icon

Prečo sú odporcovia potratov utlačení a zástancovia agresívni?

Včera o 18:45

Už dlhšie sa zamýšľam nad jedným paradoxom. Všímam si v diskusiách ako odporcovia potratov sa snažia dodať autorkam diskusií odvahu a riešenia a zástancovia potratov následne tych odporcov zosmiešnujú a urážajú. Častokrát im prajú zle veci. Mňa by skutočne veľmi zaujímalo prečo sa v dnešnej dobe prijíma len strana zástancov a odporcovia sú utlačení a nemôžu povedať svoj názor. Prečo niektorí zástancovia reagujú agresívne a podráždene. Môže to byť kvôli výčitkam svedomia? Nechcú počuť pravdu? Nechcú si uvedomiť závažnosť tohto činu? Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju. Ale za to zástancovia potrebujú agresiou umlčať odporcov. Vie mi toto niekto vysvetliť?

Strana
z2
zunaf
Včera o 21:07
@anonym_autor

Nie všetky ste odpovedali k otázke, nemusite naozaj reagovať posmešne.
Ďakujem vám niektorým za vysvetlenie, že je to hlavne kvoli reakcii odveci a ohováraniu autorky. Rozumiem, že nie je na mieste k čisto logistickej otázke reagovať emocionálne a nátlakom na zmenu.
Ale pýtam sa, prečo niektorí zástancovia až prajú peklo a podobne ked niekto len chce skúsiť zmeniť.
Rozumiem, že chápeme autorku a pre ňu to môže byť bolestivé, ale prečo tie kometúce reagujú az tak agresívne. Prečo sa už v dnešnej dobe musí umlčať názor pro life...?

@anonym_autor "Prečo sa už v dnešnej dobe musí umlčať názor pro life?" To, že sa niekto ohradí, že nesúhlasí, nie je umlčiavanie. Nie tak dávno boli po Slovensku bilboardy s dotrhanými ľudskými plodmi ako pro-life kampaň. Každý rok sa robí verejný Pochod za rodinu. Ja si ešte ako dieťa pamätám na odpuste, na ktorý sme kazdoročne chodievali, vždy tam bol stánok s tými obrázkami plodov a aktivisti pchali okoloidúcim letáky do rúk. Pro-life organizácie dostávajú obrovské dotácie... O akom umlčiavaní hovoríš?

anonym_9cb1a7
Včera o 21:15
@anonym_afdb47

@anonym_9cb1a7 No ty ,pises kolko je zu odporcov potratov, preco s a neopytas preco ide autorka zavrazdit dieta,,,,No tak poviem ti moj nazor..,kvazi pravdu. UPT je vrazda,,,,to nie je prerusenie, to je zabite, dieta teda clovek ,moze sa vsetko na svete prerusit , napr,, praca, sport,,,sa da prerusit a potom sa da aj vratit,,ale zabitemu dietatku uz tu na zemi zivot nevratis,, uz zomrelo nasilnou smrtou,lebo mama ,alebo otec ho nechcu ,pricin tolko kolko pootratov,, tak nech sa nikto na nas odporcov potratov nehneva ,ale je to tak..UPT = VRAZDA NENARODENEHO CLOVEKA

@anonym_afdb47 A ja sa hádam či je to prerušenie tehotenstva alebo ukončenie? Prečo adresuješ tento koment mne? Neuraz sa, ale mám pocit, že si ani nebola schopná vlastne poňať, čo som napísala a na aký mám na túto celú vec názor. Pre mňa je potrat ukončenie života nenarodeného dieťaťa. A? To znamená, že máme písať žene, ktorá je pre potrat rozhodnutá a chce sa iba opýtať koľko stojí v nemocnici tento zákrok hneď komenty ako je vrahyňa svojho dieťaťa? Takýto koment osobu nepresvedčí na interrupciu neísť. O tom buď presvedčená.

biba_18
Včera o 21:24

@anonym_afdb47 a už tu máme pekný príklad neagresívneho pro-life príspevku…

anonym_9cb1a7
Včera o 21:29
@biba_18

@anonym_afdb47 a už tu máme pekný príklad neagresívneho pro-life príspevku…

@biba_18 presne. Ukážkový prípad. Veľké písmená použiť aby to znelo čo najvážnejšie. A to som pritom osoba, ktorá interrupcie ozaj neschvaľuje ale aj tak si musel pro life človek, ktorý ani nepochopil môj komentár rypnúť.
Takže @anonym_autor tu to máš v priamom prenose. Úplne od veci komentár, idúci sa so mnou hádať že je to ukončenie a nie prerušenie, pritom som ani nič také nenapísala. Takýto ľudia nám lezú v tých diskusiach na nervy.

anna777115
Včera o 21:33
@dvadsatosem

podla mna kym to nema vyvynuty nervovy system a nevnima to svet nie je to clovek, takze za mna potraty no problem, nie je to vrazda. a komu se to nelibi, at mi klobouk polibi

@dvadsatosem Plne vyvynuty nervovy system nema ani novorodenec. Mozog a nervova sustava dietata dozrieva este niekoĺko rokov po narodení. Plod mimo maternice dokaze prežit v dnesnych podmienkach ako su inkubatori a zdravotna starostlivosť a nikto nepochybuje, že keď nevnima svet, tak nie je človek.

anonym_2776f2
Včera o 21:46

@anonym_autor Ja som za potraty. Radšej potrat ako nechcené,týrané deti..alebo kopec retardov. Každého dobrovoľná voľba. Ale povinne by som nariadila kastráciu v osadách.

anonym_0f9eb7
Včera o 22:04

"Zástankyne" portatov ich nepodporujú v zmysle, že každý by mal ísť teraz na potrat a potrat nikomu nenútia, podporujú slobodnú voľbu.... zatiaľ čo "odporkyne" nútia svoju pravdu, snažia sa niešo zakázať a presviedčajú ľudí o tom ako majú žiť, často naozaj veľmi netaktným spôsobom s urážkami a útokmi... samozrejme, nezastávam sa agresivity a expresívnosti ani na jednej strane... to skôr na tú otázku, že prečo sa niekto snaží umlčať prolife... no pre mňa pre to, že právo na zdravotnú starostlivosť a slobodná vôľa pre mňa nie sú témou na diskusiu, mali by byť samozrejmosť a ľudia, ktorých tela a života sa to netýka sa ku tomu nemajú čo vyjadrovať

0zne925
Dnes o 03:24

Často sa mi zdá, že zastankyne pro-life sa chodia skor na tieto ženy “vyzurit”. Nadávajú im do vrahyn, urážajú, komunikujú agresívne.. žiadna žena nejde na UPT iba tak a určite to neberie ako návštevu zubara. Myslím, že ak by im pro-life chcelo skutočne pomôcť, namiesto agresívnej komunikacie a investícii do kampani by mali pracovať na lepších podmienkach pre tieto matky (pomoc s ubytovaním, jaslami a pod.) a komunikovať s nimi slušne, empaticky a bez odsudzovania

anonym_e652d7
Dnes o 08:03

Je to vec danejczeny čo urobí do svojím telom tak už to konečne kur** prestaňte riešiť

anonym_c7cd8a
Dnes o 13:14

@anonym_autor lebo zástancovia potratov si myslia že "len tak nevinne prezentujú svoj názor", ale nie je to tak, hovoria veci ako "zabiješ svoje dieťa" hoci to dieťa nie je, "prečo nejdeš na anonymný pôrod", ako keby to bolo len tak, 9 mesiacov nosiť dieťa ktoré nechceš, všetci vidia že si tehotná a potom sa dieťaťa vzdas... Moraliziju, nesnažia sa tu osobu chápať, chcú "zachrániť dieťa" aj keby matka mala byť nešťastná, dieťa nešťastne, alebo v zlých podmienkach, čokoľvek. Cítia sa ako "tí lepší"lebo oni by to nespravili, nesnažia sa empatizovat... A ešte si myslia, že všetci okrem nich sú tak blbí, že ich nenapadlo, že to nie je správne, že su aj iné možnosti, že to možno budú ľutovať ...

minenkaa
Dnes o 13:19
@anonym_c7cd8a

@anonym_autor lebo zástancovia potratov si myslia že "len tak nevinne prezentujú svoj názor", ale nie je to tak, hovoria veci ako "zabiješ svoje dieťa" hoci to dieťa nie je, "prečo nejdeš na anonymný pôrod", ako keby to bolo len tak, 9 mesiacov nosiť dieťa ktoré nechceš, všetci vidia že si tehotná a potom sa dieťaťa vzdas... Moraliziju, nesnažia sa tu osobu chápať, chcú "zachrániť dieťa" aj keby matka mala byť nešťastná, dieťa nešťastne, alebo v zlých podmienkach, čokoľvek. Cítia sa ako "tí lepší"lebo oni by to nespravili, nesnažia sa empatizovat... A ešte si myslia, že všetci okrem nich sú tak blbí, že ich nenapadlo, že to nie je správne, že su aj iné možnosti, že to možno budú ľutovať ...

@anonym_c7cd8a precitaj si to este raz čo si napísala

Strana
z2