Som manželova slúžka?
Vie mi niekto poradit ako fungujete tie co ste bez prace.Ide o to ze som v auguste prisla o pracu,syn nastupil do prvej tak sme sa "dohodli" s muzom ze budem zatial doma ze nejak to utiahneme a bude mi davat peniaze na domacnost.
A tu je problem ze skutek utek.Ja som doma na Upsvar a on mi nedava nic,max.ked idem nieco zaplatit a to mi da presne .Poplati ucty vsetky aj taky vacsi nakup ale ja robin nakupy mensie a castejsie .Ide o to ze beriem zo zasob co som si sama nasetrila ked som pracovala.
On si tiez dopraje a zarobi dobre a pritom doma prstom nepohne ,nemusi absolutne nic aj o deti je postarane .Doma len spi a je.Pytam sa co mam spravit? Do prace mozem ist ale momentalne len na smeny a to by musel byt s detmi on napr.poobede.To mi nevadi kvoli nemu ale skor kvoli deckam ,lebo obcas je nervak a nakrici aj bez priciny.
aspon vyskusaj na smeny,mozno sa zlakne bit sam s detmi,robit ulohy,niekedy upratat,uvarit....a bude rad ked ti da peniaze a bude mať pokoj
isla by som do prace na tie smeny a nech sa stara o deti aj on. Casom sa najde praca s vyhovujucejsim pracovnym casom, ale dovtedy sa neda zit z nicoho a uz vobec nie z uspor. Tie raz dojdu a nebudes mat nic.
Nechapem,vsak nemas nejake mimina, su to zrejme uz samostatni jedinci a tak nech si pan partner /manzel/otec detí vyskúša ich opateru, učenie sa s nimi, varenie, upratovanie.
V prípade, ze do prace nejdes, tak by som pozadovala od neho peniaze. Taka bola dohoda.
Skús pozrieť aj na bazoš.sk😉
Prepac,ale ty si si ho naucila,ze doma prstom nepohne. To je ako mozne? To nepovysava,neumyje riad...? Mate dve deti,ako si ho odmalicka nimi zamestnavala? Necuduj sa,ze to ma teraz zauzivane. O peniazoch ani nehovorim. Spomen svokre, ze ti nedava peniaze, nech ma hanbu doma. Mna by nenapadlo s takym chlapom mat deti.
Presne takéto typy mám "najradšej''. Príde problém a ukáže svoju pravú tvár
@uglybetty1234 no dohoda bola ale zrejme uz neni a pritom som skromna ,niesom typ ktory by rozflakal na zbytocnosti.
Vela krat som mu to vykricala ake su ine zeny ze dokazu minut na hovadiny.A ze keby je on doma takto ako teraz ja ,urcite by som mu peniaze davala.Ale on sa tvari ze to nepocuje.
Je toto trapne a ja som dospela zena zdrava a viem si zarobit islo mi o tie decka ale bohuzial to takto nejde.
@stanulienkat svokra ho v tom este podporuje takze tam nepochodim.
Obcas upratal doma ale nie pravidelne ,vraj jeho to nebavi take domace prace.A s detmi ako kedy.
Neviem preco som snim,nechcem byt sama a nechcem sa rozviest kvoli detom.
Sama som si to sposobila musim sa z toho sma vyhrabat.
Ved mu povedz,ze ani teba nebavia domace prace. Tiez to nerobis preto,ze je to tvoje hobby. Sprav nieco,cim si vstupi do svedomia. Ak inak vychadzate dobre a on aj s detmi,tak ok. Len zostavat kvoli detom, ved deti nie su hlupe. Aspon ta vezme na vylet,veceru...?
Neviem si predstavit takto zit...js si z muzovho uctu prevediem cca 500€ na moj ucet aby som mala na nakupy, skolku a pod...a to on este plati telefony, poiatky a velke nakupy... Tiez som doma a nepracujem
@stanulienkat to zas ano vezme aj poplati vsetko,no len tu hotovost od neho dostat je problem.
Povedala som mu to 100x ze ani mna nebavia domace prace vzdy ale proste musim to spravit.
Obcas pomoze ale len ked ma naladu.Nebol k tomu vedeny takze chapem ze nema k tomu vztah ani navyky.
Ked mu to vykricim tak sa trosku pohne ale za tyzden zase v starych kolajach a ja nemam chut niekomu nieco opakovat dookola,ked vidim ze su smeti vynesiem ich nemusi mi to nikto hovorit.
@rachel36a no tak vidis a on trvdi ze to neexistuje takyto chlapi,ze ci mi ma dat celu vyplatu.
Ja si viem usetrit on nie.mozno by to aj jemu dobre padlo keby zisti ze mame nieco usetrene a aj zijeme normalne.
Co máš vyštudovane? Alebo kde si pracovala predtým?
Možno sa Ti zadarí práca, ktorá nebude na smeny nesmieš to vidieť tak negatívne.Zvykol si, že sa o všetko postaras.peniaze na domácnosť si určite pytaj, ak píšeš, že zarobí dobre a dopraje si a dohodli ste sa.Ak bude najhoršie pôjdeš aspoň na skúšku na smeny nech si uvedomí koľko starosti je s deťmi a domácnosťou.nemozes sa zahrabať doma, lebo je nervak a nemá trpezlivosť na deti ste obaja rodičia.
@ivetafer mam strednu skolu som predavacka a pracovala som ako predavacka aj operatorka ked nic ine nebolo a obcas ako casnicka.Ale vsetky tieto roboty su na smeny.
Nebol k tomu vedený, no tak teraz musí pohnúť prstom a zapojiť sa, ale teraz zase si doma, takže Ti povie, že nepríde z práce a nebude pomáhať, lebo ty máš na to celý deň.Pockala by som ešte chvilu, kým sa syn zabehne v škole a išla do práce akejkoľvek, ak si môžeš dovoliť aj pol úväzok.chlap má byť oporou.Vies nepíšeš koľko ma výdavky či platíte hypo, leasing koľko mu zostane, alebo sa skús dohodnúť príklad, že ty dáš 100 a on 100 na ostatné výdavky okr toho čo plati
@eliska13 vidim to negativne pretoze ja by som na toto srdce nemala a keby zarobim ako on a vidim ze je zodpovedny tak by som bola vdacna za takeho cloveka partnera.A on si to nevazi.
Ved to nadhera chodit len do prace a o nic sa nestarat .Dala by som mu aj 300 euro a doma by bol klud pohoda a vsetci spokojny.
Chod niekde do Lidla, Kauflandu doobeda druhé dieťa je ako veľké?
@eliska13 ano presne toto mi hovori ze on nebude pomhat ved ja som doma.Ale nepomahal bohvie co aj ked som pracoval.A to som bola len na jednu smenu takze poobede som si robila co bolo treba,rano len deti vystrojil a upratal postele a desiatu detom .
@eliska13 deti 6 a 10
No tak takého si si zobrala😀 musíš si ho zmanipulovať k spokojnosti.On možno ani nevie čo celý deň robíš a koľko sa učís s prvakom.Sadnite si a dohodnite sa nie v hádke, ale spoločne čo ďalej, aby ste všetci boli spokojni
@eliska13 to nepomoze tie rozhovory ,on naslubuje hory doly ale potom je vsetko inac a len vyhovorky same .
On ma svoje pohodlie a s tym nepohnem
Zober zatiaľ aspoň nejaké upratovanie.
@eliska13 unavena som z toho vycerpana stale rozmyslam ako to urobit ,ale asi im dam sokovu terapiu 😂
Lebo aj decka niekedy ze naco som doma ze oni su velky uz ,ze oni sa postaraju o seba uz.
zacni si hladat pracu aspon na polovicny uvazok. Mas dost casu, nieco sa urcite objavi, a ked budu deti starsie chod na plny. Hovorit si, ci si sluzka nema zmysel. Pretoze si v hlave nastavis ze ano, a budes zrela sa rozvadzat. A chces sa rovadzat? Koli upratovaniu a peniazom na saty? Chapem ze by mal pomahat a platit ti aj nejaku zabavu - ale nebudes sa koli tomu rozvadzat. Muzi jednoducho nevidia zmysel v utracani za kozmetiku, saty, kamaratky. Vidia zakladne potreby a cau. Je casto jedno kolko ma ten muz na ucte. Takto ked budes prec, tak bude musiet aspon trochu pohnut prstom, ty si zarobis a budes spokojna. Nepytaj sa ci si sluzka, ale ako si mozes zlepsit situaciu.
@haanovajana pozerala som ale to je vsetko poobede vacsinou do vecera taky najnevhodnejsi cas a da mi 250 euro za to
@kittykat22 dakujem si zlata ,ano viem ze je to moja chyba ale viem aj to ze to musim vyriesit a nastavit inak lebo mne teda toto nevyhovuje urcite.A aj on uz zbadal ze sa nieco deje lebo som vacsinou ticho.
Nieco som s nim preberala a tvari sa ze nepocul tak teraz nemam chut sa snim vykecavat a iba odpovedam ked sa nieco spyta.Nerobim to naschval len nemam naladu.
pozri my mame spolocny ucet a mam aj svoje uspory... Je to tvoj muz, dokazete sa vobec rozpravat o tom? Moj si tiez mysli, ze svet gombicka, nakupuje hala bala ale u nas aj ucty za byvanie a vsetko platim ja. Ten spolocny ucet to ciastocne vyriesil, tym, ze ja sa svojich uspor nedotkenm kym nie je velmi zle. Nezaujima ma vobec ci chce dat peniaze, nechce.. byva s nami, pouziva doma vsetko s nami, je aj veci co ja nakupim? Tak o com... sadni si s nim pravidla, bud od neho potrebujes peniaze na "domacnost a seba" (aj moji rodicia to napr tak mali, dostala mama z kazdej vyplaty sumu na domacnost a to aj pracovala..) alebo mas jedinu moznost a to zobrat pracu na smeny s tym, ze sa bude primerane starat aj o deti a domacnost. Nie si sluzka,ale urobi si ju z teba rad. Upratovanie moj tiez neda, mam pocit, ze odkedy to ignorujem este sa to zhorsilo, ale neupratujem po nom stale, upracem s nieco a necham jeho veci tak, alebo mu ich hodim niekam kde mi nezavadzaju o jeho zalezitosti ako praca okolo domu sa uz nezaujimam vobec tym padom, nemam na to cas, ked mu to vadi nech si urobi a za to ze si za cele leto nepokosi travu nech sa hanbi on... ved sme cely den v skole a praci a on okolo toho chodi... (je cely den doma).A inak deti mas velke, takze neviem co by s nimi nezvladol...
@simca06022011 ja ked mu ze chlapi davaju zenam peniaze tak on vzdy povie ze ked dobre zarobi.Ale pritom zarabaju pomerne rovnko.Ja neviem ci sa vobec nehanbi alebo co keby to niekde poviem.A su zeny ktore su doma ,maju ovela vacsie deti ale chlapom vyhovuje ten konfort a tak jej da penize ,dom je vsetko porobene a je klud.

No neviem, mate skor ine problemy a nezamestnanostou vystupili na povrch.
Sluzka? Aj ked si doma, on by mal mat nejake navyky, ze riad odlozi, hodi do mycky, pomoze minimalne po sebe upratat.
Co deti? Ake su stare? Tie nepomahaju s upratovanim? Ked si nastavis ludi v domacnosti, aby nerobili zbytocny bordel, pomahali, tak doma nie je az tolko prace. Ak nemate dom a 10 hektarov pola a zahrady. Uvarit, hodit do pracky, do mycky, raz v tyzdni povysavat. Staci si to lepsie zorganizovat a kazdeho zapojit. Otazka je, keby bol on doma. Ci by Ta bavilo prist z prace a este upratovat, ak by on bol nezamestnany.
Sama pises, ze vie v pohode minut vyplatu za 2 tyzdne. Tak to ze zaplati vsetky velke vydavky a najom, je fajn.
Osem mesiacov doma (od augusta) je dost. Je dobry napad podla narocnosti prace si dat kazdych 5 rokov pauzu, akurat ten "oddychovy" cas sa musi vykryt podporou a usporami. Tie by mali stacit na drobne nakupy, ak partner pokryje vsetky velke vydavky. Nevieme ako dlho si bola doma predtym s detmi na materskej ...
Ak nie ste tak bohati, ze mozes byt doma, kolko chces, asi budes musite zobrat najskor hocijaku pracu a postupne hladat nieco lepsie.
Podla mna si skor frustrovana, ze nemate dost penazi a nastvana na neho, ze nezarobi tolko, aby si mala bezstarostny zivot a mohla sa venovat iba detom … Co nema asi 90% rodin na Slovensku.