Priebeh spontánneho potratu: Je PN dostatočná?
Ahojte zienky,
dnes je siesty den co si prechadza moje telo spontannym potratom. Stale aktivne krvacam, stale mam silne bolesti, stale som vycerpana a este mi aj od vcera zacali problemy ako palenie pri moceni a svrbenie neuveritelne. Dnes uz som prisla za gynekologom skrz PN co hned jedna sestricka ma zastavila na chodbe, ze to akoze fakt chcem ist na PN. Nastastie mi tieto dni vysli na volno tak som sa nedala hned na PN ale tento jej pristup mi prisiel uplne divny. 6 dni aktivne prezivam ukrutne bolesti, stale krvacanie, nulovy spanok nakolko sa budim na to ze bud krvacam alebo na to ze mam take bolesti ze sa musim schulit do klbka a predychat to. Doktor ma najprv vysetril, samozrejme mi nebolo na priamo povedane co sa teda realne deje dal mi tri rozne lieky a zajtra na odbery krvi a pozajtra teda v stredu mi povedia vysledky plus dalsie vysetrenie. PN mi dal iba do stredy zatial co nechapem ci to je proste bezne ze sa uplne prehliada to cim si ta zena realne prechadza. Som jedina ktorej to pride ako uplny neludsky pristup? Citala som pripady zien co hned sli do roboty ale asi aj ratam s tym, ze sli na kyret a zotavili sa rychlo. No ja uz 6 dni za sebou som vycerpana, ubolena, fyzicky aj psychicky uplne na svojich koncoch a aj keby sa konecne moje telo dostane cez ten proces uz len z fyzickeho hladiska mi pride rozumne, ze by som mala mat cas na zotavenie nakolko poslednych 6 dni som sa nepohla z postele kvoli bolestiam a ked sedim tak to boli ukrutne. Po dalsie uz len z toho psychickeho hladiska, za mna je to pre mna extremne tazka vec cez ktoru sa neviem prekusnut len tak zo dna na den. Je aj moznost, ze by som mohla ist ked tak aj za svojim obvodnym lekarom a dal mi PN z hladiska psychiky a zotavenia fyzicky?
@lilkaparkanska ja som po kyrete bola na druhy den v praci ale tiez viem pochopit ze kazdy to ma inak a moja gynekologicka je v tom super ze vie brat ohlad. Teraz sme prechadzali IVF a cely cas som bola na PN kvoli psychickej pohode. S PN nikdy nemala doktorka problem ked som ju poziadala( samozrejme ak bol dovod) dokonca ked som bola po laparke a chcela som ukoncit po 2 tyzdnoch tak sa divila a pytala sa ma ci som si ista. Zena lekarka myslim ze sa vie viac stotoznit s pacientkou. Ked mas PN kludne na nej ostan a v stredu ak sa nebudes citit ok, tak jednoducho trvaj na pokracovani PN, pripadne sa skusk vopred informovat u obvodneho ci by ta ob vedel bypisat skrz psychickeho stavu ked na gynde nie je ochotny.
Drzim prsty a skore zotavenie, vsetko bude dobre 🙏
Mne to príde zvláštny prístup. Ja keď som povedala lekárovi na kontrole ze ešte dosť silno kráčam ma nechal doma, celkovo som bola PN 2 týždne, ale vždy predĺženú po. Par dňoch ako boli kontroly... Mne na psychiku ale pomohol. Návrat do. Prace. Ale mam aj prácu kde je to celkovo dosť neprijateľné co sa WC týka a prípadného prezlecenia. Keby robím niekde v kancelárii bolo by to mozno iné ale pracujem v doprave
Kvôli psychike chod k obvodnému ak nepomôže kľudne aj smer psychológ
Velmi ma mrzi cim si prechdzas,dr v stredu vysvetli ,ze na tom nie si dobre ani fyzicky ani psychicky ist do prace, lekar s normalnym pristupom to pochopi
@trgypadl Ja uz som aj rozmyslala, ze ked mu v stredu toto cele vysveltim a napriek tomu nebudem empaticky a ochotny tak vymenit gynekologa.
@butterflyeffect Ja som citala, ze teda by sa uz nemalo krvacat sedem a viac dni. Zajtra je to siedmy den takze uvidim. Mozno este budem prekvapena a v stredu doktor bude chapavy. Takisto este neviem co povedia vysledky ked pojdem zajtra na odbery takze aj mozno tam sa nieco objavi podla mna uz chytam infekciu a po siestich dnoch stale neni vsetko vonku takze mozno aj sa bude musiet ist do nemocnice. Vela sa moze stat za kratky cas
@lilkaparkanska ja by som to tiez spravila-tu zmenu lekara na tvojom mieste, lekarov je dost a urcite si clovek ma vybrat takeho co pochopi jeho stav a je ustretovy.
@butterflyeffect Ja som nad tym aj zacala rozmyslat lebo k nemu som zacala chodit len skrz tehotenstvo nakolko som predtym vobec ku gynekologovi nechodila. A uz vtedy mi to prislo cudne, aj ked som prisla prvy krat so spinenim povedal ze to je normalne ani nezvazil tu moznost ze by ma skontroloval ani nic a poslal ma prec a o dva dni na to uz bolo babo prec. Pride mi jeho pristup taky uplne, ze to ma na haku uplne. Takze zvazim urcite vymenu ked toto doriesim.
To čo je za doktora preboha. Ja som bola PN 3 týždne a v robote ani lekár sa nad tým ani nepozastavil 🤦🏻♀️ otras...
@lilkaparkanska ano to bude rozumne riesenie
@len_nig som rada, ze teda nie som blazon v tejto situacii. Uz som sa zacinala citit pri ich pristupe ako keby som ja bola ten zly clanok
@lilkaparkanska určite nie....veď človek trpí aj psychicky a ešte aj fyzicky
@len_nig dakujem, uistili ste ma velmi. Budem si stat za svojim a ked to neprijmu tak jednoducho pojdem za inym doktorom
@lilkaparkanska ja som bola doma mesiac, nebol s tým vôbec problém
@kalendark To som aj povodne mala v plane. Narovinu povedat, ze chcem mesiac byt doma nakolko chcem aby sa telo poriadne zotavilo a takisto aj psychika. Ale ked ta sestricka hentak na mna vybehla ako keby som ja bola zla za to, ze chcem ist PN tak som zostala zahriaknuta
Ber ohlad v prvom rade na seba. Ja som bola na kytete, fyzicky rychlo zotavena, ale pwychicky som bola v prdeli a len kvoli tomu som bola 3 tyzdne na PN.
@lilkaparkanska vidim ze si z HC, popis spravania sestricky mi sedi na ordinaciu pri semafore v HC, nechcem konkretne menovat... Co ti vsak mozem odporucit, stoj si za svojim a bud na PN tolko, kolko budes potrebovat. Ty si zijes vo svojom tele a vies ako sa citis ci fyzicky alebo psychicky, takze sa nenechaj odbit 🙂
@elenkalen A to ja ked si poviem tak mi PN musia dat proste?
@lilkaparkanska PN = prace neschopnost. Ak niesi v schopnom stave chodit do prace, ano musia. Ja som si tak vydupala PNku pre manzela ked som bola po operacii zenskych veci. Sestricka u gynekologa ma samozrejme sfukla co si to vymyslam, ale doktor nemal najmensi problem. Ries to s doktorom, nie so sestrickou, doktor ti to urcite ochotne prdlzi.
Určite je to individuálne. Keď sa necítiš dobre, tak rozhodne choď na PN. Práca počká. Prajem skoré zotavenie.

@lilkaparkanska necitala som cele ale ja som bola od začiatku na pn potom v 12tt som potratila kyret týždeň somm prerušila kvvoli svadbe za ten cas som zobrala dovolenku a naspat na pn ma.dala.gynda kedze.tiez. som mala. Ťažkosti poo