Potrat v staršom veku
Ahojte len sa chcem opýtať na váš názor. Pred nedávnom som potratila v svojich 44rokoch.Bolo to chcen é a vyšlo na prvú,ako sa vraví. Bol to môj prvý potrat. Jedno dieťa zdravé som porodila v svojich 41rokoch. Mám krásneho 3ročného syna.Viem, že som samozrejme mohla potratit vzhľadom k veku to mi je jasné. No zarazil ma prístup resp. zhodnotenie môjho Dr keď som prišla na kontrolu ohľadom či som sa vyčistila atď či už hcg kleslo. Potratila som spontánne čiže nebol dôvod na kyret. Samovoľne som sa vyčistila trvalo to zhruba 7dni. Potratila som v 7tt.Vraj tam bol hematom. Ale vrátim sa k jadru veci zarazilo ma trošku správanie môjho gynekológa. Začal tým a to doslova, že teda u mňa v mojom veku je šanca 1 percento mať zdravé vajíčko a, že teda by mi odporučil si predpísať antikoncepciu lebo otehu viem no neskončilo to dobre vzhľadom že som už vo veku. Radšej ak by som ešte náhodou chcela by mi odporučil umelé kde sa môžem pokúsiť o darované, alebo výberu to naj ale aj to v mojom prípade už nemá zmysel toľko peňazí by to stalo. A Dr majú radi v centrách len úspešne tehu. Proste ja chápem áno už som stará to mi je jasné. Ja viem, že to mohlo práve kvôli veku aj tak dopadnúť. No po pravde mala som dosť ťažké obdobie a tak som citila, že to nebude dobre. A nebolo. No radiť mi antikoncepciu aby som viac už neotehotnela, lebo s tým problém nemám mi už prišlo také doslova odpísanie. Nechcem, aby ste ma tu súdili som vďačná za to moje jedno bola som podľa všetkých neplodna v centrách. A napriek tomu sa nám za darilo mať dieťa spontánne aj vtedy aj teraz. Ušiel nám vek nie kvôli tomu že som nechcela deti, ale riešili iné veci a chyba bola inde. Potom sa za darilo. Chcem sa opýtať som taká sklamaná, že ho mám chuť vymeniť. Čo vy na to všetko?
Podľa mňa...vek na tehotenstvo najvyšší..ale...zvaliť potrat rovno na vek?
Ja som druhé čakala v 23ke a potratila som..potom dve zdravé deti a opäť potrat v 27ke..len tak..bez príčiny. Aj napriek tomu,že som bola relativne mladá a zdravá...teraz mam 42.
Ďalšie dieťa by som nesilila (ale tak mam svoje 4)
Na tvojom.mieste umelé oplodnenie neskusa.,predsalen, kopa hormónov peňazí nervov, skus otehotnieť opäť...nasad si kyselinu listovú minimálne,vitamíny a skus..možno z tvoj potrat nemohol vek
@redanna ďakujem za odpoveď presne to isté si myslím dám tomu ešte raz šancu už len kvôli malej
Mam 2 zdravé dcéry a v 31 r tiež MA v 11tt ...tiež som stará?! A po MA mam zdravého synčeka ..
Držím palce a určite nerieš dr ...
Držím palce.Ja som od začiatku mala PCO a liečbu clostilbegytom ktorý celé zhoršil zmenila som gyn. ako 23 ročná čo som sa liečila 3roky po svadbe.Druhý gyn. dal vyšetriť spermiogram muž mal 26 rokov a len 40% životaschopných spermii nasadilu sme di E vitamin kys.listovú mne gyn Duphaston na pravidelnú ms mavala dom dlhé cykly aj 56dc.na 10mes.som otehotnela bola som na rizikovom brala Duphaston a udržanie aj som si 2x poležala v nemocnici.Po pôrode mi gyn.povedal,že nevidí šancu na ďalšie tehotenstvo kvôli PCO :( keď mal malý 9 mes.som bola tehu ale týždeň od pozit.testu som potratila o par mesiacov znovu a keď mal 18mes.znovu.Po oslave 2 narodenín som otehotnela na radu gyn. Pitím Inofolicu a užívaním Duphastonu sa nám podaril druhý syn.Po ňom som zatúžila keď mal 4roky ešte mať ďalšie v 30tich žiaľ v 10tt lekár vyslovil,že nievje akcia srdca ola som na kyrete.Potom som nastúpila do práce a po roku a pol som ako 34ročná zistila že som tehu.Gyn.bol a dovolenke Duphaston som nemala a žiaľ v 6tt som potratila od vtedy prešli 2roky a už som sa zmierila že ostaneme 4 členná rodina.
@alison11 tak to mi je ľúto prešla si si ťažkou cestou, ale ešte máš cek na tehu ver budem držať palce silno
Ďakujem mi sa už nesnažíme máme už svoje choroby a aj z deťmi starostí dosť starší má elektívny mutizmus a mladší disgrafiu a dislexiu.Ja riešim krv a manžel skoliózu chrbtice.Sme radi aj za dve detičky moc prajem každej aby sa dočkala svojich vytúžených detičiek a hlavne aby boli zdravé.
Výmen ho. Ja som tiež potratila 39 ročná a ešte ma povzbudzoval že stíham ďalšie 2 deti (jedno som už mala). Jedine ze by si mala vážny zdravotný problém si viem predstaviť také komentáre.
@elenita vďaka za opýtanie zatiaľ nič po pravde sa už bojím a neverím si, že to bude dobré a potvrdí sa to aj druhýkrát bohužiaľ Dr ma odradil tak že to proste neviem ovplivnit

@nevenka asi tak veru