Potrat doma na začiatku tehotenstva
Ja viem, že toto je velmi háklivá a citlivá téma ale prosím ženy ktoré sú tu a prežili si to o odpoveď..
Ak žena doma potratí, začne krvácať a vyjde z nej väčší kus (plod) naraz niekedy v 9tt tak čo s tým kusom čo vyšiel von?
Znie to pre mňa až hororovo ale treba to spláchnuť alebo zobrať a zaniesť niekam ? Lebo dr spomínal že pri potrate sa plod posiela na histologiu ale neuzrejmil že či iba vtedy keď je to po kyrete alebo aj ked žena potratí doma... naozaj prepáčte že sa takto hlúpo a nechutne pýtam ale ja v tom závale emocií som sa niečo také Abudla spýtať
Ja len že chápem.
Ja som spláchla do zachoda, lebo ma to tak nejak prekvapilo... Ak je to prvý potrat, asi by to aj tak na histologiu neposlali, ale marí sa mi niečo, že som sa v nejakej diskusií dočítala, že baba to embryo doniesla v takom tom zip-lock sáčku a vzali ho na rozbor.
Ak si kresťanka, je aj možnosť dať plod pochovať, ale neviem nič bližšie, ja to ani s odstupom času tak necítim. Možno ak by som mala dom a záhradu, zahrabat pod nejaky strom...
V každom prípade sa drž ❤️
Ďakujem obom za odpoveď
Áno je prvé tehotestvo a teda som bola som úplny nováčik.. zatial mi dr povedala že je to potrat a mám sa objednať na kyret ale že môze sa stať že sa to spustí doma skôr ale pri všetkch tych info som uprimne nejak nereagovala na to čo hovorí..
Preto som túto informáciu nevedela či ak by som to nahodou spláchla bolo by to zle.. uprimne bojim sa toho
ja som potratila niekedy v 8 tt
neviem presne uz tie casy. ale vedela som ze som tehotna ale ciarky na teste prestali silniet a tak akosi som vnutorne citila ze tehu neni ok. dr ma vysetril videl plod ale nie srdiecko este. ale dohodli sme sa ze pockame este 2 tyzdne. ze to moze odist samo alebo sa to rozbehne.
asi tyzden od vysetrenia som v noci pocitila bolesti. bolo to moje druhe tehotenstvo takze ta bolest mi bola znama. bolo to nieco ako silnejsie menstruacne bolesti alebo slabsie kontrakcie. dala som si paralen a cele to trvalo mozno hodinu aj kusok.
ja som si ani nesvietila. lezat sa mi nedalo. chodit tiez nie a sediet tiez nie. nakoniec mi bolo najlepsie na vecku. tam to aj vyslo. uprimne ani som sa nepozerala. bolesti prestali a ostala mi taka akokeby dlhsia ms. na vysetrenie som sla az potom. nastastie vsetko bolo ok. mna dr pripravil ze ak by sa mi cokolvek nezdalo alebo som mala bolesti alebo neprijemny pocit mam hned prist. on ma nastastie do kyretu netlacil hned. a ja som aj po psych. aj fyz. stranke rada ze to slo takto.
Ja som potratila v 10 tyzdni a potrat sa mi zacal doma v sprche,u mna to bolo ako pri mega silnej menstruacii,cize ziadny plod (vtedy mal cca 2g),len drobne kusky a obrovske bolesti.avsak rano som skoncila na kyrete len na docisteni...
U kazdej zeny je to inak,ak aj nahodou,nosit nikam nemusis,je uz na tebe co urobis..
Drzim palce..
My sme si ho sami pochovali. Neviem si to inac ani predstavit😔 Drzte sa
Histologia na doma potratenom nema zmysel podla mna... neviem... to sav nemocnici robi, aby sa potvrdilo, ze slo o tehotenstvo a ze tam nie su ine patologicke veci, napr. rakovinove bujnenie... ja by som ho pochovala.
Ja som potratila v 7.tt, začala som najprv špiniť, potom krvácať. Bola to ako keby dlhšia a silnejšia menštruácia a vychádzali zo mňa veľké krvné zrazeniny. Chvalabohu, vyčistila som sa sama bez kyretaze.
Nemusis dieťatko nikam posielať, ak nechceš, a sprav, ako uznas za vhodné. Ak sa na to budes cítiť, daj ho do sáčku a zanes na histologiu.
Posielam objatie a držím palce!
Ďakujem všetkým za rady a odpovede. U mňa to bolo tak že som mala iba jednorazove špinenie a krčove bolesti. Tak som pre istotu išla k dr a tam mi povedali že je to potrat + hematóm videla ako sa začal tvoriť. Išla som k ďalšej dr a tá povedala že by ešte týždeň počkala či náhodou sa nerozbehne srdiečko že ona by to neriešila hneď kyretom. Varovala ma že ak za ten tyždeň môžem začať krvácať tak aby som na to bola pripravená. A keby je to silné a neutícha to ani po tom čo by zo mna vyšiel plod mám ísť na pohotovosť..
Len ako som písala ja som vtedy mala myšlienky úplne inde a nie pýtať sa čo robiť potom s plodom.
Momentálne slabučko krvácam iba občas si niečo nájdem na vložke v priebehu dňa ale nie stále keď idem na wc a bolesti také ako pri menštruácii ale slabšie.. tak uvidíme ako sa to bude vyvíjať
Ďakujem moc za podporu ste velmi milé
A zabudla som dopísať že teda ak do týždna zo mňa nič nevyjde a dr neuvidí srdiečko biť tak až potom na kyret odporúča ísť, jedna dr hneď ma tlačila do toho už ma chcela aj objednávať na predoperačné a zákrok plánovať a druhá dr velmi milá žena ešte tvrdila že netreba sa a tým ponáhlať
Ja som potratila v 11tt,potrat sa začal doma. V sobotu ráno sa to začalo, na pohotovosti potvrdili,že bábu nebije srdiečko.
Pondelňajšie výsledky krvi ukázali ,že mi hcg klesá a večer sa mi doma spustil potrat. Začala som mať doslova kontrakcie a za každou zo mňa vyšlo veľa krvi a zrazeniny. V podstate v utorok som bola objednaná na kyret.
No zľakla som sa,tak som išla na pohotovosť večer. Robili ma ešte v ten večer asi do pol hodinky,čo som prišla na pohotovosť.
V prvom rade prijmi moju úprimnú sústrasť. My by sme boli pochovali (ale nie oficiálne cez pohrebný službu v tom týždni), ale stalo sa v skoršom týždni a žiaľ telo nášho babča nebolo možné si všimnúť. Dcéru v 38.tt sme normálne pochovali. Existujú aj spoločné hrobové miesta pre nenarodené deti, sú na celom Slovensku. Napríklad v BB vznikol nedávno (https://www.bystricoviny.sk/titulka/na-cintorin...).
Na histologiu ide z nemocnice. Iba ak by ste chceli vy, tak asi je možnosť si to vyžiadať, na to volaj svojmu doktorovi. Ale nie je to nutné.
ahoj, ja som takto vykrvacala doma v 8 tt., rano som sa zobudila s bolestou ako pri mesntruacnych krcoch, zakrvacana, bola som sama doma, tak to zo mna tieklo, ze mi behom par minut pretiekla vlozka, tak som sedela na zachode a vobec som neriesila co z toho bolo embryo, ked to trochu prestalo, tak som sla na pohotovost, ked ma hospitalizovali, tak kusok niecoho dali na histologiu.
ale podla toho co pises dalej, to este nemusi ist o potrat, moze ist o krvacanie z hematomu.... prve som potratila, druhu mam dceru a tretie je syn, ked som pri nom bola asi v 6.tt bola som na kontrole u doktora, videl plod, ale este nebilo srdce, este v ten vecer som zacala trochu krvacat, tak som sla na urgent, prezrela ma doktorka, babatku bilo srdiecko a krvacal hematom..... dala mi lieky na zastavenie krvacania.... takze, lahni si, vyloz nohy, nic nerob, daj si horcik a ak by sa krvacanie zhorsovalo chod radsej na urgent.
inak toto je fakt. ze krvacanie moze byt z hematomu. ja som tak krvacala cely prvy trimester pocas stvrteho tehu. potom zas kvoli mykoze.
Ide o to že ja zatial ani nekrvácam. Ja som si raz našla na toaletnom papiery take vacsie mnozstvo ružového výtoku, potom druhý krát iba na nohavičkách krv ale nejak extra ani cez nohavičky to nepretieklo, a od vtedy sa sledujem. Len špiním a sem tam malinko ale ozaj len fliačik na vložke nájdem. A čo sa týka bábatka ja som bola na kontrole podla ms v 8tt a videla plod, a vraj začinalo aj srdiečko biť (videla na sone také preblikávanie a to označila za tlkot) ale plod bol velkosti iba na začiatok 6tt a keď som bola tento týžden na sone čo by malo byť 9tt tak srdiečko nevideli a plod stále vyzera na 6tt 🙁 ako som pisala jedna dr povedala že to je zle už a druhá dr zase že ešte to nemusí byť hneď to zlé že je možné že srdiečko sa rozbúcha.. tá druhá dr mala aj také lepšie kvalitnejšie sono tak preto je to u nás 50 na 50
Čiže potrat ako taký ešte nezačal (asi)..len babätku nebije srdiečko čo by už malo preto to hned označila ako zamlčaný potrat.. no ja som chcela poučuť nazor aj inej dr a tá mi aspoň mini nádej dala.. len že mám byť pripravená aj na iné varianty
Asi píšem hrozne hekticky ale nepíše sa o tom najlahšie
Ja som pri prvom bola na sono asi 8tt. Srdiecko bilo, krasnu foto mini dietatka mam zo sona. V 9tt babatko prestalo zit, vobec sme to netusili. Prislo sa na to v 12tt na sone. Este vtedy som dufala v zazrak, povedali ze mozem aj tyzden cakat ze sa to spusti samo kedze ziadne ine problemy som nemala. Ale u mna sa to asi po 2 dnoch rychlo rozbehlo. Bolo to ako maly porod zvladli sme to doma s liekmi na bolest.
Drzim palce, ja som aj pre to nechcela kyret lebo sme stale verili v zazrak a po tom co som citala rozne pribehy na nete o tom ako jeden dr povedal tak a par dni na to iny dr inak... prosto v tom zufalstve clovek chce verit.. velmi ma to mrzi, zazili sme 2x viem ako sa citite😔 Bude dobre, zvladnete vsetko, drzte sa❤
Ahoj, nechcem ti davat zbytocnu nadej .. viem, ake tazke to je .. ale .. opisem moj pribeh v skratke. V 5tt mi vysli 2 slabe ciarky na teste, o par dni nato som zacala striedavo krvacat (naozaj ze krvacat) a spinit. Hcg sa zvysovalo minimalne, stale bolo tesne na hranici tehotenstva .. na usg nebolo vidno nic .. toto cele trvalo mesiac = 4 tyzdne. Bola som asi v kazdej nemocnici v okoli.. verdikt bol mimomaternicove tehotenstvo, alebo potrat a kazdy z nich ma chcel poslat na kyretaz … ja som odmietla na vlastnu ziadost pocuvac desiatky “velmi milych slov” typu ze umriem na otravu krvi … v 9tt po prvy krat bolo vidno plod avsak nezodpovedal podla nich danemu tt a bez aktivity srdca .. opat som odmietla kyretaz .. v 10 tt konecne bolo vidno aktivitu srdca .. striedavo som vsak krvacala do 14tt a nikto nevedel preco (bola som opakovane u lekaroch niekolkych) dnes ma moja uplne zdrava dcerka 4,5 roka .. keby som dala na ich slova … ja som vsak citila a vedela som ze moje dieta zije aj ked ma presviedcali o opaku .. drzim palce
@diusqqa waauu tak to je nadherny pribeh 😊 je to naozaj krásne a zázrak
Uhm, no ja som uz vedela ze moje babatko neprosperuje v raste a prestalo bit srdiecko (10 tt podla MS, usg zodpovedalo 6+2 tt)...Tak sme sa s Dr. dohodli, ze sa skusim sama vycistit...Presiel tyzden a nic, presiel druhy tyzden a furt nic...Uz som sa bala aby som nedostala otravu alebo co, tak som sa objednala na kyret. V den kyretu som uz kracala do nemocnice, hladala som ambulanciu kde som sa mala hlasit, tak tam cakam a zrazu puk v podbrusku...utekala som rychlo na wc a nastal potrat - vsetko sa spustilo...Museli ma pomaly kriesit a odniest z wc na voziku na izbu, tam mi urobili predoperacne a hned ma brali na salu....To uz zazit teda nechcem.
Akonahle znovu otehotniem a nedajboze zase bude problemove tehu a dopadne to ako teraz na Vianoce, okamzite idem na kyret a v ziadnom pripade nebudem cakat ze sa sama vycistim. To bol horor, ja som nevedela z wc vstat 😏. Zo mna to lialo.....
Takze takyto moj pribeh...
Drzim palce, nech sa stane zazrak a aby sa ❤ objavilo🙏
Ja ti dam viac pribehov 🙂 bola som prvykrat tehotna a asi v 6 tt som slabucko do hneda spinila. Citala som, ze vela zien to ma takto a nic to nebolo a babenko prosperovalo. U mna to bolo len raz a uz asi babo nezilo. Na dalsi den k veceru zrazu bum velke krvacanie a zrazu bolo po vsetkom. Druhe tehotenstvo som prezila bez komplikacii. Teraz som tretikrat tehotna a zo zaciatku som neze spinila ale krvacala asi 3x. Menzesova krv s hrudkami. Este na pohotovosti ma odondili, ze co oni stym ked to nie je jasna krv. Bola som v 7 tt a potvrdena akcia srdca. Chvalabohu do teraz sa drzime a uz od 10 tt nekrvacam a nemam hematom. Moja kmotra krvacala cele tehotenstvo a ma zdrave dieta. A zas svagrina potratila po 5 dnoch spinenia aj napriek tomu, ze jej pichli dycinone. Tie prve mesiace su hop a trop bohuzial. Drzim palce 🙂

niekto splachne, niekto pochova....kazdy podla svedomia;😢😢😢