Snaha o tehotenstvo a psychika

lucka27375
18. aug 2020

Ahojte, potrebovala by som pomoc.. poradiť. Vo februári som potratila v 18 tt. Od januára som na PN tým pádom ročná PN mi končí v Decembri.. už 3 mesiace sa snažíme a nie a nie otehotnieť.. vtedy sa to podarilo na jeden jediny krat. Teraz o 2 dni mam mat menzes a uz citim ze coskoro mozno aj bude, robila som si tehu. Test a nic.. nerozumiem tomu, sledujem si ovulacne dni sedi mi to, stale nic. Do prace som zatiaľ nešla kvoli zdravotným problémom a som momentálne bez liečby (Mám aj ztp ) . V praci sú dosť..divne ženy ktoré by mi dávali na oči čo sa stalo kde mám bábo prečo som v robote atd..mohli by ste mi poradiť čo ďalej , začínam vnímať že ma tlačí čas..

denden77
18. aug 2020

@lucka27375 ja ti sice nepomozem ale mne osobne praca po obdobnej udalosti praveze dost pomohla.. ano, pridu otazky aj pohlady.. ale tym sa vecne vyhybat nemozes..

lucka27375
autor
18. aug 2020

@denden77 som bez liečby.. musela by som riešiť asi liečbu čo trva 2 mesiace schválenie vyšetrenia atd.. Mám 24 za chvilu, už by som chcela konečne vytúžené bábätko..je to ťažké no.

denden77
18. aug 2020

@lucka27375 chapem.. len aj prave ta praca by ti mozno pomohla prist na ine myslienky 😊 drzim palce 🍀

pribinak
18. aug 2020

@lucka27375 tak si nájdi inú prácu.

Inak tým šialeným sledovaním sa vytváraš na seba taký psyxchicky nátlak že to ti k otehotneniu určite nepomôže
V tvojim veku má byt sex o radosti a nie o tom či máš plodne či neplodné dni a ovulácii

jaskolka
18. aug 2020

Ako si sama uviedla, veľa ti robí psychika. Upla si sa len na tehotenstvo, sleduješ, počítas, čakáš na menzes, a potom zase dookola, uplakana, lebo to nevyšlo. Je to smutné, že si prišlo o prvé bábätko, ale nie si sama, čo tým prešla, plus práve rozptýlenie v práci by ti možno pomohlo. Tak si doma, dumas len nad tým, čo sa stalo a všetko upinas len na ďalšie tehotenstvo. Sama sa tým blokujes, príroda najlepšie vie, čo robí, prečo bábätko odišlo, a prečo stále neprichádza ďalšie. Čas ta až tak hrozne netlačí, keby máš 34,nepoviem, no... Ja som prvé bábätko potratila ako MA v 36,teraz mam 37 a čakáme druhé. Čiže ty ešte máš dosť rokov pred sebou, skus sa uvoľniť,nájsť nejakú činnost, napríklad u nás manžel vtedy, keď som bola v nemocnici po zákroku, tak začal prerábať bývanie, aby som "mala co robiť", šli sme kúpiť novu obývačku, zariaďovali, nájsť si trebárs polovičný úväzok, chodte na dovolenku, nesil sex len ako plodenie, že "teraz musíme, lebo mam ovuláciu" to skôr či neskôr vám pokazí aj vzťah.

veronikaa006
18. aug 2020

ja som tiež 1x otehotnela hneď no bolo to mimomaternicove a potom nie a nie otehotnieť , podarilo sa až po 2rokoch no zase to bolo mimomaternicové. Určite veľa robí psychika, lebo veľmi chcem otehotnieť a stále nato myslím, či sa to podarilo alebo nie. No nemyslieť nato sa proste nedá :( človek ktorý príde o babo nedokáže nato nemyslieť :(

lucka27375
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka27375
autor
18. aug 2020

@veronikaa006 veď práve.. to ma mrzi

jaskolka
18. aug 2020

@lucka27375 bez akej liečby? A prečo? Kvôli problémom s otehotnenim, alebo kvôli niečomu inému?
V robote možno ani nikto sa nebude nič pýtať, aj keby, povieš normálne, že bohužiaľ, bábätko odišlo priskoro a to je téma, na akú sa skutočne nikto veľmi nevypytuje, akceptujú jej citlivosť, takže zbytočne sa nestresovat tým, čo ako v robote

lucka27375
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
18. aug 2020

@lucka27375 a prečo nemáš liečbu? Kvôli plánovaniu tehotenstva? Veď ak trebárs sa to nepodarí rok, tak budeš rok bez liečby? 😮Gynekológ, neurológ sa ako vyjadrujú?

tomikejt
18. aug 2020

Píšeš ze sa snažíte 3 mesiace, to ale vôbec nieje veľa. Nechcem byť zlá ale to nieje ešte ziadna doba. Prvé dieťa som mala na prvý sup a teraz druhe sa zadarilo až po 4 rokoch nechráneneho sexu. Byt tebou idem do prace, prídeš na iné myslienky.

lucka27375
autor
18. aug 2020

@jaskolka minule to vyšlo na prvý krát ani sme sa niejako nesnažili, neurologicka súhlasila aby som bola bez liecby aj gyn. Vsetko som mala v poriadku aj na genetike dokonca

lucka27375
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mantilka
18. aug 2020

@lucka27375 Znie to logicky, čo hovoríš ale tehotenstvo často nie je o logike. Skús sa porozprávať s gynekológom a neurológom o tom, ako postupovať a hlavne netlač na pílu. Ja som s prvým dieťaťom otehotnela až som pripustila možnosť adopcie. Skús si dať logicky plán vyskúšame do decembra pozvoľna, ak to nepôjde pôjdem k lekárom a nasadíme liečbu...príjmi to ako fakt. Nezistuj ovulaciu, ale máj pravidelný sex každý 2-3 deň. Prijmi to, že raz musíš ísť medzi ľudí a každé čudo trvá pár dní. Oni sa ťa veľa vypytovať nebudú lebo o potrate nikto rád nerozpráva....až je to na škodu, lebo nám pomôže niekedy rozhovor s inými. Musíš eliminovať stres. Predstaviť si najhoršiu situáciu t.j. nástup v decembri a prijať to už teraz ako alternatívu svojho života.

lucka27375
autor
18. aug 2020

@mantilka stále riešim takú vec.. že čo keď sa to nepodarí ja nastúpim v Decembri a budem potom potrebovať na PN ? Vo februári som potratila teraz je august za tu dobu som mala 2 problemy ohľadom choroby ktoré je treba preliecit kortikoidmi..viem, netreba tlačiť na pílu, lenže.. je taká situácia že som v strese z veľa vecí .. neviem ani sama čo spraviť a čo nie..doktorky mi povedia ako minule že je to na mne.. nikto nevie čo bude

juliet86
18. aug 2020

@lucka27375 skus mozno psychologa...

lucka27375
autor
18. aug 2020

@juliet86 ten mi neporadí čo bude..

juliet86
18. aug 2020

@lucka27375 ale pomoze ti spracovat tu stratu ten stres a nervozitu co mas a to pomoze tcojej situacii a ty sa budes vediet lahsie a lepsie rozhodnut co dalej ci uz s pracou liecnou ci tehotenstvom

mantilka
18. aug 2020

@lucka27375 v tom prípade ako hovorím. Daj si termín do decembra ale bez tlačenia na pílu t.j. pravidelný sex a priprav sa psychicky na to, že je normálna alternatíva, že nastúpis do práce a nebude to také zle. Raz budeš musieť nastúpiť, kašli na reakcie....nemáš sa za čo hanbiť. Nezabila si nikoho neukradla si nic, nepodvadzala si manžela....jednoducho stáva sa to. Aj ja som potratila a rozhodla som sa o tom rozprávať, mám jedno dieťa a každý sa pýta kedy bude druhé...takto poviem a bude pokoj. Jednoducho tak sa to robí...dám si časový úsek a keď to nevyjde, tak pôjdem ďalej. Ak to vyjde, budeš sa vytesovat. Nemá zmysel sa tváriť, že to vieš na 100% ovplyvniť. Treba vedieť aj zložiť zbrane v správnom čase u teba je to v decembri a povedať si, že si urobila pre to všetko. To je životná múdrosť t.j. zrelosť človeka. Takže prijmy všetky alternatívy. Potom budeš riešiť čo potom...ži prítomnosť.

lucka27375
autor
18. aug 2020

@mantilka ďakujem.. ste zlate.. Ale furt je ten problem, čo keď budem musieť nastúpiť do práce.. nevyjde to, otehotniem a ani na PN nebudem môcť ísť lebo si ju vyčerpam teraz..ja viem myslím negatívne.. a uz naposledy ked som do 3 mesiaca chodila do prace tak mi davali take roboty ktore som robit ani nemala, tzke veci dvihat a tak .. A ano vedeli o tom.. je to zložité..

mantilka
20. aug 2020

@lucka27375 Ja ti poviem, veľmi rozmýšľaš
Áno, máš komplikovanú situáciu, ale čo nezmenis ani.neovplyvnis ...netráp sa nad tým.V tomto by ti pomohol psychológ, sprevádzal by ťa týmto tazkym obdobím, aby si sa dopredu netrápila. Je mnoho žien, ktoré dlho čakali na tehotenstvo. Poviem ti podľa vlastných skúseností, že čo má byť bude a čo nie tomu nezabránis. Ja som na prvé tehotenstvo čakala 1 a 1/2 roka. Dávala som si pozor, nezdvihat ťažké veci lebo čo ak som tehotná. Už som bola z toho nervózna, že sa stále obmedzujem. Keď sme mali niečo preniesť v byte, vždy manžel niekoho poprosil. A poviem ti,raz som už rezignovala. Aj sme sa už dohodli, že možno adopcia a vtedy to nečakane prišlo. V prvom mesiaci som aj s manželom skriňu preniesla, lebo že nebudem saskovat stále o tehotenstve. ..to som si vtedy povedala. Mala som veľký stres v práci, aj veľa práce a dieťa som donosila...aj keď som musela byť hospitalizovana na začiatku a na konci tehotenstva...ale bolo uspesne. Moje druhé dieta také šťastie nemali. Všetko som eliminovala záťaž, stres...a potratila som. 😔 ..bolo vytúžené 4 roky cakane. Prečítaj si knižku Stephen Covey, 7 návykov skutočne efektívnych ľudí...tam presne hovorí o tom, že sa nemáme trápiť nad tým čo nevieme ovplyvniť alebo len málo. Vidím, že ti radíme ale tí sa točíme v jednom kole, presekni svoju škodlivú mentalitu. Vyčerpas si PN..koľko žien odišlo z práce, keď bolo treba... Keď si veriaca modlí sa a odovzdaj svoje myšlienky / obavy Bohu. On sa postará a ty sa uvoľnis od stresu. Keď Boh požehnal dieťa, dá aj všetko k tomu potrebne. Prajem všetko dobré.

mantilka
20. aug 2020

@lucka27375 a ešte musíš si čím skôr vybaviť tehotenskú knižku a v práci ti také úkony nesmú dávať.

lucka27375
autor
20. aug 2020

@mantilka dakujem za podporu , ja som im dala papier od doktorky..priatel mi je velkou oporou snazim sa byt viac v klude ale niekedy sa to proste neda..pockam

lucka27375
autor
20. aug 2020

@mantilka robila som si test,co myslis vcera/dnes som mala mat menzes,co dufam ze nedostanem..vidim tam ducha co ty?samozrejme test budem opakovat..pred par dnami som si robila ale iny a tam vobec nic,pred par dnami som prestavala verit ,uz 3dni mam bolesti ako pred menzesom..

mantilka
20. aug 2020

@lucka27375 Ja verím až keď vidím poriadne 2 čiarky. Držím palce, aby ti to vyslo a nemusela si už riešiť čo ďalej. Môj názor...svadba a potom deti. Veľmi si komplikujes život. Mňa myseľ môj manžel presvedčiť, že to so mnou myslí vážne a navždy..až potom sme riešili deti. Život je sám komplikovaný, netreba si ho viac komplikovať.

lucka27375
autor
20. aug 2020

@mantilka dakujem.. je čas uvidime ako sa situacia vyvinie

seraa
20. aug 2020

@lucka27375 tlači cas? Aky cas? Mas 24 .. kolegyne by to davali najavo taleto veci? Si si ista? Alebo si len domýšľať a mas výhovorky neísť pracovat... si mladá .. telo a myseľ sa vie zotaviť .. chod pracovat alebo nieco rob a nemysli na tehotenstvo stale... 3 mesiace sa nedarí a taketo myšlienky? To skor psychológ teda ..

lucka27375
autor
21. aug 2020

@seraa ano tlačí čas s PN mojimi liekmi a chorobou, pracujem od skoly tak ma tu nepoucujte ze si vymyslam, ani vam by nebolo prijemne asi v 18tt aby vam vyvolavali porod a nasledne problem za problemom ohladom choroby, ked vam na 2 tyzdne odide len tak noha a citite si ju minimalne ste radi ze ako tak chodite potom sa to da dokopy a o 2 tyzdne na to oko, že nemozete sa pozriet do stran lebo to tak strasne boli ze sa tam nepozerate, chodenie na kortikoody a vy ma tu idete poucat ja s tymto zijem od 13, ja nie som nevychovane decko co nechce pracovat ale co ma dovod báť sa co bude

kaitlin3
21. aug 2020

@lucka27375 no a čo ten test, dnes si neskúšala? Ja na tom včerajšom vidím peknú čiarku, držím palce ✊🙏

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre