Potratila som tretie dieťa
Ahojte
Potratila som 3 dieta a neviem sa rozhodnúť, či ísť do toho znova, alebo nie.
Teraz mám pocit, že nechcem. Zároveň však mám pocit, že o pár rokov si to budem vyčítať ...
@blontimka ahoj a mas uz nejake deti?
Baby ja riešim či mať, či nemať.
Nie príčinu potratu
@blontimka moja zlatá, plne chápem tvoje pocity. Ja som po treťom potrate strácala veškerú nádej. Bolo to už také.. plakať, neplakať... Pri poslednom tehu som prešla k novej dr. Škoda že nie skôr. Všetko vyžeralo byť ok. Pred tým som mala povedané vyšetrenia z mojej iniciatívy. Bol mi zistený trombofilny stav. Ale napriek liečbe som potrácala ďalej, alebo mala pomedzi biochem. Po treťom potrate ma dr presvedčila, prešla všetky papiere a zistila, že mi nikto nezisťoval ureaplazmu. Poslala ma na infekčné, aby to bolo čím obšírnejšie. Zistili, preliečili sme sa s mužom. Zdĺhava liečba. Stále som bola taká či ísť aj tak do ďalšieho pokusu. Hovorili, že dať si čas a potom skúsiť. Od cca septembra sme sa zasa naozaj začali snažiť. Medzi tým som sa ešte objednala preistotu na reproimuno. V novembri som otehu. Na repro som išla tehotná. Ja som bola ored tým rozhodnutá dať tomu šancu max do nového roka! Teraz už vieme, kde bol problém a sme s mužom radi, že dr mi dala ešte nádej. Zatiaľ je všetko ok a pozajtra idem do 5 mesiaca. Určite si dajte pauzu. Skús sa ešte hľadať po doktoroch a tak sa rozhodni. Muž má dcéru z predošlého vzťahu a ja dcéru z manželstva. Aj preto sme chceli ešte spoločné. Ale po tých 2,5 roka som už aj ja na tom prestala trvať. Muž to nechával na mňa viac menej, vedel, videl že je to pre mňa ťažké ako ženu.
Čiže 3x si potratila a deti nemáš alebo dve deti máš a toto tretie si potratila? Ak ten prvý prípad,tak by si príčinu potratu mala poznať a aj ju riešiť.Mať či nemať je čisto na tebe,ja by som bez detí žiť nechcela,v starobe si chcem vnúčatá počítať a nie pracovné úspechy ...
@blontimkacize treti potrat mas za sebou? Hmm ja by som isla do dalsieho tehotenstva len ak by som vedela pricinu preco sa to predtym stalo a vedelo by sa to lekarsky podchytit..inak asi nie..medicina je dnes na vysokej urovni ..
Ja som tiez nechcela mat deti, ked som potratila. Ten pocit k tomu asi patri. Nechaj tomu cas. Vyliec dusu a telo a uvidis♥️
@blontimka ci mať alebo nemat- nieje otázka na nás ženy ale na teba a tvojho muža.....
A príčina potratu je podľa mňa URCITE DOLEZITA pretože zohráva veľkú úlohu v tej tvojej otázke ktorú si smerovala na nás
@katarinka89 tak ako píšeš. My sme sa s mužom tiež snažili až po posledných vyšetreniach,výsledkoch, kontrolách, atď. Až potom sme sa vedeli naplno rozhodnúť. Ale až by to bolo neriešiteľné, tak by sme do ďalšieho pokusu nešli.
@blontimka rozhodnutie je tebe,ak máš túžbu po dieťati určite sa nevzdávať.
Mame 4 chlapcov+2 anjelov a aj 1 biochemické tehu.
Prvy dvaja chalani bez problémov.A potom 2x potrat.Po 1 potrate zistený trombofilny stav.Pri druhom som bola od začiatku na liečbe a aj tak ten istý scenár (v 12tt prestali biť ❤️).Pri ďalšom tehu bola nasadená oveľa silnejšie liečba a vyšlo to.No a po 15 mesiacoch sa nám narodil štvrtý chalan 😉.Za mňa to úsilie, slzy a rozhodnutie nevzdať sa stálo za to.
Pevne verím, že sa rozhodneš tak, aby si bola hlavne ty spokojná.
Áno, keď sa dáš psychicky do poriadku
@mima172 mima urcite chod do toho a obehaj tie vysetrenia...stoji to za to..mozno mas nejaku trombofiliu a staci ti nasadit len injekcie na krv alebo nieco podobne a vynosis babo v pohode... viem ze to je tazke takto skoro po potrate, tiez sme tym presli ale netreba sa vzdavat..drzim palce
@floki1994
@lenusa20
Ďakujem baby. Musím to cele nejako najskôr spracovať, fakt náročné obdobie za nami. Vravím si, že mám dcéru a nemám už viac pokúšať šťastie, do toho môj vek, no na druhej strane ta túžba po dieťatku. Strašne sa to vo mne bije. Manžel necháva rozhodnutie na mne, hoci viem, po čom túži.
Je mi luto ze si potratila, Ty si tu nedavno pisala ze mama ta mala v 40ke a cely zivot ta trapilo ze je “ stara “ a vsetky matky ktore maju deti po 30ke su Podla teba nanic Lebo su ina generacia a nevedia mat k detom taky vztah ako tie co mali deti v 20ke. Ze si sa hanbila za mamu na stuzkovej a dnes mà cez 70 a je ti nanic babka ked ti nevladze deti varovat nehra sa s nimi. . Mozno tvoje telo zdiela tvoj nazor a uz si “ stara” na dalsie dieta . Takze Podla tvojej logiky by si to 3 dieta mala mat asap alebo uz nikdy. Riesit pricinu potratu by si mala so svojim zdravotnikom aby si vedela ake su sance ci sa to bude opakovat ci sa tomu da nejak predist. Prajem vela stastia ak to skusis zas.
@miadi Toto autorka napísala? Ze sa za maminu hanbila na stužkovej? Nechcem súdiť ale...silné slová. Mňa mala moja maminka, keď mala 35 rokov, teraz má 70 a je to úžasná mamina a úžasná babka. Trúfam si povedať, že vitálnejšia, starostlivejšia a milujúcejšia ako mnohé 50tničky šik babky.
Baby, ale mňa to neboli. Ja som s tým úplne ok. Práveže mám pocit, že to tak malo byť.
Ale zároveň mám pocit, ,že keď budem staršia a decká odsrastu a odídu, príde povestný throwback, tak budem ľutovať, že som nemala ešte 1
@katarinka89 my dve sme sa vôbec nepochopili.

@blontimka a vysetrnia máš absolvované?