prisla v 21tt po kyretaxi som skoro tri tyzdne vraj by som mala menzes dostat po 4az 6tyzdnoch tak cakam...moj lekar ked som sa pytala kedy by sme sa realne mohli zacat znazit o babo mi povedal ze hned po prvej menatruacii co mi pride velmi skoro...vraj sa sliznica krasne obnovuje a nevidi problem....pride mi to velmi skoro urcite pockame dlhsie...a hlavne chcem ist aspon na nejake vysetrenia iba pre moj pocit...treba mysliet dopredu tesit sa na to co pride... ;)
@lenkova5 aj lekar mi to tak hovoril, ze proste mozno sa nenajde pricina, ze proste sa neco neco stalo, nejaka mozno geneticka zalezitost, nieco, comu sa nedalo predist ani pri neviem akej starostlivosti.... moja kolegynka mala bez problemov prveho syna, potom 2 potraty, zistili jej problem s krvou, no a o mesiac ma termin, dievcatko... musela si cele tehu pichat injekcie,... to mi tiez dava nadej, ze sa jejto podarilo....

@ikonica aha, tak skús naisto tú hematol. a keď dostanete požehnanie znovu skúsiť, nech to vyjde a zdarne až do konca. silno držím palce 🙂
@lenkova5 veľa sily, drž sa 😔