Strata dieťaťa
Dobrý potrebovala by som poradiť čo mám robiť právnych veciach keď mi zomrelo dieťa. Dva dni pred termínom som bola na poradne poslali ma domov a dali mi ďalší termin o týždeň.O týždeň keď som išla na poradňu tak už malej nebilo srdiečko .Mame jedného advokáta ten dal prešetriť na úrad zdravotnej starostlivosti vosti. Co by som ešte mohla urobiť lebo v takejto situácii neviem co sa da robiť.alebo keď niekomu sa stalo takéto tak co robil .ďakujem
Mojej znamej zomrela dcerka pri porode chybou lekarov. Nepomohlo nic, chcela to aj medializovat no vsetci ju odignorovali a neriesili. Bohuzial..
@martinka13 ďakujem. Ako sa to robí keď chcem medializovat. Lebo to chcem dosiahnuť aby sa to nikomu nestalo už lebo viem ze mi mlu už nič nevráti spet 😔
@erika689 a konkretne co chces zalovat? Zanedbalo sa nieco? Mala si vysoky tlak, preeklampsiu, krce, bolesti?
Ak ti nic nebolo a v sprave mas, ze aj dieta bolo pri kontrole ok, nie je co riesit. Bohuzial.
Uprimnu sustrast.
@sasitimi17 aj mi sme dali papiere iným lekárom a každý povedal ze pochybil lebo som bola týždeň a pol pred termínom v nemocnici s vysokým tlakom v nemocnici mali ju vybrať alebo pustiť pôrod, len ze nikto nechce napísať papier.rozmislala som nad tým ze keby nájdem také mamičky ktorím sa to iste alebo podobne stalo v Galante
@babulkomale bola som hospitalizovana týždeň a pol pred termínom s vysokým tlakom v nemocnici .v nemocnici som mala dobrý tlak tak ma pustili domov .neviem fakt som zúfalá. 2 dni pred termínom som bola na poradni a potom mi dali po 5 dni potermine ďalšiu Môj názor na to to je ze nemali mi dat ďalší termín na poradňu o 5 dní po termíne .z patológie sme dostali papiere že mala bola úplne zdravá.ja chcem iba to aby sa to nestalo iným
Ahoj , je mi veľmi ľúto tvojej straty . Naozaj. Toto bolo celé tehotenstvo jedna moja najväčšia nočná mora a v kuse som používala angelsound keď som len necítila trebárs dlhšie pohyby . Ale pokial si chodila pravidelne na kontroly , bolo všetko v poriadku a nič tá netrápilo , neviem či bude žaloba na mieste . Poslali tá domov dva dni pred termínom a o týždeň si mala prísť , tak to bolo prenášanie len 5 dni … viem že to musí byt hrozné . Aj mna osobne strašne “boli”, že dnes je medicína tak strašne vpred že vedia zachrániť 500 gramove bábätko v 23-24-25 tt , ale tomuto sa žiaľ nedá predchádzať . Je to hrozné kruté a stavať by sa to nemalo ale žiaľ sú veci medzi nebom a zemou ktoré my nikdy neovplyvníme . Naozaj mi je úprimne ľúto tvojej straty posielam pomyselne objatie a obrovské množstvo síl
@erika689 tak to je ina situacia. To tu nevyriesime, treba naozaj dobreho pravnika. Drzim palce.
@nika11103 ďakujem 😔 áno len to je natom ze som bola hospitalizovana týždeň a pol pred termínom s vysokým tlakom potom ma pustili domov boľa som na poradni 2 dni pred termínom a dali mi po týždni ďalší termín.moj názor je ze mali malú vybrat keď som bola v nemocnici alebo pustiť pôrod.mala bola zdravá. Ja viem ze už mi ju nevráti nič len nechcem aby sa to stávalo iným.
@babulkomale Ďakujem. To je natom ze mame právnika s Bratislava ale už som rozmýšľala ze si nájdeme iného len neviem kde
@erika689 obratit sa na markizu, joj. casto v takychto pripadoch pomoze prave ta medializacia, lebo redaktori, ktori reportaz realizuju sa k pripadom vracaju aj po mesiacoch. ja by som to urcite len tak nenechala. uprimnu sustrast a vela sil ❤
@matkahelka ďakujem. Ani mi to nechať iba tak,to chcem dosiahnuť aby uz sa to inej mamičke nestalo v Galantckej nemocnici
@marietaaaa11 ďakujem to ma žene dopredu aby som dosiahla to aby sa to inej mamičke nestalo lebo viem ze už malú mi nič nevráti spet 😔
Chápem tá … ja som mala cca od 4 mesiaca problémy s tlakom a len raz ma vtedy hospitalizovali . Jediná liečba bolo magnezium ( och už ho nikdy nechcem vidieť mám ho v sebe na tri životy ) a dopegyt . Na poradni 11 dni do termínu má však už nechali v nemocnici , lebo tlak napriek plnej liečbe bol vo výšinách . A začali s vyvolávaním od piatku . V nedeľu na monitore napriek úplnému pokoji a napriek liečbe mala mala tep 190 nikdy na to nezabudnem monitor vrieskal na celé oddelenie , napriek tomu sestrička neviem či sa jej nechcelo alebo co , mi len pichla magnezium a nezavolala ani len doktora . Ďalšie vyvolávanie a v utorok ráno sa situácia zopakovala a druha smena hneď zavolala lekárku a tá rozhodla okamžite sekciu … och ani si len nechcem predstaviť ako to mohlo dopadnút . Každopádne pardon že som sa rozrecnila ale ak máte pocit že to ozaj oni zanedbali , určite choďte do toho . Moc moc moc držím palce
Az ma mrazi, ked to citam...Mam 4 deti a pri 2 poslednych som mala vysoky tlak, tak toto bola moja nocna mora...😪
Tretie dieta som mala termin 24.12., no lekar ma nechal doma do konca 39tt., ked ani na tabletkach nebol tlak dobry, tak uz vyvolavali. A dalsie dieta muselo ist von v 38tt., prave mi lekar povedal, ze aj ked mam tlak doma dobry a na poradni vysoky, a este aj zly CTG zaznam, tak radsej uz v tomto tyzdni babo von. Este mi robili aj oxytocinovy zatazovy test, ci vobec zvladneme klasicky porod, ja aj mala. Este mala aj pupocnu snuru okolo krku.
Neviem si predstavit tu bolest, co prezivate. Musi to byt hrozne.
Mala si aj bielkoviny v moci a opuchy, ci nie? Ako vyzerala placenta? Ak toto bolo pritomne a na placente nalez, tak to na 100% pochybili lekari. Dostavala si aj liecbu na vysoky tlak, ci len magnezium? Moj nazor je, ze Ta nemali uz pustit domov.
Ja osobne som chcela este pri tom tretom babatku pockat, skusit lieky, bol este malinky, no o tyzden uz lekar zhodnotil, ze liecba nezabera a radsej vyvolat. Bol vtedy aj covid, bol to december 2020, priserne opatrenia, tyzden pred Vianocami. Tesila som sa, ze sa narodi na Vianoce, ale veru ked ma lekar naplasil, tak radsej som uz nevahala. A na Vianoce sme uz boli doma, nastastie obaja v poriadku. A u dcerky to bolo este horsie, tam uz aj na vysokej davke liekov som mala tlak 150/100, tyzden po porode mi manzel volal RZP, s tlakom 185/125, museli mi zmenit liecbu. Nastastie som natrafila na zodpovednych lekarov. Je mi luto, ze vy ste takto strasne dopadli, slovami sa ani neda opisat, ako mi je to luto...Toto by sa nemalo stavat 😭.
@erika689 mouno sa mylim alebo si to iz presne nepamatam ale mne sa mari ze cosi podobne sa uz v galante v nemocnici udialo predtym ale je ouajnmozne ze si to pletiem s nejakou inou porodnicou v tom pripade sa ospravedl.
@kulumulu123 dobrý ja co som sa už teraz dozvedela ze pred dvomi rokmi polo 11 pripado keby ze viem vedy keď tam som išla tak v živote by som tam nekrocila
@erika689 velmi mi to je luto, drzim palce, aby sa Ti podarilo dosiahnut spravodlivost 😢 ako uz pisali baby vyssie, skus oslovit televizne noviny - joj, markizu, redaktori sa tym budu zaoberat aj oslovia koho treba, mozno sa najde aj dakto s podobnym osudom, len sa to nemedializovalo, tak sa o tom nevie a spojite sa
drz sa ❤
@nevenka malá bola upne zdravá aspoň čo sme dostali papiere s patológie, bielkoviny som nemala moci ,brala som dobegyt 2 dene a v nemocnici mi závislí na 3 dene.To je na tom ze ani sama neviem kde co mam riešiť. Len to jedno viem ze chcem aby sa to inej mamičke nestalo ,lebo mne už malú nevráti spet nič ale možno iné dieťatko zachránim
@juliet86 vies co, je to zlozitejsie u mna. Napriklad pri prvom dietati mi tlak vyskocil az po porode, asi zo stresov, lebo malemu zistili nieco so srdieckom, podozrenie na sepsu sme mali, ale ked sa zistilo, ze je vsetko ok, tak doma uz sa mi to ukludnilo. Potom o 2 roky sa narodila dcerka a bola velmi narocne babo, ked mala 6 mesiacov, tak mi zistili hypertyreozu a vtedy som mala tlak tiez vysoky, ale spontanne sa mi to skludnilo. O 5 rokov neskor som otehotnela zas a brala som dokonca Euthyrox, mala som naopak znizenu funkciu. No tlak mi zacal stupat okolo 35-36 tyzdna, ja som bola v tom, ze asi z toho Euthyroxu, ak sa mi rozbieha zase hypertyreoza, ale veaj nie, lenze bola korona, panika, na vysetreni som nebola, len mi povedali, ze to beriem malu davku a z toho to nie je. Bielkoviny v moci neboli, ani opuchy. V 38 tt. som bola v nemocnici uz na kontrole a doktor povedal, ze este tyzden skusime Dopegyt, ale moc nezaberal, tak v 39 tt. mi vyvolavali. No a hypertyreoza sa mi rozbehla 2 mesiace po porode. Ale to som uz musela nabehnut na lieky. Ked som otehotnela 4.x, tak nastastie mi mohli vsetko vysadit a celkom dobre. Na poradni som mala tlak vysoky, ale doma ok, merala som si 3x denne, brala vela magnezia. No a v 38tt. mi tlak vyskpcil na 170/110, to bolo tesne pred Silvestrom, hned som zacala brat Dopegyt, 6 denne, no napriek tomu, 2.1. na kontrole ma uz doktor nepustil z nemocnice, v ten den som rodila.
No a citila som to, ze som sa zadychavala a dostala som taku cerven do lic, palili ma trapezy, niekedy az do laktov, zvonilo v usiach, horuco mi bolo...

Ešte to môžete medializovať. Úprimnú sústrasť.