Prekonala som tri a viac potratov
Ahojte žienky, chcela by som zaloziť túto diskusiu pre tie, ktorých sa to týka. Viem, že je tu takýchto diskusií veľmi veľa, ale našťastie väčšina žien, ktoré si prešli jedným alebo dvomi potratmi ďalšie tehotenstvo dopadlo so šťastným koncom či už s liečbou alebo bez. Preto som najmä zvedavá na diskusiu s tými žienkami, ktoré si prešli týmto 3x a viac ako ja. Každá, ktorá sme si prešli týmto obdobím vieme, že radosť každým ďalším tehotenstvom je menšia a menšia 😞 a strach väčší a väčší.
Preto by som rada založila túto tému aby sme si odovzdali skúsenosti, rady a navzájom sa podporili a podelili svojim príbehom. Rada uvítam v tejto diskusií už aj mamičky, ktoré sa po tejto náročnej ceste dobojovali k vytúženému bábätku a popísali nám akými prekážkami si museli prejsť. Ďakujem za každý jeden príspevok a prejem všetkým veľmi veľa šťastia 🍀 a vytúžené dieťatká ❤
@luckamjar jeej konečne dobré správy 💪 fakt sú 4 dní nič stačí že lekár odmeria o milimeter menej a už je rozdiel aj 4 dní ..a v ktorom si týždni teraz? ..aj ja mám pozitívne správy konečne som sa odhodlala vymeniť gynekologicku ..dnes som bola u novej si pre papier a zajtra posielam výmenný lístok 🙂
@dejna_ mne chcela dať kontrolu o 2 týždne, pozrela na mna (uplna troska🙈), že strčím vás tam na budúci štvrtok dobre? Vravím, že nech sa netrápi s termínom, že vydržím...ale vraj mi to z ľudského hľadiska nemôže urobiť, nechat ma toľko čakať. Potom z nej vyšlo, že švagriná jej potratila raz, teraz je tehotna opäť a vidí čo to s nou robí. Je to údel tých z nás čo si tým presli, už to nikdy nebude kľudne úžasne tehotenstvo.
@luckamjar ja som bola u tejto 13 rokov tuším fakt som bola u nej spokojná ale keď máš riešiť problém vtedy vlastne zistís alebo lekára máš ... nemám rada zmenu ale fakt som to potrebovala ..keby som bola znova tehotna mala by som strašný stres z kontroly lebo už viem akoby to dopadlo ..proste už som potrebovala zmenu ...to je malý rozdiel to bude asi fakt len v Tom neskoršom uhniezdeni a možno aj mala len posunutu ovulaciu 🙂
@luckamjar ja som sa aj tých častých kontrol bála lebo to tiež zase nie je dobré a popravde najradšej by som.isla asi v 10 tt v budúcnosti ale zase má človek strach či to nie je aj mimomaternicové ..no proste celé zle ..psychika v riti jak sa povie ... verím že tento krát to u teba dobre dopadne a dobre dočkas sa konečne svojho bábätka 🙏🥰
Ahojte zienky mozem sa spytat ci tu niektora v kratkej dobe podstupila IUI v Martine.... Chcem vediet ci je ttato liecba uspesna kedze moj partner moc nieje zato ist na umele a davat doktorom peniaze ked nema zarucene ze sa to podari..... A normapne sa nam nedari ptehotniet.... A uz som z toho vsetkeho zufala.... Dakujem vam
baby, dajte nejake tipy ako sa nesledovat jak sibnuta... dnes rano mam den ms, a slabulilinko pozit test... normalne mi sibe, furt sa sledujem ci nekrvacam, brucho ma boli jak kona, zozrala som uz dve magnezia, na wcku som uz bola snad 30x kukat ci som nedostala ms...
Dobry den, osobne nemam skusenost, avsak par dni dozadu som sa rozpravala s kamaratkou gynekologickou a ta mi povedala zaujimavu vec. Mala dva krat MA a donosit zdrave deti sa jej podarilo vtedy, ked pred planovanym otehotnenim a pocas tehotenstiev vylucila zo stravy lepok. A takisto dalsia nasa spolocna znama, po troch MA zdrave dieta pri bezlepkovej diete pred a pocas gravidity. Podrobnosti neviem, no mozno by nebolo na skodu pohladat si o tom nejake relevantne info. Drzim palce.
@vv88 niečo na tom môže byť 🤷 ja som tiež obmedzila pečivo ale nie úplne celkom lepok a prvé tehotenstvo všetko ok ...a potom 2 krát Missed ...ale celiakiu mám.vylucenu ..našli mi vrodenú mutáciu krvi ...
@zuba1987
@luckamjar dievčata uplneee s vami sucitim a strašne vám držím palce 🙏❤️ ja som už aj gynekologicku zmenila lebo si neviem predstaviť znova tam ísť a čakať na ortiel
Ja sa priznám že ja mám až strach otehotnieť 😪...baby držte sa treba veriť 💪
@dejna_ no toto spájanie si neúspechu s miestom úplne poznám...ja teraz chodím ešte na kontroly do centra, po srdiečku ma mali poslat k mojmu gyndovi, ale vďakabohu ešte neposlali a planujem ich prosiť, nech ma sledujú kým neprejdeme mojimi kritickymi týždňami. Je to masaker. U nás aj muž...chodil so mnou, čakával v aute, odvtedy ma traumu z toho parkoviska...aj keď ma sem tam bral na bežnú prehliadku tak mu to vždy evokovalo to čakanie na ortieľ po ultrazvukoch.
@luckamjar presne takto to cítim aj ja ..len som.vosla do čakárne a ten typický zápach ambulancie vo mne evokoval že toto nedopadne dobre ..nemám rada zmeny .zmenila som.ju po 13 rokoch ...pritom.bola ako doktorka dobrá po odbornej úrovni Ale ja som to proste nedávala ....snáď to bude lepšie u druhej 🙏

@luckamjar no asi naozaj už nie je čo dodať