Som manželova slúžka?
Vie mi niekto poradit ako fungujete tie co ste bez prace.Ide o to ze som v auguste prisla o pracu,syn nastupil do prvej tak sme sa "dohodli" s muzom ze budem zatial doma ze nejak to utiahneme a bude mi davat peniaze na domacnost.
A tu je problem ze skutek utek.Ja som doma na Upsvar a on mi nedava nic,max.ked idem nieco zaplatit a to mi da presne .Poplati ucty vsetky aj taky vacsi nakup ale ja robin nakupy mensie a castejsie .Ide o to ze beriem zo zasob co som si sama nasetrila ked som pracovala.
On si tiez dopraje a zarobi dobre a pritom doma prstom nepohne ,nemusi absolutne nic aj o deti je postarane .Doma len spi a je.Pytam sa co mam spravit? Do prace mozem ist ale momentalne len na smeny a to by musel byt s detmi on napr.poobede.To mi nevadi kvoli nemu ale skor kvoli deckam ,lebo obcas je nervak a nakrici aj bez priciny.
To nevies muzovi na rozum povedat? Ze, takto ste sa nedohodli? Ze ti mal davat peniaze, ja by som mu povedala, ze ma doma full servis a tak nech cvaka ked tak chcel. Inak, k usporam by som sa nepriznala, povedala by som, ze dosli a nech dava peniaze. Ale nie, ja by som bola v robote, ja neznasam byt na niekom zavisla.
Išla by som do práce, aj na smeny.
@limetka69 jasne ze o tych usporach vie ,preto mi nedava.Pritom nepytam na seba ,ale bud na potraviny alebo pre decka ked nieco treba.
Uz som mu to povedala ze ci mu to neni sproste ze doma ma o vsetko postarane a nic mi nedava a on nic na to.
Pritom ma bez starosti zivot ,len do roboty a z roboty.
No ani by ma nehlo z uspor financovat rodinny rozpocet. Chcel, aby si bola doma, tak nech dava peniaze- a nebolo by mi blbe ani sa ho pytat. Jednoducho by som si zobrala...a ak neda, tak nebude mat jest, ani oprate ci ozehlene....a ak ani tak by to s nim nehlo, nasla by som si pracu a jemu podala do ruky pekne ziadost o rozvod a vyzivne na deti🙄🙄🙄🙄🙄🙄
Nepytaj od neho, co si pubertiacka na vreckovom? Jeden spolocny ucet a pristup ku vsetkemu. A hotovo ...a tlacit ho do toho alebo chod do prace a ucty si podelte 50/50
Takže odpoveď na otázku, či si jeho slúžka, je jasná: Nie, nie si slúžka. Slúžka dostáva plat a má nárok na dovolenku.
@vevesh tak je to moja chyba ze som s tym suhlasila to som si uvedomila.
Ale ako z toho von ? Ked pojdem na zmeny deti budu s nim a odnesu si to ony lebo on to snimi nevie ,hlavne co sa tyka skoly a domacim pracam tiez tomu moc neda takze to by som robila cez vikendy.
Ale zo vzduchu sa zit neda samozrejme.Popravde neviem naco mi je taky chlap asi to trpim len kvoli detom.
@amelia000 keby je spolocny ucet tak uz tam ani tie moje uspory niesu lebo on stale nieco "potrebuje".Nepripada do uvahy.
Tak sa bude musieť naučiť s nimi byť, vidíš že to takto nefunguje, tak neviem čo chceš počuť.
Buď pôjdeš do práce a budeš mať plat, alebo budeš žobroniť o každé euro.
@mondolina chcela som vediet ako to fubguje inde ale u nas spolocny ucet nehrozi.To som pochopila na zaciatku ked vedel vyplatu aj s mojim rodicakom minut za 2 tyzdne a potom bol nervozny akoby som to ja minula.
Vtedy ma to nahnevalo a vytvorila si vlastny ucet ,odvtedy je ako tak pokoj ,pokial pracujem samozrejme.
@mondolina jasne ze pojdem do prace ,neda sa takto fungovat presne ako hovoris zobrat kazde euro na to niesom.A aj teraz si pytam len na nutne veci v podstate na seba ani neminam ked som doma a nikde moc nechodim teraz.
Tak mu nenakup, nenavar a neoper, lebo to všetko stojí peniaze, keď tak kup sebe, deťom a dosť a ešte mu povedz, že aj upratovanie by ho stálo peniaze. Viem, že je to ťažké sa niekomu doprosovať o peniaze, ale dohodli ste sa, tak by to mal akceptovať, alebo sa mu povyhrážať, že pôjdeš robiť na smeny a učenie s deťmi bude na ňom, možno ani jemu to nebude po vôli a spamätá sa 😉
@blondtana nenakupujem jemu nic,varim aj to co neni jemu po chuti ale co chceme my s detmi.
Jemu to nezapne lebo on neveri tomu ze by som isla na zmeny ,on si je moc isty ze by som deti na neho nenechala ale asi budem musiet,bohuzial.
No a čo tak skúsiť si nájsť prácu na jednu smenu, vytrela by si mu tým zrak 😁 a aj ty s deťmi by ste boli spokojní. Možno to bude trochu trvať kým si nájdeš takú prácu ktorá by ti časovo viac vyhovovala ale stálo by to zato.
@nikpa no ved hladam stale pozeram ponuky ale momentalne nic take neni na jednu smenu.Stale sledujem cely den aj na Upsvar aj na profesii .
Tiez by som si nasla robotu a jeho poslala, nech si ide spat, nicnerobit a nervacit niekam inam
Isla by som do roboty...za kazdych okolnosti....nedovol si byt na niekom zavisla❤
Chápem, že nie je ľahké nájsť si úplne vyhovujúcu prácu ale časom sa ti to určite podarí. Zatiaľ je na tebe či dovtedy zoberieš aj niečo na smeny alebo vydržíš ešte doma.
Nie si slúžka,si otrok
Asi by som sa zamyslela co to mas za....A ci chcem dalej buducnost s tykmto clovekom.....Mate vyhrotenu situaciu....Si bez prace...A on namiesto toho aby ti pomohol, podrzal ta....Po prve by som si vypytala, ze potrebujem nato a nato a sup sup....🙂))Ak nic...Tak by som mu neoprala, nenavarila a proste nic...Hladala by som pracu...A spolocny ucet?...Ak to je ako hovoris...Mala by som svoj a jemu by som dala platit sudom vyzivne na deti...No a to sme maly kusok od pomaly rozvodu....Lebo takto to cely zivot fungovat nemoze....Takze rozmysli si, s kym zijes....
Od rocneho babatka som Isla do roboty na sluzby. Taham 12 tky. Muz je doma castokrat a malym AJ v sobotu a AJ v nedelu Sam. Pridem domov, o dieta je krasne postarane, navarene, upratane. Chlap to krasne zvlada, velmi to posilnilo vztah ich dvoch. Nemusim hovorit, ze ja este stale kojim.
Tak naozaj neviem, kde je problem u teba neist do roboty.
existuje nieco ako financne nasilie a vy mate k tomu blizko. ja som doma bez prace momentalne. mam nasporene dost. ale akekolvek peniaze by som chcela od draheho tak mi ich da. a nerobim sluzku co sa tyka varenia a domacich prac. ofukuje si ma
Ked pojdes do roboty sa moze stat, ze ti neda vobec nic, lebo povie, ze ty zarabas.
@oli18 ved to mi neda ani teraz takze to mam jedno.Deckam poplati co treba inak nic mi nedava.
@viera
@taskataska ano problem mame ja to viem ale musim to nejako vydrzat pokial su deti male.
Pojdem do roboty uz som rozhodnuta a nech sa stara ,deti niesu az take male a ja sisom budem zit svoje.
Ja som sprosta a teraz neviem ako z toho von😢 vsetko si to uvedomujem a viem s kym zijem

Chod do prace, deti už nie sú bábätka. Maminy idu do prace aj od ročných batoliat.