Spontánny potrat v 10tt a plod na "dlážke"
Dobrý deň,
Chcem sa zdôveriť, v nedeľu sme boli na výlete. Začínala som 9tt-10tt,nedalo sa presne určiť, kôli veľkosti plodu, chceli sme počkať na presné meranie v 12tt..
Po turistike som začala malinko večer špiniť. Prestalo to. Včera hned ráno, spinenie po celej noci. Okamžite gynekológia, potvrdila, ze srdiečko nebije už ♥️.
Chceli ma rovno poslať do nemocnice, uspať vyčistiť. Ale nakoľko som prvorodicka, tak skúsiť nechať to spontánne.
A dnes pred hodinou, prídem z vonka, cítim ako silno tečiem, tlačím. Ani nohavice som nestíhala dole a sadnúť na wc, vytlačila som celý vak s bábätkom na dlážku. Skoro som sa povracala pri tom ako som to uvidela celé . Necakala som, ze takto kompletne to uvidím aj dieťa malinke vo vnútri s plodovou vodou ešte vo vaku.
Fuuuu, silná káva zažiť toto, všade po zemi krv. A bolo povedané, ze vyjde to postupne po kusoch von. Mne naraz očividne, neporušené.
Chcem sa spýtať, zažili ste takýto potrat vy? A prosím, kedy ste po potrate, otehotneli alebo skúšali?
Inak žiadne problémy niesu.
Prepáčte, musela som sa zdôveriť, je to "silný a nie príjemný zážitok, ale berem to ako rozlúčku s celým plodom.... Mal mať narodeniny na moje narodeniny ♥️😟
Ďakujem srdečne za odpoveďe
Ano, zazila a bolo mi z toho riadne smutne....
Ze sa to stalo pre mna tak nedostojne....
Isla som riadne na cistenie, 180km na sukromnu jednodnovu kliniku. Tam ma "vycistili", lenze ked som prisla domov, spinenie neustavalo a neustavalo. Isla som na kontrolne sono. Lenze oni ma nevycistili.
A tak znova na kliniku. Skoro rano som vyrazila. 8km pred klinikou som zastavila na benzinovej pumpe, na WC. A potratila som do WC ☹ Nahnevana som bola na cely svet. Nie len to, ze som mala zamlcany potrat, ale este aj takto nedostojne som musela svoj plod splachnut ☹ Smutno mi je, este aj teraz ked si na to spomeniem ☹
teraz som si precitala cele...je to normalny prriebeh spontanneho potratu, tiez som to zazila ako vela inych zien, no uz aj z ucty k tomu malemu i sebe a manzelovi /bolo to nase spolocne/ som si to nenatacala na video /kto uz nataca mrtvolu na video??? - ano je to mrtvy plod) ale vlozili sme do malej drevenej truhlicky /takej malickej z hobby predajne/ a pochovali na zahradke.
@maciatkoe Odomna to, ale žiadali. Volat gynekologicke, ak by sa stalo, ze vyjdu zo mna vacsie kusy, ze isto to vyjde postupne. Nemám sa coho bat. A dohodneme termín približný na ultrazvuk...
Ked som jej len popisala, ze som cely plod vypudila necakane do nohavic... Bola zarazena.
Dost velke to bolo. Čož som necakala ani ja. Ziadny kusok, ani 3... 5cm...
A prepáč 🙏🏻! nenechala som to 15min na zemi na skumanie. Ako som pisala, krv všade zem, wc, nohavice, stehna... Nebola to troska... Nemôžem zato, ze mam slaby zaludok.... Musela som to rozdychat.
Beriem to ako osud. Ale nie kazdy ma na taketo žalúdok
@pseudomonas87 partnerovi, som to takto nepopisovala. Ved muži to nevnimaju uplne ako ženy. Pytala som sa seriózne tych, ktorý zažili.
To co ja. Vravim iba 3min skor a stane sa to pod barakom... Rozhodne uprimne sa ten plodik, nedrzal na ziadnej vložke. Ja obuta v bunde... Spontánne, necakane doslova..
Ja som mala čiernu nohhu, lekari zanedbali liecenie pred operáciou a nabeh na trombozu som mala. Injekcie brala polroka uz..
@brendaa pretože, ja som dost úzka. A je jasne, ze ja rodiť budem iba cisarskym rezom.
Mam to v diagnoze, a prečo... To tu sukromne nemusim rozoberať.
@eliska13 samozrejme, ze ano. A to v telefóne pre lekarku fotoshop
@luthine prepáč, uprimne ako opisujem v kazdom 4 komentári. Vyjadrujes sa zvlastne. Ale bohužiaľ mala som ovracat plod??? Radsej nez umývadlo???... Este som mala zaludok z tehotenstva na vode... A natahovalo ma min 10 - 15min... Som skoro zletela pri wc, co mi prišlo nevolno z toho.
Naozaj, tento príspevok neni za účelom, šokovať podaktore mamicky, proste pardon, ale tak necitajte to.
Vravim, pytala som sa uprimne. Dokazem sa bavit o lekárskych veciach konkrétne. Do toho dna som si myslela, ze potrat, je nieco co vyjde ako menštruácia zamlcane, z kazdej strany som to počula.... Preto ma šokovalo. Ako to prebehlo... A hned iba jeden den po špineni.
A pardon, kde mamicka pisala ako to popisujem keby tu citali deti pod 15r.
Ale neviem ci aj vam, NÁBOŽENSTVO ETICKA VYCHOVA, je o com? Videa potratu, ako masakruju babatko, su v poriadku?? Pretoze i ja som ich u farara videla este na zakladnej škole. Z poucenia... Kyretaz...
A vtedy mi ostalo nevolno tiez. Krv jednoducho neznesie kazda zena...
Moja lekárka bola pri XY pôrodoch, neberie nix osobne, lekár nesmie nikdy brat prácu k srdcu, ved by dal za týždeň výpoveď..
Niektori gynekologovia to neuznávajú ani za dieťa, az od 12tt..neriesia embryo ako živeho tvora, ale zhluk buniek
Pisala som, bavila by ma medicína, takže....
Pardon, každý ma svoj uhol pohľadu.
A rozhodne som sa nehrabala v plode. Prepáčte, ja niesom patológ. Vravim, ledva som ustala svoj žalúdok. Ale vidím, čo v ňom bolo....
Doktorka to ma zdokumentovane, lebo sa pytala na par veci... Uvidi, ako to vyslo. Lebo ano NIEKTO TIEŽ RADI, ZE JE DOBRE ZANIEST TO DO NEMOCNICE, co vsetko vyslo... A u mna komplet, i velkym vakom a tkanivami tenkymi, celok... Nepopisujem teda dalej...
Odborník vie zhodnotit. Nikde nepíšem, ze som fotila fotoalbum, portrét ci zaostrovala to 10x...zeny niekedy, ste niektore, príliš akčné a nevidite do situácie. Vsetko je vymyslene. Lebo nieste v koži toho druhého. Ak takto reagujete prehnane aj v domácnosti, tak naučte sa s kľudným postojom a nadhľadom veci riešiť...
Lebo občas je i toto správanie znechutenejsie jak...
Naozaj dnešný svet. To človek nevidel.... 🤦🏼♀️
Ak by som chcela dieťatko a mala problém vynosiť plod, tak by som určite nešla na turistiku, ale dodržiavala kľúčový režim.
Moja mamina takto potratila v 5 mesiaci musi to byt neorijemne ja som potratila 5tt ale mne to slo po kuskoch a potom ma aj cistili .. ale drzim palce a hlavne pitim maj kludovy rezim nie nahanacky a vylety drzim palceky❤❤ muselo to byt strasne to takto vidiet
Mrzí ma čím prechádzas, verím ze čoskoro dieťatko mat budeš. Len prosím, stačilo to napísať v prvom príspevku a ty o tom píšeš v každom ďalšom akoby si opisovala nejakú senzáciu. Vytiahni si len svoje príspevky a precitaj. Mne to príde zvláštne. Ale držím palce, nech už také zážitky nemáš.
Je mi to veľmi ľúto. 😔
Ja napr. myslím, že tvoj opis je zaujímavý a raz niekomu môže pomocť. Ja som bola práve tá, čo musela ísť na kyretáž. Ale to bolo pred 15rokmi, vtedy niečo ako spontánny potrat nikde nikto ani nespomenul.
Ale iné som chcela. Nechcela Gynekologička aby ste jej priniesla ten plodík a poslalo by sa to na histológiu?? Naozaj je to cenný materiál ako prísť na to "prečo" sa to stalo...
Prajem už len dobré správy a zdravé tehu❤
Treba sa menej kontrolovať, mám kamošku ktorá potratila 3krat potom mala 2 krásne detičky žiaľ jedno zomrelo ešte sa pokúšali o ďalšie dieťa a znova bol problém 2krat znova potratila keď už bola v koncoch zašla k inému gyn.porozpravalau celý príbeh a po skontrolovali zdr.zaznamu skonštatoval že je zdravá len to má v podvedomí sa neustále sledovať a mať strach a poviem ti nechala všetko tak vôbec sa nekontrolovala robila bežné veci práce stále sa zamestnávala a povedala že to bola najlepšia terapia ani nevedela ako prešli potom krásne 2 bezproblémové tehu .tak držím palce
Úplne ta chápem...zažila som podobne v 9tt a tiež som bola v soku ako ty. No pre mňa to bolo jednoduchšie si to cele do konca prežiť a rozlúčiť sa takto aj keď na dočinenia som musela ist do nemocnice. Plod sme "pochovali" na záhrade. Ako si na tom teraz? Už sa zadarilo babo?