icon

Samovoľný potrat: kedy sa rozhodnúť pre ďalšie tehotenstvo?

2. okt 2026

Ahojte,
Nepíše sa to ľahko ale dnes na kontrole sme zistili, že napriek tomu, že som 10+1 nenašla doktorka srdiečko..
O ďalšom postupe ma informovala, že sú tri možnosti. Prvá, že počkáme 2-3 týždne, či sa samo telo vyčistí. Druhá, že pôjdem do nemocnice na tabletku a tretia- kyretáž ale tú doktorka chce nechať až ako poslednú voľbu. Pýtala sa, či chcem ísť po tú tabletku, ktorá to urýchli alebo počkať. Vybrala som si počkať.. avšak neviem, či som spravila dobre.. keď do dvoch týždňov nepríde čistenie mám sa ozvať.. Dajú mi potom tabletku alebo rovno ma pošle na kyretáž? V tom návale emócií som už nevládala myslieť a pýtať sa.. koľko po takomto samovoľnom potrate sa vám podarilo otehotnieť? Máme doma jedno dieťatko ale rada by som aby neostalo samotné.

Ďakujem ❤️

biba_18
•
2. okt 2026

to mi je ľúto 😔
mňa poslali na kyretáž hneď. a otehotnela som asi 6 mesiacov po…

autor
•
2. okt 2026
@biba_18

to mi je ľúto 😔
mňa poslali na kyretáž hneď. a otehotnela som asi 6 mesiacov po…

@biba_18 ďakujem a ďakujem za odpoveď. Doktorka je proti týmto zásahom, vraj som mladá a ona považuje kyretáž až za poslednú možnosť lebo stále existuje veľké percento problémov po kyre..

biba_18
•
2. okt 2026
@anonym_autor

@biba_18 ďakujem a ďakujem za odpoveď. Doktorka je proti týmto zásahom, vraj som mladá a ona považuje kyretáž až za poslednú možnosť lebo stále existuje veľké percento problémov po kyre..

@anonym_autor ja som išla hneď a aj tak som bola 10 dní v nemocnici s horúčkami na antibiotikách - takže asi záleží…

romana76
•
2. okt 2026

V aprili som zažila to iste, na samovolne cistenie som necakala, podla mna to bolo zbytocne natahovanie casu, kyretaz mi neoporucali nakolko mozu vzniknut rizika pri dalsom otehotneni, pristupila som na tabletku, za jeden den som bolo po vsetkom a otehotnela som znova o 3 mesiace

autor
•
2. okt 2026
@romana76

V aprili som zažila to iste, na samovolne cistenie som necakala, podla mna to bolo zbytocne natahovanie casu, kyretaz mi neoporucali nakolko mozu vzniknut rizika pri dalsom otehotneni, pristupila som na tabletku, za jeden den som bolo po vsetkom a otehotnela som znova o 3 mesiace

@romana76 ďakujem veľmi pekne

anonym_c64968
•
2. okt 2026

Pár rokov dozadu som to zažila aj ja, a dr.mi všetko vysvetlila. V prvom momente som chcela samočistenie, nakoniec som pristúpila na tabletku.

anonym_f81e92
•
2. okt 2026

Minuly rok som toto zazila 2 krat. Rozhodla som pre tabletku. Bolo to pre mna psychicky velmi narocne a nemohla som viacej cakat na samovolne cistenie. Po prvom potrate som otehotnela 4 mesiace neskor, teda hned ako sme sa zacali snazit.

Prajem ti vela sil, a posielam objatie ❤️

anonym_04fcac
•
3. okt 2026

Ahoj, tiez som v 11tt potratila, prestalo bit srdiečko, sla som na kyretaz asi o 3 dni.. Potom som otehotnela skoro po roku, na prvýkrát to vyšlo... Držím Ti palce, nech si čoskoro zotavená a pripravená na bábätko

haley7897
•
3. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_autor bola som kedysi v rovnakej situácii... akurat mi vtedy nikto nedal na výber. Je dobre, ze tvoja doktorka na teba netlačí. Ak máš možnosť, odporúčam ti tabletku. Kyretaz vyžaduje dlhšiu rekonvalescenciu, pri tabletke môžete bezpečne skúsiť znovu oveľa skôr. Telo je krátko 'po' hormonálne dobre pripravené na ďalšie tehotenstvo a dlhším čakaním po kyrete by ste toto minuli. ❤️‍🩹 sa zahojí postupne... všetko dobré 🤞🏻

autor
•
3. okt 2026

Ďakujem vám žienky. 🍀❤️

autor
•
3. okt 2026

Najhoršie je, že človek si niečo takéto vôbec nepripúšťa. Veď prvé dieťa na prvú šupu a všetko v poriadku.. Veď ako by sa nám mohlo niečo také stať, keď pri prvom bolo všetko v poriadku. O to viac ma to bolí, že to je takto a že to takto skončilo. 💔

anonym_be32b4
•
6. okt 2026

Ja som zažila dvakrát MA. Prvý krát som uz začala krvacat a zistila som v 13tt že už mesiac babatko nerastie. Išla som na kyret hned v ten den. A som za to rada. Potrat 1.9. A tehotná som bola už na vianoce. To tehotenstvo bolo bez problémov
Druhý krat zistený v 11tt už par tyzdnov tiez nebolo srdce. Prehovorili ma na tabletku potrat sice nastal v ten den, nemala som komplikacie ale! Stale som sa nevyčistila tak aby sa to lekarom zdalo v poriadku, milion ruk son stale bonstop namna niekto siahal. Velmi ma to vyčerpalo psychicky a nakoniec som aj tak musela na kyret. Ten bol 17.12 a otehotnela som za cca pol roka.