icon

Prekonala som tri a viac potratov

21. jan 2021

Ahojte žienky, chcela by som zaloziť túto diskusiu pre tie, ktorých sa to týka. Viem, že je tu takýchto diskusií veľmi veľa, ale našťastie väčšina žien, ktoré si prešli jedným alebo dvomi potratmi ďalšie tehotenstvo dopadlo so šťastným koncom či už s liečbou alebo bez. Preto som najmä zvedavá na diskusiu s tými žienkami, ktoré si prešli týmto 3x a viac ako ja. Každá, ktorá sme si prešli týmto obdobím vieme, že radosť každým ďalším tehotenstvom je menšia a menšia 😞 a strach väčší a väčší.
Preto by som rada založila túto tému aby sme si odovzdali skúsenosti, rady a navzájom sa podporili a podelili svojim príbehom. Rada uvítam v tejto diskusií už aj mamičky, ktoré sa po tejto náročnej ceste dobojovali k vytúženému bábätku a popísali nám akými prekážkami si museli prejsť. Ďakujem za každý jeden príspevok a prejem všetkým veľmi veľa šťastia 🍀 a vytúžené dieťatká ❤

luckamjar
4. apr 2021

@dejna_ ahoj! Ďakujem za opýtanie! No momentálne ako na hojdačke. Koncim 9tt ale na kontrole som bola naposledy pred 10 dňami a už mi doma prepína...mám hematom kvôli ktorému spinim a sem tam krvacam, nikdy však nie veľa a nikdy neviem či sa len ukľudniť lebo je to z neho alebo sa deje niečo horšie. Na pohotovost som sa už vychystala hádam 4x ale vždy to vzdám že nechcem pocut zase ten verdikt 😔. Hrôza des celé. Oficiálna kontrola až 12.4. ale premyslam že pojdem hneď po sviatkoch lebo toto nemôže byt ok ten stres.

dejna_
4. apr 2021

@luckamjar budem vám.drzat palce 🙏🙏🙏 ..viem presne ako sa cítiš ale verím.ze tento krát to vyjde a že to krvácanie je len hematóm ...

luckamjar
4. apr 2021

@dejna_ ďakujem! Vždy som tie tehotenstva po potratoch zle prežívala ale tentokrát je to asi najhoršie

dejna_
5. apr 2021

@luckamjar bože to mi je naozaj ľúto ..neviem prečo som.myslela že ste úplne ok ...ešte si hovorím.ved máš všetky preventívne lieky že už to musí vyjsť 😪 každopádne len spinis Slabo nekrvacas?

luckamjar
5. apr 2021

@dejna_ aj aj, mám dni keď nič, dni keď spinim a dni keď zakrvácam, ale veľmi malo, ani nie na intimke len po utreti a zväčša keď sa dám do kľudu a vezmem lieky prestane. Ale k stresu a placu aj to stačí 😔

rosalie1411
5. apr 2021

@luckamjar drz sa.. Inak ten stres je veľký problém.. Ale chápem, že sa toho nedá zbaviť.. Je to za čarovný kruh.. Ale treba veriť, že tentokrát to už vyjde! Stále máš nádej a to je viac ako čokoľvek iné..🙏🍀

luckamjar
5. apr 2021

@rosalie1411 ja viem😔 ja sa snažím byt ok a veľakrát aj som, že ten strach sici podvedome mám lebo nedá sa ho úplne zbavit, ale dokážem fungovať, len proste zosilní sa to spinenie alebo zbadám trochu krvi a už som mimo😔

dejna_
5. apr 2021

@luckamjar úplne presne viem ako sa cítiš ..ja som chytila tiež vtedy strašný stres a paniku a Husák všetko dokopy 😪 a zajtra voláš lekárovi ?

luckamjar
6. apr 2021

@dejna_ zatiaľ naďalej doma trpim, lekár nedvíha ani neodpisuje na e-maily, myslím si, že ešte nepracuje. V CAR mi povedali, že majú do stvrtka všetkých lekárov plne vybookovanych a nevedia ma zobrat, že je to ok a nemám panikáriť 😔. Tak ešte mám v zálohe pohotovost, ale keďže mi krvacanie preslo, je mi hlúpe tam ísť len preto, že panikárim. 😢

dejna_
7. apr 2021

@luckamjar drž sa 🙏 a možno je naozaj všetko v poriadku keď krvácanie ustúpilo a budúci týždeň máš normálne termín u svojho už ..všetko bude v poriadku keď si už toľko spinila pravdepodobne by sa to rozkrvacalo ak by to nebolo ok 🙂

1fifinka1
7. apr 2021

Ahojte, chcem vas povzbudit. Potratila som 3x za sebou, predtym 2 krasne deti v pohode porodila. Tretie ani za nic. Uz som to chcela vzdat, ale bola som zrovna v case ovulacie na preventivke a lekarka mi.povedala, ze este raz to skusme. Ak chcete tak dnes a teraz. Na ten den nikdy s muzom nezabudneme. Ostala som tehu, avsak pichala som si fraxiparin. Donosila som krasne zdrave dievčatko , v jjanuari mala 5 rokov. S odstupom casu zistili, ,ze mam syndrom lepivych dosticiek a v pripade tehu zhustne krv, prestava sa plod vyzivovat a tym padom dojde k MA. Cele tehu som lezala, bola som sledovana, pamatam si tie sona, kontroly. Pamatam si ako som sa zakazdym bala ist na wc, co tam najdem. Kupila som si krizovky, a prestala sa pozerat na toaletny papier ked som sa utrela. Ked som sedela lustila som, aby som na to nemyslela . Naozaj som poctivo lezala, a brala vsetky lieky. Nakoniec mi malu v 38 tyzdni vyvolali, kedze som chcela epi a tu pri fraxi treba plánovať. Presne viem ako sa citite, aky mate strach, ale viem, ze na prirodu by som to uz nenechala. Keby nemam tie injekcie asi by to nevyslo uz potom ani raz. Mna hnalo to, ze som urobila nieco ine ako pri tych 3 potratoch. Vy ste zmenili nieco? Alebo znova cakate, ci to vyjde. Mne to vtedy dodalo obrovsku nadej. Dodnes ake trpim uzkostami aj z potratov, psychika je znicena. Su dni lepsie, aj horsie, ale celkom to vylieccit nejde.

autor
7. apr 2021

Zienky ste tu niektorá ktorej po toľkých MA aj na nič neprišli? Ja mám 29 rokov a manzel 33. Všetky vyšetrenia mame za sebou a nenašli nám vôbec nič. Výsledky z hematologie endokrinologie z genetiky z infektologie, z reprodukčnej imunologie v NR aj vyšetrenia u gynekológa a spermiogram mame všetko v norme 🤷‍♀️ Mala by som sa tešiť a mozeme sa už aj snažiť ale popravde mám veľký strach 🥺

monka7
7. apr 2021

kus ta povzbudím, mojej dobrej kamoške - teda okrem prvého potratu kde bola vážna genetická vada, potom už nikdy nič nezistili akurát že vitamín D, mala kopu potratov aj mimomaternicové tehu, o vaječník prišla.... a po 8 rokov strát, stresov, snahy sa im zázračne narodilo zdravé krásne dieťatko, k dr. chodila na gyndu ako na klavír, čo mne prišlo čudné po tom čo všetko prešla vobec nebola na rizikovom, že je všetko ok a aj bolo, malý je zdravý a krásny už má dva roky. neboj sa - ak sú všetky vyšetrenia ok raz to výjde, aj ked verím a sama viem, že je to ťažké ale bez nádeje to môžme rovno vzdať....

rosalie1411
7. apr 2021

Autorka, bol aj partner na spermiograme, ideálne takom rozšírenom, kde sa vyšetruje aj DNA fragmentacia spermií? Ak áno a všetko je to fajn, nemáš stresujucu prácu? Ja som dospela k záveru, že stres a psychika sú veľmi dôležitým faktorom pri snazeni/tehotenstve.. Držím palce 😊

dejna_
7. apr 2021

Celiakiu? Vám vyšetrili?

autor
8. apr 2021

@dejna_
@rosalie1411
@monka7
Ďakujem Vám baby 💛
Tak partner mal spermiogram základný a plus na protilátky. Až tak veľmi nebol rozšírený. Celiakiu mi vyšetrili. Tak rozhodli sme sa ze ideme skúsiť a od začiatku budem nastavená na “ buď-alebo “ nemôžem sa už tak strachovať. Dokázala som sa aj pri každom snazeni psychicky vyrovnať aj ked sa nepodarilo tak som to nebrala “tragicky” dokážem to aj teraz nebáť sa až tak ked sa zadarí 💜

luckamjar
9. apr 2021

@dejna_
@rosalie1411 dievcata, u nás opäť dobojované. Rovnaký priebeh ako naposledy napriek liečbe😢

autor
9. apr 2021

@luckamjar mrzí má to 😥 takze krvácanie neustúpilo? Veľa síl 💙

zuba1987
9. apr 2021

@luckamjar moc ma to mrzi

luckamjar
9. apr 2021

Neustúpilo...ale babo už skoro 2 týždne nežije takze príčinu zas nevieme.

monka7
9. apr 2021

@luckamjar och, to už nie je hadam ani možne, aj vyšetrenia aj lieky a nič.... drž sa...

dejna_
9. apr 2021

@luckamjar bože 😓😪 to mi je úprimne ľúto ...to snáď ani nemôže byť pravda...
To je jak zlý sen 😪

rosalie1411
9. apr 2021

@luckamjar nieee 😥 je mi to veľmi ľúto. Verila som tomu, že tentokrát to už bude dobre... 😥😥 Ach jaj.. Drz sa. Musíš ísť na čistenie ci to necháš na prírodu?

luckamjar
9. apr 2021

@rosalie1411 už ma dali na stredu, ale bojimmsa toho...jednak nechcem v strese čakať či sa to spustí, na druhu stranu sa bojím zákroku...už je to 4x tak to ani nemôže byt ok pre telo 😢 ale tlačia že ist

dejna_
10. apr 2021

@luckamjar možno z druhej strany zistia či bol plod v poriadku aj keď teda viem že zákrok nie je nič moc pre telo ani dušu 😓.
Rozmýšľala som na tebou kde môže byť pes zakopaný prečítala som si večer znova celú diskusiu.
Píšeš že všetky vyšetrenia vám robili aj celiakiu ? A manželov spermiogram je v poriadku po všetkých stránkach?
Je to naozaj naozaj záhada ..možno by ste mali asi zvážiť aj tu Nitru predsa tam skúšajú či nie si imúnna konkrétne voči spermiam tvojho muža...bože je to fakt neuveriteľné...😪

majinka81
10. apr 2021

@luckamjar Je mi to luto😓drz sa,prajeme vela sily to zvladnut.Tiez ma nic nenapada,genetika asi bude ok?

maryk22
10. apr 2021

@luckamjar achhh veľmi ma to mrzí 😢drz sa musis byt silná 💔ja som po druhom MA. Včera som bola na vyšetrení na genetike. O 2,5 mesiaca výsledky tak uvidíme že čo ďalej.

luckamjar
10. apr 2021

@maryk22 drž sa moja! Mrzi ma ze si to musela tiež zazit. Držím palce aby ste mali viac stastia a už sa Vám to neopakovalo 🙏.
@majinka81
@dejna_ ďakujem Vám, všetko čo spomínate mame poriesene, aj tu celiakiu nemám. Muz mal až teraz pri poslednom raze horšiu morfológiu. No vraj nič hrozne a teda otehotnieme vždy. Neviem prečo vzdy dostaneme nadej a potom nám je vzatá 😔

rosalie1411
10. apr 2021

@luckamjar 💔 ja to tiež nechápem.. Očividne niekedy sú veci medzi nebom a zemou, ktorým nerozumieme.. Stále však môžeme veriť na zázraky, lebo aj keď sa nedejú lusknutim prsta, prídu vtedy, keď to najmenej čakáme.. 💗

zuba1987
11. apr 2021

baby, co kedy sa zalozila nejaka sukr.skupina s tymto nazvom, nemam vzdy chut pisat takto verejne... ze by sa mohol pridat kazdy ale nesvietilo by to na MK na stene... co povie autorka?