icon

Unavená a slabá mesiac a pol po potrate

patka0709
8. júl 2023

Ahojte,
Prosím Vás máte niektorá podobnú skúsenosť? Pred mesiacom a pol som bola na kyretazi po zamlčanom potrate. Pôvodne to boli dvojičky ale prvé zaniklo veľmi skoro druhému prestalo biť srdiečko 10+4 ale zistilo sa to v 14tt. Následne som mala ešte zápal maternice, takže som brala antibiotiká (spolu som bola 3mesiace PN). Každopádne je to už dosť dlhý čas a ja som stále unavená, zle spím, chodíme do prírody na prechádzky/ bicykel, ale veľmi rýchlo sa unavím, do toho ešte priberám. Môžem mať ešte rozhádzané hormóny?

nelca0510
8. júl 2023

@patka0709 podľa mňa najmä psychika. Uz máš pravidelny menzes? Potom to s tými hormónmi nebude.

martinka13
8. júl 2023

Máš dosť železa? Ja som mala takýto problém, síce po pôrode, ale presne, čo popisuješ.

patka0709
autor
8. júl 2023

@nelca0510 prvý mi tento týždeň skončil. No psychika je tiež možnosť, je to stále ťažké, ale snažím sa fungovať čo najnormálnejšie
@martinka13 kontrolu mám budúci týždeň prvú, tak to spomeniem asi doktorovi, chcela som sa opýtať tu na skúsenosti, či sa to stalo niekomu, či to nemám len v hlave, ms prvú som mala nehorázne silnú tak môže byť aj toto.

alana1
8. júl 2023

ahoj, ja som mesiac a pol po kyretazi a citim sa rovnako ako ty...som velmi unavena a taka sa citim vycerpana doslova...ale skor si myslim, ze to je psychika, nejak sa neviem tesit z nicoho...plus sa mi pridruzili nejake traviace tazkosti, neviem ci ako nasledok zakroku, ale od kyretu ma vkuse boli brucho a mam kazdy den hrozne krce a zapchy....bola som na kontrolu u dr a vraj vsetko v poriadku...tak tiez neviem, co sa deje. idem si objednat probiotika na travenie, plus nieco na imunitu...

patka0709
autor
8. júl 2023

@alana1 mne tiež to priberanie asi súvisí s celkovým trávením. Ale pravda tiež som od vtedy taká, že aj keď sa zasmejem, tak to nie je úprimne, snažím sa fungovať, ale všetko prežívam akoby cez nejakú hmlu, som taká otupená, ale to som si skôr spájala s tou únavou. Vitamíny do seba tlačím, lebo ja som od druhého mesiaca vkuse vracala, tak som si najskôr myslela že mi niečo chýba, ale tak uvidím po kontrole, ešte by mali byť výsledky z krvi po zápale, tak som zvedavá, čo mi povie dr.

lucka010522
8. júl 2023

Ahoj, tiež so mesiac po kyrete po MA a byvam unavená . Tiež si myslím, že je ti hlavne psychika. Môžem sa ta opýtať, či ti plánujú aj nejaké testy robiť z dôvodu zamlknuteho?

patka0709
autor
8. júl 2023

@lucka010522 ešte neviem.... chcem sa na to opýtať, snažili sme sa 2,5 roka a už sme si mysleli, že sa nepodarí. Určite sa nechcem do toho znova púšťať kým nebudem mať aspoň ako takú istotu, že by to nabudúce mohlo dopadnúť dobre.