Potratila som bez príčiny. Ako sa to mohlo stať?
ahoj.....som tu nová a kamarátka mi poradila, že určite tu nájdem pomoc.....potratila som a lekár povedal, že to bola náhodná chyba a že sa to stáva....nikde na internete som nevyčítala príčinu, prečo sa mi nevyvýjal plod, prečo sa mi utvoril iba gestačný vačok a musela som ísť na kyretáž....bola som prekvapená, že doktor mi dal takú odpoveď....pýtala som sa ho prečo, že to muselo mať určite nejaký dôvod, ale on iba pokrčil plecami, že nie som prvá a ani posledná....žijem zdravým sposobom života, keby som pila, alebo fajčila, alebo keby som mala nejaký stres...prosím ktorej z Vás to doktor bol ochodný vysveliť, ak náhodou sa Vám takého niečo prihodilo...prosím napíšte mi....díky moc
ahoj je my luto co si zazila a lekar ti nepovie pricinu lebo ani on sam neviem na 100percent kde sa stala"chyba". tak ako pise mravcek to ze zena potrati nezalezi ci fajci ci pije ale to ze to nerobis je tvoje plus. ale treba verit v tom ze dalsie tehu bude Ok. ze ja som pocula aj take ze priroda sa sama zbavila ''chybneho'' plodu proste by sa nevyvyjalo dalej ako by sa malo. ak chces mozes zajst na genetiku s manzelikom ale tam vacsinou posielaju pary ak viackrat zeny potratia.
nevesaj hlavu, nabuduce to urcite vyjde. vacok bez mimka je anembryola, ak chces, kukni diskusiu o tom: https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/je-sanca-ze-sa-anembryomola-nezopakuje/
vela stastia nabuduce.
ahoj, ja mam za sebou MA , stalo sa to pred tyzdnom. myslela som, ze to neunesiem, ale dnes sa mi zda, ze sa dokazem na veci pozerat inac. boli to a moc, ale je to ine. dokazem pripustit, ze sa budema znova snazit o mimco. a verim, ze ak sa zadari, tak to bude mat iny koniec ako toto tehu. drzim palce 🙂
aj nam raz musi slniecko zasvietit 🙂
ja mam tiez MA za sebou, tiez mi v 11tt nasli uz iba gestacny vacok, bolo to uz pred 6 rokmi, bola som a som zdrava a bohuzial aj toto patri k zivotu zdravej zeny. Mam vela znamych, co sa im nieco podobne stalo a uz su takmer vsetci rodicmi...uvidis, dockas sa aj ty krasneho a zdraveho babatka.
je to smutné, ale niekedy sa to stáva aj preto lebo plod nie je v poriadku, ma neakú gen. odchylku alebo sa niečo nevyvíja v poriadku, možno to znie kruto ale asi si tak príroda pomáha aby bolo menej chorých detí s rôznymi gen chorobami.Držim palce aby ďalšie tehu bolo v poriadku 🙂
ahojte ja som sa dnes u doktora dozvedela ze som potratila, bola som v 8tt. Povedal mi ze placentu tam vidi a vsetko len plod nie.Nechapem co sa mohlo a ako stat:(je to strasne stale tomu nemozem uverit. bojim sa ze ked sa budem snazit o dalsie babatko stane sa mi to zas.:(
ahoj, tak na to ti veru odpoved neda niktora z nas ani nijaka dr, tak ako nam vsetkym bolo povedana, ten prvy trimester sa to bere proste tak ze priroda to tak chcela a asi nebolo s plodom nieco v poriadku
ja osm potratila minuly rok vo feb.nebudem ta plasit ale mala som odvtedy len same problemy, dr sa snazili az moc, rok som behala po dr lebo som nemala menstruaciu a tak strasne sme chceli babatko, nakoniec som navstivila bylinkarku a dnes ma kopkaju uz dvaja cloviecikovia v brusku, drzim palce, boli to a ver tomu, ze aj bude, je to rana ale isto sa o chvilu opat zadari a budes tehulka aj ked o to viac ustrachana
30 percent tehotenstiev konci potratom, bohuzial, niekedy dokonca este v skorych stadiach, ked zena o tom ani nemusi vediet, len pride menstruacia a embrio sa neudrzi, pricinu je tazko zistit, ak si ty zdrava a zijes zdravym zivot. stylom, tak pravdepodobne sa spojili nekvalitne vajicko a spermia
aj ja som potratila pred rokom a pol a tiez bez udanaia dovodu prooste prestalo byt srdiecko babetku a naozaj je to tak proste sa to stava!aj mna to trapilo preco prave ja bolo to strasne ale pozri teraz cakam opet babetko a uz som v 16tt cize hlavu hore co skoro sa zadari znova viem ake to je ale za chvylu si opet tehotna!a hlavne sa neobvynuj ze ty si nieco spravila zle!proste sa to stalo a stava sa to a aj sa to bude stavat"! 😒
vela stastia do zivota a uspesne tehotenstvo zelam 🙂
Ahoj, ja som potratila v 8. týždni, malinké bolo malé ☹ tiež neviem dôvod, všetci hovoria, že je to bežná vec. Bola som na čistení, dostala som prvú menštruáciu po mesiaci a ďalšiu som už nedostala. Otehotnela som hneď, nemala som žiadne ťažkosti po čistení, tak sa zadarilo. Teraz máme krásnu 5-mesačnú slečnu a všetko bolo v pohode. Hovorí sa, že žena po čistení je ako "pohnojená" a že sa dá rýchlo otehotnieť 😉 Držím palce a neboj sa 😀
ahoj 17.8. som bola na sono v 6tt +2dnes som bola a doktor ma pozeral takmer pol hodinu a srdiecko nebilo a vek urcil na 7tt+1 povedal mi nech pridem o tyzden a potom sa uvidi ale ja uz nevidim nic len velku dieru v srdci mam 37 rokov a toto bolo moja mozno posledna sanca mam dvoch dospelych synov a tak velmi sme to chceli snazili sme sa takmer pol roka kym sa zadarilo a teraz zas len ticho a samota
ahoj , raz som čítala jeden veľmi dobrý článok v časopise Vitalita, že bábätko je prvý trimester v brušku iba na návšteve a rozhoduje sa či ostať alebo nie. Aj ja som pred dvomi rokmi potratila v 12 tt, prestalo bábätku biť srdiečko, bola som nešťastná a plakala som, ale nakoniec som si povedala, že to tak malo byť a Boh vie čo robí, mohlo mať kľudne nejakú vadu alebo akýkoľvek iný problém, zmierila som sa s tým, prešli dva roky a dnes čakám bábo, zajtra začíname 30 týždeň tehotenstva a zdá sa mi , že tá návšteva v brušku sa Riškovi páči, keďže sa rozhodol ostať 🙂 , hlavu hore to sa stáva, ani mne lekár nevedel dať vysvetlenie, život ide ďalej a raz sa dočkáš zdravého dieťatka 😉 držím palce
ahoj,
ja som minulý týždeň tiež prišla o bábätko - boli sme už na konci 17tt 😢 ... skrátka z doteraz neznámych príčin mu jedného dňa prestalo biť srdiečko. ☹ Je to veľmi bolestivé, lebo toto je naša 3.strata za sebou a dokopy sa snažíme o bábo 4,5 roka. Veľmi túžime po 3. dieťatku, no zatiaľ nám to nebolo súdené.
No stále vo mne neumrela nádej, že sa nám to raz podarí - aj keď ... čas ide proti nám,lebo už mám 39 rokov ☹
Ve´d po každej búrke raz zasveiti slniečko, nie? Tak musíme veriť, že aj nám raz to slniečko zasvieti a bude svietiť celých 9 mesiacov
Ahojte baby aj mne vcera doktor oznamil ze sme prisli o babatko nase malinke babtko na ktore smes a velmi tesili velmi tazko som to zobrala plac strach pocit viny ale hlavu hore zivot ide dalej a ideme sa znovu pokusat o babatko 🙂 Drzim aj tebe palce ze ti to vide a budes cakat zdravucke babatko 🙂
Ja som potratila pred par hodinami,doma na wc.Naobed som bola v nemocnici a poslaly ma domov,ze nech to tam potratím.Bolo to hrozne.Stalo sa mi to uz druhýkrát.Ale to predtým mi odumrelo v 9.týzdni.Mam uz 38rokov a myslím,ze toto bola moja posledná sanca.Mam uz síce dcerku,ale nie s mojím terajsím partnerom.Po prvom potrate sme cakali 2a pol roka.A teraz toto.Je mi hrozne.Neviem co dalej
@tonta tazko sa hladaju slova akejkolvek utechy ale viem presne ako sa citis,mne sa to stalo pred 2tyzdnami tiez doma.den po nasom 3 vyroci svadby.ja mam sice len 28rokov ale malo to byt nase prve :( ja som v UK a nemozem si vynachvalit pristup v nemocnici.skoda ze na Slovensku to tak nie je...ostan silna.musime verit v zazraky.posielam silne objatie.
@tonta a @bambulka.nz citim s vami babulky. Niekedy sa delenie buniek po oplodneni zvrhne a dopadne to tak, ze "plod" by to neprezil. Vtedy dojde k potratu. Neda sa to ovplyvnit, da sa to len pretrpiet. Kedysi som pocula, ze chlapci sa daju tazsie donosit ako dievcata, niekolko zien mi hovorilo ze tehotenstvo s chlapcekom bolo obtiaznejsie ako s dievcatkom. Moja mama potratila 2 chlapcov, donosila len dievcata, Vzdy je nadej, verim na zazraky v kazdodennej podobe. Pozerala som nejake bylinky, mozno by vam pomohli. Drzim palce 😉
http://zdraviezbozejlekarne.sk/duskamaterina.html
http://zdraviezbozejlekarne.sk/rady/potrat.html
aj tieto:
http://zdraviezbozejlekarne.sk/imelobiele.html
http://zdraviezbozejlekarne.sk/rebricekobycajny...
http://zdraviezbozejlekarne.sk/lubovnikbodkovan...
http://zdraviezbozejlekarne.sk/alchemilkapasien...
http://zdraviezbozejlekarne.sk/rumancekkamilkov...
Ahojte baby my sme sa s manželom snažili rok aj 9 mesiacov ked mi konecne vysiel poz, tehotensky test. Včera som bola na 1 ultrazvuku v10tyzdni a tam mi doktoror len splechol do oči ze tam je len prazdny vacok bez plodu... Takže som bola uplne na prašky... Zajtra idem do nemocnice na interne vysetrenie a potom na kyretáž. Dost sa bojim. No jedno je pravda lepšie takto skor ako potom vo vyššom štádiu tehotenstva. Dúfam že sa preliečim a podari sa nam krasne zdrave babätko. Držím všetkým čo sa také niečo stalo pršteky 🙂
je to urcite tazke pre kazdu zenu a matku my sme tiez chceli 3babo aj som bola tehotna a tiez sa my stalo to ze to bol zamlkvy potrat sla som na kyretaz a nejak sme sa s tym zmierili a uz ked sme riesili pracu deti a brali to ze budeme mat dve baby prisla som na to ze som tehotna a teraz uz cakam kedy konecne porodim.je to hlavne tazke na psychiku aj teraz si kolkokrat poplacem ale treba sa s tym zmierit.drzim vam palce nech vam to vyjde a ono pride co ma prist,a hlavne vtedy ked to najmenej cakate 🙂 😉 🙂
Ahojte, spontanny potrat moze vyvolat aj neliecena stitna zlaza, skuste si ju dat vysetrit... ja na nu beriem lieky poctivo, ale viem o viacerych tehulkach ktore mali taketo problemy a potom zistili ze im nefunguje stitna zlaza, a ked nasadili liecbu tak celkom rychlo otehotneli znova a nemali uz ziadne problemy. Ide o to ze stitna zlaza ak nefunguje tak to je porucha imunity, ktora vznikajuci plod moze vyhodnotit ako "votrelca" a snazi sa ho zbavit... nehovorim ze to musi byt ta pricina, ale ak ste to neskusali odporucam dat sa aj takto vysetrit nic tym nestratite... a velmi velmi drzim palce aby sa vam zadarilo zdrave babatko!
Netrap sa, to ze si potratila neznamena ze nie si mamkou,,... ludsky pár má tolko detí, kolko sa ich pocalo, nie kolko sa ich narodilo.
... Karol Wojtyla hovorí, ze dieta je prenosom lásky otca a matky do nesmrtelnosti. Ucí, ze dieta je ovocím lásky, a jestvuje navzdy."
Ahojte ja som takto pred týždňom bola V nemocnici keď mi zobrali ešte len chrumecku ☹ bola som už V 8 týždni už týždeň a jeden deň neboly odozvy a doktor nie môj taký iný čo mi robil sono sa má pýtal či to bolo chcete tehotenstvo .Samozrejme že ano som mu odpovedala tak som čakala skoro týždeň a výsledok bez odozvy hneď si ma tam nnechali na vyčistenie.Mam strach mám už skoro 34 rokov a Z priateľom sme sa tešili a teraz sa trápim a aj on viem to je to čerstvé stále ale dúfam že to prejde a budem znovu tehotná .Tak držím aj vám palce.
Ahoj,ja som mala potrat v 8tt,zbadali to az v 13tt...bol to poriadny sok.po cisteni zobrali plod na rozbor a vtedy mi povedali,ze nanasli ziaden dovod,preco zomrelo.ale viem,ze vtedy som pracovala v lakovni,tehotenstvo bolo nahodne,len sme prichytili spravnu chvilu v spravnej nalade 😉 .ja viem,ze preto som potratila,lebo som pracovala s chemikaliami v lakovni-vtedy uz rok a pol.(mala som z toho poriadne psychicke tazkosti,vycitky svedomia)ty,ked zijes zdravim sposobom zivota a nic nenasli,tak sa moze stat,ze priroda selektuje,prepac,ze ti tak pisem,ale nenajdem na to vhodnejsie slovo-jednoducho sa zastavuje vyvoj plodu a nastane potrat.zvycajne vtedy,ked sa nieco nepasuje,dieta by sa nenarodilo zdrave.odporucam ti geneticke vysetrenie tebe aj tvojho partnera pre istotu.mne sa podarilo otehotniet po potrate za10mes,v tom sme mali aj polrocne cakanie.zelam ti vela zdravia a drzim ti palce 🙂
..ahoj @silvinenka21 , ja mám za sebou potrat v 8 tt, tak ako ty ☹ v piatok som bola na sone, podla doktora 7 + 5 tt a plodik bol velmi velmi malicky, bez srdiecka, tak mi zobral krv na HCG, aby videl , ci to stuplo od posledneho vysetrenia v 5 + 2 tt, ked som u neho bola koli spineniu..v pondelok som sla pre vysledky, HCG sa mi za dva tyzdne zvysilo z 8800 na 44000, tak hovoril, ze to je dobre znamenie a ze si to ide skontrolovat na sone..a zial, rovnako bez akcie, hladal plodik, ale nic tam nevidel. moje nocne mory sa naplnili a hned ma poslal na zakrok ☹ od kedy som sa dozvedela, ze cakame miminko, neuveritelne som sa tesila, ale zaroven bala. neviem to vysvetlit, ale citila som, ze sa on musim bat.. miminko sme si velmi priali, podarilo sa nam otehotniet takpovediac na prvy krat, este par dni pred nasou svadbou, ktora bola v maji. doktor mi rovnako nepovedal dovod, preco sa to stalo. iba povedal, ze statistiky su v dnesnej dobe take, ake su a zial vyslo to na mna. teraz sa musim psychicky zotavit a verim, ze priroda nam pomoze k vytuzenemu babatku. drzim palce, aby si bola silna a aby ste mali vela stastia a najma zdravia pri dalsom tehotenstve
Och, ja som chodila od 5.tt skoro kazdy tyzden, lebo vzdy volaco bolo treba pokukat. v 9tt mi dali knizku, povedali, ze je vsetko ako ma byt, dietatko rastie.. mam prist o tyzden - na povinne meranie a rovno sme si dohodli termin o dalsie 4 tyzdne, ze pridem na krv. Ale, co sa nestalo, na beznej prehliadke v 10tt mi povedali, ze im je to velmi luto, ale akciu srdiecka skratka nie je vidno. Mohli ma tam rovno radšej zatreliť. Na druhý deň zákrok a teraz sa dávam dokopy, ale vôbec to nie je jednoduché. Chcela by som čím skôr počať druhé, ale tak, ako veľmi ho chcem, tak veľmi sa bajím podobného scenára. Doktorka mi povedala, že najmenej polroka nesmiem otehotnieť. ale tu čítam, že do 3mesiacov ženy počali a všetko OK. V čom je vlastne riziko počatia DO polroka od potratu?
Ahooj pred tyzdnom som potratila. Bola som v 11 tyzdni.. nevieme preco sa to stalo ..... chcela by som sa spytat mala by som teraz krvacat ako pri menstruacii ... doktorka my vravela ze budem ... a ja nic nekrvacam
@miska300 ahoj miska. Tiez som potratila v 9 tyzdni v septembri. Tiez to bolo prve tehu a velmi sme sa tesili. Sla som na kyretaz a do troch tyzdnov mi prisla menstruacia. Po kyrete som spinila par dni. Ani jeden lekar mi nevedel vysvetlit preco sa to udialo iba sa ohanali moznymi hypotezami ako napr: ze sa nam zle spojili chromozomi ze by bolo dieta postihnute a priroda to vyriesila takto, dalsia bola vraj to moze byt geneticke ak sme mali v rodine potraty ale tie sme nemali takze moj gynekolog ma na genetiku neposielal a tretia bola vraj mam nejaku trombofiu teda nieco s krvou. Tak som zacala behat po hematologoch a zistovali co mi je. Na vysledky som cakala skoro dva mesiace a nakoniec sa ukazalo ze vsetky choroby krvi sa vylucuju no nepozdavali sa lekarovi krvne dosticky tak ma poslal znova na odber a na vysledky este cakam. Takze pravdepodobne to bola chyba krvnych dosticiek ktore sa zrazaju pri zatazavych situaciach ktorou je aj tehu a mohli upchat pupocnu snuru. No tento problem sa da riedit liekmi. Takze gynekolig by ta mal poslat na krv a genetiku. Ak tak este neurobil. Aso snazzenim nam odporucali cakat pol roka. No my sme sa do toho pustili po 3 mesiacoch tak snad to coskoro vyjde. Drzim palce vsetkym snazilkam.
@bambulka.nz prosím vás aké to je keď potratis doma môžeš mi to prosím opísať ???je mi to veľmi ľúto ,😞

miska je mi luto,ze si to tiez zazila,lekari malo komentuju tieto stavy.Ale fakt cim dalej tym viac sa to stava zienkam.Aj ja som prisla o babo ale az v 12tt a to som ho uz videla na monitore.Stava sa to,a vobec to nesuvisi s tym ci pijes alebo fajcis,proste plod zanikol.Nie je na to ziadna pricina a mnohokrat ani zdravotny styl nepomoze.Nebojaj ono sa to podari,hlavu hore.A dolezite je verit,neopustat sa a nezaoberat sa minulostou.Viem,ze je to tazke,ale musis to zvladnut a ked budes v pohode mimco pride.Drzim silno pasticky aby cim skor k vam dorazilo 😉