Prerušiť alebo nechať
Ahojte v skratke vám opíšem svoju situáciu prosím nepríjemné poznámky si nechajte pre seba je to už i tak dosť náročné...
Mám dcérku s ex má 3 roky zostala som tehotná s terajším priatelom, sme spolu krátko pol roka, stihol mňa medzi tým pkdviesť rozišli sme sa je dosť chladný resp. nevie dobre prejavovať city... velmi nám to neklapalo nakolko som sa o to snažila len ja... chce aby som išla na potrat vraj to po žiadnej stránke teraz nezvládne....má rozstavanú velkú stavbu je finančne vyťažený odsťahovala som sa za ním ďaleko od rodiny čiže tu mi nikto nepomôže
...prerušenia sa bojím...nie som s ním stotožnená ale sama to tiež nezvládnem a on zostať nechce čo by ste urobili na mojom mieste neviem kudy kam...verím že doeťa by ho zmenilo a prežívať s ním ešte 7 mesoacov peklo ... chodí sa dom už len vyspať, stále mi vyčíta veci čo sa stali kedysi aj keď to nebolo z mojho hladiaka nič hrozné nepodviedla som ho ani nič také...len nevie odpustiť city tam stále sú vraj ... tak neviem...
My s manzelom 10 rokov spolu, 9 sa snazime o dieta marne..Ivf kolotoce, vysetrenia..a vam sa podari, muzovi ktory ta posiela na potrat a tebe zene ktora si nevazi samu seba..gratulujem dievca..ked mozem napisat dieta donos a daj ho na adopciu nez zvolis interupciu...
@marhulka2022 aha no toto je dost ofrkla odpoved netusite aku mame situaciu ja potraty neznasam preto s nim niesom ani stotoznena ale vychovavat sama 2 deti je dost narocne po vsetkych smeroch... preto zvazujem aj to ine rozhodnutie...
@marhulka2022 mne je luto vasej situacie a uvedomujem si to stastie ze mozem mat deti a prave preto nechcem ani potrat lebo sa aj bojim ze by som o tu moznost mohla prist ale su tam urcite faktory ktore zial musim zvazit ale na adopciu by som v ziadnom pripade nepristupila
@memibebi tak to mi je luto, ze radsej by si dieta zabila potratom ako by si mu umoznila zit v milujucej rodine..ale ty si do konca zivota ponesies nasledky tvojho rozhodnutia pokial sa rozhodnes pre potrat.zelam ti aby si sa spravne rozhodla a neskor svoje nezvratne rozhodnutie neolutovala..vela stastia a zdravia zelam...
@memibebi moja ofrkla odpoved mozno je ale ked neznasate potraty tak nad tym ani uvazovat nemozete, treba sa s terajsim partnerom porozpravat, komunikacia je dolezita.. rozostavana stavba? Planuje vas vobec do domu nastahovat?
Nesudim pisem svoj pohlad na vec urcite som voci upt zaujata nakolko je pre niekoho tazke otehotniet prirodzene ci donosit a porodit dieta..drzim palce aby ste sa dobre rozhodli...
@memibebi ahoj. Pýtaš sa na radu žien na koňovi, tak možno vypočuješ aj radu či nápady žien v Alexis poradni. Sú tam skvelé psychologičky, vedia podporiť, nenutia k ničomu, poskytnú aj právne či sociálne poradenstvo, nasmerujú kam ďalej. Ukážu ti vec z nadhľadu... Každopádne k titulnej otázke za mňa - ak sa chlap nespamata a bude chcieť potrat - prerušiť vzťah a nechať si dieťa. 9 mesiacov. Vtedy si preň nenahraditeľná, to je hlavná úloha mamy, potom už ťa naozaj môže nahradiť niekto iný, ak by si to nevládala sama s 2 deťmi. Ale zas svojmu dieťaťu ten jediný dar, ktorý môžeš len ty - narodí sa živé a bude mať život pred sebou. Ja som napríklad mojej mame vďačná, že som a som vďačná aj mame nášho syna, ktorého máme v pestúnskej starostlivosti (aj mu o nej vždy hovoríme s úctou a vďakou).
Nazberaj 460€ na potrat a odid od neho
Na potrat by si v žiadnom prípade nemala ísť, naozaj chceš zabiť vlastne dieta, vlastnú krv? No a čo že on to dieta nechce? Veď ty si predsa matka a ty dávaš život nie on. Ak ťa ma opustiť kvôli tomu že si tehotná opustí ta aj keď pôjdeš na potrat, jediný rozdiel bude v tom že ty si sa rozhodla zrieknuť vlastnej krvi kvôli chlapovi čo ťa nie je hoden. Je veľa slobodných matiek ktoré síce nemajú chlapa ale majú obrovskú silu ako matky. Keď to dieta vyrastie ten chlap ti bude ukradnutý ale to dieta sa ti podakuje za život! V prípade že ti chyba dávka statočnosti zváž adopciu. Môžeš tym potešiť nejedno bezdetné manželstvo.
Urob co uznas ty za vhodne. Nikto.opakujem nikto ti nema pravo diktovat co mas robit alebo neurobit. Ziadna nie je v tvojej kozi a moralizovat vie kazda co nieco podobne nikdy nezazila. Ty musis sama vediet ci to das s 2 detmi bez vyzivneho napr. Ci uzivis seba a deti ked budes na materskej a dalej nic.
Tu Ti nikto nepomoze v rozhodnuti, pretoze niektore su racionalne a radia prerusenie a niektore su zasadne proti, co len skomplikuje Tvoje rozhodovanie.Kazdopadne by si to mala v sebe upratat a necakat dlho s rozhodnutim, pretoze cim neskor pojdes, tym to bude pre Teba horsie…..na potrat nikto nejde rad, ale je to v danej situacii asi najracionalnejsie riesenie

Prerušiť vzťah s partnerom a dieťa si nechať.
Neexistuje na svete taký chlap, ktorý by ma poslal na potrat a ja by som to (na jeho želanie) urobila.
Nemáš rodinu, priateľov, blízkych, ktorí by ti aspoň zo začiatku pomohli?