Skúsenosť s rozbehnutým potratom
Píšem iba svoju nemilú skúsenosť ,ktorú neprajem zažiť nikomu!
Možno týmto aspoň pomôžem niekomu pri rozhodovaní či to nechať spontánne doma,alebo ísť hneď do nemocnice na kyretáž.
Pamätajte ženy, nie všetky sme rovnaké a možno to prebieha u každej inak.
Ale nezaslúži si takto trpieť ani jedna.
Potrat sa mi spustil pri kontrolnom vyšetrení po týždni čakania.
Zamĺknutý potrat.
Poslali ma domov s tým, že si mám urobiť predoperačné vyšetrenie a nastúpiť o 2 dni na kyret.
Cez deň som čakala v kŕčoch a bolesťami na predoperačné a keď som prišla domov spustili sa obrovské bolesti a krvácanie.
Krvácanie v 4.m. také masívne,obrovské zrazeniny. Nevedela som sa doplaziť k liekom a k mobilu.
Bolo to horšie ako obidva moje pôrody dokopy!
Volala som na urgent a povedali mi,že mám prísť na vyčistenie.
Medzitým prišiel muž a našiel ma v kaluži krvi.
Chcela som sa umyť,aie sama som to nezvládla.
Takže celý byt od krvi.
Nevládala som už stáť na nohách a aby som vôbec prešla do auta ,musela som si dať tri uteráky.
Čistili ma bez narkózy nakoľko vraj nemôžu kvôli tomu, že som užila algifen a nebola nalačno. Lekár mi nechcel pichnúť ani od bolesti injekciu.
Pozerať sa nato ako Vám rukou vyberá akoby vniútornosti bolo nad psychické sily a o bolesti nemusím snáď ani písať.
Oveľa viac to bolí psychicky.
Stratila som veľmi veľa krvi a musela sa objednať na hematológiu.
Ani jeden jediný lekár mi nepovedal, že okamžite do nemocnice
Je toto vôbec možné??
Naozaj to už na Slovensku je zdravotníctvo tak skorumpované.
Celý život si platím zdravotné poistenie a človek skončí horšie ako prašivý pes.
To ma veľmi mrzi a presne pre toto som radšej dobrovoľne podstúpila už 2x kyretaz,,,nedokazala som čakať na spontánny potrat,ci ma to nechytí hocikde napr. v práci...
@nairobi Áno ja som doma nechcela,ale lekári to zrejme nepokladali za dôležité ma ihneď odposlať smer nemocnica.Vsetci boli doma s toho v šoku,že ma najprv nechajú tak dlho čakať a potom ešte robiť predoperačné vyšetrenia. A svedkom všetkého musel byť aj môj malý syn.
Neprajem to zažiť fakt nikomu. Na psychiku to bolo mega ťažké. Potratila som v mladosti v rannom tehotenstve a chytili ma bolesti a krvácanie v práci.
To ma veľmi mrzi a presne pre toto som radšej dobrovoľne podstúpila už 2x kyretaz,,,nedokazala som čakať na spontánny potrat,ci ma to nechytí hocikde napr. v práci...
@nairobi Je mi to ľúto a je to strašné.
@nairobi A potom nech mi niekto povie, keď ide na pohotovosť, alebo si volá sanitku pre také problémy čo sa dajú riešiť aj druhý deň u obvodného lekára.
Ty si bola uz v 4 mesiaci a nechali ta ist domov🙈🙈🙈 to je vazne hrozne. Zvladla si to a Drzim ti palce aby si sa z toho co najskor dostala 🍀🍀🍀.
Ty si bola uz v 4 mesiaci a nechali ta ist domov🙈🙈🙈 to je vazne hrozne. Zvladla si to a Drzim ti palce aby si sa z toho co najskor dostala 🍀🍀🍀.
@betulinka1 Áno...všetci boli s toho zhrozený .
@betulinka1 Ďakujem 🙏 Už je to ok, mám od vtedy vďaka bohu zdravé dieťatko,ale potrebovala som to dostať zo seba von .A chcem apelovať na ženy,že nie vždy treba to úplne nechať na lekárov.
Chcem aby sa o tom hovorilo.
Nie vždy je dobrá voľba nechať to tak a byť proti kyretáži.
Pre mňa aj moju rodinu to bol veľmi traumatizujúci zážitok. Bohužiaľ.
Akoze v 4 mesiaci dufam, ze uz ziadna zena nechce mat potrat doma. Ty si tiez nechcela, proste tam boli nieco zanedbané zo strany lekarov. Ale je fajn, ze na to upozorňujes. A super, ze uz mas tretie dietatko. Ten hrozný zazitok asi z hlavy neodíde ale snad sa ti podari na to nemyslieť. 💐💐💐
Presne toho som sa bála. Že by to mohlo dopadnúť aj takto. Bála som sa aj kyretaze ale do frasa ako sa toto môže v dnešnej dobe stať. Horšie ako dáky dobytok. Už len čítať to boli a nie ešte zažiť 😔
Mrzí ma co si si zažila. Hrôza nielen fyzická, aj psychická. Mňa síce na kyret vypísala dr hneď ako sa zistil potrat, už doma som mierne krvacala. Lenže ten kyret mi nebol spravený poriadne, vraj sa to stáva. A po vyše mesiaci ma začala zalievať krv ale narazovo a veľmi veľa. Myslela som ,že to je ms. Vydržala som do druhého dňa, išla som sa osprchovať pred nočnou a ako som stiahla nohavice zo mňa jak vedro keby si vyliala . Začala som mať kus bolesti ,ktoré sa stupnovali. Išla som ešte do tej nočnej, už v bolestiach ,len skrčená ale keď ma videl kolega ,ktorého som mala vystriedať, poslal ma domov . Už ani neviem ako som odšoferovala. Doma mi manžel zavolal záchranku a 4rocny syn ma hladkal - neboj maminka, krvička prejde 🥲 bohužiaľ tie jatky v kúpeľni videl. Prišli, vzali ma ale večer sa už dr v nemocnici moc nechcelo riešiť, spravil sono, ze mam tam kus placenty a spravia ma ráno. Ze to až tak veľa nekrvacam. Celu noc zo mňa padali zrazeniny ako tenisové lopty ,4 injekcie na zastavenie ani kus nepomohli ,za mnou len tiekla krv vždy keď som šla na WC, sestricka vyplasena ,lebo injekcie nezaberali, ze nechape . Aj tak ma nechali až do rána v takom stave. Takže ma čistili rovno 2x za 2 mesiace :-/ o polroka som znova potratila...
Presne toho som sa bála. Že by to mohlo dopadnúť aj takto. Bála som sa aj kyretaze ale do frasa ako sa toto môže v dnešnej dobe stať. Horšie ako dáky dobytok. Už len čítať to boli a nie ešte zažiť 😔
@sszuzu8 Bohužiaľ aj také sa deje..a žiaľ aj horšie veci v zdravotníctve.
Mrzí ma co si si zažila. Hrôza nielen fyzická, aj psychická. Mňa síce na kyret vypísala dr hneď ako sa zistil potrat, už doma som mierne krvacala. Lenže ten kyret mi nebol spravený poriadne, vraj sa to stáva. A po vyše mesiaci ma začala zalievať krv ale narazovo a veľmi veľa. Myslela som ,že to je ms. Vydržala som do druhého dňa, išla som sa osprchovať pred nočnou a ako som stiahla nohavice zo mňa jak vedro keby si vyliala . Začala som mať kus bolesti ,ktoré sa stupnovali. Išla som ešte do tej nočnej, už v bolestiach ,len skrčená ale keď ma videl kolega ,ktorého som mala vystriedať, poslal ma domov . Už ani neviem ako som odšoferovala. Doma mi manžel zavolal záchranku a 4rocny syn ma hladkal - neboj maminka, krvička prejde 🥲 bohužiaľ tie jatky v kúpeľni videl. Prišli, vzali ma ale večer sa už dr v nemocnici moc nechcelo riešiť, spravil sono, ze mam tam kus placenty a spravia ma ráno. Ze to až tak veľa nekrvacam. Celu noc zo mňa padali zrazeniny ako tenisové lopty ,4 injekcie na zastavenie ani kus nepomohli ,za mnou len tiekla krv vždy keď som šla na WC, sestricka vyplasena ,lebo injekcie nezaberali, ze nechape . Aj tak ma nechali až do rána v takom stave. Takže ma čistili rovno 2x za 2 mesiace :-/ o polroka som znova potratila...
@20erika07 Strašné čo i LEN čítať a nie ešte zažiť 😪😪😪
To mi je úprimne ľúto 😢 Dúfam všetko je už v poriadku.
Vlastne v dnešnej dobe by sa také niečo nemalo stávať..
A žiaľ stáva sa.U nás tiež také krvavé jatky nezažili ani naše staré mami! Také obrovské kusy ako veľké roztrhané mäso. Dokonca sa mi zdalo akoby na mňa kukal človek,alebo niečo..jooj
Bála som sa pozrieť ..Hrôza.
Muž keď ma viezol dal iba na sedačku igelit a krvavé som mala aj botasky,nohy...nevedeli zastaviť krvácanie a ešte ma nechali aj čakať v čakárni, pretože doktor operoval.
Akože naozaj by som nechcela ,aby toto musela prežiť jedna žena (aspoň nie pre ľahostajnosť doktorov ).
Chválabihu ma vyčistil dobre,ale bez narkózy to bolo brutálne. Ale najväčší stres som dostala, keď som videla lekára (ktorí nemal dobré meno). Ale ten pocit po zákroku bol príšerný.Taká prázdnota,ničota,ale fyzická bolesť pominula .Ale tá na duši bola veľmi dlho.
Akoze v 4 mesiaci dufam, ze uz ziadna zena nechce mat potrat doma. Ty si tiez nechcela, proste tam boli nieco zanedbané zo strany lekarov. Ale je fajn, ze na to upozorňujes. A super, ze uz mas tretie dietatko. Ten hrozný zazitok asi z hlavy neodíde ale snad sa ti podari na to nemyslieť. 💐💐💐
@betulinka1 Ďakujem za povzbudivé slová. Áno deti sú najväčší dar ♡♡♡
Mňa napríklad hneď ako mi začala odtekať voda pri MA v 16tt chceli hospitalizovať. Ja som sa však chcela posledný večer doma rozlúčiť a prišla som na druhý deň ráno na príjem. Mne už v tomto týždni vyvolali pôrod a potom bol kyret- nemocnica Žilina, je mi ľúto, že k Tebe pristúpili takto. Asi hodne závisí od nemocnice.
Mňa napríklad hneď ako mi začala odtekať voda pri MA v 16tt chceli hospitalizovať. Ja som sa však chcela posledný večer doma rozlúčiť a prišla som na druhý deň ráno na príjem. Mne už v tomto týždni vyvolali pôrod a potom bol kyret- nemocnica Žilina, je mi ľúto, že k Tebe pristúpili takto. Asi hodne závisí od nemocnice.
@michaela329 To mi je ľúto..😢 Asi áno.
Mne hneď v nemocnici dali na výber, počkáme, dáme tabletky alebo kyret. Ja som chcela tabletky. Mala som na výber ci hneď alebo kedy. Ostala som hneď v ten deň, ale keďže som mala silné bolesti a zrazeninu mala som ďalší deň kyret. Krv mi vzali oni na oddelení interné tiež a na anestéziológiu som šla o poschodie vyššie. A dopovali ma liekmi každé 3 hodiny. Strašne záleží ze kde. Kamoška mala zlu skúsenosť v Ružinove. Tam jej nikto nepomohol v sprche skoro odpadla ako krvacala a nechceli jej robiť kyret ze ved to vydrží. Nemali vtedy keď som bola samostatnú izbu sa mi ospravedlnovali ešte a chodili ma pozerať a vždy sa pýtali co a ako. A mne dali lieky od bolesti v nemocnici 2 hodiny pred operáciou a nie práve najslabšie.
Mne hneď v nemocnici dali na výber, počkáme, dáme tabletky alebo kyret. Ja som chcela tabletky. Mala som na výber ci hneď alebo kedy. Ostala som hneď v ten deň, ale keďže som mala silné bolesti a zrazeninu mala som ďalší deň kyret. Krv mi vzali oni na oddelení interné tiež a na anestéziológiu som šla o poschodie vyššie. A dopovali ma liekmi každé 3 hodiny. Strašne záleží ze kde. Kamoška mala zlu skúsenosť v Ružinove. Tam jej nikto nepomohol v sprche skoro odpadla ako krvacala a nechceli jej robiť kyret ze ved to vydrží. Nemali vtedy keď som bola samostatnú izbu sa mi ospravedlnovali ešte a chodili ma pozerať a vždy sa pýtali co a ako. A mne dali lieky od bolesti v nemocnici 2 hodiny pred operáciou a nie práve najslabšie.
@ronie338 Áno asi tak ako píšete. Nie všade je to tak, že sa správajú ako človek bol zviera .Je mi to ľúto viem čo ste museli prežívať ...je to iveľmi citlivá a bolestivá téma.
Mňa neposlal nikto hneď do nemocnice a moja chyba nešla som hneď sama. Plne som dôverovala lekárom a rešpektovala ich rozhodnutie. Pretože som si myslela, že vedia čo robia.
@ronie338 Áno asi tak ako píšete. Nie všade je to tak, že sa správajú ako človek bol zviera .Je mi to ľúto viem čo ste museli prežívať ...je to iveľmi citlivá a bolestivá téma.
Mňa neposlal nikto hneď do nemocnice a moja chyba nešla som hneď sama. Plne som dôverovala lekárom a rešpektovala ich rozhodnutie. Pretože som si myslela, že vedia čo robia.
@anonym nakoľko bol týždeň ja som volala najskôr môjmu ci mam prísť a ten ze nech idem rovno do nemocnice a tam pozrel a ze ako chcem teda ci hneď o deň, o dva, ja som slabí krvacala, len trochu ale som sa zľakla lebo som pol roka pred tým tiež potratila ale skorší týždeň
@20erika07 a autorka. Ja som úplne zhrozená keď to čítam. Držte sa a nech vás už len pekne stretne. 🙏🏻🩷