Prekonala som tri a viac potratov
Ahojte žienky, chcela by som zaloziť túto diskusiu pre tie, ktorých sa to týka. Viem, že je tu takýchto diskusií veľmi veľa, ale našťastie väčšina žien, ktoré si prešli jedným alebo dvomi potratmi ďalšie tehotenstvo dopadlo so šťastným koncom či už s liečbou alebo bez. Preto som najmä zvedavá na diskusiu s tými žienkami, ktoré si prešli týmto 3x a viac ako ja. Každá, ktorá sme si prešli týmto obdobím vieme, že radosť každým ďalším tehotenstvom je menšia a menšia 😞 a strach väčší a väčší.
Preto by som rada založila túto tému aby sme si odovzdali skúsenosti, rady a navzájom sa podporili a podelili svojim príbehom. Rada uvítam v tejto diskusií už aj mamičky, ktoré sa po tejto náročnej ceste dobojovali k vytúženému bábätku a popísali nám akými prekážkami si museli prejsť. Ďakujem za každý jeden príspevok a prejem všetkým veľmi veľa šťastia 🍀 a vytúžené dieťatká ❤
@zuba1987 ja tiež súhlasím..
@dejna_
@rosalie1411
@zuba1987 môžem pozriet ako to funguje a založiť skupinu, spravim ju súkromnú, pošlem pozvánky ak súhlasíme
Páči sa: Linkna skupinu: https://www.modrykonik.sk/group/12267/
@zuba1987 ja som tiež za a ocenila by som keby sú v nej naozaj baby ktoré mali tehotenské straty viac ako 3x alebo 3x. Skupín je veľa s MA ale takato žiadna
Ahojte baby, ja mam za sebou 2x MA a kedze sa skupina vola 3 a plus z povercivosti sa bojim pridat. Som momentalne tehu, po prvej poradni mi povedal dr ze babo nevidi, ze to nevyzera dobre, tyzden som preplakala, na dalsej kontrole vykukla fazulka so ❤️. Na dalsej pekne podrastla. Ovu som mala neskor. ... Bojim sa ale ze uplne hrozne, po kazdom utreti na wc s hrozou okukavam papier ci je cisty, sledujem sa jak sibnuta, sto krat nakukam ci som zjedla vsetky lieky, revem co sa bojim kontrol.
Zavidim babam co s ocuranym testom oboznamuju cely svet lebo sak bude babo. Ja panika stres plac. Ale verim.
Och drzim vsetkym moc palce.
@zuba1987 úplne s tebou súcitím a súhlasím, neboj sa, verím, že tento krát dobre bude. nádej umiera posledná a snáď keď sa fazulka vyvíja tak to dobojujete do víťazného konca. dva či tri potraty, vždy to na duši zanechá stopu.... toto kto neprežil tak nevie... raz to možno ešte o náhode ale dva a tri to už človek nevie byť pokojný.... drž sa
@zuba1987 hlavne pokoj i keď viem že to nie je ľahké. Už teraz sa bojím aj ja najbližšieho tehotenstva. Malinká fazulka je bojovník 🥰 držíme ti palce 😊
A s tými testami ani nevrav. Nakoľko som v niekoľkých skupinách tak nechcem aby to znelo sebecky, závidím babám co sa tešia tehotenstvu bez strachu, ale ma to rozčuľuje to hľadanie duchov a gratulácie k duchom. Neviem načo to je dobre testovanie na 8DPO. A potom sú poniektore smutne že dostanú MS. Nás neuspokoja ani silne koľajnice 😞
@maryk22 Na aku genetiku?
Nam vyslo na genetike (histologia po MA), ze babo malo Turnerov syndrom, cize zle vajko alebo zla spermia, alebo sa zle spojili. Ze sa to stava. A este zistili ze sme cakali dievcatko.
Na geneticke vysetrenie paru sa musime objednat, uz to mame 2x prelozene, ale ze mozem prist aj tehu. Lekarka bola velmi mila, telefonovala som s nou asi 20min a vysvetlila mi ze to nie je dedicne a ze sa to bohuzial stava.
Drzim palce nech vam genetika dopadne dobre.
@zuba1987 a zo štítnou si mala problém už predtým? ...
Ja ti tak držím palceky 😍 nech sa dočkáte vytúženého bábätka.. ja čakám na výsledky z genetiky boli sme 22.2. a ešte nie sú 😅 tak možno kým porodis tak ti stihnú aj prísť 🤭..a dnes som.bola na odberoch na reprodukčnej imunológii a dufam že tam bude všetko v poriadku 🙏...
Ahojte, mohli by ste ma pridat do tejto skupiny? Mam za sebou 3x potrat a bez evidentnej priciny zatial. Dakujem 🙂
vlejem vám tu ženičky kus viery a nádeje... so sledovaním na hematke a dobre nastavenou liečbou som štastlivo donosila drobca, už máme mesiac.... síce s preeklampsiou šiel von v 38 týždni ale je zdravučký, držím palce nech sa aj vy dočkáte...
Viem že to bola dávnejšie téma. Našli ste problém mám 4 za sebou.😥
@mariamagdalena9999 och to mi je luto, ja som mala tiež tak z toho tri missed na začiatku a jeden v pol tehotenstve prestalo biť srdiečko.... pri tych začiatočnych som si len vravela, že vdaka bohu že na začiatku nech tu bolest nemusim preživať znovu čo som zaižila v pol tehu.... u mňa bol problem asi krv, lepive doštičky... po tretom potrate ma poslal dr. na hematku, že mam narok na vyšetrenie krvi lebo z gyn hladiska sa mu zdalo všetko oki. robili ti už dake vyšetrenia? pričin može byť veľa, hormonalne, štitna, krv,... keď mi na hematke nastavili liečbu tak som otehotnela ešte aj skor kus ako som chcela :D a štastlivo sme sa donosili ako vyššie pišem. inak mam kamošku ktora toto zazivala v ratane mimomaternicovych a po par rokoc akože liečby prišla na to že ju vychyreny doktor zle liečil, tak možno aj zmena gynekologa pri neriešeni potiaži s tehu je cesta
@monka7 Ahoj mam vyšetrenia:
Hematolog,Reprodukčna imunologia,endokrinolog,genetika oboch,infektolog,zubar,gyncare v NR vyšetrenie aj spermiogram zaklad. Všetko v poriadku nikde nič nenašli.
V piatok sa to zopakovalo po 4x(9tt,11tt,7tt,5tt)a to som mala predpísané clexne 04ml a anopyrin 100 protect nepomohlo. Spustilo sa silné krvacie a kŕče.🥹😥😥už som zúfalá prečo sa to deje....
@mariamagdalena9999 to ma naozaj mrzí... Repro imuno si bola kde?
@rosalie1411 v gyncare v nitre u pána doktora.

@zuba1987 presne som včera nad tým premýšľala! Som za