icon

Potratila som v 20. týždni. Ako ste to prežívali vy?

zmetena27
28. apr 2011

Dobry den, pred rokom sme prisli o dietatko v 20 tt neviem sa z toho dostat, velakrat som premyslala ci sa v takom pripade dalo dietatko pochovat, pretoze v mojom pripade lekari reagovali akoby o nic neslo. Chcela by som mu venovat nejaku spomienku. Ako ste to prezivali vy, ake to bolo u vas?

Strana
z2
bublinka1s
7. apr 2014

Ahojte bambulky, viem ako sa citite, ja som pred 12 dnami prisla o synceka ☹ v 17tt ☹ zrutil sa mi cely svet a neviem sa s tym vyrovnat, neprejde jedina minuta keby nanho nemyslim ;((( stale pocitam tyzdne tehotenstva a predstavujem si aky by bol uz veliky. Odisla mi plodova voda , mala som cez noc horucky 39C, rano uz bolo neskoro, vynim vsetkych doktorov , ze na infekciu neprisli skorsie, jeden ster a malinkeho som tu mohla mat, bol uplne zdravucky, infekcia napadla placentu .... neviem, co budem dalej robit ;( som uplne na dne ;((((((( ta bolest sa neda vydrzat.

stella231
7. apr 2014

ahoj, tak aj ja sa pripjam. a vyjadrujem ti moju podporu, ja som prišla o babo v 17 tt- syn. tiež som ho porodila. ale na sale bolo zvlaštne ticho...odniesli ho v malej miske. považuju to za biologicky odpad. ale povedali niečo v tom zmysle keby som na tom velmi trvala ze by mi ho mohli vydať...vtedy som to ani nevnimala. kupila som maleho anjelika čo spinká. a zapalujem mu sviečku a je tam foto zo sona postavená. to je jedina spomienka ...ale občas si spomeniem že onedlho by som uz rodila mala som termin na koniec maja. 2014. ostane to v tebe ,smutok ustupi opať sa zasmeješ...ale najbližšie tyzdne ked budeš vidiet male babo alebo si bude niekto stazovať že to ich male nespi a je take a take...si pomysliš že ty aspon možeš byť rada že ho maš. ja mam doma dalšich 2 drobcov, mam pre koho žiť.... drž sa, verim že budeš mať dalšie babo.

bergalm
9. apr 2014

ahoj,aj ja sa pripojim i ked ja som prisla o nasu princeznu v 27tt co je pre mna hrozne a stale tomu nemozem uverit.Zatial nevieme co sa stalo ,viem len ze prestala dychat tak cakame na vysledky ☹ do 25tt bolo vsetko o.k.mam pocit neskutocneho PRAZDNA kedze deti nemame a na babenko sme sa neskutocne tesili po takej zdlhavej ceste IVF.Mam za sebou uz druhu stratu dietatka a pochybujem ,ze sa s tym niekedy vyrovnam.....onedlho by som aj ja rodila termin JUN ,namiesto toho mi ostali oci len pre plac a hrozny zazitok z porodu mrtveho dietatka....Navyse vsade okolo nas su male babenka a tehulky co mi len pridava na tom ,aky je zivot nespravodlivy len tolko odo mna

mausik01
15. máj 2014

Ahojte. My sme teraz v januari prisli o babatko. Bola som v 21tt. Vsetko bolo v poriadku a potom zrazu ze mam malo plodovej vody. Mala som ist do prahy na doplnenie plodovej vody ale prednosta zhodnotil ze treba ukoncit tehotenstvo. Uz tam boli nejake vrodene vady. Mala som cakat v nemocnici kym v brusku odumrie a potom mi vyvolaju porod alebo telo samo spusti predvcasny porod. Malo plodovu vodu tak na 2-4tyzdne este. Som myslela ze skolabujem. Cakat v nemocnici kym to pride. Nakoniec som si zaplatila doktora a urobil mi cisarsky. Bolo to take rychle. V stredu mi to potvrdili. Vo stvrtok ma prijali a v piatok rano hned sekcia. Takze tak sme prisli o nasho chlapceka. 13juna som mala mat termin porodu a cim sa to blizi tym mi je tazsie. Nastastie jeden o par dni uz trojrocny poklad doma mame. Rok mame pockat kedze to bola sekcia a potom mozme opat mat babo. Len neviem ci este budem chciet.

mausik01
15. máj 2014

@bergalm mrzi ma to. Tiez som mala termin v juni. Prajem vela sil !

bergalm
15. máj 2014

@mausik01 dakujem Ti a zelam Vam taktiez vela sil ,je to hrozne a nespravodlive ☹

mausik01
15. máj 2014

@bergalm

bergalm
15. máj 2014

@mausik01 asi tak sa citime my,co sme take nieco prezili

mausik01
15. máj 2014

@bergalm urcite ano. Je to tazke a je to smutne. My sme sa v 15juna po siedmych rokoch vzali s priatelom a babo sa nam malo narodit 13.juna tento rok. Tak velmi sme sa tesili ze to bude ten najkrajsi darcek na prve vyrocie. ☹ aspon ze mam Lilku. To je nas liek na dusu a nase velke stastie a nas najvzacnejsi poklad. Keby som ju nemala znasam to este horsie

bronia13
16. máj 2014

je mi to luto viem co prezivas nam zomrela dcerka po 25 dnoch, narodila sa v 27tt a debili ked som sla rodit tak vraveli ze idem na potrat!!!!! na SK sa povazuje potrat do 24tt v Australii do 22tt... je to hrozne ved babetko uz je vyvynute v 22tt.... my sme na nasu Emmusku spopolnili a mame ju doma (sme v USA) na SK sme ju nechceli pochovat lebo tam chodim mala (nebola som 5 rokov) takto je s nami, nerobili sme ziadny pohreb nic len sme sli do KE ju spopolnit sami dvaja....

bergalm
16. máj 2014

@mausik01 nam sa stalo nieco podobne 1tehu nam doktor oznamil 24.9. je to den nasho vyrocia sobasa taky sme boli stastny obaja,ze konecne sa podarilo (sme po IVF.....az sme s muzom plakali skoncilo to v 8tt.Toto druhe tehu sme mali obaja obrovsky strach a aj radost zaroven a vidis 7mes.a buum prisli sme on z vecera do rana,takze nam ostala obrovska bolest a prazdny byt-my zial deti nemame boli velmi ocakavane a ja si davam otazku..moze boliet nieco viac,ako smrt vlastneho dietatka????lebo 28tt je uz hotove dieta a nie ako potrat ,co mi povedali na Antolskej v BA

mausik01
16. máj 2014

@bergalm je mi to tak luto. Ja som bola v 21tt. Ale videli sme toho cloviecika na ultrazvukoch. V stredu son ho este videla na 3D a v piatok cisarsky. A prazdnota. Velmi vam drzim palce nech sa zotavis a nech vam to vyjde !!!!!!!!! Z celeho srdca ti to prajem !!!

mausik01
16. máj 2014

@bergalm inak ku mne v nemocnici boli Vsetci strasne zlaty. Bolo vidiet ze ich to mrzi a ze im to je luto.

bergalm
16. máj 2014

@mausik01 dakujem musime pockat par mesiacov a aj moja psychika sa musi dat do poriadku a snad potom 😨 uvidime ,mala si stastie v nestasti co sa tyka nemocnice,ku mne bol milí akurat lekar co ma rodil,kedze som rodila klasicky a nie sekciou ☹ na gynekologii to bolo hrozne,nebudem o tom ani pisat

mausik01
16. máj 2014

@bergalm aj my musime rok cakat. Ako ozaj ku mne personal fantasticky. Drzkaj sa.

bergalm
16. máj 2014

@mausik01 dakujem aj Ty

zany7995
4. aug 2016

Ahojte, tak mne dnes rano oznamili tu najhorsiu spravu v zivote, 20tt, babatko nezije. Som v nemocnici, caka ma potrat. Neviem ako dalej, boli to...:(

petalihi
4. aug 2016

@zany7995 čo ti napísať? Len veľa síl 😢 síce ťa nepoznám ale budem na teba veľmi myslieť.

kvietocok2
4. aug 2016

@zany7995 ahoj, bude to bolieť, ale zvladnes to. Ja mam v nebi dvoch anjelikov, plakala som dlho... Otázny typu, prečo ja? Odpoveď nikto nedá... Chapem Tvoju bolesť.. Je veľka. Daj voľný priechod slzám , rodina pomoze a časom bolesť oslabne... Drzim palce, aby čoskoro zaplnilo to prazdne miesto vesele džavotanie.. Veľa sil ..😟✊✊

melmel78
29. sep 2016

Ahojte zienky u mna je to skoro mesiac co som prisla o moju princeznu. 10 dni som lezala v nemocnici kedze mi odtiekla uplne vsetka plodova voda z nicoho nic bez upozornenia. Ziadny zapal ani infekciu nenasli, babo bolo zdrave ale nemalo sancu prezit. Je tu nejaka co prezila tiez podobnu situaciu a podarilo sa potom otehotniet? To malo byt nase prve po 2 rocnlm snazeni cez umele oplodnenie ☹

veronika121286
2. okt 2016

ahojte. Je to mesiac co som porodila v 31 tt mrtveho synceka - pricina : pravy uzol pupocnika. Je to velmi velmi tazke a otazky typu: Preco sa to stalo prave mne? si davam kazdy den a odpoved nikto nepozna :( Nieje dna co si nepoplacem a nemyslim na nasho anjelika...

ghanam
7. sep 2017

Dobrý deň,
volám sa Alžbeta Demeková a pracujem ako pôrodná asistentka. Momentálne píšem svoju rigoróznu prácu na tému Skúsenosti žien po indukovanom potrate v II. trimestri tehotenstva. Chcela by som Vás preto poprosiť o Vašu pomoc, pretože aj Vaša reálna skúsenosť môže prispieť ku skvalitneniu každodennej práce pôrodných asistentiek. Rovnako tak môžu Vaše odpovede pomôcť ďalším ženám, ktoré sa jedného dňa ocitnú v podobnej situácii. Link na dotazník (dotazník je anonymný) https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfagv9...

henicka86
16. sep 2018

Mamicky, mrzi ma cim ste si museli prejst. Ja som prislo o babo v 11tt, pochovali sme si ho na dvore. Pisem hlavne kvoli tomu ako malo ludi vie o tom, ze mame pravo na pochovanie potrateneho dietatka v ktoromkolvek stadiu tehotenstva. http://www.forumzivota.sk/2015/10/08/ako-pochov...
Nedajme sa odradit bezcitnym personalom.
Drzte sa vsetky!

zany7995
17. sep 2018

Ahojte, my sme prisli o babatko v 20tt, zomrelo na hydrops mozgu, nasledne som si presla vyvolanym porodom / potratom mojho mrtveho dietatka....
" Ahojte, tak mne dnes rano oznamili tu najhorsiu spravu v zivote, 20tt, babatko nezije. Som v nemocnici, caka ma potrat. Neviem ako dalej, boli to..." / toto som sem pisala 4.8.2016.

Dnes som opat tehotna, akurat som zacala dnes 38.tt, cakame Julianku, pre povzbudenie posielam moj pribeh, napisala som o tom jeden blog
http://bebalanced.sk/clanok/13/moja-cesta-k-vyt...

Strana
z2