icon

Treba ísť počas spontánneho potratu na kontrolu?

illenka
Dnes o 15:56

Ahojte, ospravedlnujem sa ak sa pytam hlupost. Na konci siesteho tyzdna mi potvrdili na urgente zamlcany potrat - tehotenstvo sa prestalo vyvijat + nizke a slabo stupajuce HCG. Navrhli mi 3 moznosti - pockat na spontanny potrat doma, prist si zobrat na druhy den potratove tabletly alebo kyretaz. Ak by som sa rozhodla pre druhu / tretiu moznost mala som prist na dalsi den rano do nemocnice. Chcela som ale pockat ci sa telo nezacne cistit same a bala som sa ze ma budu nutit do nejakeho okamziteho rozhodnutia ked tam uz budem, tak som isla na druhy den v pondelok k mojmu obv. gynekologovi. Ten mi urobil este raz sono a zobral Hcg pre istotu. HCG trosicku kleslo. Dohodli sme sa ze pockam do piatka ci sa nieco zacne diat aj same a az potom pojdem do nemocnice. Medzi tym sa mi ale spustili bolesti aj slabe krvacanie v utorok vecer a dnes to pokracuje. Nekrvacam silno skor tie krce su fakt silne. Akosi som sa ale v celej tej situacii zabudla spytat, ci mam prist niekde na kontrolu (rano do tej nemocnice) aj pocas prebiehajuceho potratu alebo nie? Pre istotu ci sa vsetko cisti tak ako ma a hcg klesa? Alebo mam cakat par dni az kym to hlavne krvacanie a krce prestanu?

sara07
Dnes o 16:15

@illenka zavolaj ráno mudr svojmu a spytaj sa, on vidí do tvoje karty či by tam mohlo niečo haprovat atd ...

anonym_1dd506
Dnes o 16:21

Kontrola u obvodneho gynekologa. Ja som chodila niekolko tyzdnov raz alebo dvakrat do tyzdna na kontroly, len som bola vyssi tyzden uz, ked nastal spontanny potrat. Nezelala som si kyretaz a docistovanie, takze to trvalo dlho, ale telo si poradilo.

anonym_1edfba
Dnes o 16:23

Zavolaj zajtra lekarovi. Chodi na kontrolny odber HCG, tak uvidis co ti povie.

tenerifka
Dnes o 17:24

Bolo to velmi kratko, vacsina zien v tom tyzdni ani netusi, ze su tehotne, dostanu menzes a vybavene. Uz sa to u teba rozbehlo, chod na kontrolu ked uz krvacanie uplne prestane, aby bola 100% istota, ze sa vsetko vycistilo. Ak by si zacala mat horucky, alebo nejak3 ine neduhy, tak samozrejme hned

sense
Dnes o 17:36

Jeden krát som bola na kontrole po dvoch týždňoch, či všetko odišlo a či nebude nutné kyret a po ďalších dvoch týždňoch ešte raz a to už skonštatoval že bude aj ovulácia. Bola v 10tt
A jeden krát som chodila od spustenia asi 6 týždňov po týždni na kontrolný odber lebo hcg klesalo pomaly. Ale vyčistila som sa sama bez nutnosti kyretu, bola som v 6tt.
Takže počkaj kým dokrvacas a behni k lekárovi či všetko odišlo. Ak by si začala príliš silno krvácať, bolo to na odpadnutie, neznesiteľné kŕče a bolesti aj po užití tabletky od bolesti, horúčka tak smer pohotovost

anonym_9f8f92
Dnes o 19:27

@illenka počas netreba... Treba si to odtrpiet a potom ísť na kontrolu hcg a sono, či sa to vyčistilo... Držím palce. Prešla som si tým a žiaľ blíži sa to zrejme znova