Som vystresovaná z predošlého MA a bojím sa
Ahojte. Prosím, na úvod ma neukameňujte. Ide o to, ze už neviem komu sa vyrozprávať lebo o tomto tehotenstve skoro nikto ešte nevie. Minulý rok som mala MA v 7tt. Po roku som opäť tehotná (ivf - 5ty pokus). Dnes som 11+3. Posledná kontrola bola 9+5 a všetko bolo v poriadku, už sa miminko aj hýbalo ❤. Avšak veľmi sa bojim, že sa niečo pokazí ako minulý rok. Minule tehotenstvo už bilo srdiečko a potom uz nebilo :( .. ja sa hrozne bojim, aby sa to neopakovalo. Snažili sme sa 7 rokov a museli sme podstúpiť ivf. (Mužov spg je zlý, preto sa nedarilo). Včera keď som bola 11+2 som vyskúšala fetal doppler (nieco ako angelsound), ktorý mám doma už rok. Bála som sa, aby som aj nim niečo nepokazila (citala som naň kadejake nazory), tak som hľadala srdiečko fakt len 5 minút, ale nenasla som. Predtým som si povedala, ze ak nenájdem, tak nebudem stresovať a budem to brat, ze je ešte malinke a niekde sa schovalo. No samozrejme, že som nenašla a potom revyyy 🥲😅 baby aby ste ma nechápali zle, ja nerozmyslam každý deň nad tym, ci je všetko v poriadku, ani nie som nonstop vystresovana. Ale z času na čas ma prepadne pocit bezmocnosti a rozmýšľam, bojim sa, ci je všetko v poriadku. Mali ste to tak aj vy? Alebo som prehnane citliva? Ďakujem ak ste to dočítali do konca.
Myslím si, že tvoje obavy sú pochopiteľne, keďže už máte dosť toho za sebou.... Avšak cím ďalej, tým väčšia šanca, že všetko bude v poriadku. Už si 12.tyzden, väčšina potratov nastane skôr. S tým angelsound je to presne tak ako píšeš, drobec je ešte malý, ty neskúsený, ťažko to nájsť, zbytočne ta len stresuje.
Ešte 2 mesiace, kým budeš cítiť pohyby, treba sa nastaviť pozitívne. Ak sa niečo ma stať, aj tak to nedokážeš ovplyvniť. Ale prečo by sa stalo? Ja som po 1 MA, snažili sme sa omnoho kratšie ako vy a podarilo sa nám spontánne. No obavy som mala tiež, ukludnila som sa az v 12.tyzdnu, keď na ultrazvuku bolo všetko v poriadku. Odvtedy si užívam tehotenstvo. V tom období predtým mne veľmi pomohlo dôverovať Bohu, že dáva na nás pozor.
Držím palce, nech máš bezproblémové tehotenstvo!
Strach je prirodzeny najma po tom ako ste sa dlho snazili a po MA. Nezabranis mu, ale na tvojom mieste by som nevyhladavala srdiecko s tymito pristrojmi najma tak skoro, je to zbytocne navyse stres ak ho pocut nebudes. Drzim palce 🙂
Najbližšiu poradňu máš kedy? Ja by som zbehlo ku gyn, určte ti babo skontroluje- keď sa už tak dlho snažíte a mate aj negativnu skúsenosť. Aspoň sa upokojis a nebudeš v strese do ďalšej poradni.
ja som tiez po prekonani MA ( pred mesiacom sice len) ...ale uz teraz mam strach z dalsieho tehotenstva...
a pripad ten isty..v 9tt sa prisl na to ze srdiecko nebije...tak velmi sa bojim toho druheho pokusu a tiez neviem ako sa s tym vysporiadat :( takze ja ti neporadim
@bolarazjedna @lucifuk212 @katarinka89 @pribinak dievčatá ďakujem ❤ bala som sa, že ma tu ženy vysmeju co riešim (videla som uz vo viacerých diskusiách ako isli do autorky nejakej témy "tehotenstvo" ako osy) ja som si povedala včera keď som sa ukludnila konečne, ze nebudem uz hľadať lebo ma to stresuje. Pockam do utorka. Ideme k doktorovi na to veľké prvotrimestralne sono, ci je všetko v poriadku a potom mam o týždeň nato poradňu a tam mi dá uz aj knižku ❤ budem sa snažiť nejak zamestnať hlavu do utorka. Aj keď sa poznám, ze tam budem v čakárni ako jedno vystresovane mača 😅 stále si opakujem v hlave, ze je všetko v poriadku, bábätko stále žije a to ze som ho nenašla včera je náhoda. Aj keď som si bola istá, že ho nájdem "lebo ved som si nastudovala na YouTube a tam baby našli aj v 10tt, tak som isla na istotu 🥲😅).
@lucia7933 najprv to určite musí prebolieť. Ja som si myslela, ze po roku som "vyliecena", ale úprimne. Je to vo mne stále a ten strach niekedy neovplyvnim. Drzim ti palce, aby sa ti srdiečko rýchlo zahojilo a ďalšie tehotenstvo bolo uz so šťastným koncom ❤🍀
dakujem ❤ aj tebe prajem vsetko dobre..nech je vsetko OK🙏
Bude to ok ☺️ ja som o tyzden popredu od teba, prve tehotenstvo bez komplikacii a aj tak pred prvou poradnou som bola taka nervozna, ze z mojho vecne nizkeho tlaku bolo zrazu 150/90 😂 ale ked uvidis tu malu fazulku s bijucim srdieckom, vsetko to opadne 🙂
Ahoj, práve teraz som sa s mužom bavila, aké hrozné je ísť na kontrolu až po mesiaci. Minulý rok som mala taktiež potrat po KET, ale skôr ako ty. A teraz som 8t 3d, na kontorle som bola pred týždňom a ďalšia až o 3. A mám des z toho, že tam prídem a nebude na ultrazvuku uz akcia. Ja viem, že hysteričím možno zbytočne, ale kiežby kontrola bola aspoň každé 2 týždne 🥲
Tým chcem povedať, že v tom nie si sama a že po predošlých skúsenostiach je to prirodzené mať strach ❤️ Všetko ale bude dobré ✊🏻
Môžem sa opýtať... prvé tehotenstvo bolo po ivf alebo sponntane? Vieme si napísať súkromnú správu?
@lucifuk212 ani nevrav, keď som išla na kontrolu vtedy 9+5 tak div ze som sa od stresu ne💩 v čakárni 😅 a potom keď mi pustil srdiečko a videla som ako hýbe rúčkami a nožičkami tak to bolo také dojemne a krásne 🥰 takto ďaleko sme pred rokom neboli a nechcem si ani len predstaviť, žeby sa niečo stalo teraz 😒
@pinaofina drzim ti palce ❤ a presne mas pravdu, to cakanie je najhorsie na celom procese. Ani tie injekcie, ani nic nie je také stresujúce ako toto čakanie do ďalšej kontroly. Obzvlášť ak majú ženy za sebou MA. Preto mam doma aj ten doppler, ale namiesto upokojenia ma to len vystresovalo 🤔😀 pevne verím, ze som len neschopná a nenašla som ho lebo to neviem 😊 ja keď som sa rozprávala so sestrou (uz ma 2 deticky) tak mi vravela, ze ju takéto myšlienky ani len nenapadli počas celého tehotenstva. Ze proste ona od pozitívneho testu to brala tak, ze je tehotná a bodka. Vôbec by jej ani hlavou neprebehlo, žeby sa mohlo čokoľvek stať. Až pri mne pochopila, aké je to všetko strasne krehké.
@mariadrabova prvé tehotenstvo bolo tiez po ivf 🙂 ale od zaciatku bol stále nejaký problém ... tak sa aj týmto nejak tak "ukludnujem", ze tam to bolo prírodou odsúdené od začiatku.. 😥
autorka: ani mna pri mojom tehotenstve ani len nenapadlo ze by sa nieco mohlo stat...tiez som to brala od pozitivneho testu tak ze som tehotna a coskoro bude babatko..uz som sa zacala aj po kocikoch pozerat..vyberat mena...a zrazu prva kontrola a bum...taku facku som od zivota dostala ako nikdy ( a pritom to bolo prve tehu,na prvu supu ako sa hovori ani sme sa nemuseli snazit, preto mi to prislo tak velmi prirodzene a neverila som tomu ze sa nieco moze zle stat) a predsa..zivot to zariadil inak....a po tejto strasnej skusenosti..mam strach ze z dalsieho tehotenstva sa uz tak nebudem vediet tesit ako ked to bolo prvykrat :(
@lucia7933 vieš, ono ja som si povedala, ze príroda to zariadila takto. Tak to tak malo byt. Lepšie akoby to bábätko bolo nejak moc choré a malo zničený život. Malo to tak byt a lepšie v zárodku, ako neskôr. Čas sa uz bohužiaľ vrátiť nedá, treba sa dívať dopredu a myslieť pozitívne. (Tá pravá to hovorí ja viem 😀) .. aj napriek tomu, ze sa veľmi veľmi bojim, ci môjmu bábätku ešte bije srdiečko tak sa snažím myslieť pozitívne. Hladkam si bruško, prihovaram sa mu a verím, ze vsetko dobre dopadne 🥰
treba mysliet pozitivne 🙏 asi to jedine pomaha viem, aj ked je to velmi tazke...ale prajem ti velmi tehotenstvo so šťastným koncom🍀
@lucia7933 urcite áno. Neboj sa. Niekde vo hviezdach mame každá čo túži mat bábätko napísané, že budeme super maminky. Raz sa dočkáme každá ❤ ďakujem ti. Ja tebe tiež prajem, aby to rychlo prebolelo a ďalšie uz bude to prave a úspešne 🍀🥰 drz sa 🙂
Mala som krátke sono každý týždeň, len pár sekúnd, zistiť, či žije. A potom neskôr prietoky každý týždeň. Vďaka tomu som bola psychicky dosť ok.
@lucia7933 ahoj. V prvom rade - mrzí ma tvoja strata...
Tiež som sa bála, že z ďalšieho tehotenstva sa nebudem vedieť tak tešiť. Opak ale bol pravdou... Vďaka predošlej skúsenosti som oveľa viac žila prítomnosťou, vychutnávala som si každú chvíľu, keď som vedela, že je dcéra ok. A ak by si sa aj netešila z tehotenstva - budeš sa tešiť po pôrode ❤️
@any_soj tak to mas super gyn. Ja neviem veru čo by mi na to povedal doktor keby mu dám tento návrh 🤔 môžem vyskúšať 😊
Ahoj, s tym angelsoundom sa nemusis bat, len to rob vsetko v norme. Teraz hladaj uuuuplne nizucko ako mas lonovu kost, zacina ochlpenie, az tam. Si este relativne skory tyzden na pocuvanie, takze sa neplas, ked bic nepocujes, cca od 14teho by si srdcko mala pocut. Mne dost paychicky pomohlo, ked som si na par sekund pustila srdiecko. Aj ja som sa cele tehotenstvo bala, neraz som spinila, dva krat kvoli tomu hospitalizovana v nemocnici, covid, zle tripple testy, od zaciatku na rizikovom.... Takze ta vcelku chapem, ale zacni sa tesit a mysli pozotivne, vsetko dobre dopadne. Vedla mna uz chrapci to najnadhernsejie stvorenie na svete, takze to vsetko za to stoji. Drzim Ti silno palce 🍀
@jane1987 ďakujem za radu ❤ počkám uz teraz do utorka na vysetrenie a ak bude všetko v poriadku, tak potom budem skúšať. Snažím sa byť pozitívna, aj keď je to niekedy ťažké nerozmyslat nad sprostostami. Vidím, že ty si si tiez prežila svoje. Och joj tieto komplikácie nešťastné 😒

Držím palce nech je to ok