icon

Prečo sú odporcovia potratov utlačení a zástancovia agresívni?

Včera o 18:45

Už dlhšie sa zamýšľam nad jedným paradoxom. Všímam si v diskusiách ako odporcovia potratov sa snažia dodať autorkam diskusií odvahu a riešenia a zástancovia potratov následne tych odporcov zosmiešnujú a urážajú. Častokrát im prajú zle veci. Mňa by skutočne veľmi zaujímalo prečo sa v dnešnej dobe prijíma len strana zástancov a odporcovia sú utlačení a nemôžu povedať svoj názor. Prečo niektorí zástancovia reagujú agresívne a podráždene. Môže to byť kvôli výčitkam svedomia? Nechcú počuť pravdu? Nechcú si uvedomiť závažnosť tohto činu? Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju. Ale za to zástancovia potrebujú agresiou umlčať odporcov. Vie mi toto niekto vysvetliť?

Strana
z3
anonym_79cc4f
Včera o 18:48

@anonym_autor mať tvoje problémy a prezidentov plat

anonym_1bef9f
Včera o 18:49

Čo ťa je do toho?

anonym_9cb1a7
Včera o 18:58

Ja som napríklad zástankyňa toho, aby boli potraty legálne. Ale samotný potrat nepovažujem sa skvelé rozhodnutie v mnohých prípadoch. Lenže čo si všímam v týchto diskusiach je aj to, že je téma koľko stojí potrat tam a tam a do toho odporkyňa potratov začne vypisovať pod príspevok ako ide autorka zavraždiť vlastné dieťa. A to naozaj za miestne nepovažujem. Proste sa to nehodí a niektoré si myslia, ako takýmto komentom spasia svet. A akurát to vytvára voči takým ľuďom odpor a potom s nimi nechce viesť nikto normálnu debatu.

crazy_cat_lady
Včera o 18:58

Asi preto, ze ked sa niekto opyta na akekolvek info tykajuce sa potratu (cena, dlzka zakroku atd..), chce vediet info k veci a nie nazory nato, ako je to nespravne, zabitie atd ..

ivik4
Včera o 19:00

To musis velmi zle citat ak si si tu vsimla len 1 stranu. Alebo si si schvalne vsimla len to co ty chces. Vsak tu nie raz citame o ,,vrazde" , o tom ci sa mozu pozriet na seba do zrkadla, este som tu par x citala ze mozu dat prec teda dieta ktore uz maju na svete, vsak to je to iste 🤔. Ja vidime obe strany

lenkasarka
Včera o 19:00

@anonym_autor je to naopak. Takmer všetky odporkyne potratov sa snažia vyvolať pocit viny často autorku témy nazývajú vrahyňou a ďalšie skvosty.

biba_18
Včera o 19:01

ja považujem za agresívne aj tie protipotratové kecy… 🤷‍♀️

minenkaa
Včera o 19:02

@anonym_autor ja to vidim zas opačne,som zástanca potratov a už útočili na mňa,napr tu

bomba36
Včera o 19:05

Akú pravdu zase? To nie je pravda, ale len tvoj názor.

anonym_9f759a
Včera o 19:08

Ak sa tu riesi potrat, z 99% sa riesi ina otazka, nez ta, ci na ten potrat zena ma ist alebo nie. Riesia sa vacsinou nejake prakticke veci, ako to prebieha, kolko stoji a pod. A vzdy, vzdy, vzdy sa ozvu zeny, ktore su odporkyne potratov a danu zenu, ktora chce zakrok absolvovat, odhovaraju. Ono, podla mna je otazka ci potrat absolvovat pre vacsinu zien dost tazka a ak sa taka zena uz pre dany zakrok rozhodne a riesi nejaku prakticku otazku, urcite nechce citat o tom, ako si to dieta ma nechat, ako vrazdi a pod.
Ja osobne by som nesla na UPT, ale dokazem pochopit, ze pre niekoho to asi moze byt vychodiskom. A tiez pokial nemam co odpovedat napr. na otazku kolko stoji UPT v BA, tak predsa tam do tej diskusie nepridem a nezacnem tej zene nakladat, aka je strasna.

jablkovastrudla
Včera o 19:13

Ja si vsimam pravy opak. Kazda odporkyna potratov nabehne a depta tu zenu ako sialena. Ja neviem ci si tie zeny myslia ze tam ide clovek z dlhej chvile. Ved to je operacia, nechcem si predstavit tu bolest ani vycitky co tie zeny neskor maju.
Ja som potratila, ale doma a spamatavala som sa z toho dobre 3 mesiace.

anonym_978c4b

“ Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju”

Selektivna slepota? Skoro v kazdej diskusii je autorka nazyvana vrahynou.

Zastankyne potratov nie su za potraty. Ale za moznost volby pre zeny.

Mam si tipnut na ktorej strane si ty? 😂

biba_18

raz som bola na nejakom pochode, keď záborská perlila ohľadom potratov - a veru boli aj tam tie pro-life či ako to nazvať - vytiahli transparenty okolo celej cesty…
neviem či som videla niekde zástancov slobodnej voľby takto protivyhlasovať svoje názory na pro-life pochodoch… možno chodia, neviem, ja som to zažila tak ako píšem 😏

anonym_5940f5
Včera o 19:23
@biba_18

raz som bola na nejakom pochode, keď záborská perlila ohľadom potratov - a veru boli aj tam tie pro-life či ako to nazvať - vytiahli transparenty okolo celej cesty…
neviem či som videla niekde zástancov slobodnej voľby takto protivyhlasovať svoje názory na pro-life pochodoch… možno chodia, neviem, ja som to zažila tak ako píšem 😏

@biba_18 ja som tychto videla pred nemocnicou, nechapem, ze ich tam do arealu vobec pustili, kedze je tam aj gynekologia.

autor
Včera o 19:35

Nie všetky ste odpovedali k otázke, nemusite naozaj reagovať posmešne.
Ďakujem vám niektorým za vysvetlenie, že je to hlavne kvoli reakcii odveci a ohováraniu autorky. Rozumiem, že nie je na mieste k čisto logistickej otázke reagovať emocionálne a nátlakom na zmenu.
Ale pýtam sa, prečo niektorí zástancovia až prajú peklo a podobne ked niekto len chce skúsiť zmeniť.
Rozumiem, že chápeme autorku a pre ňu to môže byť bolestivé, ale prečo tie kometúce reagujú az tak agresívne. Prečo sa už v dnešnej dobe musí umlčať názor pro life...?

viestta
Včera o 19:43
@anonym_autor

Ďakujem vám niektorým za vysvetlenie, že je to hlavne kvoli reakcii odveci a ohováraniu autorky. Rozumiem, že nie je na mieste k čisto logistickej otázke reagovať emocionálne a nátlakom na zmenu.
Ale pýtam sa, prečo niektorí zástancovia až prajú peklo a podobne ked niekto len chce skúsiť zmeniť.
Rozumiem, že chápeme autorku a pre ňu to môže byť bolestivé, ale prečo tie kometúce reagujú az tak agresívne. Prečo sa už v dnešnej dobe musí umlčať názor pro life...?

@anonym_autor ake peklo praju ti co su za slobodnu volbu zeny? Moja skusenost je skor opacna. Ohnom pekelnym sa vyhraza skor ProLife strana. A niekedy dokazu byt velmi velmi agresivne bez toho aby ponukli akukolek alternativu. Tu nejde o umlcanie, tu ide o to, ze nazory sa nezhodnu a niekto oponenturu berie ako osobnu urazku.

(som na MK dlhe roky a vzdy to skonci agresivnymi komentarmi od ProLife nielen na adresu tej ktora sa rozhoduje ale aj na tych, ktori si dovolili ProLife strane oponovat)

lenkasarka
Včera o 19:44
@anonym_autor

@anonym_autor pridaj fotky takýchto komentárov. Ja ti môžem pridať xy fotiek vás odporkynp potratov aké skvosty dokážete písať. Aj žene ktorá čaká choré dieťa dokážete prehovárať do duše že aj inak obdarené dieťa treba za každú cenu porodiť. Čo tam potom,že bude cely život ležať v posteli a nebude ani vnímať život. Ty si založila diskusiu s jediným cieľom. Zhodiť ženy ktoré sú za slobodnú voľbu a spraviť z nich obludy.

anonym_978c4b
Včera o 19:44
@anonym_autor

@anonym_autor ak si proti potratom, lahka pomoc. Na ziaden nechod. Ale nevnucuj svoje presvedcenie inym.

Alebo ta nejaky pro-life zastanca nuti do niecoho?

danica2711
Včera o 19:48

o tejto téme sa už toľko popísalo, že ďalšia diskusia je úplne zbytočná. Aký efekt od nej očakávaš?

7lenka11
Včera o 19:56

Už by sme si mohli konečne uvedomiť, že to či niekto ide na potrat alebo nie, je len a len jeho osobná (ba až intímna) záležitosť a nikoho do toho nič nie je. Bodka. Je to slobodné rozhodnutie každého človeka. Prosím, už pochopme, že sa netreba neustale starať do života iných.

anonym_274fac
Včera o 19:57

@anonym_autor akí zástancovia, akí odporcovia potratov?! Absolútne nikto iný okrem ženy a muža, teda potenciálnych budúcich rodičov, nemá žiadne právo sa k tomu vyjadrovať. To zas len nikto rad strká nos do čoho mu nič nie je. Tak ako teraz autor tu rieši zbytočné veci.

minenkaa
Včera o 19:58

Mna tak zaujima prečo odporcovia potratov sú za tak tvrdé rozhodnutie a chcú rozhodovať o osude iných ľudí a zástancovia sú vlastne za slobodnú voľbu a nenútia ist na potrat ,ale hľadajú riešenia
Odporcovia nehľadajú riešenie,ešte dokonca sú aj proti antikoncepcii ,čo myslím je menšie zlo ako potrat

zuzana76
Včera o 20:00

lebo je to polarizujuca tema

bubinko1506
Včera o 20:37

Patrim do tabora tych, ktore su za moznost volby. Mna vacsinou v diskusiach tu fascinuje, ako pri otazkach ohladom potratov, je autorka oznacovana za vrahynu, ako ide vrazdit svoje vlastne dieta a v inych diskusiach, ked sa autorka stazuje, ze ma viac deti a nemaju peniaze na zakladne potreby, tak ju tie iste osoby castuju vycitkami, naco si dalsie dieta robila, ci nevedela drzat nohy pri sebe, mala ist na potrat alebo dat dieta na adopciu.
Pre mna bude vzdy dolezita moznost volby. Rozhodnutie ist na potrat nie je nikdy jednoduche a konecna volba je aj tak na buducich rodicoch. Ja si napriklad neviem predstavit, ze by som mala vychovavat postihnute dieta (teraz mam na mysli tazke fyzicke a mentalne postihnutie), nezvladla by som to.

anonym_02019a
Včera o 20:41

Potraty by som zakázala, v prípade, že je dieťa zdravé a matku tehotenstvo zdravotne neohrozí, aby ženy prevzali zodpovednosť a lepšie sa chránili, lebo chodia na potraty ako k zubárovi.

viestta
Včera o 20:52
@anonym_02019a

Potraty by som zakázala, v prípade, že je dieťa zdravé a matku tehotenstvo zdravotne neohrozí, aby ženy prevzali zodpovednosť a lepšie sa chránili, lebo chodia na potraty ako k zubárovi.

@anonym_02019a a co tak zodpovednost tych, ktori ich oplodnili? Aj ked medicina postupila daleko, stale plati, ze na dieta treba dvoch. Kolko chlapov je ohotnych aktivne sa podielat na ochrane pred neplanoanym tehotenstvo? Kolko z nich je ochotnych chranit zenu aby neotehotnela? Kolki buduci oteckovia sa zbavuju akejkolvek zodpovednosti a utekaju ak zena otehotnie a nehaju ju vv tom samu? Preco sa ma vzdy chranit zena aj ked seti vieme, ze je to pre nu vacsia zataz ako ked zodpovednost prevezme na seba chlap? Preco obvinujes len zenu?
A nie, nehodia na potraty ako k zubarovi. Pozri si statistiky. Pocet UPT stale klesa, stupa podiel UPT zo zdravotnych dovodov,

biba_18
Včera o 20:54

aká je to logistická otázka? 😏

simsalabim
Včera o 20:56
@anonym_02019a

@anonym_02019a a toto mas odkial? Statistiky tvrdia nieco ine. K zubarovi by si mala chodit na preventivku 1-2x rocne. Fakt si myslis, ze vsetky zeny - alebo vacsina - akebo 1/3 - chodia raz rocne na potrat?

anonym_afdb47
Včera o 21:02
@anonym_9cb1a7

Ja som napríklad zástankyňa toho, aby boli potraty legálne. Ale samotný potrat nepovažujem sa skvelé rozhodnutie v mnohých prípadoch. Lenže čo si všímam v týchto diskusiach je aj to, že je téma koľko stojí potrat tam a tam a do toho odporkyňa potratov začne vypisovať pod príspevok ako ide autorka zavraždiť vlastné dieťa. A to naozaj za miestne nepovažujem. Proste sa to nehodí a niektoré si myslia, ako takýmto komentom spasia svet. A akurát to vytvára voči takým ľuďom odpor a potom s nimi nechce viesť nikto normálnu debatu.

@anonym_9cb1a7 No ty ,pises kolko je zu odporcov potratov, preco s a neopytas preco ide autorka zavrazdit dieta,,,,No tak poviem ti moj nazor..,kvazi pravdu. UPT je vrazda,,,,to nie je prerusenie, to je zabite, dieta teda clovek ,moze sa vsetko na svete prerusit , napr,, praca, sport,,,sa da prerusit a potom sa da aj vratit,,ale zabitemu dietatku uz tu na zemi zivot nevratis,, uz zomrelo nasilnou smrtou,lebo mama ,alebo otec ho nechcu ,pricin tolko kolko pootratov,, tak nech sa nikto na nas odporcov potratov nehneva ,ale je to tak..UPT = VRAZDA NENARODENEHO CLOVEKA

dvadsatosem
Včera o 21:07

podla mna kym to nema vyvynuty nervovy system a nevnima to svet nie je to clovek, takze za mna potraty no problem, nie je to vrazda. a komu se to nelibi, at mi klobouk polibi

Strana
z3