Prečo sú odporcovia potratov utlačení a zástancovia agresívni?
Už dlhšie sa zamýšľam nad jedným paradoxom. Všímam si v diskusiách ako odporcovia potratov sa snažia dodať autorkam diskusií odvahu a riešenia a zástancovia potratov následne tych odporcov zosmiešnujú a urážajú. Častokrát im prajú zle veci. Mňa by skutočne veľmi zaujímalo prečo sa v dnešnej dobe prijíma len strana zástancov a odporcovia sú utlačení a nemôžu povedať svoj názor. Prečo niektorí zástancovia reagujú agresívne a podráždene. Môže to byť kvôli výčitkam svedomia? Nechcú počuť pravdu? Nechcú si uvedomiť závažnosť tohto činu? Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju. Ale za to zástancovia potrebujú agresiou umlčať odporcov. Vie mi toto niekto vysvetliť?
@anonym_autor a že kto tu koho uráža 🙂 krásne si sa predviedla. Snaha niekoho ponížiť tým že chces poukázať na to že nepozná význam slov. Aké úbohé od teba. Naozaj si sa predviedla. Ja viem presne čo píšem. A ty sa utapas v sebalutosti a ublizenosti lebo tí ľudia nekvituju tvoj názor. Ja význam slov poznám veľmi dobre. Ale ty si stále neodpovedala na moju otázku. Alebo mi ideš vmiesť nejakú ďalšiu osobnú urážku "do tváre"? Ty ktorá sa tu hráš na etalon moralky ale ponižovať niekoho ti zjavne problém nerobí. Takže už vieme presne čo si zač. Nemáš ani argumenty a ani vychovanie
@mizoko urážka lebo som poukázala, že si použila úplne odveci slovo? Keď myslíš.
@zuzana76
@anonym_autor
skusme na to ist z druhej strany. Neznama zena napise na MK otazku: "Napriek tomu, ze sme sa chranili ostala som tehotna, mame uz dve deti. Mam uz svoj vek, s byvanim na tom nie sme nijak dobre a lepsie to tak skoro nebude, ja mam zdravotne problemy, ktore tehotenstvo a porod mozu znacne skomplikoat. Rozmyslame s manzelom nad inerrupciou." Co by si jej napisala?
@mizoko takže o to ide? Bojíte sa, že by ženy boli donútené neukončiť život? Že by im bola odobratá voľba zbaviť sa zodpovednosti?
@anonym_autor odpovedz mi na otázku: ako sa právo voľby dotýka priamo teba? Ako tá to obmedzuje? Núti ťa niekto ísť na potrat? Obmedzuje to tvoje prava? Stále sa vyhýbas odpovedi
@mizoko takže o to ide? Bojíte sa, že by ženy boli donútené neukončiť život? Že by im bola odobratá voľba zbaviť sa zodpovednosti?
@anonym_autor Ano, nechceme, aby zeny nemali na vyber. A k tej zodpovednosti - velakrat je zodpovednejsie dat si dieta vziat, ako priviest ho tam, kde on nebude s laskou postarane a vyrastie z neho "nechceny" clovek so vsetkym, co k tomu patri.
@mizoko urážka lebo som poukázala, že si použila úplne odveci slovo? Keď myslíš.
@anonym_autor nie,ja som ho použila presne a myslela som ho tak a ty sa utapas v sebalutosti 🙂 ty si len malá snahu má zhodiť hlúpym a obmedzeným spôsobom. Urobiť zo mňa tu jednoduchú. Ale nevydalo. Ja viem čo píšem. Že to ty máš problém pochopiť nie je môj problém.
@zuzana76 koľko detí máš z decaku? Koľko ich máš v pestúnskej starostlivosti? Koľkým robis buddyho? Alebo pomáhas aspoň nejakej rodine v núdzi? Dávaš im veci,jedlo,pomáhas nájsť prácu? Čo z toho robíš už teraz?
@mizoko ano, pomaham rodinam v nudzi cez jednu organizaciu, davam im veci - oblecenie, jedlo aj kozmetiku, dost pravidelne, tak asi 4 x rocne, to robim ja, keby robil kazdy, tak by bolo dobre. A som zamestnavatel, takze aj zamestnavam ludi.
@zuzana76
@anonym_autor
skusme na to ist z druhej strany. Neznama zena napise na MK otazku: "Napriek tomu, ze sme sa chranili ostala som tehotna, mame uz dve deti. Mam uz svoj vek, s byvanim na tom nie sme nijak dobre a lepsie to tak skoro nebude, ja mam zdravotne problemy, ktore tehotenstvo a porod mozu znacne skomplikoat. Rozmyslame s manzelom nad inerrupciou." Co by si jej napisala?
@viestta daj dieta na adopciu, je vela parov, co caka, keby manzel nebol proti, sama by som si este dalsie dieta vzala.
@mizoko ano, pomaham rodinam v nudzi cez jednu organizaciu, davam im veci - oblecenie, jedlo aj kozmetiku, dost pravidelne, tak asi 4 x rocne, to robim ja, keby robil kazdy, tak by bolo dobre. A som zamestnavatel, takze aj zamestnavam ludi.
@zuzana76 aka je to organizácia? A kde? Nech viem. Ja pomáham tiež. Ale adresné. Presne viem akej rodine aby som videla či to má zmysel
@anonym_autor dočkám sa tvojej odpovede na moju otázku? Ako teba obmedzuje právo na voľbu? Ako zasahuje do tvojho života?
@zuzana76 To je v poriadku, ze robis (s tym zamestnavanim si ma inak celkom pobavila, lebo predpokladam, ze zamestnavas pre svoj zisk, nie pre modre oci), no z pohladu zeny, ktora ma vychovavat dieta, ktore nechce, je to prd vo vetre.
@mandzula samozrejme, ale davam pracu predsa, ved sa ma pytala, ze ci niekoho zamestnavame.

@mizoko ja sa staram o nechcene zvierata, mam svoj utulok s 10 mackami, keby sa kazdy normalny a pracujuci clovek staral, tak by sme sa postarali aj o zvierata aj o deti.
@zuzana76 koľko detí máš z decaku? Koľko ich máš v pestúnskej starostlivosti? Koľkým robis buddyho? Alebo pomáhas aspoň nejakej rodine v núdzi? Dávaš im veci,jedlo,pomáhas nájsť prácu? Čo z toho robíš už teraz?