icon

Prečo sú odporcovia potratov utlačení a zástancovia agresívni?

22. jan 2026

Už dlhšie sa zamýšľam nad jedným paradoxom. Všímam si v diskusiách ako odporcovia potratov sa snažia dodať autorkam diskusií odvahu a riešenia a zástancovia potratov následne tych odporcov zosmiešnujú a urážajú. Častokrát im prajú zle veci. Mňa by skutočne veľmi zaujímalo prečo sa v dnešnej dobe prijíma len strana zástancov a odporcovia sú utlačení a nemôžu povedať svoj názor. Prečo niektorí zástancovia reagujú agresívne a podráždene. Môže to byť kvôli výčitkam svedomia? Nechcú počuť pravdu? Nechcú si uvedomiť závažnosť tohto činu? Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju. Ale za to zástancovia potrebujú agresiou umlčať odporcov. Vie mi toto niekto vysvetliť?

zuzana76
24. jan 2026
@mizoko

@zuzana76 ty čítaš čo píšeš? " Ak by som mohla zakázala by som interrupcie." Takže by si najradšej ľuďom nanutila to,vo je podľa teba dobre.

@mizoko toto som kde napisala?

mizoko
24. jan 2026
@zuzana76

@mizoko zakaz niecoho nevnimam ako nanucovanie inym, ja som vyslovene pisala, keby sa niekto pytal mna, kde je napisane, ze by ten zakaz bol. Keby bolo regerendum a clovek by mal vhodit niekam svoj hlas, tak kazdy sa rozhodne sam za seba a podla refwrenda by vznikol vysledok. Ten by bol urcite v nasejnkrajine pro choice, tak klidek.

@zuzana76 stále nechápeš 🤣 nevadí. S tebou sa baviť je ako hovoriť do steny 😏 . Stáva sa

mizoko
24. jan 2026
@zuzana76

@mizoko toto som kde napisala?

@zuzana76 omg,ty si ako pes čo si chytá chvost. Túto hru odmietam hrať. Hraj to na hlupucku pri niekom inom 😘

zuzana76
24. jan 2026
@mizoko

@zuzana76 omg,ty si ako pes čo si chytá chvost. Túto hru odmietam hrať. Hraj to na hlupucku pri niekom inom 😘

@mizoko ja som nikde nenapisala, al by som mohla zakazala by som interrupcie, prekrucas moje slova

anonym_300ee1
24. jan 2026
@anonym_48be17

Lebo väčšinou sú odpovede týchto ľudí nevhodné a úplne mimo. Žena sa príde poradiť a chce vedieť - cenu, recenziu na kliniku, priebeh zákroku a dostane hnusné moralizovanie. Netreba sa za každú cenu vyjadrovať ku všetkému. Ak žena ide na zákrok väčšinou má na to vážny dôvod.
Raz v živote som tu videla že pani vyjadrila svoj negatívny názor a dotyčnej ponúkla reálnu pomoc. Takto by mali vyzerať odporcovia potratov. Nie prázdne reči o zabíjaní, hodnotení, výčitkách.

@anonym_48be17 ja som takú pomoc nepostrehla ani raz. Ak nerátam balík oblečenia pre novorodenca a možno kočík. Zato moralizovanie a útok s motívom vraždy sú tu pravidelne, ale pomoc napr. s ťažko hendikepovanym dieťaťom aspoň 2x do týždňa, na 20 rokov dopredu NIE. Ani jediný raz tu neprišlo k plneniu pomoci, aj keby len jeden nákup základných potravín za týždeň, alebo pravidelná pomoc s vozenim hendikepovaného alebo "len" zdravého dieťaťa na pravidelné kontroly a cvičenia, ani jediná pomoc postarať sa o to dieťa 24h 1x za mesiac, aby si matka oddýchla.

zuzana76
24. jan 2026

Moznost zakazat interrupcie nikdy mat nebudem(ani po tom netuzim) , nechystam sa do politiky ani nic podobne, takze je to stale len moj nazor, ktory mozem mat tak isto ako clovek z opacneho tabora. Tym nikomu nic nenanucujem.

mizoko
24. jan 2026
@anonym_300ee1

@anonym_48be17 ja som takú pomoc nepostrehla ani raz. Ak nerátam balík oblečenia pre novorodenca a možno kočík. Zato moralizovanie a útok s motívom vraždy sú tu pravidelne, ale pomoc napr. s ťažko hendikepovanym dieťaťom aspoň 2x do týždňa, na 20 rokov dopredu NIE. Ani jediný raz tu neprišlo k plneniu pomoci, aj keby len jeden nákup základných potravín za týždeň, alebo pravidelná pomoc s vozenim hendikepovaného alebo "len" zdravého dieťaťa na pravidelné kontroly a cvičenia, ani jediná pomoc postarať sa o to dieťa 24h 1x za mesiac, aby si matka oddýchla.

@anonym_300ee1 ako som písala,po pôrode ich už to dieťa,ktoré až vtedy je dieťaťom,nezaujima

viestta
24. jan 2026
@zuzana76

@mizoko zakaz niecoho nevnimam ako nanucovanie inym, ja som vyslovene pisala, keby sa niekto pytal mna, kde je napisane, ze by ten zakaz bol. Keby bolo regerendum a clovek by mal vhodit niekam svoj hlas, tak kazdy sa rozhodne sam za seba a podla refwrenda by vznikol vysledok. Ten by bol urcite v nasejnkrajine pro choice, tak klidek.

@zuzana76 zakaz nevnimas ako nanucoanie? A co to je? Ak zakazes alkohol za volantom, tak nanutis vodicom nepit. Ked zakazes detom mobil v skole, tak im nanutis nepouzivat ho. Ci ako to je?

cacianka
24. jan 2026
@mizoko

@anonym_300ee1 ako som písala,po pôrode ich už to dieťa,ktoré až vtedy je dieťaťom,nezaujima

@mizoko presne. Postávať pred klinikami ako jehovisti, niekde vyblakovat o vraždách, to im ide na 1*, ale len do 12.tyzdňa...
Po narodení, z akýchkoľvek dôvodov nechceného dieťaťa, im už je jedno ako , v akom prostredí a za akých podmienok vyrastá dieťa a žije tá žena. Farizejstvo a chrapunstvo v priamom prenose !

pr85
24. jan 2026
@mizoko

@pr85 vážne? To iné telo prežije bez nej? Neprežije. Takže? Koľko detí si vynosila a porodila? Žiadne. Až bude muž schopný vynosiť a porodiť dieťa tak bude môcť on sám rozhodovať o potrate. Dovtedy nie

@mizoko Ale to telo má iné DNA ako matka. Nikto nemá právo rozhodovať živote a smrti inej osoby.

mizoko
24. jan 2026
@zuzana76

Moznost zakazat interrupcie nikdy mat nebudem(ani po tom netuzim) , nechystam sa do politiky ani nic podobne, takze je to stale len moj nazor, ktory mozem mat tak isto ako clovek z opacneho tabora. Tym nikomu nic nenanucujem.

@zuzana76 skúsim to ešte raz: možnosť ísť na potrat je MOZNOST ktorú môžeš ale nemusíš využiť. Zákaz tejto možnosti jednu stranu diskriminuje. To,že ty by si to chcela jasne naznačuje,že by si svoj názor najradšej nanutila zákonom ak by to bolo možné. To že takú možnosť asi mať nebudeš nehrá rolu.Nikto ti nebráni mať taký názor a prezentovať ho,ale keď ho vyslovis verejné, dostaneš zaňho aj verejnú kritiku. Lebo tvojim názorom je že sa majú podľa teba obmedziť práva jednej skupiny ludi. Chápeme sa už? Mám ale obavu, že to stále budeš hrať na jednoduchú a chytať si vlastný chvost.

mizoko
24. jan 2026
@pr85

@mizoko Ale to telo má iné DNA ako matka. Nikto nemá právo rozhodovať živote a smrti inej osoby.

@pr85 ešte raz: dokáže to telo prežiť mimo matky? Nie. Takže je to súčasť jej tela. A o svojom tele rozhoduje sama.
A vrátim sa k otázke: koľko detí si vynosil a porodil? Žiadne. Až to absolvujes bude mať tvoj názor nejaký vahu

pr85
24. jan 2026
@viestta

@pr85 a kde mal pan rozum ked sulozil bez ochrany? Alebo mal plan, ze dietatom si ju priputa?
Kedy konecne muzi pochopia, ze zodpovednost za neplanovane tehotenstvo je aj ich zodpovednostou ale bremeno nasledkov je hlavne na zene. Od tehotenstva, cez porod az po dvadsat a viac rokov starostlivosti. Takze ano, zena o svojom tele rozhodne lebo plod bez nej neprezije aj keby sa darca genetickeho materialu postavil na hlavu.

@viestta Ale žena si to dieťa nevytvorila sama. To isté sa môžem opýtať aj ja. Kde mala dáma rozum, keď sulozila bez ochrany. Raz, keď je dieťa na svete, tak treba brať do úvahy aj jeho práva.

mizoko
24. jan 2026
@pr85

@pr85 a ako píšeš,nikto nemá právo rozhodovať o živote a smrti niekoho iného. Tak prečo ty chces rozhodovať o živote tej ženy keď na to ako sám píšeš nemáš pravo?

mizoko
24. jan 2026
@pr85

@viestta Ale žena si to dieťa nevytvorila sama. To isté sa môžem opýtať aj ja. Kde mala dáma rozum, keď sulozila bez ochrany. Raz, keď je dieťa na svete, tak treba brať do úvahy aj jeho práva.

@pr85 to dieťa je na svete až s narodí 🤣🤣🤣

anonym_0dfcc8
24. jan 2026
@simsalabim

@zuzana76 no uprimne, co myslis, kolko je takych parov? Kolko chlapov je fanusikmi kondomov? A kolko - aj zien tu na mk - ti povie, ze sex s kondomom je ako med cez sklo lizat 🙈 Ja budem vzdy pro-choice, lebo chcem, aby moje dcery mali vzdy moznost volby. Moja byvala kolegyna bola na upt uz ako zrela zena s dvomi takmer dospelymi detmi. Odisla od tyrana s 2 kuframi v ruke, roky svoj odchod pripravovala a tehotenstvo-proti jej voli- by ju v tom manzelstve zaklincovalo uz uplne. Aj teraz - po desatrociach - to povazuje za to najlepsie riesenie. Jej utrapeny zivot sa zmenil k lepsiemu, zije v druhom, fungujucom manzelstve, ma niekolko vnucat a jej deti jej raz za cas povedia, ze nechapu, ako to s ich otcom tak dlho vydrzala a prezila.

@simsalabim Takže kondómy sú zlo, nepoužívajte ich a poďme všetci na interrupciu. No to už mi je len zodpovedne chovanie.

zuzana76
24. jan 2026
@viestta

@zuzana76 zakaz nevnimas ako nanucoanie? A co to je? Ak zakazes alkohol za volantom, tak nanutis vodicom nepit. Ked zakazes detom mobil v skole, tak im nanutis nepouzivat ho. Ci ako to je?

@viestta ja som napisala, ze keby sa mna niekto pytal za mna, ze mam sa rozhodnut a niekam vhodit svoj hlas. Tak ho vhodim do pro life nezavisle od inych a nestaram sa ako urobia ini. Ten, kto by chcel ovplyvnovat moje rozhodnutie za mna samu, tak tiez mne nanucuje predsa ako sa mam ja rozhodnut a ide ovplyvnovat moje slobodne rozhodnutie. Vysledok by boli predsa rozhodnutia ludi samych za seba. Coho by bolo viac, to by vyhralo. Toto som pisala, to nic nehovori o tom, ze chcem zakazat pausalne, pisala som, keby bolo referendum a mam sa ja rozhodnut, kam hodim svoj hlas. To je vsetko.

mizoko
24. jan 2026
@anonym_0dfcc8

@simsalabim Takže kondómy sú zlo, nepoužívajte ich a poďme všetci na interrupciu. No to už mi je len zodpovedne chovanie.

@anonym_0dfcc8 to kde v tom komente píše? Inak kondómy sú zlo podľa katolíckej cirkvi. A tiež HAK a prerušovaná súlož. Takže? Nejaké ďalšie rady?

pr85
24. jan 2026
@zunaf

@pr85 Tak zbaľ ženu, dve detičky a choďte žiť do Latinskej Ametiky, kde majú hodnoty, čo ťa drží v zdegenerovanej Európe?

@zunaf prečo by som mal ísť žiť tam (ináč po španielsky viem aj som ten jazyk na škole vyučoval)? Ja som sa narodil tu. A môžeme sa inšpirovať napr. Malou alebo Poľskom.

mizoko
24. jan 2026
@viestta

@viestta zbytočne sa snažis,ona nechápe logike tvojho argumentu. Nechaj tak. Buď taká je alebo to hraje. V konečnom dôsledku je to jedno

mizoko
24. jan 2026
@pr85

@sweaaa nie sú krajiny, kde majú ľudia ešte rozum, nie ako v zdegenerovanej Európe

@pr85 zdegenerovana Európa? Fuuu,slovník hodný kresťana kt rozosieva božiu lásku. Si nechutný

zuzana76
24. jan 2026
@mizoko

@zuzana76 skúsim to ešte raz: možnosť ísť na potrat je MOZNOST ktorú môžeš ale nemusíš využiť. Zákaz tejto možnosti jednu stranu diskriminuje. To,že ty by si to chcela jasne naznačuje,že by si svoj názor najradšej nanutila zákonom ak by to bolo možné. To že takú možnosť asi mať nebudeš nehrá rolu.Nikto ti nebráni mať taký názor a prezentovať ho,ale keď ho vyslovis verejné, dostaneš zaňho aj verejnú kritiku. Lebo tvojim názorom je že sa majú podľa teba obmedziť práva jednej skupiny ludi. Chápeme sa už? Mám ale obavu, že to stále budeš hrať na jednoduchú a chytať si vlastný chvost.

@mizoko cize ja sa teda nemozem slobodne rozhodnut, kam vhodim svoj hlas.

pr85
24. jan 2026
@mizoko

@mizoko Potrat je MOŽNOSŤ ukončiť zivot nenarodeného dieťaťa. Tak, ako nikto nemá MOŽNOSŤ ukončiť život používateľky mizoko, tak rovnakú ochranu by malo mať každé dieťa bez ohľadu vekovej diskriminácie.

mizoko
24. jan 2026
@zuzana76

@mizoko cize ja sa teda nemozem slobodne rozhodnut, kam vhodim svoj hlas.

@zuzana76 a zase sa krútia dokolecka 🤣🤣🤣 môžeš ja ti len vysvetľujem že tým že svoj hlas hodia tým,čo chcú presadiť zákaz niečoho tak ideš nanútiť svoj postoj ľuďom,kt chcú možnosť voľby. Ty si stratený prípad. Vieš ty budeš mať možnosť sa rozhodnúť čo chces,ale iným tu možnosť svojím rozhodnutím vezmeš. Ja už fakt neviem ako ti to vysvetliť. Tvoja voľba by mala následky na život iných tým,že im by si právo voľby zobrala.

zuzana76
24. jan 2026
@viestta

@viestta ja som vyslovene pisala, ze ty sa mozes ako clovek slobodne rozhodnut sam za seba, cize ja teda nemam slobodnu volu a musim sa rozhodnut pro choice, takze som vlastne diskriminovana ja a moje slobodne rozhodnutie, nikomu inemu nekazem co ma urobit, ved 80 percent ludi by vhodilo do pro choice a 20 percent do pro life, tak ten moj hlas by aj tak nikoho neovplyvnil, len by dal mne moznost sa slobodne rozhodnut.

anonym_0dfcc8
24. jan 2026
@mizoko

@anonym_0dfcc8 to kde v tom komente píše? Inak kondómy sú zlo podľa katolíckej cirkvi. A tiež HAK a prerušovaná súlož. Takže? Nejaké ďalšie rady?

@mizoko Ty ale nie si katolícka, tak to môžeš používať? Tak kde je problém?

mizoko
24. jan 2026
@pr85

@mizoko Potrat je MOŽNOSŤ ukončiť zivot nenarodeného dieťaťa. Tak, ako nikto nemá MOŽNOSŤ ukončiť život používateľky mizoko, tak rovnakú ochranu by malo mať každé dieťa bez ohľadu vekovej diskriminácie.

@pr85 ty sa vyhrážas? Až tam si schopný zájsť? Nahlasujem ta

mizoko
24. jan 2026
@anonym_0dfcc8

@mizoko Ty ale nie si katolícka, tak to môžeš používať? Tak kde je problém?

@anonym_0dfcc8 ja sa pýtam za ženy ktoré sú katolícky.

zuzana76
24. jan 2026
@mizoko

@zuzana76 a zase sa krútia dokolecka 🤣🤣🤣 môžeš ja ti len vysvetľujem že tým že svoj hlas hodia tým,čo chcú presadiť zákaz niečoho tak ideš nanútiť svoj postoj ľuďom,kt chcú možnosť voľby. Ty si stratený prípad. Vieš ty budeš mať možnosť sa rozhodnúť čo chces,ale iným tu možnosť svojím rozhodnutím vezmeš. Ja už fakt neviem ako ti to vysvetliť. Tvoja voľba by mala následky na život iných tým,že im by si právo voľby zobrala.

@mizoko ale ved by vyhrala volba pro choice, tak co riesis, ja nikomu nic nevezmem

mizoko
24. jan 2026
@zuzana76

@mizoko ale ved by vyhrala volba pro choice, tak co riesis, ja nikomu nic nevezmem

@zuzana76 omg ok. Krut sa ďalej keď nie si schopná poňať argument