icon

Prečo sú odporcovia potratov utlačení a zástancovia agresívni?

22. jan 2026

Už dlhšie sa zamýšľam nad jedným paradoxom. Všímam si v diskusiách ako odporcovia potratov sa snažia dodať autorkam diskusií odvahu a riešenia a zástancovia potratov následne tych odporcov zosmiešnujú a urážajú. Častokrát im prajú zle veci. Mňa by skutočne veľmi zaujímalo prečo sa v dnešnej dobe prijíma len strana zástancov a odporcovia sú utlačení a nemôžu povedať svoj názor. Prečo niektorí zástancovia reagujú agresívne a podráždene. Môže to byť kvôli výčitkam svedomia? Nechcú počuť pravdu? Nechcú si uvedomiť závažnosť tohto činu? Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju. Ale za to zástancovia potrebujú agresiou umlčať odporcov. Vie mi toto niekto vysvetliť?

zuzana76
24. jan 2026
@mizoko

@anonym_9cb1a7 ja čítam poriadne. A stojím si za tým že porovnávať neporovnateľne. Buď tu daj slovenské alebo len zbytočne vypisuješ nepodstatné veci

@mizoko resp na rodiny v nudzi

mizoko
24. jan 2026

@anonym_autor stále čakám na odpoved

mizoko
24. jan 2026
@zuzana76

@mizoko resp na rodiny v nudzi

@zuzana76 celú dobu sa bavíme ako pomôcť ženám ktoré by nešli na potrat. Veľa z nich ide na potrat z ekonomických dôvodov - že by ostali na dieťa samé a nemajú na to vhodné podmienky.

zuzana76
24. jan 2026
@mizoko

@zuzana76 celú dobu sa bavíme ako pomôcť ženám ktoré by nešli na potrat. Veľa z nich ide na potrat z ekonomických dôvodov - že by ostali na dieťa samé a nemajú na to vhodné podmienky.

@mizoko bavili sme sa aj o rodinach v nudzi, ci nejako pomaham, ano, nepomohla som ziadnej osamelej matke, lebo taka v mojom okoli nebola, mam v okoli vsetko manzelske pary a aj rodiny, ktore boli v nudzi a dostali aspon potraviny, alebo drogeriu, alebo satstvo. Ja nemozem zachranit cely svet, ale zase aspon nieco robim, aj ked je to len kvapka. Snazis sa ma tu zdiskreditovat za moj nazor.

zuzana76
24. jan 2026

Tie rodiny maju tiez deti, takze pomaha sa aj detom a tym padom aj zenam, hoci maju partnera, ci takym netreba pomahat?

mizoko
24. jan 2026
@zuzana76

@mizoko bavili sme sa aj o rodinach v nudzi, ci nejako pomaham, ano, nepomohla som ziadnej osamelej matke, lebo taka v mojom okoli nebola, mam v okoli vsetko manzelske pary a aj rodiny, ktore boli v nudzi a dostali aspon potraviny, alebo drogeriu, alebo satstvo. Ja nemozem zachranit cely svet, ale zase aspon nieco robim, aj ked je to len kvapka. Snazis sa ma tu zdiskreditovat za moj nazor.

@zuzana76 absolútne nie. Nesnažím. Ty píšeš že ponúkas prácu kde nemôžu pracovať ženy. Ja ti to rozporujem lebo ženy na stavbe pracujú. Sama som pracovala na stavbe. Ide o to,aká práca to je. A ženy dokážu pracovať na stavbách - murovavat,robiť s bagrom,stierkovat ect. Takže za mňa je to len vyhovorka.

anonym_9cb1a7
24. jan 2026
@mizoko

@anonym_9cb1a7 prípad z USA tu bol daný ako príklad kam až môže zájsť zákaz interupcie. A to sa štát môže kdekolvek. Nedávala som tu žiadne štatistiky. Prekrúcas ako sa ti to hodí.

@mizoko potom môžem použiť tvoje slová, že je to úplne iná mentalita a nič také by sa na slovensku stať nemuselo. A predsa s tým nesúhlasím. Stať sa to môže a môže to zájsť tak ďaleko. A tak isto môžu dáta z usa napovedať, že ženy nejdú na potrat vždy ako na absolútne poslednú možnosť keď sú znásilnené/ v ohrození života alebo zlyhala ochrana ale sa iba s partnerom nechránili a z toho dôvodu vznikol život, ktorý bol následne ukončený. Vôbec si nemyslím, že prekrúcam, ako sa mi to hodí. Jasne som uviedla, že sú to dáta z usa, lebo slovenské nemáme. Lenže ja túto mentalitu skutočne vidím vo svojom okolí. Som mladá a moje rovestníčky sa nechránia a povedia mi, že ak otehotnejú tak pôjdu na potrat, lebo si nechcú zničiť karieru. Skutočne to nie sú také dva svety. Ale naozaj by som rada vedela, v čom presne som si veci prekrútila podľa seba, lebo ja ten pocit nemám.

zuzana76
24. jan 2026

A pomaham aj zvieratam, tym asi najviac, lebo ich kompletne zivim, zabezpecujem veterinu a ak su vhodne dam na adopciu.

zuzana76
24. jan 2026
@mizoko

@zuzana76 absolútne nie. Nesnažím. Ty píšeš že ponúkas prácu kde nemôžu pracovať ženy. Ja ti to rozporujem lebo ženy na stavbe pracujú. Sama som pracovala na stavbe. Ide o to,aká práca to je. A ženy dokážu pracovať na stavbách - murovavat,robiť s bagrom,stierkovat ect. Takže za mňa je to len vyhovorka.

@mizoko nebol zaujem, rozumies? aka vyhovorka, to ma dotiahnut nejaku zenu nasilim?

mizoko
24. jan 2026
@zuzana76

A pomaham aj zvieratam, tym asi najviac, lebo ich kompletne zivim, zabezpecujem veterinu a ak su vhodne dam na adopciu.

@zuzana76 všetko z toho robím aj ja. A napriek tomu nevidím dôvod obmedzovať práva iných. A ako som písala nie som za potrat ale za to aby človek premýšľal než niečo spraví. Napriek tomu nebudem ľuďom brať právo volby

zuzana76
24. jan 2026
@mizoko

@zuzana76 všetko z toho robím aj ja. A napriek tomu nevidím dôvod obmedzovať práva iných. A ako som písala nie som za potrat ale za to aby človek premýšľal než niečo spraví. Napriek tomu nebudem ľuďom brať právo volby

@mizoko v poriadku, ja ti to neberiem, si skvela

mizoko
24. jan 2026
@anonym_9cb1a7

@mizoko potom môžem použiť tvoje slová, že je to úplne iná mentalita a nič také by sa na slovensku stať nemuselo. A predsa s tým nesúhlasím. Stať sa to môže a môže to zájsť tak ďaleko. A tak isto môžu dáta z usa napovedať, že ženy nejdú na potrat vždy ako na absolútne poslednú možnosť keď sú znásilnené/ v ohrození života alebo zlyhala ochrana ale sa iba s partnerom nechránili a z toho dôvodu vznikol život, ktorý bol následne ukončený. Vôbec si nemyslím, že prekrúcam, ako sa mi to hodí. Jasne som uviedla, že sú to dáta z usa, lebo slovenské nemáme. Lenže ja túto mentalitu skutočne vidím vo svojom okolí. Som mladá a moje rovestníčky sa nechránia a povedia mi, že ak otehotnejú tak pôjdu na potrat, lebo si nechcú zničiť karieru. Skutočne to nie sú také dva svety. Ale naozaj by som rada vedela, v čom presne som si veci prekrútila podľa seba, lebo ja ten pocit nemám.

@anonym_9cb1a7 tak to sa pohybuj s v zaujímavej spoločnosti. Ja takéto ženy v mojom okolí nestretávam. Nebude to skôr tým,akú spoločnosť si ty vyberas? Nad tým by som sa skôr zamyslela. A neaplikovala to na celú spolocnost

mizoko
24. jan 2026
@zuzana76

@mizoko v poriadku, ja ti to neberiem, si skvela

@zuzana76 to netvrdím. Ale nepovažujem to čo robíš za nič výnimočné. Skôr za normálne. Neočakávam medailu. Lebo to nepovažujem za nič navyše.

anonym_9cb1a7
24. jan 2026
@mizoko

@anonym_9cb1a7 prípad z USA tu bol daný ako príklad kam až môže zájsť zákaz interupcie. A to sa štát môže kdekolvek. Nedávala som tu žiadne štatistiky. Prekrúcas ako sa ti to hodí.

@mizoko jedna jediná, ktorú som momentálne na slovensko našla je, že 73% žien, ktoré šli v roku 2024 na interrupciu už mali aspoň 1 interrupciu za sebou. Ale neviem ti povedať, na koľko správne dáta to sú, tak ich neber so 100% vážnosťou

zuzana76
24. jan 2026
@mizoko

@zuzana76 to netvrdím. Ale nepovažujem to čo robíš za nič výnimočné. Skôr za normálne. Neočakávam medailu. Lebo to nepovažujem za nič navyše.

@mizoko ja som len odpovedala na otazky, tiez to nepovazujem za vynimocne

anonym_9cb1a7
24. jan 2026
@mizoko

@anonym_9cb1a7 tak to sa pohybuj s v zaujímavej spoločnosti. Ja takéto ženy v mojom okolí nestretávam. Nebude to skôr tým,akú spoločnosť si ty vyberas? Nad tým by som sa skôr zamyslela. A neaplikovala to na celú spolocnost

@mizoko ver mi, sú to vzdelané ženy, právničky, lekárky a podobne. Myslím si, že je to skôr lebo sú mladé a na toto žiaľ blbé. Neaplikujem to na celú spoločnosť, to som jasne povedala, že to ani diskusie tu neberiem za reprezentatívnu vzorku. Iba si všímam podobnú mentalitu ako v usa. Vôbec nemáme na slovensku mentalitu čakať do svadby, nemať nezáväzný styk a vždy sa chrániť, to musíš uznať.

cacianka
24. jan 2026
@zuzana76

@viestta ani ja nechcem mat zodpovednost, ale chcem mat cisty stit, proste mam to inak ako ty, tak ako druha strana je citliva, ze chceme nieco ovplyvnovat, tak isto to mame aj my, ze sa musim rozhodnut teda len pro choice. Nerozumies mi, nevadi, moj hlas by nic neovplyvnil, urcite nie tu, vacsina ludi je za pro choice volbu.

@zuzana76 čistý alibizmus

simca06022011
24. jan 2026

@anonym_autor neviem kde si taketo nieco citala, ja osobne si myslim, ze to velmi prezivaju obe strany a nema to nic s nazorom, agresia a urazania a prianie si veci ide z kazdej strany, zalezi to totiz od povahy, nie nazoru na tu alebo onu vec. Je to tak ako ked sa riesi politika.
A tebe pride pokojne a mile ked odporcovia, nazyvaju ludi vrahmi,a rozpravaju proste v tych ich typickych citovych vylevoch? Treba si pri sudeni jednej alebo druhej skupiny zlozit ruzove okuliare a realne clovek uvidi, ze na kazdej su ludia, co prehanaju. V konecnom dosledku je to aj tak vzdy na jednotlivcovi ako sa rozhodne a tie vylevy, urazky a hadky jeden / druhej strany, su uplne zbytocne

zuzana76
24. jan 2026
@cacianka

mizoko
24. jan 2026
@anonym_9cb1a7

@mizoko ver mi, sú to vzdelané ženy, právničky, lekárky a podobne. Myslím si, že je to skôr lebo sú mladé a na toto žiaľ blbé. Neaplikujem to na celú spoločnosť, to som jasne povedala, že to ani diskusie tu neberiem za reprezentatívnu vzorku. Iba si všímam podobnú mentalitu ako v usa. Vôbec nemáme na slovensku mentalitu čakať do svadby, nemať nezáväzný styk a vždy sa chrániť, to musíš uznať.

@anonym_9cb1a7 nemusím lebo niečo také nezažívam u mojich znamych

simca06022011
24. jan 2026
@mizoko

@zuzana76 a čo tá žena v USA ktorá bola vlastne len inkubátor na dieťa lebo bola mozgovou mŕtva ale nemohla ju rodina odpojiť lebo bola tehotná. Že to dieťa tak či tak nebude v poriadku z takéhoto tehotenstva nikoho nezaujímalo. Že rodina duševné trpela tiež nikoho nezaujímalo. Jej telo bolo vlastne majetkom štátu lebo bola tehotná,aj keď už defakto mŕtva. A všetko to ešte musela platiť rodina. Choré a zvratene niečo taketo

@mizoko a este aj o dieta sa starat musi rodina, myslim.. toto som citala, riadne svinstvo.

mizoko
24. jan 2026

@anonym_autor dočkáme sa odpovede?

mizoko
24. jan 2026
@simca06022011

@mizoko a este aj o dieta sa starat musi rodina, myslim.. toto som citala, riadne svinstvo.

@simca06022011 áno,aj to tam píšem. Všetko to hodili na rodinu. Za mňa toto musí byť hrozna trauma pre všetkých. Neviem a ani nechcem si to predstavit

mizoko
24. jan 2026
@cacianka

@cacianka áno,alibizmus jak voci

anonym_600b49
24. jan 2026

@anonym_autor pretože ich ľudská podstata vie a plne si uvedomuje čo robia, aj keď klamú samé seba že je to inak, že zabíjajú svoje dieťa. Veľmi dobre vedia, že to nie je zhluk buniek, veľmi dobre vedia že nerozhodujú o svojom tele, ale o živote a smrti niekoho iného. A preto každý názor, ktorý im to pripomína, je pre nich vrcholne nepríjemný, je to zrkadlo toho čo spravili a preto bojujú. V podstate viac než za nejaký všeobecný svetonázor za utlmenie svojho vlastného svedomia.

anonym_9cb1a7
24. jan 2026
@mizoko

@anonym_9cb1a7 nemusím lebo niečo také nezažívam u mojich znamych

@mizoko v poriadku, uznať to nemusíš, ale ja teda nemám pocit, že by sa slováci zodpovedne chránili. A to vôbec nie len zo vzorky môjho okolia.

mizoko
24. jan 2026
@anonym_600b49

@anonym_autor pretože ich ľudská podstata vie a plne si uvedomuje čo robia, aj keď klamú samé seba že je to inak, že zabíjajú svoje dieťa. Veľmi dobre vedia, že to nie je zhluk buniek, veľmi dobre vedia že nerozhodujú o svojom tele, ale o živote a smrti niekoho iného. A preto každý názor, ktorý im to pripomína, je pre nich vrcholne nepríjemný, je to zrkadlo toho čo spravili a preto bojujú. V podstate viac než za nejaký všeobecný svetonázor za utlmenie svojho vlastného svedomia.

@anonym_600b49 🤣🤣🤣 to máš odkiaľ? Omg takúto sprostosť som ešte nečítala. A ešte raz zopakujem - nikto tu nebojuje za potraty ale za možnosť voľby. Ako teba možnosť voľby ovplyvní? Núti ťa niekto ísť na potrat? Lebo zákaz potratov ovplyvní život všetkých. Zatiaľ som sa nedočkala odpovede od nikoho z tábora pro life

mizoko
24. jan 2026
@anonym_9cb1a7

@mizoko v poriadku, uznať to nemusíš, ale ja teda nemám pocit, že by sa slováci zodpovedne chránili. A to vôbec nie len zo vzorky môjho okolia.

@anonym_9cb1a7 ok,nezhodneme sa v tom. Ale to nevadí 🙂 asi máme úplne odlišný okruh znamych

mizoko
24. jan 2026
@anonym_600b49

@anonym_600b49 je to zhluk buniek. Potrat sa vykonáva do 12 týždňa. 😏

pr85
24. jan 2026
@mizoko

@anonym_600b49 je to zhluk buniek. Potrat sa vykonáva do 12 týždňa. 😏

@mizoko Nie, nie je. Je to ľudská bytosť.