Prečo sú odporcovia potratov utlačení a zástancovia agresívni?
Už dlhšie sa zamýšľam nad jedným paradoxom. Všímam si v diskusiách ako odporcovia potratov sa snažia dodať autorkam diskusií odvahu a riešenia a zástancovia potratov následne tych odporcov zosmiešnujú a urážajú. Častokrát im prajú zle veci. Mňa by skutočne veľmi zaujímalo prečo sa v dnešnej dobe prijíma len strana zástancov a odporcovia sú utlačení a nemôžu povedať svoj názor. Prečo niektorí zástancovia reagujú agresívne a podráždene. Môže to byť kvôli výčitkam svedomia? Nechcú počuť pravdu? Nechcú si uvedomiť závažnosť tohto činu? Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju. Ale za to zástancovia potrebujú agresiou umlčať odporcov. Vie mi toto niekto vysvetliť?
@zunaf toto bolo podla mna zlyhanie lekarov a prehananie, toto nechce nikto, to dieta zomieralo a zrejme boli pridruzene aj dalsie komplikacie, tam bol padny dovod na porodenie dietata, v 22 tyzdni uz je velka sanca, ak by bolo ok, ze by prezili, tam uz by ani neslo o interrupciu, ale o vyvolanie porodu a toto predsa nikto nezakazuje, aspon takto cez mrtvoly to ja nasilu nevnimam. Inak moja svokra mala mrtve dieta niekolko dni tiez v maternici. Bola v nemocnici a potom jej vyvolali porod.
@zuzana76 Bolo to zlyhanie lekárov, lenže dôvodom bola kriminalizácia ukončenia tehotenstva. A najmä, aj keď sa UPT zakáže, neprestane existovať. Len sa zvýši cestovanie do zahraničia pre tie, ktoré na to budú mať a výskyt potratov načierno pre ostatné a teda obetí na životoch bude viac.
@zuzana76 takze zas umyvanie ruk. Vsak hodim zodpovednost za vysledok na inych... Ciste fariejsvo, uvedomujes si to?
@viestta to je také kostolné - urobím niečo o čom viem, že niekomu ublíži, ale ja sa vyspovedam s tým, že ja som robila to najlepšie aj keď s vedomím, že niekto bude trpieť a Boh mi to odpustí
@zuzana76 vsak aj ja voj respekujem, mas na neho pravo. Ja i len vysvelujem, ako tvoj nazor moze zasiahnut zivoty inych ludi. Si si vedoma tej zodpovednosti, ktora z toho plynie? Zodpovednosti za inych ludi. To mas ako ked niekto soferuje ako blazon, aj ked predpisy neporusil, moze jazdit nebezpecne. Je to jeho nazor, ze ma na to pravo ale v konecnom dosledku jeho sposob jazdy moze ovplyvnit zivoty inych ludi, a to uz je jeho zodpovednost.
Este mi dokonca vytkol aj zadarmo antikoncepciu, ze by som chcela skasirovat danovych poplatnikov za to, ze niekto bude sexovat krizom krazom a my to mame zaplatit. 🤷♀️
@zuzana76 veď my ho rešpektujeme,len sa ti snažíme vysvetliť,že tvoj postoj ovplyvňuje životy iných. Náš postoj ovplyvňuje len náš život. To je celé. A to je to,čo ty odmietas pochopiť. Stačí len priznať,že si sebecká a myslíš len na seba a iní ľudia sú tí ukradnutí. To je celé. 🙂
@zuzana76 vsak aj ja voj respekujem, mas na neho pravo. Ja i len vysvelujem, ako tvoj nazor moze zasiahnut zivoty inych ludi. Si si vedoma tej zodpovednosti, ktora z toho plynie? Zodpovednosti za inych ludi. To mas ako ked niekto soferuje ako blazon, aj ked predpisy neporusil, moze jazdit nebezpecne. Je to jeho nazor, ze ma na to pravo ale v konecnom dosledku jeho sposob jazdy moze ovplyvnit zivoty inych ludi, a to uz je jeho zodpovednost.
@viestta ja suhlasim, viesti, ale nedokazem zmenit moje vnutorne nastavenie, nastastie sa dufam, nic take nechysta, nie som za to, nechce sa mi rozhodovat o takejto vaznej teme, vyjadrila som svoj nazor: keby…..hypoteticke rozhodnutie
@zuzana76 veď my ho rešpektujeme,len sa ti snažíme vysvetliť,že tvoj postoj ovplyvňuje životy iných. Náš postoj ovplyvňuje len náš život. To je celé. A to je to,čo ty odmietas pochopiť. Stačí len priznať,že si sebecká a myslíš len na seba a iní ľudia sú tí ukradnutí. To je celé. 🙂
@mizoko mozno som egoisticka, aj tvrdohlava, to priznavam
@simsalabim Takže kondómy sú zlo, nepoužívajte ich a poďme všetci na interrupciu. No to už mi je len zodpovedne chovanie.
@anonym_0dfcc8 kde som pisala, ze kondomy su zlo? 🙈
@anonym_autor pretože tí odporcovia obvykle nedovávajú ani odvahu, ani riešenia, ale len hromadu kydov. Nepoznám jediného, ktorý by dotyčnej ponúkol trvalú finančnú či materiálnu pomoc s dieťaťom, o ktorom tak radi vedú plamenné debaty... Ak ty, áno, tak ho pozdravuj a klobúk dole 😎
@anonym_autor pretože tí odporcovia obvykle nedovávajú ani odvahu, ani riešenia, ale len hromadu kydov. Nepoznám jediného, ktorý by dotyčnej ponúkol trvalú finančnú či materiálnu pomoc s dieťaťom, o ktorom tak radi vedú plamenné debaty... Ak ty, áno, tak ho pozdravuj a klobúk dole 😎
@tiezjedna Odporcovia su vacsinou veriaci a ti si nevedia odfinancovat ani svoju kratochvilu - sedenie v kostole, aj na to sa im skladame my, ktori s tym nechceme mat nic spolocne, takze vieme, ze kazat o tom, co sa ma a nema, im ide, zvysok uz je mimo nich.
@anonym_30ccf5 Pozri, legislativa to povoluje, je na svedomi kazdeho z nas, ako sa s tym vyrovna. Ja sa o deti inych starat nebudem, preto nemam pravo sa vyjadrovat k tomu, ci si maju dieta nechat alebo nie.
@mandzula a nielen starat sa o to dieta, ale aj znasat zdravotne nasledky tehotenstva a porodu, ako aj ekonomicke dosledky pre zenu samotnu, atd. Proste nikoho ineho to neovplyvni tak, ako ju a preto by jej do toho nemal kto kecat. Uznanie statu, ze v nej rastie buduce dieta s urcitymi pravami vidim v tom, ze mame zakonom ohranicenu hranicu, do kedy sa zena moze rozhodnut - 12.tyzdnov - a v pripade poskodenia aj neskor. Zobrat zene pravo volby je ako vyslovit, ze ona ako clovek nie je hodna rozhodovat o svojom zivote.
Ste sa poniektorí pekne rozbehli a ešte s akou krásnou vizitkou. Aj vo väčšine komentárov tu je uplne očividné, že právo vyjadriť názor majú len tí čo sú za. Odporci nemajú právo vyjadriť ho a čo viac sú ešte aj nútení ten názor zmeniť. Všetci musia byť za.
Ste sa poniektorí pekne rozbehli a ešte s akou krásnou vizitkou. Aj vo väčšine komentárov tu je uplne očividné, že právo vyjadriť názor majú len tí čo sú za. Odporci nemajú právo vyjadriť ho a čo viac sú ešte aj nútení ten názor zmeniť. Všetci musia byť za.
@anonym_autor aj ti co su PriLife maju pravo vyjadrit svoj nazor. ProChoice ludia len poukazuju na to, ze ich nazor moze oplyvnit zivoty inych ludi viac ako sa nazdavaju. Nikto nikdy nedonuti ist na inerrupciu tie co su proti nim. Ale ti co su proti nim chcu nanutit svoje zivotne priority tej druhej skupine tym, ze by podporili prijatie zakona, ktory by ich zakazal. To je ten zasadny rozdiel.
@anonym_autor 🤦🏼♀️
@anonym_2776f2 ozvala sa eugenicka a rasistka. Kto si ty, aby si rozhodovala o cudzích materniciach? A kastrovat ľudské bytosti ako mačky a psov? Že sa nehanbíš.
@pr85 Každý si strojcom svojho šťastia.
@anonym_autor nik tu nie je za potrat,čo ti píšeš ,sme za slobodnú voľbu a nie za zákaz
@anonym_autor ved ty do tej témy ani poriadne nevidíš. Pleties si právo na voľbu s podporou potratov.
@anonym_autor napíš mi ako možnosť volby obmedzuje tie ženy ktoré potrat nechcú? Lebo to,ako zákaz potratov obmedzuje tú druhú skupinu ľudí sme tu už písali. Ale druhá strana nemá žiaden argument ako to ich obmedzí. Takže?
@anonym_autor Nemusia byt za, staci respektovat nazor inych. Mne je napriklad jedno, kto si dieta necha a kto nie, nikomu nevypisujem, ked tu riesi tehotenstvo, ze daj si dieta zobrat, lebo je to spravne, kdezto opacnych nazorov - ked sa tehotna pyta na UPT, je tu milion.
@anonym_autor este raz a znova a specialne pre teba zopakujem. TI ktori su za moznost volby nepodporuju potraty, beru ich ako poslednu moznost ked niet inej cesty. Podporuju len TU MOZNOST volby ako riesit konkretnu zivotnu situaciu konkretneho cloveka. Na rozdiel od tych, ktori su zasadne proti si neberiemme do ruk pravo riesit situaciu inych ludi, ale podpoerujeme ich pravo vyrisit to tak ako oni uznaju za najlepsie Vy zodpovednost za ich zivoty tiez nemate, nikdy mat nebudete, len siprivlastnujete pravo "kecat" im do toho a obmedzovat ich moznosti.
Ak si myslis, ze ti co su za moznost volby su podporovatelia interrupcii, tak si (v tom lepsom pripade) na velkom omyle. Nechcem si domyslat co si myslis v tych vsetkych horsich pripadv okrem omylu.
@anonym_autor este raz a znova a specialne pre teba zopakujem. TI ktori su za moznost volby nepodporuju potraty, beru ich ako poslednu moznost ked niet inej cesty. Podporuju len TU MOZNOST volby ako riesit konkretnu zivotnu situaciu konkretneho cloveka. Na rozdiel od tych, ktori su zasadne proti si neberiemme do ruk pravo riesit situaciu inych ludi, ale podpoerujeme ich pravo vyrisit to tak ako oni uznaju za najlepsie Vy zodpovednost za ich zivoty tiez nemate, nikdy mat nebudete, len siprivlastnujete pravo "kecat" im do toho a obmedzovat ich moznosti.
Ak si myslis, ze ti co su za moznost volby su podporovatelia interrupcii, tak si (v tom lepsom pripade) na velkom omyle. Nechcem si domyslat co si myslis v tych vsetkych horsich pripadv okrem omylu.
@viestta Mozno sa mylim, ale skor nie, este som nikdy nevidela transparent nabadajuci na potrat. A to je ten zasadny rozdiel medzi tymi, ktori proti potratom bojuju a nami, co su za moznost volby.
@viestta Mozno sa mylim, ale skor nie, este som nikdy nevidela transparent nabadajuci na potrat. A to je ten zasadny rozdiel medzi tymi, ktori proti potratom bojuju a nami, co su za moznost volby.
@mandzula veď o Tom presne viestta píše. Len pro life to nechcú počuť. Zadubene v tej svojej nadradenosti. A nie,nemyslím to ako nadávku ale ako fakt že si stoja na svojom presvedčení pričom nemajú pravdu a odmietajú to uznať. Nech ma tu opäť niekto neobvini že tu niekomu nadávam. Zadubenost= odmietanie sa posunúť v zmýšľaní a konaní.
@mandzula veď o Tom presne viestta píše. Len pro life to nechcú počuť. Zadubene v tej svojej nadradenosti. A nie,nemyslím to ako nadávku ale ako fakt že si stoja na svojom presvedčení pričom nemajú pravdu a odmietajú to uznať. Nech ma tu opäť niekto neobvini že tu niekomu nadávam. Zadubenost= odmietanie sa posunúť v zmýšľaní a konaní.
@mizoko Ja jej nazor plne podporujem.
@mizoko @mandzula ele sa to da zhrnut do jednej vety, ktora zaznela v jednej detektivke, ked sa kamoska kamosky pytala ci ist ci neist na UPT a ta jej povedala: Ja nemozem rozhodnut za teba, ale akokolvek sa rozhodnes budem stat pri tebe.
ProLife chce zakazat tu inu moznost, ale co bude potom s matkou, s dietatom, to uz ich nezaujima. Tak daleko ich zodpovednost uz nesiaha. To je to ich farizejstvo, dosledky nech znasa iny.

@anonym_e652d7 to mi nesedi, pri mrtvom dietati sa nejedna o potrat, mrtvy plod treba porodit. Tam zlyhalo zdravotnictvo, nie cirkev, ci viera.
@zuzana76 ospravedlňujem sa je možné že som to napísala nepresne..tu je článok
https://www.startitup.sk/polski-lekari-mali-odm...
Ja nie som za to aby ľudia chodili na potrat ako na nákup do Billy ale má byť k dispozícii proste keď človek potrebuje .