icon

Spontánny potrat, pochybenie nemocnice pri potrate

mongrof11
25. dec 2016

Ahojte,chcem sa podelit o moj neskutocne bolestivy zazitok,ktory sa mi stal 3 dni pred Vianocami....neprajem to ani najhorsiemu nepriatelovi....Nase babatko v 17.tyzdni tehotensta prestalo dychat,zomrelo..zitili mi to na ultrazvuku,velmi to bolelo....isla som do nemocnice,kde mi isli vyvolavat potrat,nakolko som bola uz v takom stadiu,ked sa to neda riesit zakrokom.Dali mi vyvolavacku,vsetko prebiehalo ako malo,bolesti sa stupnovali....ked som stale dookola behala za sestrami,nakolko nejavili vobec ziadny zaujem o mna,zacala som strasne silno krvacat,vedela som,ze uz to pride....sestra mi odmietla zavolat doktora,poslala ma lezat na izbu,nakolko ona najlepsie vedela,ze to este niekolko hodin potrva....ja v soku a strese som sa sla osprchovat a tam sa to stalo...vsetko sa zo mna vyvalilo v sprche,v rukach mi zostal mrtvy plod,skoro som tam zosalela...uplne som otrasena,ako jedna sestra mi moze odmietnut pomoc v takejto situacii...naozaj,neprajem to nikomi,budem mat ten obraz do konca zivota pred ocami....

mongrof11
autor
8. jan 2017

Mate pravdu,tiez poznamky,no co,babo je uz na ceste?alebo uplny bonus,ked vam vola pani ohladom uskladnenia pupocnikovej krvy,ze ma cislo od dojtorky,ze ste tehotna.....uplne super

bejby19
8. jan 2017

@36evina36 keby to tak nebolelo aspon by si clovek povedal ze to skusim znova ake zasa to iste dokola vsetky tie mesiace prezivat zasa to stastie a vo vnutri trpnut ako to dopadne teraz.ja velmi chcem druhe babo ale naozaj neviem zabudnut na moju babbulku hovori sa ze klin klinom vybija ale kdeze ziadne ine ani cas nezahoji rany len sa s bolestou naucime zit......

scandinavia
8. jan 2017

@mongrof11 boli ste aj v tv vsak? Ked som to videla tak sa mi zastavilo srdce a vyhrkli mi slzy...taketo nieco by ziadna zena nemala prezit preboha.. zachovali sa maximalne chrapunsky a neprofesionalne..😢 je mi to hrozne hrozne luto ako zene ktora sa snazi, ktora tiez potratila ale v skoron stadiu a bez nutnosti zakrokov..
Ako sa citis? myslim aj psychicky..uz je lepsie? Mate si dat este pauzu so snazenim?
Na taketo nieco clovek nezabudne nikdy..to je asi trauma navzdy:( drzkajte sa

36evina36
9. jan 2017

@bejby19 ja nakolko deti nemam urcite to skusim nanovo len este nemam ani rozbor z placenty takze sa budem sa urcite informovat u doktora co? preco? A ako tomu zabranit ?

mongrof11
autor
9. jan 2017

@scandinavia ano,boli sme v tv,dali sme to tam,nech vidia ludia,co sa deje v nasom zdraotnictve...bola som na nich natolko napalena,ze inu moznost sme ani nemali...ta dotycna sestra z toho nebude mat ziadny postih,doktori aj sestry drzia spolu a primar co sa vyjadril..ved si to pocula,bola mi poskytnuta adekvatna starostlivost a oni vobec nepochybili....tak si pekne nas...do huby sam pan primar 🙂
ale som v poriadku,mam dve krasne deticky,ktore mi nedovolia na to mysliet..jedine v noci sa mi to niekedy vracia,ale inak v pohode...a uz sa nebudeme snazit,mame dve a sme sa tak rozhodli,ze to asi v mojom pripade staci,po takychto skusenostiach...ale vsak cas ukaze a uvidime....ale dakujem za povzbudive slova,potesia...dakujem 🙂

bejby19
9. jan 2017

@36evina36 mne povedali dve verzie ja uvidim ako a za kolko sa zotavim a budem dufatze to uz vide jedno dieta uz mam vecsie ale chcem velmi dievcatko

36evina36
9. jan 2017

@bejby19 ja cakala teraz chlapceka ale netusim co sa stalo chcela som darcek pre mm tak reku vediet co to je bude fajn pod stromcek a namiesto pohlavia som sa dozvedela ze babo je mrtve.

bejby19
9. jan 2017

@36evina36 no ja som kupila vsetky vecicky kocar tyzden pred tym a 4sme sa brali a zevraj sa my udusila na nej oto horsie je to prna ze mi taketo nieco povedali a na to ze jr mrtva prisli az 5 dni po tom

36evina36
9. jan 2017

@bejby19 ja netusim kolko bol mrtvy 8.12 poobede mi povedal na 3D ze uz srdiecko nejde a 9 som isla svojmu ten vypisal papier do nemocnice a maleho som porodila az 13 na obed

bejby19
9. jan 2017

@36evina36 ja som mala cisar chvala bohu mala som vysoky krvny tlak porodit ju normalne skolabujem

tuusfatum
11. jan 2017

Zelam ti aby si sa z tej hrozy dokazala spamatat a aby si mala v zivote uz iba tie najkrajsie momenty plne lasky a zdravia ♡♡♡

Ak k tej jezibabe... JU SPRAVODLIVY BOZI SUD NEMINIE !!

marosinecko
12. jan 2017

Držkaj sa. ❤

mongrof11
autor
13. jan 2017

Dakujem

mongrof11
autor
6. apr 2017

Ahojte,ak by to niekoho zaujimalo,ako sme dopadli...vyjasrenie z uradu nad dohlad nad zdrav.starostlivostou bolo,ze zdrav.starostlivist,ktora mi bola poskytovana bola standardna a spravna,moje vyhrady k spravaniu sa sestry nie je mozne presetrit...a nezistili sa ziadne nedostatky pri poskytovani zdrav.starostlivosti mojej osobe...takze,aby ste vedeli na Slovensku je to v poriadku,ked si zena potrati hocikde,ked aj v sprche,svoje mrtve dieta drzi v rukach a nikoho to nezaujima...standard... ☹

martinka13
6. apr 2017

Je to hrozné. Nuž ako obvykle " skutok sa nestal" a " všetko je v súlade so zákonom ". Už len veriť že karma je zdarma a všetko sa každému vráti

kalkulacka111
6. apr 2017

Tak to je sila, sformulovať takýto záver šetrenia je úbohosť zo strany kompetentných. Mali by sa hanbiť, bagatelizovať takto chabú starostlivosť v nemocnici z ich strany je poľutovaniahodné. Nevidia alebo nechcú riešiť skutočnosť. Otvoreným listom by som im menovite popriala pre nich osobne a ich najbližšiu rodinu zažiť takéto správanie v nemocnici a takúto "super" prácu zdravotníkov, ktorá by mala ďalší dopad konkrétne na ich zdravie a najmä zdravie ich najbližších. Ak nič nerobia z pohľadu svojej funkcie pre zlepšenie situácie sú rovnako vinní .
Je mi moc ľúto ako sa k tebe správali v nemocnici. Veľmi Ti ďakujem, že si to nenechala len tak a podala si sťažnosť . Určite to malo svoj význam aj keď takto jasné pochybenie a ľahostajnosť v práci zdravotníkov kompetentní nazvali štandard.

mongrof11
autor
6. apr 2017

@kalkulacka111 dakujem...ja by som im dopriala tiez zazit takuto super starostlivost...ale oni to posudzovali na zaklade spravy a pisomnosti,dokumentacie v nemocnici...tam spravanie konkretnej sestry nebolo napisane,jasne,nebudu si srat na vlastne hlavy...a v sprave jasne ze nebilo,ze mi sestra odmietla zavolat lekara a pomoct mi,ze ma poslala do sprchy,ked uz tak velmi krvacam,aby som sa umyla...bolo tam,ze potrat prebehol spontanne a pitom ma osetril lekar a vybral placentu...ale ten moment,ked som potrebivala pomoc a musela som to vsetko prezit sama v sprche....to nikoho netrapi..... Bohuzial ☹

cubalucia
6. apr 2017

Mne sa toto stalo v 12.tyzdni doma na zachode a presne viem, aky je to stav, ze totalny sok, ked ho drzis mrtve krvave v ruke. Akurat ze u mna to bolo spontanne, zakrok som odmietla. Vsetci lekari si tukali priam na celo, ze take riesenie nie je mozne a v ziadnom pripade, akurat ze na zapade je vyckavaci postup standardny, je na zene, co si sama zvoli. U nas to robia takto asi len v Trencine.

mongrof11
autor
6. apr 2017

No tak to presne vies,ako som sa citila,v podstate je jedno,ci si v nemocnici,alebo doma,stale je to len na zene samej....no ja som vyckavat velmi nemohla,lebo sa nevedelo,kolko je ten plod uz mrtvy...a mohlo by sa to skomlikovat,uz som pocula aj take pripady,ako zapal krvi a pod.komplikacie...

cubalucia
6. apr 2017

Ja som si to sama zvolila, chcela som to babo vidiet, bola som na to pripravena, ale v ten dany moment to bol strasny sok, doslova a do pismena, ako z hororu a telo zacalo samo reagovat, kricat bez ovladania. V 17. tyzdni to muselo byt este omnoho horsie a v cudzom prostredi v nemocnici, to si ani nechcem predstavit. A kto nezazil sam, nepochopi.
Mne vraveli to iste, ze je riziko a bla bla. No vraj nie je to celkom tak, vraj to riziko take nie je. Len tu nas strasia vsetkym, pretoze sa im do toho nechce a cistenie/vyvolanie je pre lekarov pohodlnejsie.
Ja som mala asi 2 tyzdne uz bez zivota, po dalsich 10 dnoch to prislo samo prirodzene.

kalkulacka111
6. apr 2017

@mongrof11 chápem, veď si mohla sama v sprche vykrvácať, ak si zostala bez pomoci mohla si odpadnúť od straty krvi, zraniť sa, preto mi príde ich odpoveď hulvátska .Bola si v nemocnici tak bola ich povinnosť dohliadnuť na Teba. Snáď sa z toho poučili. A chcem veriť, že aj sťažnosť, ktorú si podala na úrade pre dohľad na príslušnom oddelení nemocnice trochu "narobila vietor" a preto malo význam ozvať sa.
Prajem už len všetko dobré.

sklenarova
6. apr 2017

Ach,je to strašne,je mi to ľúto,čo sa vám stalo..Ja som v septembri min.rok tiež potratila spontánne,do nemocnice som išla už len na vyskrab,bola som v 8.tt,ale bolo to pre mňa tak strašne,že keby to mám prežiť ešte raz, tak sa asi zbláznim.. Prajem vám veľa síl..Máme už anjelikov v nebicku...💕

mongrof11
autor
6. apr 2017

@kalkulacka111
@sklenarova dakujem vam baby

mongrof11
autor
6. apr 2017

A este sme posielali list aj na slovensku komoru sestier a porodnych asistentiek,od nich mi prislo,ze bude zacate konanie proti tej konktetnej sestre,napisali mi aj jej meno,aj bydlisko,rodne cislo...vsetko a potom nasledne prislo,ze ta sestra,hoci sa zachovala neeticky,ale nie je clenkou ich komory sestier,takze to nie je v ich kompetencii a posuvaju to na doriesenie vedeniu nemocnice...cize nic.... ☹

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
jvlo
6. apr 2017

@mongrof11 je dobre ze si to dala na presetrenie...bohuzial taketo chovanie nie je pri potratoch nic neobvykle.. nechapem ako mozu takyto ludia pracovat v nemocnici...ja som zazila takuto ignorantsku lekarku, ktora vyrazne zanedbala starostlivost o dceru a jej stav sa velmi zhorsil...doteraz lutujem,ze sme ju nedali presetrit...ale nemala som silu riesit dcerine problemy a zaroven bojovat s veternymi mlynmi..

mongrof11
autor
7. apr 2017

@zltyslonik ta sestra nie len ze nedostala vyhadzov,dalej tam pracuje,dokonca z toho ani nic nebude mat...mozno nejake napomenutie.....primar sa vyjadril,ze ma nedostatok personalu a vobec ho nezaujima,ako sa jeho personal stara...je to na porazenie,dali sme to do medii,na urad nad dohlad nad zdr.starostl. a na komoru sestier a vsetko zbytocne,uzavreli to tak,ze vsetko bolo,ako ma byt a prenechali to na vedenie nemocnice.a to je tam jedna banda,nebude sa s tym uz nic robit...a inak,teraz naposledy im tam na oddeleni zomrela mladucka 23rocna baba,v 8.mesiaci,do rana zomrela na posteli,isto sa o nu nestarali,ako to uz v Levickej nemocnici chodi...a co myslite,ze kto bude na vine?oni isto nie...zametie sa to pod koberec ako vsetko...

orta
7. apr 2017

@mongrof11 To je fakt nechutne spravanie ako to tu citam. Birokracia a prehnity system! Ako ked sa uz nikto nebude zaoberat detailnejsie preco niekto umrel a zametie sa to pod koberec... tak to uz je naozaj vazne. No nic nemame na vyber potrebujeme nato stale upozornovat. Bozie mlyny melu pomaly ale isto...

cubalucia
7. apr 2017

A co sa jej stalo, ze umrela? Vie sa?

mongrof11
autor
7. apr 2017

Tak tazko povedat,opuchlo jej vraj cele telo a rano ju nasli v nemocnici na izbe mrtvu....predpokladam,ze na nu kaslali ako na vsetko v leviciach..pozri si reportaz na tv noviny.sk,vraj mala problemy s tlakom a praskla jej aorta,ci co...mala 25rokov a v maji termin... ☹