Spontánny potrat, pochybenie nemocnice pri potrate
Ahojte,chcem sa podelit o moj neskutocne bolestivy zazitok,ktory sa mi stal 3 dni pred Vianocami....neprajem to ani najhorsiemu nepriatelovi....Nase babatko v 17.tyzdni tehotensta prestalo dychat,zomrelo..zitili mi to na ultrazvuku,velmi to bolelo....isla som do nemocnice,kde mi isli vyvolavat potrat,nakolko som bola uz v takom stadiu,ked sa to neda riesit zakrokom.Dali mi vyvolavacku,vsetko prebiehalo ako malo,bolesti sa stupnovali....ked som stale dookola behala za sestrami,nakolko nejavili vobec ziadny zaujem o mna,zacala som strasne silno krvacat,vedela som,ze uz to pride....sestra mi odmietla zavolat doktora,poslala ma lezat na izbu,nakolko ona najlepsie vedela,ze to este niekolko hodin potrva....ja v soku a strese som sa sla osprchovat a tam sa to stalo...vsetko sa zo mna vyvalilo v sprche,v rukach mi zostal mrtvy plod,skoro som tam zosalela...uplne som otrasena,ako jedna sestra mi moze odmietnut pomoc v takejto situacii...naozaj,neprajem to nikomi,budem mat ten obraz do konca zivota pred ocami....
@mongrof11
Ahoj viem co prezivas...v auguste som začala krvacat v 20tt bola som otvorená na 3cm akurát bol piatok.urobili my ultrazvuk chlapcek žil no nebolo zevraj pomoci ...nechali ma do nedele trpieť kým som sa viac neotvorila...stale sa vo mne hybal...narodil sa živí hodili ho do misky na odpad tam dobojoval mna uspali a vycistili....psychika v haji...chodila som ku gynekologické ktorá podcenila moj stav a kvôli tomu som potratila...dodnes mam tie slova v hlave neprezivajte to veď nie ste tehotna len vy...po prichode z nemocnice povedala stalo sa bude ďalšie....po 2mesiacoch zistila ze ma zle vycistili a preto nemam ms...neriesila to kontrolu my dala o 4mesiace...no vymenila som lekarku po zisteny ze mam poskodenu sliznicu maternice som dostala lieky a ak nezaberu som neplodna...ide to na psychiku keby nie muž tak som na dne úplne
Zazila som podobne ... krvacala som od 6tt do 13tt a ked na mna prisli bolesti, kazdy ma ignoroval. Lezala som na posteli a jedine , co mi sestra povedala, ze stukam ako ciganka , predsa nemozem mat kontrakcie ! Ked zo mna plod po 15hod. bolesti vypadol a zacala som volat sestru skrz spoluleziacej,tak som zrazu do 5min.bola na operacke uspata a cistili ma. Tiez na to nemozem zabudnut a je tomu uz cez 11r. Drz sa
@mongrof11 veľmi ma mrzí, čo si si musela prežiť. Spravanie sestry bolo absolútne neprofesionálne a neľudské. Zaslúži si postih. Ja sama som sestra a keď pocujem takéto príbehy, behá mi mráz po chrbte a hanbím sa za svoje kolegyne. Ale nie sú všetky rovnaké, ja osobne skutočne takúto sestru nepoznám.
Napíšte oficiálnu sťažnosť na zriaďovateľa, na ministerstvo a na úrad pre dohľad. Ešte raz uprimnú sústrasť.
@sono2 ja som tiež sestra, ako som písala vyššie a nie som hnus hnusný. Dotýka sa ma, keď niekto hádže všetkých do jedného vreca, lebo ver či never všade sa nájdu aj dobrí aj zlí. Len bohužiaľ v tejto profesii je to o to horšie, ze pracujeme s chorými ľuďmi a takéto správanie je neodpustiteľné. A niektorí pacienti tiež nie sú príjemní, to mi môžeš veriť. Máme psychicky aj fyzicky náročnú prácu, týmto však nechcem dotyčnú sestru ospravedlňovať.
@mongrof11 je mi veľmi ľúto čo si musela prežiť. Prístup , ktorý si tu zo strany zdravotníkov opísala je neospravedlniteľný. Ten primár mal riešiť aj službukonajúceho Dr a hlavne seba, ak mu takto funguje oddelenie. Prajem veľa síl a už len všetko dobré. Máš môj veľký obdiv, že si to nenechala len tak a takto zanedbanú starostlivosť zo strany personálu budeš ďalej riešiť.
@adalea nič proti.
Ale viac počuť negatíva ako pozitíva žiaľ. Nemôžeš to brať osobne, keď taká nie si. Ale čo som ja do teraz na sk zazila mama s otcom, bratom na onkologii, popodne na očnom až plakala ako sa chovala na celú chodbu ju vyšetrovala pred pacientmi, ja, keď som bola V detstve tiež si pamätám aké boli ochotné mi vymeniť na krčnom ľad len podať, sama som si pren prišla. Ako ohovárali na urologickom že musela pre mňa sanitka prísť lebo že blízko bývame a ja som mala koliku som sa škrabala po stene od bolesti.
Žiaľ ja bez pozitiv k sestrám😐😐
Ľadviny kamene.
@mimka11111 Toto je otras!!! Hentaký prístup! Ale to nie je o nemocnici, to je o konkrétnych ľuďoch. Ja som tak rodila na Kramároch, vycapená na prvom porodnom boxe, každý kto šiel okolo k ďalším rodičkám, kukal na mňa. NIKOHO nenapadlo zatiahnuť aspoň záves, čo tam bol. Druhé dieťa som rodila u Kocha, asi týždeň pre porodom som bola na monitor. Bola som sama v uzavretej miestnosti, len sestrička tam bola, kým to nastavila. Asi o 5 minút prišla druhá sestrička s dekou a prikryla ma, nech mi nie je zima a nie som taká odhalená. Inak baby, mrzí ma, čo str prežili, ja som potratila pred 6 rokmi, kyret v Dunajskej Strede, ale prísup fantastický. Nikdy im nezabudnem, ako sa tam ku mne správali a veľmi mi to pomohlo dať sa potom psychicky dokopy.
@mongrof11 neriešili,len som nenavidela všetkych a najradsej som bola sama zo svojou bolestou.Myslim ze to pochopia iba tie ktore to prežiju.Teraz 21.12 som mala termin.A bala som sa ako sa budem spravat a zvladat,moja svagrinka totiz bola tehotna tiez,teraz nedavno mala chlapčeka,ale to male nunu mi tak prirastlo k srdcu ako keby bol moj😉
@yoxinka mama chodila za bratom na onkológiu a prišla leto 34 stupňov sa pýta sestričky, že či nemôže niečo urobiť aby na brata tak nepieklo sa zhrozila, keď ho videla. Sestrička, že či má doniesť z domu žalúzie
Mama hovorí, stačí dať župan cez okno robiť tien.
Za mojim otcom vždy prišla, musela si ho prezliect, lebo, že oni nemaju toľko plienok, stačilo povedať, doneste, mama mala doma balíky. Sa povracal len obrátili perinu, sama si musela vymeniť. A povedala, že radšej bola ticho, lebo žeby odišla by sa na ňom realizovali. Otec pomaly jedol ale zjedol všetko, sťažoval sa, že mu odnášajú tanier lebo proste zbierajú riad. Človek po x poražok 83 ročný. Nema už hodnotu.
Sestrickovsky syndróm - fuj!!!! Tiež mám negatívne skúsenosti, odvtedy dávam do pozoru celu nemocnicu, keď sa rútime🙂 a funguje to, inak sa nedá! Na nich len tvrdo. Na výstupy som si už zvykla a aj na "vydieranie" od sestier. Celu knihu by som mohla o tom napísať🙂 držím palce, aby aspoň bolesť postupne otupila.
@renirv žiaľ môže sa sťažovať medializovaný presne viem aká bude odpoveď kompetentných.Nikto nevie ako vyvolávacka zaucinkuje u niekoho to môže byť do hodiny u inej pár hodín.U autorky to išlo asi rýchlejšie ako malo a sestrička to nepredpokladala.a takú čakám aj ich odpoveď určite si tu reportáž pozriem Uvidis ako sa budeš psychicky citit dobre,že máš ďalšie deti a čas to zahojí.Ale nezabudneš nikdy :(
@sevcikovaanna tak po precitani tvojho prispevku mi je fakt zle,co sa deje v nasom zdravotnictve a ako sa toto vobec moze stat...hrozne,hrozne,hrozne!!!!mrzi ma to a drzim palce,nech sa vyliecis....
@eliska13 prosím? to je ako myslené, že nepredpokladala. Mala predpokladať /to povedia vodičovi policajti ak spôsobí nehodu a začne sa vyšetrovanie/,potom načo tam je ak nechce/nevie reagovať na prebiehajúcu situáciu?
@adalea mas pravdu,aj ked mam takuto zlu skusenost,este je to cerstve a Vianoce to vsetko este nasobia...ale ja tiez nehadzem vsetky sestricky do jedneho vreca...som len nahnevana na tu konkretnu sluzbukonajucu osobu,bola to taka mlada zaba.viem,ze sa nedaju predvidat taketo veci,ale ked som uz sama za nou prisla a dozadovala som sa lekara..neuspesne...dozadovala som sa,nech ma daju na salu,alebo niekde na kozu na spec izbu alebo kde a odpoved:hadam vas nebudeme drzat na koze 3 hodiny...zo mna sa ale valila uz krv,som vedela,ze uz to pride kazdu chvilu....aj prislo,neviem si predstavit,zeby som bola na wc,alebo na posteli na izbe-mala som tam 17 rocne dievca,to by malo asi dozivotnu traumu,keby toto vidi.....potom prisla na nocnu super starostliva sestricka,ta ma uz len nasla v sprche,ako placem a trasiem sa,upokojovala ma aj potom kazdu chvilu za mnou chodila,ako mi je,akp krvacam,dala mi infuzku....naozaj som jej vdacna,skoda,ze som nevydrzala este pol hodku a bola by ona mala sluzbu a vsetko by dopadlo inak....
Presne ako väčšina z Vás píše, nie je to o nemocnici ale o človeku. A práve túto prácu - zdravotná sestra, MUDr. by mali vykonávať len ľudia s dobrým srdcom, ktorí robia svoju prácu s láskou a chcú pomáhať druhým...rozhodne by túto prácu nemali vykonávať ľudia, ktorí to berú len ísť si odrobiť šichtu
Tiež nám nedobré skúsenosti (ale dnes asi každý). Aj dnes keď od toho už ubehol nejaký čas to bolí a tlačia sa slzy do očí, aj keď proti tomu čo si niektoré z vás museli prežiť je to nič...
Keď sa narodila moja staršia dcérka, tak ako takmer každý novorodenec aj ona dostala novorodeneckú žltačku. No pani primárka z novorodeneckého v BR môjmu dievčatku podpísala prepúšťaciu správu bez toho aby sa prišla na ňu pozrieť. Dopadlo to tak, že keď naša detská lekárka uvidela malú až sa zhrozila, bola už oranžová ako pomaranč. Nasledoval odber krvi, následná hospitalizácia na detskom oddelení v BR, malú napichali, dali pod lampu. Druhé ráno slová primára - pani Turčinová, po malú ide z BB rýchla musíme ju previesť, nám sa nepodarilo znížiť bilirubín. Ak chcete ísť za malou tak zavolajte manželovi, nech Vás odvezie, sanitka Vás s malou nezoberie. Po príchode do nemocnice v BB (kde sme dorazili skôr ako sanitka) sme museli doslova polku nemocnice prejsť kým sme si našli na ktorom oddelení je naše dieťa. Bola na JIRSke, keď sme tam zazvonili, vyšla k nám službukonajúca lekárka a povedala - na chvíľku môžte ísť za malou, ale už je pripravená na tranzfúziu. Druhý deň na to si nás zavolala primárka a išla s nami do jej kancelárie - tam som počula tie najhoršie slová - pripravte sa aj na možnosť, že mozog bude poškodený.
Vďaka našej detskej lekárke "pani Primárka" veľmi rýchlo skončila, viem, že na novorodeneckom oddelení narobila poriadni rozruch.
Viem, že tento môj príspevok sem nepatrí, ale nedalo mi ho nenapísať. Chcela som len poukázať na to, aký sú niektorí lekári či sestry bezcharakterní a vôbec svoju prácu nerobia s citom a ľudským prístupom (myslím si, že toto povolanie ho priam vyžaduje)...
Minulehi roku sa toti stalo mojej kamoske v spisskej...cakala na porod mrtveho babatka a ked to na nu slo. Neverili jej,sama ho porodila na wcku:(((((((((((( drzim palce velmi
@mongrof11 je to nepochopitelne,ako tak mozu..kamoska potom mala dalsie otrasne skusenosti,ako napr,ze im dali to mrtve babo pi pitve v otrasnom stave v papier krabici ako od topanok...sami ho niesli do pohreb sluzzby,obliekali sami, otras pre jednu matku:( mysli na to,ze nie si sama, mozno
Ahoj žienky, ja sama som zdravotná sestra a nedá mi nereagovať.
Žiaľ takéto veci (nesprávne predvídanie situácii, zanedbaná starostlivosť atď) sa nedejú len na Sk. Ja pracujem vo Švajci s osobami s postihnutím a tiež nám nikdy nie je jedno keď má byť klient hospitalizovaný v nemocnici, lebo spokojnosti sa tam človek nedožije, hlavne čo sa týka štátnych nemocníc...tiež len samé zlé a neprofesionálne skúsenosti, a to tu má sestra len 6 pacientov v službe (je ich na odd.ako maku), normálny plat, dobré podmienky-čo sa týka materiálu atď. Mnohokrát si to u nás sestry vyžerú aj za iný personál-sanitárky,lekárov atď...źiaľ videli by ste do toho určite viac, keby ste boli v ich koži. Koľkokrát sme aj my (keď som ešte pracovala na Sk) volali lekárov k prípadu..odbil nás že teraz nemá čas, keď sa im šmykla ruka na sále zas sme len my boli tie sliepky a husi a to sme 2 sestry lietali medzi 30 pacientami (vo veľkom šťastí ak nebolo viac búračiek-lebo ak bolo tak sa z 3 posteloviek robili 4 postel.ale počet sestier sa v službe samozrejme nemenil)...viesť pacienta na operačný sál a nemat ho ani čim prikryť? Jednoducho sa všetko hádže len na sestry...veď na koho iného...to že mladá pochybila určite niet pochýb-pripísala by som to možno aj nedostatku praxe, ale určite by som to neriešila výpoveďou-takto by sa na celom svete mohli nemocnice určite zatvorit, lebo niet podľa mňa človeka čo vo svojej práci nikdy nespraví chybu, len iné povolania v tom majú velikú výhodu-lebo nejde hneď o ľudský život. Viete, keď som aj ja študovala, tiež by ma v živote nebapadlo v akých podmienkach človek bude musieť pre spokojnosť klienta bojovať a verím že toto povolanie si nevyberajú len hnusy,ale v realite sa potom musia pasovať s problémami o ktorých by sa im ani v najhoršom sne nesnívalo...a o tom, ako sa pacienti tiež dokážu správat k sestrám ani nehovorím.
Zas na druhú stranu som bola na Sk na orgánovom screeningu môjho prcka a som bola veľmi pozitívne prekvapená profesionalitou a prístupom pána Dr...super správou atď...a to isté som si dala pre porovnanie spraviť u mojej Dr.vo Švajci a nedalo sa to ani len zďaleka porovnať-tu som nedostala ani len správu, pani Dr.sa len zabavala ako prcek pusinku otvára-no po profesionalite ani smradu...myslím že stači, lebo čo všetko človek za tých 22 rokov praxe zažil by sa tu aj tak nedalo opísať. A prečo pracujem teraz s osobami s postihnutím? Lebo ma zdravotníctvo ako na Sk, tak v Rakúsku, UK znechutilo už nadobro...:(

je to tažke určite, chce to čas ,ale postarala by som sa o to aj cez mrtvoly aby ta sestrička veelmi rychlo skončila a mohla by o svojej robote len snivat,,😠 spravila by som preto uplne všetko a nie len nejake pokarhanie,,😠 Držim ti palce..