Som tehotná alebo musím ísť na kyretáž
Ahojte. Chcela som sa spýtať či niektorá z vas nemá takúto skúsenosť….
Pred mesiacom som potratila bola som tesne v 6tt v ten deň mi brali krv mala som hcg len 83 na další deň bol hladina 23 a potom 21….. išla som teraz po mesiaci na kontrolu či je všetko v poriadku či mám hladinu hcg na 0. Doktorka sa mi na další deň ozvala s tým že hcg mám na 75. A hovorila mi že je možné že mi tam ostalo niečo mŕtve a budem musieť ísť do nemocnice na kyretaz ak ta hladina neklesne na 0. O dva týždne má objednala na kontrolu…. Len mi prebehla taká myšlienka či nemôžem byt druhýkrát tehotná pretože mi príde divne že som mala hladinu hcg 21 a začala som veľmi krvácať po tom potrate takze si myslím že som sa musela dobre vyčistiť a žeby mi po mesiaci to stúplo na 75 mi príde veľmi divne. Čo si o tom prosím myslite?
@simiii24 Vsak a nemozes tej doktorke zavolat a spytat sa, ci to zvysene hcg nemoze byt nove tehu, ze ste mali sex? Ona si mozno mysli, ze ste nemali styk a teda hned predpokladala, ze tam nieco zostalo. Ja mam za sebou dva kyrety, ale sex sme nemali hned a tusim mi aj doktorka vravela, aby sme pockali nejaky cas.
@sardinka32 no ona mi možno preto dala termín až o dva týždne lebo chce počkať čo z toho bude…
@simiii24 vsak toto...isto by som jej to spomenula, ze sex bol a teda moze to byt nove tehu. Do kyretu by som sa nehrnula, ak by som si nebola ista, ze to nove tehu nie je. Samozrejme, ak nemas nejake bolesti, to by uz bolo akutne treba riesit.
@sardinka32 práveže ja sa cítim dobre a určite neplánujem ísť na kyretaz len tak. Chcem si byt istá na čom som a potom sa uvidí čo bude. A myslím si že o dva týždne keď pôjdem na kontrolu mi bude robiť ultrazvuk a keby som bola tehotná tak hádam by tam uz niečo videla
@simiii24 hcg hormón vylučuje chorion to znamená ze aj po odumreti plodu môže mierne stúpať. Postup lekárky je správny po odbere sa uvidí dynamika rastu a bude jasné ci ide o zostatkove hcg alebo nové tehotenstvo. Každopádne silno pochybujem ze by šlo o nové tehotenstvo, na to aby prebehla ovulácia a došlo k uhniezdeniu musí byť hcg 0 inak je telo v režime tehotenstva
@niikoletka no ja neviem či som to hcg mala na 0 lebo keď mi ho naposledy brali bolo na 21 a potom som silno krvacala takze šanca tam je že sa dalo na 0 ale nehovorím že tam nie je šanca že tam je pozostatok z toho minulého tehotenstva takze určite si počkám na ďalšie vyšetrenie pretože teraz sa nedá určiť čo by to mohlo byt
@simiii24
Podľa mňa to bude nové tehu. Keď si sa rozkrvácala veľmi asi odišlo všetko. Vraví sa že po potrate je veľká šanca otehotnieť. Tak držím palce 🙏 a daj vedieť ako to dopadlo. Test si môžeš spraviť,uvidíš akej intenzity je čiarka,o 2 dni keď bude výraznejšia tak to bude dobrá správa a nebudeš stresovať 🙂
Podľa mňa to je nové tehotenstve lebo keby máš v sebe mŕtvy plod ktorý sa nevyvíja tak ani hcg by nestúpalo. Môj názor ale istotu budeš mat až pri ďalšom odbere ak bude hcg vyššie si v tom, držím palce nech všetko dobre dopadne 💛🍀
@sunshine_18 ďakujem ☺️ Tiež čakám že čo mi povie ďalšie vyšetrenie ale nedalo mi to a robila som si test a boli obidve čiarky úplne tmavé tak uvidím čo z toho bude. Len si myslím že keby som mala nízke hcg tak by ta druha čiarka bola slabučká či sa mýlim? 😅
@simiii24 supeeer to vyzera veru na Nove tehotenstvo.silno drzim palce 😍
@hennyinnsbruck ďakujem veľmi pekne len aby to tak aj bolo 🙈😊

@alison11 ja som mala slabú čiarku hneď na začiatku a ani mi nestihla zosilnieť…. Teraz som si test nerobila lebo mi to príde zbytočne keďže to hcg v sebe mám len teraz je otázne či to je pozostatok z minulého tehotenstva alebo nové…. Ale počkám s tým že to bude ešte staré a budem musieť ísť na kyretaz