icon

Tetánia a agresivita,zlosť.

10. feb 2020

Ahojte,zienky,ktore mate tetaniu.Mavate pri tom taky stav,ze ked sa naozaj nahnevate,neviete sa ukludnit?Ak ano,bola by som vdacna za typy,ako tomu predchadzat,pripadne co s tym.Je to otravne,vtedy mam pocit,ze sa neviem takmer ovladat.nie ze by som bola nebezpecna okoliu,to nie,som pri zmysloch,ale jednoducho sa potrebujem akoby vybit za kazdu cenu-slovne,aj mam chut nieco hodit,do niecoho kopnut.Moze to byt preto,ze mam tetaniu?

irusa
10. feb 2020

Samozrejme.. kombinácia na ukludnenie magnerotu a milgami....

autor
10. feb 2020

@irusa vyskusam,dakujem.

kiki68
10. feb 2020

Kamoska na uz roky a pomahaju jej meditacie, dychove cvicenia a celkovo cvicit a byt v kondicii. Uz rok ma pokoj od takych, ze jej pena isla z ust ako ju klepalo z toho stavu napr zlosti. A ona teda vzdy potom mala problem dychat.

autor
10. feb 2020

@kiki68 To su ok tipy,dik.

norika13
10. feb 2020

Ahoj ja mám tiež tetanu a mávam aj také stavy, už len zriedka manžel ma doporučil na alternatívne vyšetrenie k jeho známej tá mi veľmi pomohla bylinkami samozrejme užívam aj magnézium lekár z Čiech mi poradil od firmy amway Cal Mág DPlus to je aj s kalciom a keď pociťujem pokles magnézia tak pod jazyk používam Xs Magnesium Sticks tiež od Amway cítim sa lepšie a oveľa menej zúrim. Inak som skúšala asi všetky druhy magnézia ale stále to bolo akoby málo. Joga a zdravá strava je tiež fajn.

autor
11. feb 2020

@norika13 jeej,dakujem aj Tebe za odpoved.Vase skusenosti su pre mna velmi cenne.

hellka001
11. feb 2020

Ked ta to chyti zavri sa sama niekam...ak sa da....nadych nosom vydych ustami ale zhlboka.... do brucha dychaj a sustred sa na ten dych len...mne to pomaha

juliet86
11. feb 2020

taktiez odporucam mind body techniky autogrnny trening. mindfulness meditacia. rain technika. kvazi uvedomenie si toho co prezivas priznanie si toho ako sa citis. sucit a empatia so sebou. drzim ti palce. skus pochopit co byvaju spustace tzv triggers. hnev je velakrat vlastne nahromadena bolest a strach a uzkost. a sice ze neprezivas tieto emocie v beznych situaciach lebo to vnimas ako nebezpecne a potom ti ludovo povedane vyrazi dekel drzim ti palce

lena70
11. feb 2020

Mě pomáhá jedno,pokud to jde,tak obléknout a ihned vyrazit ven na procházku do přírody.Ta mě vždycky zklidní.

autor
11. feb 2020

@lena70
@juliet86

@hellka001 Dakujem Vam.

florianabotosova
11. feb 2020

Ja mam tiež takéto stavy niekedy od zlosti mi je až na odpadnutie. Mam od psychiatra lieky na upokojenie ale tie sú o ničom takže vtedy sa somnou nikto nerozpráva aby ma nenahneval ešte len aj svojim rozprávaním a najradšej som vtedy sama kým ma to neprejde. A dám si magnézium mala by som iba 1x denne no keď cítim ze som podráždená nervózna dám si ešte raz. A predychavam to mi tiež pomáha alebo sa vyplacem od nervov.

luccija
11. feb 2020

Tetania je zvýšená nervovo svalová drazdivost, takže je normálne, že si nervoznejsia.ventilovat sa

autor
11. feb 2020

@luccija Dakujem.

beabelisova
11. feb 2020

dobre je meditovat, cvicit jogu, pilates, naucit sa ukludnit, ja osobne som skor za takyto sposob 🙂

autor
11. feb 2020

@beabelisova Dakujem.

autor
12. feb 2020