icon

Potratila som a priateľ oddiaľuje ďalšiu snahu o bábätko

ninkus223
14. júl 2021

Ahoj baby, v 10tt tehotenstva som prišla o bábätko. Chcela som som rovno aj ďalšie už prešli asi 3m. Ale priateľ povedal že nech ešte skončím vysokú školu a potom sa začneme snažiť ale ja mám ešte 1rok pred sebou ale ja by som ho chcela už teraz ale a viem že aj on ale chce aby som ju ešte dokončila a užila si ešte trochu ale ja už nechcem a chcem si založiť rodinu. Prvý krát keď sme to skúsili chcel aj on a keď zistil že som potratila strašne plakal a teraz mám pocit že sa boji aby sa to nestalo znovu tak to odďalujú. Ďakujem

Strana
z2
sisa_s
14. júl 2021

Preco priatel a nie manzel? Brat sa nechcete, ale dieta ano? On zaraba a uzivi teba aj dieta?

janai1
14. júl 2021

@ninkus223 ma pravdu... Najprv si dokonči školu

martina1201
14. júl 2021

@ninkus223 mrzí ma vaša strata. Môže to byť, že sa boji aby sa to nestalo znovu. Ale tiež môže byť, že si uvedomuje že posledný rok bude pre teba ťažký a stredový a preto ti navrhuje doštudovať a potom sa snažiť. Ja osobne by som na pílu netlačila aj keď máš túžbu po bábätku. Možno sa zadarí zas nečakane a dobre to dopadne....

deti95060810
14. júl 2021

tiež si myslím že priateľ má pravdu...

selest
14. júl 2021

Netlac na pilu. Nie len ty si potratila aj priatel prisiel o dieta. Dalsie by malo byt rozhodnutim vas oboch. A tiez si myslim ze by bolo lepsie skoncit skolu a potom v klude riesit dietatko. Drzim palce

pribinak
14. júl 2021

Priateľ má pravdu. Dokončí školu a potom rieš bábätko

Berieš v úvahu aj to, že on možno potrebuje tiež čas na spracovanie traumy, či ani nie?

ninkus223
autor
14. júl 2021

@sisa_s brať sa nechcem ja, viem že každá má iný názor ale pre mňa to je len formalita. Podľa mňa ľudia môžu byt šťastný aj bez nejakého papiera a môžu byt rodina

ninkus223
autor
14. júl 2021

@pribinak jasne že beriem do úvahy aj to, ale aj to že priateľ je o 14rokov starší a ešte žiadne deti nemá a ja to z neho cítim že on ho chce ale boji sa lebo ja som bola od 5tt na rizokovom a mala som veľké bolesti a prežívala to cela rodina. Vysoká škola neni taká dôležitá a keby sa nám podarí znova tak idem na externe štúdiom. a ja viem že on ho chce a je pripravený na rodinu ale boji sa lebo zažil si somnou už raz to čo zažil a keby sa to znovu stane tak viem že by bol šťastný 🙂

ninkus223
autor
14. júl 2021

@sisa_s áno pn zarába, má vlastnú firmu a vie uživiť aj mňa aj dieťa. Keď som mu oznámila že budeme mat bábätko nikdy som jo nevidela šťastnejšíeho a keď som mu oznámila že som potratila tak nikdy som nevidela tak chlapa plakať. Má 39 rokov a nemá ešte žiadne dieťa a ja viem že by ho chcel ale boji sa po tom čo sa stalo. Vysoká škola nieje taká dôležitá a da sa dokončiť aj externe. Sme spolu 4roky, trochu ho už poznám

bluka2
14. júl 2021

@ninkus223 daj mu trochu cas to spracovat

taskataska
Odpoveď bola odstránená
luulinkaa
14. júl 2021

Este jeden rok mas pred sebou a nechces cakat, vies co na tvojom mieste si to vypocitam a zacnem sa snazit tak aby som bola tak v 7. Mesiaci ked budes koncit resp statnicovat a maas😉

moonlight1210
15. júl 2021

@ninkus223 Mozno to narozdiel od teba este nespracoval a je to pre neho vacsia trauma, ako to vnimas ty.
Mozno citi, ze je to voci tomu dietatu neuctive hned ho rychlo nahradit dalsim. Ako spotrebny tovar.
Mozno sa boji, ze sa to stane zas a nechce to zazit znova.

Alebo si uvedomil, ze sa este na ulohu otca (napriek vsetkemu) neciti pripraveny. Jedna vec je predstavovat si to a tuzit. Druha, ked je to realne uz tu.
Mal moznost uz zazit ten pocit, ze “uz je to tu” (= dieta je na ceste) a mozno si v kutiku duse uvedomil, ze sa mu este nechce vzdat vyhod volneho zivota, na aky bol zvyknuty doteraz.
Teda, ze ked by dieta bolo, tak ok. Staral by sa, bol by otec. Ale ked to zrazu osud zariadil, ze este nemusi hned… tak zavahal.

Mozno zavahal nad praktickou strankou veci (= tvoja schopnost zivit sa, neostat zavisla na jeho zarabani).

Mozno zacal podvedome prehodnocovat vas vztah. Zmenila mu ta udalost pohlad na zivot.

Kazdopadne, daj tomu chvilu cas, netlac na pilu. Netlac na to, ze chces byt hned zase v tom. Si mlada, mas cas (ak nie si chora). Dohodnite sa, ze dokoncis skolu a skusite to zas.
Ak bude nahodou aj potom stale cuvat, tak len dobre pre teba. Lepsie, ako mat dieta s niekym, kto zistil, ze sa nan neciti. Iba by ste sa hadali, on by utekal za slobodou a popripade za bezstarostnou, bezdetnou zenou. To nepotrebujes.

maciatkolulu
15. júl 2021

@ninkus223 mala si veľké bolesti kedy? Bývate spolu, tvoríte už rodinu? Bábätko bolo plánované? Keď raz odmieta, má dôvod. Nasilu nie je nič dobré riešiť.

janetinka27
15. júl 2021

@ninkus223 musi to byt rozhodnutie vas oboch. to ze sa na babatko tesi, je predsa hlavne. uz by som na to netlacila, dokoncila by som skolu. ved uz mas iba jeden rok. mala som spoluziacky, co pocas VS porodili v poslednom rocniku, ale mali to tazke, cela hlava a telo sa preorientovali na dieta a potrebovali pomoc. aj od rodicov, aj od spoluziakov a teda niekedy to uz zachadzalo do extremov, vyuzivania. jedna ten posledny rocnik ani nedokoncila. urcite to mnohe ine zvladli aj s dietatom, ale naco si to komplikovat, ved niektore veci sa nedaju naplanovat.

svadba ma svoje vyhody, najma ak si chcete zalozit rodinu. a budete mat aj spolocne priezvisko.

anjelicek26
15. júl 2021

Ja toto ked citam, ze svadba je len formalita... pockaj, ked tvoj milovany bude lezat v nemocnici a tebe ani info nepodaju, ako sa ma, lebo s nim "nic nemas" . Ked sa mu nieco stane, tak ziadne vdovske, sirotske... ziaden odpocet danovy na manzelku... ano formalitka, kym sa nieco stane... ani len pohreb by ti nedovolili vybavovat, lebo si len priatelka... ak budes brat dieta do zahranicia, vzdy s jeho notarsky overenym podpisom, lebo sa ani nebudete volat rovnako...

No ale k teme - ty si ten potrat asi uz spracovala v hlave, on este nie. Prisiel o dieta, videl milovanu zenu trpiet, navyse objektivne je lepsie mat skolu dokoncenu a zacat pracovat (uz kvoli materskej a vyssiemu rodicaku), to dieta s lasky a vzduchu tiez zit nebude...ste mlady, mate cas.

elizabet173
15. júl 2021

@anjelicek26 sirotské by dostala, inak súhlasím a nechápem. Spoločné dieťa, ktoré je nepomerne väčším záväzkom ako svadba a spojí ich minimálne do jeho dospelosti, áno, svadba je len formalitka. Keď je len formalitka, neviem, prečo potom z nej majú panický strach

elizabet173
15. júl 2021

@ninkus223 na čo si chceš komplikovať život? Áno, dá sa škola dokončiť aj externe, dá sa aj nedokončiť vôbec. Nevieš, aké bude tvoje dieťa, možno pokojné a možno tak náročné, že nebudeš vedieť, kde je sever a nie ešte študovať. A môžu sa narodiť aj deti dve. Stovky žien popri deťoch školu vyštudovali, ďalším stovkám sa to nepodarilo. Dokonči školu, odpracuj si nejaký čas, aby si mala materskú a vyšší rodičák, aj keď by vás tvoj priateľ uživil, pri dieťati sa zíde každé euro. Daj aj priateľovi čas, aby sa s tým, že si potratila vyrovnal a zase chcel dieťatko aj on. Nehrň sa do materstva len preto, aby si si dieťaťom partnera pripútala, lebo to aj tak neplatí, maj dieťa s ním vtedy, keď po ňom budete túžiť obaja, nie iba ty.

choco6
15. júl 2021

To nieje len lajstro 🙈 svagrina takto ma 2 deti a u lekarky v skolke inde na.uradoch vysvetlovat preco deti maju ine priezvisko a ze kto si ty ked mas ine a ostatne uradne veci ako pisu zenu vyssie.
A presne najprv si sprav skolu alebo brigaduj a nasetri si lebo tu budes zakladat potom diskusie ake je tazke vyžiť z rodicaku a priatel este od teba pyta polovicu na stravu a na dieta ti nic neostane 🤦

elizabet173
15. júl 2021

@choco6 dieťa môže mať jej priezvisko

choco6
15. júl 2021

@elizabet173 No ale ked tak zalubene rozmysla tipujem ze hned by mu supla priatelove ako vacsina 🙈🤣

sense
15. júl 2021

Pozri ja keď som mala 1x MA potrebovala som rok aby som to zas skúsila. Daj mi čas a okr toho má priateľ pravdu dokončí školu a potom začnite skúšať.... Nemusí hneď začať opäť produkovať, milujte sa aj naďalej, užívajte si sami seba a co ma prísť príde

ibrunova
15. júl 2021

Máš rok školy pred sebou? Nebuď hlúpa a dokonči školu, aj keby si teraz otehotnela, rodíš v apríli, to je už toľko počkať tri mesiace? Predpokladám , že bábo nebolo plánované.

maciatkolulu
15. júl 2021

@anjelicek26 sirotske áno, dieta, deti sú jeho, vdovske nie

nevenka
15. júl 2021

@luulinkaa nooo hej...ale moze kludne ostat na rizikovom, mam kamosku, co ledva ju udrzali pokope do 26 tyzdna a ma predcasniatko. Tak popritom skola by sla uplne bokom. Ja som este studovala, ked nebolo dvojstupnove, takze kebyze v 4.rocniku prerusim a nikdy sa nevratim, tak nemam ani Bc. Toto je aspon lepsie, ale aj tak. Tehotenstvo a dieta si treba uzit, nie sa stresovat. Teda pokial ma na vyber. Ja by som pockala. Snad nema 40, ze by uz bol kazdy mesiac drahy...🤔

luccija
15. júl 2021

@choco6 nepreháňaj moje dieťa má iné meno a nikdy nikdy sa má za 13 r nikto nespýtal prečo.Dokonca chodím s ňou sama do zahraničia veď má svoj pás nikdy som nepotrebovala súhlas partnera.
@ninkus223 školu si dokonči budem realistka tak či tak je malá šanca, že za tých pár mesiacov otehotnied aj porodis veď to je len jeden rok.Si ako malé dieťa dupes a dupes, že ty chces....aj chlap má city a tobôž v tom veku.Daj mu čas ty ho máš habadej chlap nie je najmladší, ale tak takého si si našla🙂je to ešte príliš skoro a vôbec by som túto tému neotvárala najbližšie mesiace.

katulienkax
15. júl 2021

ja by som dcere riadne poza usi dala ze chce babatko s priatelom (nie manzelom) s neukoncenou skolou. Kam sa preboha ponahlate, a potom budes prosikat rodicov aby ta uchylili ked ta ten stary cap necha.

hviera81
15. júl 2021

aj chlapi mavaju city a mozno to este spracovava. po svojom. pises ze vidis, ze sa toho obava, je to na psychiku narocne, my sme boli v tejto situacii tiez a ja som to teda dlho spracovavala, aj teda on,len inak. mne trvalo 6m kym som sa ako-tak dala dokopy po psychickej stranke. jemu ani neviem kolko, lebo on to riesi nehovorenim o tom. proste sme kazdy iny....
dokonci si skolu

heleninamama
15. júl 2021

@katulienkax Presne, uvažuje na úrovni neukončenej ZŠ - chce dieťa a ihneď a aj bez záväzkov. Veď priateľ (starší a teda aj zabezpečený) a rodičia sa o všetko postarajú. Zrejme dievča sníva o tom, že bude denne pridávať na sociálne siete fotky s bábätkom podľa vzoru rôznych "celebrít" a popritom si bude užívať sladký život s priateľom. Žiadny náznak reality, ktorá môže vo vzťahu prísť po pár rokoch stereotypu a starostlivosti o dieťa...
A o pár rokov skončí u rodičov v detskej izbe - bez školy (veď nie je dôležitá), bez peňazí, bez práce... A potom si uvedomí, že tie formality a premýšľanie vopred majú zmysel.

number19
15. júl 2021

@ninkus223 Dokonci si skolu, popracuj si tak minimalne 5 rokov.
Trochu pocestuj, snaz sa istu dobu samostatne zit a potom sa vrhaj do tehotenstiev.

Tvoj priatel evidentne nechce ist s tebou do druheho tehotenstva. Ak prve bola nahoda, mozno vela veci aj prehodnotil. Takze postav sa pekne najprv na vlastne nohy a sen o rodinke na chvilu odloz, lebo on s tebou momentalne dieta nechce.

Prepac za prilis priamu odpoved, ale od mladych zien by som ocakavala trosku viac sebarealizacie, sebahladanie a az potom nahopnutie na vagona zienok domacich...

Strana
z2