icon

Prerušenie tehotenstva u Kocha

Včera o 20:04

Ahojte, má niekto skúsenosť? Mali ste po zákroku nejaké problémy? Ako prebiehala hospitalizácia? Kedy ste išli domov? Ďakujem za informácie.
(Áno, viem, že sa môžem informovať priamo na klinike, ale zaujímajú ma reálne skúsenosti).

Strana
z3
anonym_89f91e
Dnes o 11:37
@alickapusinka

@anonym_cdf442 nekomentuj ma láskavo hej.Napísal som svoj názor s pohľadu matky ktorej lekár doslova zabil dokaličil dieťa ktore malo byť úplne zdrave.Logický ked som zažila peklo v pôrodnici nebudem jej písať že chod na potrat bol to môj názor.

@alickapusinka a čo to má s tým že ona ide na potrat? Ona za to čo sa tebe stalo nemôže

anonym_89f91e
Dnes o 11:38
@maminkadeticiek

Zeny,dajte tym ktore ju odhovaraju pokoj.Ale fakt!Rozhodnutie autorky je jej slobodna vec,ja to respektujem.Ale zeny ktore neschvaluju potraty maju silnu potrebu ba az vnutornu moralnu povinnost hajit zivot,ponuknut jej iny uhol pohladu,odhovorit ju.Tiez to treba akceptovat a nenavazat sa do nich.Tak ako radite im skroluj,nevyjadruj sa a podobne tak radim rovnako aj vam nevsimajte si to,nereagujte a skrolujte dalej.Kazdy ma pravo postavit sa za to,co povazuje za moralne spravne z jednej aj druhej strany.Fakt by ste to mali respektovat.

@maminkadeticiek autorka mala úplne iné otázky keby chce moralizovať tak rovno nože založiť tému že páči sa moralizujte

anonym_fca75c
Dnes o 11:50
@sara07

@diaszoky žiadne tam hore alebo nebo proste neexistuje

@sara07 ako vieš,že neexistuje?kde máš istotu?lebo ja ju nemám a síce v to úplne neverím,ale zase nie som si istá,pretože, pretože. Spochybňovať nebo je ok,ale s istotou tvrdiť,že neexistuje,to je silná káva.

weronika171717
Dnes o 11:55
@anonym_89f91e

@weronika171717 tak hlavne že si svoj predošlý príspevok vymazala to o niečom svedčí asi si za tým názorom až tak nestojíš ;)

@anonym_89f91e ja som ho nevymazala. Vymazal to admin, najskôr si to skús preveriť, kým niečo napíšeš. 😉

sara07
Dnes o 11:56
@anonym_fca75c

@sara07 ako vieš,že neexistuje?kde máš istotu?lebo ja ju nemám a síce v to úplne neverím,ale zase nie som si istá,pretože, pretože. Spochybňovať nebo je ok,ale s istotou tvrdiť,že neexistuje,to je silná káva.

@anonym_fca75c tak ako ty si presvedčena že ano , tak ja som presvedčena že nie
vy tu robite frontove linie lebo nebo, boh, viera a neviem čo
mne je jedno či mate 2 neba, 4 pekla alebo čokolvek
vy sa tu ohanate niečim, ked verite tak si verte a dupete že je proste...
a môžete tvrdiť že existuje aj ružove nebo s duhou na rozhodnuti nezmeníte nič
ked toto pochopíte bude fajn ....

anonym_fca75c
Dnes o 12:05
@sara07

@anonym_fca75c tak ako ty si presvedčena že ano , tak ja som presvedčena že nie
vy tu robite frontove linie lebo nebo, boh, viera a neviem čo
mne je jedno či mate 2 neba, 4 pekla alebo čokolvek
vy sa tu ohanate niečim, ked verite tak si verte a dupete že je proste...
a môžete tvrdiť že existuje aj ružove nebo s duhou na rozhodnuti nezmeníte nič
ked toto pochopíte bude fajn ....

@sara07 na práveže ja nie som 100%presvedcena,že existuje,čítaj s porozumením. Ale nemohla by som povedať s istotou,že verím,že nič nie je.

autor
Dnes o 12:05
@baldinka

Opyatam uja Googla co sa mi moze stat,je to viac menej jedno na akej klinike.Je to operacny zasah a mozne rizika su:

Účel, povaha, předpokládaný prospěch, následky a možná rizika zdravotního výkonu:
Účelem operačního výkonu je vyprázdnit dutinu děložní a odstranit tak plodové vejce na žádost pacientky.
Odstraněné tkáně se neposílají na mikroskopické vyšetření.
Bohužel žádný operační zákrok není zcela bez rizika. I přes velkou opatrnost a péči může během operace dojít ke
komplikacím, které jsou naštěstí ve velké většině dobře rozpoznatelné a dobře řešitelné.
Během operace může dojít: - k silnému krvácení s nutností podat krevní převod, - k poranění stěny děložní s následným krvácením, které je nutné operačně ošetřit z řezu na přední stěně břišní
nebo laparoskopicky, - i přes pečlivou operační techniku může dojít během operace k poranění dělohy nebo většímu krvácení, které
si vyžádá rozšíření stávajícího operačního výkonu, ve výjimečném, krajním případě může dojít až k odstranění
dělohy, - výjimečně, zejména při komplikovaném výkonu (obezita, srůsty, anatomické odchylky), může dojít k
neúmyslnému poranění okolních orgánů (močový měchýř, močová roura, močovody, tlusté a tenké střevo,
nervy); tato poranění mohou vést k rozšíření původního operačního výkonu nebo i k opakované operaci, - velmi vzácně k otlakům měkkých tkání a obrně nervů, které mohou vzniknout v důsledku polohy při operaci;
tyto změny ve většině případů během několika týdnů odezní a málokdy zanechají trvalé následky, - další možné komplikace mohou vzniknout při podání narkózy; bližší informace Vám poskytne před operací
přímo lékař-anesteziolog.
Po operaci může dojít k těmto komplikacím: - k infekci operační rány, dutiny břišní či močových cest s nutností podat antibiotika, velmi vzácně k vytvoření
hnisavého výpotku - abscesu, který je nutno vyprázdnit, - velmi vzácná je trombóza - vytvoření se krevních sraženin v žilách např. pánevního dna, a "embolie" -
zanesení těchto sraženin např. do plic; tam může v krajním případě dojít k uzavření žilního řečiště a smrti.

Zdroj:
https://www.informovanypacient.cz/wp-content/up...

@baldinka 🙈🙈 ďakujem, ale toto všetko, ako aj informovaný súhlas som obdrzala.. ešte raz - pýtam sa na skúsenosti s konkrétnou klinikou, nie na rizika ani to, či ma budú prenasledovať výčitky.. prosím, čítajte s porozumením všetci.. ja na zakrok idem, dostala som poučenia.. zaujíma ma prístup kliniky a cca ako to časovo vychadza, či tam niekto so mnou musí byť a pod, nakoľko máme komplikovanú situáciu a musim zabezpečiť kopec vecí (babysitting pre dve malé deti, návštevu odborníka, moja mama si musí nahlásiť v práci voľno atď)

maminkadeticiek
Dnes o 12:11
@anonym_89f91e

@maminkadeticiek autorka mala úplne iné otázky keby chce moralizovať tak rovno nože založiť tému že páči sa moralizujte

@anonym_89f91e Ty neprestanes, ze?To su presne tie momenty ktore odhaluju ludi a je jasne vidno kto je inteligentny a kto bude len verklikovat svoje lebo "ved mozem".Takymto ako ty netreba vysvetlovat,darmo.Mudry clovek pochopi co som napisala a ostatni nech si ziju.

sara07
Dnes o 12:45
@anonym_fca75c

@sara07 na práveže ja nie som 100%presvedcena,že existuje,čítaj s porozumením. Ale nemohla by som povedať s istotou,že verím,že nič nie je.

@anonym_fca75c nájdi si nejakú inu obet čo bude tliachat čo je a čo nie je

anonym_fca75c
Dnes o 13:07
@sara07

@anonym_fca75c nájdi si nejakú inu obet čo bude tliachat čo je a čo nie je

@sara07 tliachat?sa upokoj,kľud,veď je to diskusia,nauč sa prijať aj iný názor😉

denden77
Dnes o 13:23

ja som bola ale islo o vyssie stadium z dovodu VVCH a uz je to par rokov, takze neviem, ci sa nieco nezmenilo.. problemy som nemala ziadne, chceli ma prepustit este v ten den ale zostala som pre istotu na noc, keby doslo ku krvacaniu alebo komplikaciam, rano som sla domov.. po dakom tyzdni - dvoch som tam dosla este na kontrolne sono

sara07
Dnes o 15:11
@anonym_fca75c

@sara07 tliachat?sa upokoj,kľud,veď je to diskusia,nauč sa prijať aj iný názor😉

@anonym_fca75c slovo tliachat má viac vyznamov,napr uplne zbytočne rozpravat , vysvetlovat absolutna strata času 😂
ja chápem že sa neviete ovladat a stále máte pocit že tu niekoho obratite na vieru , ale tu nie je ten správny priestor
ja mám ohladne náboženstva absolutne jasny názor a na rozdiel o teba vas nemam potrebu ho hlasit pretlačat na otázku aká bola napr teraz tu požená, sama autorka vás už 2x prosila o niečo , máte na haku doslova

haga007
Dnes o 15:29
@anonym_fca75c

@anonym_fca75c ah vy krestania co ste v zivote necitali bibliu. Nebo v biblii nie je ziadne 5* ubytko nedzi oblacikmi kde su vsetci mrtvi. A na margo tohoto nezda sa vam trochu toxicke moralizovat zenu, ktora sa sem prisla pytat na logistice zalezitosti ? Asi nie, ale malo by sa.

anonym_fca75c
Dnes o 15:36
@sara07

@anonym_fca75c slovo tliachat má viac vyznamov,napr uplne zbytočne rozpravat , vysvetlovat absolutna strata času 😂
ja chápem že sa neviete ovladat a stále máte pocit že tu niekoho obratite na vieru , ale tu nie je ten správny priestor
ja mám ohladne náboženstva absolutne jasny názor a na rozdiel o teba vas nemam potrebu ho hlasit pretlačat na otázku aká bola napr teraz tu požená, sama autorka vás už 2x prosila o niečo , máte na haku doslova

@sara07 no nepodarilo sa,ja veriaca nie som. Keby som bola,tak asi v to nebo 100%verim. Čítať dom sa chvalabohu naučila až na VŠ,ale nejako to pomaly rozbieham. A keď nevieš slušne diskutovať,tak sa nezapajaj do diskusií. Či vieš iba urážať a tým si zvyšuje s ego?kľud,daj si kávu,koláčik,bude dobre.

sara07
Dnes o 15:40
@anonym_fca75c

@sara07 no nepodarilo sa,ja veriaca nie som. Keby som bola,tak asi v to nebo 100%verim. Čítať dom sa chvalabohu naučila až na VŠ,ale nejako to pomaly rozbieham. A keď nevieš slušne diskutovať,tak sa nezapajaj do diskusií. Či vieš iba urážať a tým si zvyšuje s ego?kľud,daj si kávu,koláčik,bude dobre.

@anonym_fca75c a čo vlastne ako riešiš
lebo ja určite nie som veriaca, každy kto pozná nick sara07 to vie, neschovávam sa pod anonym
sa hanbíš za svoje názory ? ty si tu vytiahla otazku ohladne neba ja nie , takže to nehádž na mna, a vš neznamená niečo viac , no rozhodne nie 😂
ukludnit by sa mala hlavne ty ,a už ma neoznačuj, asi 3 som už ukončila rozhovor neviešm či si všimla

lucky_k
Autor odpoveď zmazal
anonym_fca75c
Dnes o 15:49
@sara07

@anonym_fca75c a čo vlastne ako riešiš
lebo ja určite nie som veriaca, každy kto pozná nick sara07 to vie, neschovávam sa pod anonym
sa hanbíš za svoje názory ? ty si tu vytiahla otazku ohladne neba ja nie , takže to nehádž na mna, a vš neznamená niečo viac , no rozhodne nie 😂
ukludnit by sa mala hlavne ty ,a už ma neoznačuj, asi 3 som už ukončila rozhovor neviešm či si všimla

@sara07 ale veď aj ty mi odpisujes,veď diskusia🤷ignoruj má a dobre,či mám uznať tvoje víťazstvo?ok,vyhrala si ako v každej téme😄pekny večer.

jankadr
Dnes o 15:53
@anonym_autor

@baldinka 🙈🙈 ďakujem, ale toto všetko, ako aj informovaný súhlas som obdrzala.. ešte raz - pýtam sa na skúsenosti s konkrétnou klinikou, nie na rizika ani to, či ma budú prenasledovať výčitky.. prosím, čítajte s porozumením všetci.. ja na zakrok idem, dostala som poučenia.. zaujíma ma prístup kliniky a cca ako to časovo vychadza, či tam niekto so mnou musí byť a pod, nakoľko máme komplikovanú situáciu a musim zabezpečiť kopec vecí (babysitting pre dve malé deti, návštevu odborníka, moja mama si musí nahlásiť v práci voľno atď)

@anonym_autor Ahoj, v prvom rade by ťa mal vyzdvihnúť partner, je to určite rozhodnutie vás oboch. A mal by byť pri tebe. Moja teta po tomto rozhodnutí skončila na psychiatrii.. I keď mala doma 4 deti, doteraz 25 rokov ľutuje toto svoje rozhodnutie. Viem, že si rozhodnutá a nikto z nás ťa nemôže prehovárať, v každom prípade sa drž.

anonym_2306b9
Dnes o 16:01
@anonym_89f91e

@anonym_fca75c ten zhluk buniek nie je dieťa ;) to potom aj utretie semená do uteráka je vražda

@anonym_89f91e semeno ma srdce ? Pokial viem od 6tt tomu zhluku buniek bije srdce. Dufam,ze nemas deti a ak ano musia byt na matku pysne,ked ich prirovnava k obycajnemu semenu .

anonym_2df37c
Dnes o 16:36

Nerozumiem prečo vôbec reagujete na tie pro life aktivistky. Každej jednej aktivistke želám nech si žije svoj šťastný život, ale ak Boh existuje, prosím, tieto odveľ rovno do horúceho pekla. 🤣

anonym_89f91e
Dnes o 16:48
@anonym_2306b9

@anonym_89f91e semeno ma srdce ? Pokial viem od 6tt tomu zhluku buniek bije srdce. Dufam,ze nemas deti a ak ano musia byt na matku pysne,ked ich prirovnava k obycajnemu semenu .

@anonym_2306b9 dieťa je to pre mňa až od 3 mes

sara07
Dnes o 17:40
@anonym_fca75c

@sara07 ale veď aj ty mi odpisujes,veď diskusia🤷ignoruj má a dobre,či mám uznať tvoje víťazstvo?ok,vyhrala si ako v každej téme😄pekny večer.

@anonym_fca75c

sticker
Strana
z3