Potratová tabletka
Ahojte, baby nechcem žiadne linčovanie😀. Moja známa je tehotná. Dieta nechce, objenala si potratovú tabletku. Len mi nejde do hlavy, že ju tak rýchlo zohnala. Keď je to u nás nelegalna. Tvrdí, že dala za nu 5jdu. Ja som trochu goglila, ale v ČR sa pohybuje cena od 3500kč a vyšie. Tak by som chcela vedieť váš názor či je to realne. Podľa mna je to blud. Alebo sa ozaj nietko najde, že to predáva takto pod cenu.
@gemmadimare ja som tak mala tiez u nas v AT zial potrat :(. Bola som tehotna ale plod sa nevyvijal.... :(. 4 tabletky do posvy a potom bolesti a vsetko islo von. Vsetko bolo nasledne ok (o 4 mesiace sa nam podarilo a bambulka bude mat rok)
@minis aj u nás je už všetko tak,ako ma byt ☺️ V nasledujúcom cykle som hneď otehotnela a kuriatko ma 4 mesiace.
@any_soj ved to pre iné kraviny tam držia matky alebo sa hospitalizuje atd .. v čom je problém niekde inde, ako že nemáme na hospitalizaciu ženy je blbost pretože pri interupcii tam je podstatne viac € riešené ked by sme šli finančne,
proste našli si dôvod hovädinu aby to nemohlo v našej silne akože krestanskej spoločnosti byť však názor kufa, osvietený atd je za všetko ...
@7tinka7
myslela som zrušenu vyhlašku aby mohla byt normálne použivana v nemocniciac na sk
chceš povedať že ju niekde na sk predpíšu a dajú pod dohladom mudr ?
ja som za aby bola normálne použivaná ako inde vo svete , ved tu ti niekedy nevydaju ani antikoncepciu na predpis v lekarni lebo vyhrada svedomia atd
viem že cestuju do čiech a do rakuska pre nu
@sara07 jasne dali mi ju v koch pred tyzdnom pre missed abortion - neviem ako je to pri dobrovolnom potrate ale podla mna v tom nieje rozdiel. Tabletka sa moze podat cca do max 10 TT 🙂 cize skoro do konca 3 M a aj v ruzinovskej nemocnici robia tento "zakrok" .
Antiku som uzivala asi 8 rokov a nebol problem ale mozni som mala stastie.
Urcite by mali tuto tabletku /cipok zaviest do bezneho pouzivania. Maxinalne s 1 dnom hospitalizacie ked tak ale za mna to nebolo nic hrozne 🙂 az na nasledok ze som prisla o babo ale to je o inom.
Zohnať sa dá všetko, kde je dopyt tam je ponuka. Napríklad Poľky nemajú inú možnosť, len zháňať tabletky po internete.
Obávam sa že Slovenky dopadnu tak isto. Smutná téma toto.
@7tinka7 rozdiel je v tom, že pri zamlcanom potrate sa dáva bežná dostupná legálna prostaglandínová tabletka. Pri UPT sa najprv dá tabletka, ktorej úlohou je odpojiť plod od výživy a tým usmrtiť (a tá je nelegálna u nás), až následne sa podávajú prostaglandinove tabletky na vyvolanie krvácania, rovnaké ako pri MA.

@any_soj je taký problém na 24 hod aby bola aj pri tablete hospitalizovana , otázka slovíčok
je to určite šetrenejšia tá bezpečnosť, a som sa pobavila kolkokrát sa kopnu mudr, ja som mala prvy pôrod mäsiarinu doslova ale bezpečne , naštastie dalšie dva som mala iného mudr, a viem porovnat
neohanala by som sa bezpečnostou ženy nie na sk kde sa človek citi ako kus mäsa občas, detto nastrih bez opytanie, dieta zoberu atd ale to je o inom