Úmrtie dieťaťa
Dobrý hľadám mamičky ktorím zomrelo dieťatko v Galantskej nemocnici počas pôrodu alebo sa narodilo mŕtve
@158polica158 takého nepríjemného a bezcitného človeka, bez kúsku empatie som ešte nestretla (som rada, že som ťa nestretla osobne) a dúfam, ze nikdy nebudeš musieť prežiť to čo autorka, lebo ver, že takáto bezcitná by si potom nebola.
@66simonka66 viete prečo som bezcitná ? Lebo mi vadí ako človek za všetkým hľadá príčinu a dokonca ide ešte právnikovi a žalovať s po sudoch sa vláčiť . Viete vy vlastne čo to znamená sa vláčiť po sudoch, to je samé zlo.. ale na to treba chodiť troska do kostola aby ste pochopili.. ja som empatická až moc ale autorka nenapisala nič konkrétne že mala vysoký tlak to ma väčšina žien to neni nič ojedinele. Iné by bolo ako u nás sa stal prípad že tehotná mala v bruchu mŕtve dieta už o tom lekári vedeli a týždeň s tým mŕtvym dieťaťom s ňou kyvali a posielali domov a tá žena bola týždeň s mŕtvym dieťaťom doma v brušku. To je horor a tam môžme riešit nejaké zanedbanie že predsa mŕtve diéta musí ísť von hneď. Ale nie vysoký krvný tlak ktorý mám aj ja respektvne vyšší o cosi. Veď pani bola aj hospitalizovaná .. a že dieta zomrelo jednoducho tak sa to stať malo , ľudia vy len hľadáte príčiny všetkého možného prečo je to tak prečo prečo. No pre staré vreco… a mne v živote ? mne sa stalo všeličo ale vzdy som bola silná a nikdy som nelamentovala. Ale to ja vám tu nemusím dokazovať… teraz poďte opäť všetky do mňa … lebo chudá autorka. Čo by jej niekto rozumný mal povedať tam sa modli každý deň za svoje dieta a nechaj všetko tak všetko zlo, to nie. Každý vidí len v sudoch pravdu a riešenia…
@158polica158 stáva sa? Áno , stáva sa v prírode že nie vždy všetko sa narodí živé, alebo ak áno, tak nemusí prežiť. Ale ak sa niečo také stane vinou lekára alebo inej osoby, tak toto by sa stávať nemalo. Ty si asi neuvedomuješ, čo pre matku znamená dieťa, asi sama matka nie si, pretože niečo takéto by žiadna matka nenapísala
@158polica158 a zase sa mi potvrdilo, že takí čo sa oháňajú kostolom, sú niekedy najhorší. Bez empatie, súcitu, idú si svoje a viac ubližujú okoliu. Takýto bezcitný príspevok som už dávno nečítala. Mlčať je niekedy zlato
Zasnem ☹ v nie prave tom dobrom zmysle ☹
Ano stava sa ze dojde k spontannemu potratu v prvych tyzdnoch. Aj pocas tehotenstva. Aj tesne pred porodom. Aj pocas porodu. Aj tesne po a podobne.
Ano stava sa.
Ale… aby sme to brali za uplne normalne?
Ved od coho su teda lekari?
Je mnoho pripadov kedy sa zivot zachranit daaa!
To aby ked niekomu diagnostikuju rakovinu tak-neriesime lebo aj tak niekto umriet musi?
“Len” sa pomodlime kedy ten clovek odide? Ci dnes alebo az zajtra?
Kusok scestny nazor.
Prave naopak. Mame sa snazit vsetci uchranit kazdy jeden zivot. A prave sa ano aj pomodlit ak to dany clovek vie ak nie tak venovat aspon myslienku za to aby sa ktokolvek mohol dozit aj dalsieho dna!
Pre niekoho to je dieta. Pre ineho je to matka s ktorou mozu byt.
Taka strata obzvlast boli ked je dovod zanedbanie zdravotneho stavu.
@158polica158 ty musíš byť strašne silno veriaca🤦♀️ autorka postupuje ako by väčšina postupovala. Co je zle na súde? Sud nám slúži na to,že keď niečo a niekto pochybil tak by to mal súd vyriešiť. Čiže ked do teba niekto bodne nožom tak ho nedáš na súd lebo ,,tak to malo byt,,? Troška sa zamysli co píšeš. Normálne len čumím co dokáže niekto napísať-hlavne silno veriaci🤦♀️
@nevenka ale ty si na liečbu nereagovala dobre. Ona mala počas celej hospitalizácie tlak v norme, iné príznaky prítomné nenapísala, že by boli.
Tiež nenapísala, či si doma merala tlak, či boli prítomné iné problémy. Či bola poučená, že pri akomkoľvek podozrení, zhoršení má sa vrátiť. Čo bežné býva v prepúšťaní správach.
Ona len je presvedčená, že ak by pôrod bol vyvolaný skôr bábätko by žilo. Ale sú aj prípady, keď pôrod sa vyvolá a nedopadne to dobre. Potom by sme zas mohli napísať, že nebol dôvod na vyvolávanie pôrodu lebo bola stabilizovaná bez akýchkoľvek iných problémov.
Tým nijako nechcem znižovať veľkosť tragédie čo sa autorke udiala. Ale bohužiaľ stávajú sa aj strašné veci, kde nie je vinník a ide o nešťastnú súhru náhod.
Objektívne nie je dosť informácií, aby sa to dalo v tomto pripade posúdiť.
A hospitalizovaná bola 5 dní týždeň a pol pred termínom pôrodu. A ak som správne pochopila, tak o týždeň po prepustení mala ísť na kontrolu. Takže to nebolo, že ju nechali týždeň, dva prenášať.
@kvetinka75 ano, mas pravdu.
A mrzi ma uz aj ze som nechala vyprovokovat takymto odľudom. To autorke rozhodne nepomaha.
Ved uz sa jej komentare odstraňujú🙏
Ach, hrozné, je mi z toho smutno.
@158polica158 okamzite sa ospravedlnte za oznacenie afektovane!! Toto sa ma naozaj dotklo! Zomreli nam deti!! Nechapete? Lutost nepotrebujeme, to da bat nemusie. len uprimnu radu a mozno sa len vypísať z toho. Je mi z vas zle.
@iriska3 len neviem prečo sa aj naše odstraňujú. Ale to je jedno. Čo najďalej od takých ľudí
@kvetinka75 len preto lebo sme reagovali na tie ktore vymazali jej
@iriska3 jáj, rozumiem, to som nevedela že to takto funguje
@erika689 uz len autorke posledné - tu na MK je skupina Mamičky anjelikov, skus sa pridat a polozit otazku priamo tam. Je tam vela mamiciek, ktore boli v podobnej situacii, tam by si mohla najst rady ktore potrebujes. Tak ako útechu v podobe spolupatričnosti, tak aj praktické rady.
Držím ti palce a objímam ťa♥️
@janage konečne názor ktorý tiež je objektívny. síce nie je taký drsný ako bol môj napísala si to jemne a citlivejšie . ale stotožňuje sa úplne s mojim. Ja som to napísala dosť tvrdo a to sa nikomu nepáči. Lebo každý ma rad keď s ním jednajú ako v rukavičkách nunu 🫣

@158polica158 v prvom rade neverim, ze vobec nieco citite. A vyzývam vas vysvetlit čo presne je podla vas v tomto prispevku a komentaroch preafektované, resp kto.