icon

Potratová tabletka

paciko9
11. jún 2022

Ahojte, baby nechcem žiadne linčovanie😀. Moja známa je tehotná. Dieta nechce, objenala si potratovú tabletku. Len mi nejde do hlavy, že ju tak rýchlo zohnala. Keď je to u nás nelegalna. Tvrdí, že dala za nu 5jdu. Ja som trochu goglila, ale v ČR sa pohybuje cena od 3500kč a vyšie. Tak by som chcela vedieť váš názor či je to realne. Podľa mna je to blud. Alebo sa ozaj nietko najde, že to predáva takto pod cenu.

Strana
z2
sara07
12. jún 2022

@any_soj je taký problém na 24 hod aby bola aj pri tablete hospitalizovana , otázka slovíčok
je to určite šetrenejšia tá bezpečnosť, a som sa pobavila kolkokrát sa kopnu mudr, ja som mala prvy pôrod mäsiarinu doslova ale bezpečne , naštastie dalšie dva som mala iného mudr, a viem porovnat
neohanala by som sa bezpečnostou ženy nie na sk kde sa človek citi ako kus mäsa občas, detto nastrih bez opytanie, dieta zoberu atd ale to je o inom

minis
12. jún 2022

@gemmadimare ja som tak mala tiez u nas v AT zial potrat :(. Bola som tehotna ale plod sa nevyvijal.... :(. 4 tabletky do posvy a potom bolesti a vsetko islo von. Vsetko bolo nasledne ok (o 4 mesiace sa nam podarilo a bambulka bude mat rok)

any_soj
12. jún 2022

@sara07 nástrih, vzaté dieťa a podobne je samozrejme odveci. Ale iná téma.
Inak s tou tabletku netuším, prečo sa to nerieši tým smerom, že veď nech je tá žena hospitalizovaná a tým pádom by nebol problém (lebo legislatívne to neprešlo len na tom).

gemmadimare
13. jún 2022

@minis aj u nás je už všetko tak,ako ma byt ☺️ V nasledujúcom cykle som hneď otehotnela a kuriatko ma 4 mesiace.

sara07
13. jún 2022

@any_soj ved to pre iné kraviny tam držia matky alebo sa hospitalizuje atd .. v čom je problém niekde inde, ako že nemáme na hospitalizaciu ženy je blbost pretože pri interupcii tam je podstatne viac € riešené ked by sme šli finančne,
proste našli si dôvod hovädinu aby to nemohlo v našej silne akože krestanskej spoločnosti byť však názor kufa, osvietený atd je za všetko ...

7tinka7
18. júl 2023

@patus_2 tabletka legalna je 🙂 a je vkladana priamo lekarom. Realizuje to Ruzinovska nemocnica BA a Koch.

patus_2
20. júl 2023

@7tinka7 ale prečítajte si príspevok. Nereagovala som na nemocnice. Tabletka objednaná niekde z pochybnej stránky asi v poriadku nebude.

7tinka7
21. júl 2023

@patus_2 tak ta urcite nie celkovo nechapem odvahu ze ma niektp guraz si ju dat.. ja som to myslela celkovo ze uz je u nas konecne legalna nie len komunisticky kyret.

sara07
25. júl 2023

@7tinka7 je registrovaná aj schválená uradmi len je zakazané ju použivat pre vyhlašku ano obyčajnu vyhlašku ministerstva zdravotnictva nič viac netreba len ju zrušiť

7tinka7
25. júl 2023

@sara07 zrusit ? Ja som ju mala zavedenu tyzden dozadu a vdaka tomu som sa vyhla kyretazi a 6 mesacnej pauze. Pre co by sa mala zrusit ? Pokial sa pouziva pod dohladom dr je to za mna ok riesenie lepsie ako kyret.

sara07
25. júl 2023

@7tinka7
myslela som zrušenu vyhlašku aby mohla byt normálne použivana v nemocniciac na sk
chceš povedať že ju niekde na sk predpíšu a dajú pod dohladom mudr ?
ja som za aby bola normálne použivaná ako inde vo svete , ved tu ti niekedy nevydaju ani antikoncepciu na predpis v lekarni lebo vyhrada svedomia atd
viem že cestuju do čiech a do rakuska pre nu

7tinka7
27. júl 2023

@sara07 jasne dali mi ju v koch pred tyzdnom pre missed abortion - neviem ako je to pri dobrovolnom potrate ale podla mna v tom nieje rozdiel. Tabletka sa moze podat cca do max 10 TT 🙂 cize skoro do konca 3 M a aj v ruzinovskej nemocnici robia tento "zakrok" .
Antiku som uzivala asi 8 rokov a nebol problem ale mozni som mala stastie.
Urcite by mali tuto tabletku /cipok zaviest do bezneho pouzivania. Maxinalne s 1 dnom hospitalizacie ked tak ale za mna to nebolo nic hrozne 🙂 az na nasledok ze som prisla o babo ale to je o inom.

lujza123
27. júl 2023

Zohnať sa dá všetko, kde je dopyt tam je ponuka. Napríklad Poľky nemajú inú možnosť, len zháňať tabletky po internete.
Obávam sa že Slovenky dopadnu tak isto. Smutná téma toto.

any_soj
27. júl 2023

@7tinka7 rozdiel je v tom, že pri zamlcanom potrate sa dáva bežná dostupná legálna prostaglandínová tabletka. Pri UPT sa najprv dá tabletka, ktorej úlohou je odpojiť plod od výživy a tým usmrtiť (a tá je nelegálna u nás), až následne sa podávajú prostaglandinove tabletky na vyvolanie krvácania, rovnaké ako pri MA.

sara07
29. júl 2023

@any_soj aj sa mi to zdalo divné že by tak riskovali, smutné je že cez net ani nevieš čo kupia baby a zbytočne sa vystavujú riziku

Strana
z2