icon

Potrat v staršom veku

29. máj 2023

Ahojte len sa chcem opýtať na váš názor. Pred nedávnom som potratila v svojich 44rokoch.Bolo to chcen é a vyšlo na prvú,ako sa vraví. Bol to môj prvý potrat. Jedno dieťa zdravé som porodila v svojich 41rokoch. Mám krásneho 3ročného syna.Viem, že som samozrejme mohla potratit vzhľadom k veku to mi je jasné. No zarazil ma prístup resp. zhodnotenie môjho Dr keď som prišla na kontrolu ohľadom či som sa vyčistila atď či už hcg kleslo. Potratila som spontánne čiže nebol dôvod na kyret. Samovoľne som sa vyčistila trvalo to zhruba 7dni. Potratila som v 7tt.Vraj tam bol hematom. Ale vrátim sa k jadru veci zarazilo ma trošku správanie môjho gynekológa. Začal tým a to doslova, že teda u mňa v mojom veku je šanca 1 percento mať zdravé vajíčko a, že teda by mi odporučil si predpísať antikoncepciu lebo otehu viem no neskončilo to dobre vzhľadom že som už vo veku. Radšej ak by som ešte náhodou chcela by mi odporučil umelé kde sa môžem pokúsiť o darované, alebo výberu to naj ale aj to v mojom prípade už nemá zmysel toľko peňazí by to stalo. A Dr majú radi v centrách len úspešne tehu. Proste ja chápem áno už som stará to mi je jasné. Ja viem, že to mohlo práve kvôli veku aj tak dopadnúť. No po pravde mala som dosť ťažké obdobie a tak som citila, že to nebude dobre. A nebolo. No radiť mi antikoncepciu aby som viac už neotehotnela, lebo s tým problém nemám mi už prišlo také doslova odpísanie. Nechcem, aby ste ma tu súdili som vďačná za to moje jedno bola som podľa všetkých neplodna v centrách. A napriek tomu sa nám za darilo mať dieťa spontánne aj vtedy aj teraz. Ušiel nám vek nie kvôli tomu že som nechcela deti, ale riešili iné veci a chyba bola inde. Potom sa za darilo. Chcem sa opýtať som taká sklamaná, že ho mám chuť vymeniť. Čo vy na to všetko?

Strana
z2
gelifil
29. máj 2023

Vymen ho

lulupulu
29. máj 2023

Výmeň, ja som mala prvé v 18 a druhe v 20 a Dr ma pri oboch posielala na potrat, ze som ešte mladá. Taktiež po oboch pôrodoch mi predpísala antiku, aj keď som ju nechcela a ani nebrala. Keď som však neplánovane otehotnela v 21 už som k nej ani nešla a nasla si iného Dr. Ktorý je šťastný ze som bola tehotná a v tak mladom veku, veľmi ma podporoval, susedka porodila v 49 rokoch zdravé dieťa. Nenechaj sa odradiť iba prejdi k inému Dr. Nikomu nevyhovies

deti95060810
29. máj 2023

niekedy to lekári preháňajú...a ako keby nemali slušného vychovania.
mne lekárka - gyn. odporučila UPT kvôli tomu že som bola zas tehotná - 4 krát.
možno to nemyslela zle, len mi povedala že 4 deti v dnešnej dobe je veľa....
ale nakoniec to dobre dopadlo.... mala som ju rada a keď odišla na dôchodok ostala som smutná...
zato po nej prišiel riadny tĺk... prišla som s problémom a on mi povedal aby som sa láskavo pozrela na svoj vek - vraj čo čakám....
urazilo ma to... takéto správanie ....

floki1994
29. máj 2023

Ak sa pri svojom gyn necitis dobre tak ho treba vymenit...ak budete este skusat treba ale ratat uz so vsetkym..moze to vyjst ale aj nemusi...zcasti ma pravdu ze ta kvalita vajicok ide vekom dolu ale tak da sa to povedat aj inak to chapem...drzim palce aby si natrafila na nejakeho empatickejsieho doktora

vanilkovazmrzka
29. máj 2023

Vymenila by som doktora, ziadnu antikoncepciu by som nebrala, a nadalej pokracovala v akutalnom zivotnom a sexualnom standarde. Ak to tak ma byt, tak otehotnies opat, a doktori nech sa potom postaraju o to, aby si dietatko donosila a porodila. 😊

miriam11
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
29. máj 2023

Ahoj, vymen ho, aj mne dr povedal, ze mam ist na umele a ked som odmietla, tak mi povedal, aby som si dala zamrazit vajicka, lebo o rok mu tu budem plakat, ze musim ist na umele a este aj z darovaneho vajicka, lebo uz nebudem mat vlastne vajicka. Mala som 37 rokov.

ivik4
29. máj 2023

Nasi doktori si myslia strasne vela o sebe 😀

anita6666
29. máj 2023

Že keď nie ty,tak doktor sa díva na vec racionálne a má rozum. Áno,si stará na deti. A veľmi.

dejka77
29. máj 2023

Takyto pristup teda vobec nechapem. Miesto toho, aby sa pacientky spytal co chce a podla toho jej poradil, ide davat nechcene rady. Jeho robota je starostlivost o pacientov, nie sa staranie do ich zivota. S antikou by som ho poslala do riti. Nech si ju berie sam, ked je taka dobra.

micusa2222
29. máj 2023

prečo si sklamaná, že ti pomenoval všetko, tak ako to je , a že ti doporučil antikoncepciu, aby sa telo netrápilo a nemalo potraty ? Moja sestra mala tento istý problém, a vzala to pohodovo, lekár jej doporučil, čo áno, čo nie, bola tiež vo vysokom veku na otehotnenie , dokonca jej povedal, že môže sa stať, že donosí dieťa, ale nemusí byť zdravé....

nevenka
29. máj 2023

@janetinka27 jezkovi voci...🙄...ja som mala 37, ked som cakala tretie a sama som sa pytala, ci nemam ist na amnio alebo aspon z krvi geneticke...ze prosim Vas, akyze je to vek, v pohode...a v 39 som cakala stvrte.

autor
29. máj 2023

@micusa2222 sklamaná som z 5oho akým spôsobom to povedal. Veď pred tromi rokmi som porodila mala som 41 a zdravé dieťa. Som si vedomá všetkých veci ohľadom môjho veku no dá sa to aj inak povedať pri prvom tehu a nebola som najmladšia ma podržal celé tehu. Teraz ma úplne dal dole, že čo si chcela veď máš 44.no keď som bola na prvú kontrolu teda, že som tehu bol úplne v pohode vravel aj o starších čo mali a do nosili. Nečakám, že mi povie moja budete mať ešte desať detí no ani to som nečakala. Trošku kruté. Som si vedomá, že môže nevyjst, ale môže aj vyjsť. Sú mladšie a potracaju aj viackrát za sebou. A tiež im povie kašlite na to? Trošku empatie by ti teda nezaškodilo samozrejme ak si čítala celý článok.

autor
29. máj 2023

@anita6666 áno som si vedomá. No necítim sa tak.Jeden potrat ešte nič neznamená. Keď som bola prvýkrát tehu mala som 41 a triple testy mi vyšli ukážkovo dala som so robiť všetko možné tehu ukážkové. Chcem si dat ešte šancu hlavne dat synovi ešte súrodenca

luccija
29. máj 2023

Vymen ho...ale ma pravdu v tom, že ak veľmi chces dieťa išla by som do IVF, ak to chcete nechať na náhodu, ak sa zadarí tak skúšajte.
Povedal Ti všetky možnosti, ale mohol empatickejsie.90% mojich kamarátok porodili medzi 40-44 r zdravé deti áno kvalita a počet vajíčok klesá, ale nemá čarovnú guľu.Mozno budeš mať ešte menzes 10 r

autor
29. máj 2023

@luccija jasné že mal pravdu a viem že klesá no určite poznáme sa dlho mohol byť trošku miernejší, ako poznám realitu

kaitlin3
29. máj 2023

Máš plne právo ho vymeniť, to je úplne jasne, pre cokolvek čo sa ti nepáči… ale ak chceš nájsť lekára ktorý by ti povedal niečo iné, tak si myslím že to bude trochu problém. Držím palce

svetlonos
29. máj 2023

Ahoj,
je to kreten, mozno ma sam nejake problemy. Znamej dr sa zmenil ked dostal cukrovku. Chodila som k nemu davno, bol zlaty. Stal sa z neho tou cukrovkou nervak protivny. " Vdakaka" tehu cukrovke ho chapem, nema vsak uz ordinovat.
No mne iny dr ktoreho som mala v 35 povedal, ze mam 30% sancu otehotniet do 2 rokov, koli veku 🙈. To som mala v pazi, akurat ma nas...l. Brala som to velice sportovo, kedze kamoskina mama otehotnela v 50tke 😁 neplanovane samozrejme. Myslela ze je uz v prechode.
Otehotnela som okamzite akonahle som bola v klude - dala som vypoved koli psychopatke veducej. Do 2 mesiacov som bola tehotna. Druhy x som otehotnela jed som prestala kojit. Potratila som ako 39 rocna. O 2 mesiace som otehotnela znova a za chvilu mam termin. Moja terajsia dr rodila v 40tke tretie dieta. Kamaratka otehotnela v 45 po prvom umelom oplodneni spontanne. Takze prekvapenie. Ja som v mojom pripade ten potrat neriesila vobec ako pricinu vekom. Bola som anemicka, trochu stresy atd., plod mohol byt poskodeny... Stava sa xy krat aj mladším. Pokial sa na druhe citis, sup do toho a vobec by som necakala. Telo je prave pripravene na tehu. Ja som bola nastvana a dokonca som uvazovala o antikoncepcii po tom potrate. Situacia bola zrovna nevhodna. Nestihla som a som za to prestastna. To ti pisem, aby si vedela ze to klaplo napriek nie moc do remu naladeniu u mna. Zistila som to az okolo 6-7 tyzdna.
Hlavu hore, kasli v tomto pripade na vek aj na dr a vymen ho. No emu hned oz am, ze chces druhe dieta a poprosila by si o ludsky pristup. Ak to bevie, hladaj dalej. Drzim ti palce 😀

rachel36a
29. máj 2023

Ze mal pravdu...riziko dalsieho potratu je velke... Ja som rodila v 43 rokoch po IVF., Predtym som niekolkokrat potratila z prirodzeneho tehu.,

autor
29. máj 2023

@svetlonos ďakujem ti za tieto slová veľmi pekne 🙏❤️

autor
29. máj 2023

@rachel36a áno možno mal to ja neviem ovplivnit ale ja som už vo veku bola aj tehu a poviem ti krásne to dopadlo a v minulosti ivf a nič dvakrát čiže vieš je to vždy 50 na 50

autor
29. máj 2023

@kaitlin3 viem a máš pravdu

dadis
29. máj 2023

@autorka - vekom sa zhorsuje kvalita vajicok a spermii a je vyssia sanca, ze sa vam nenarodi zdrave dieta. To su statistiky. Realita je taka, ze vela zien po 40tke rodi zdrave deti, a bolo tak aj v minulosti. Moje obe babky rodili posledne deti pred 45tkou a deti boli zdrave. Ja som potratila v 23 rokoch, a potom sa nam 3 roky nedarilo otehotniet. Takmer kazda zena prekona vo svojom zivote aspon jeden potrat, neviem preco by mal nad tebou niekto lamat palicu. Ak sa na dieta citis, chod do toho.

autor
29. máj 2023

@dadis ďakujem za pochopenie a presne tak to cítim je mi ľúto každej ženy ktorá si tým prešla zažila som už toho dosť no chcem dať tomu ešte šancu

svetlonos
29. máj 2023

Rado sa stalo, pokojne mi napis spravu, mozme kludne aj pokecst ak chces 🙂

bubutko
30. máj 2023

no ja som chodila po centrach na umele od 32 a najskor mi v Martine vkuse opakovali ze som uz stara, tak som odtial odisla do BA centra, a tam mi sice povedali v 38r ze maju aj starsie "pacientky", no vajicka su uz stare a je velka sanca ze to nevyjde. Tak sme to aj vzdali. Radsej nepokusat, tiez mame jedno a sme zan vdacni a stastni. Teraz mam 43 ale presne koli veku by som sa uz bala, ci bude zdrave. Podotykam ze u nas som bola ja ta zdrava.

autor
30. máj 2023

@bubutko ešte si vôbec nebola stará v 38 ja som v 41 porodila prvé a úplne zdravé všetko testy vyšli tip top

lilizzachy
30. máj 2023

Vymeniť lekára mal veľmi necitlivý prístup. Celebrity najnovšie rodia okolo 50 tky. Ak sa na to cítiš, je to tvoja vec či ešte chces dieťa alebo nie.

micusa2222
31. máj 2023

@nevenka áno, ale už si mala dve deti v mladšom veku,,,takže v 37 -čke ozaj nie je problém s tretím dieťaťom..

nevenka
31. máj 2023

@micusa2222 moze byt...ale podla lekarov som nemala mat ani jedno, co vsetko som od 11 rokov riesila.
Sesterka mala uplne zdrave dieta na prvy sup ako 40 rocna. Toto je ale vo hviezdach, co kto ako...

Strana
z2