V 39. týždni som porodila mŕtvu dcérku. Kedy môžem otehotnieť?
Dobrý deň prosím vás o radu ak máte niektorá skúsenosti. V 39tt som porodila mŕtvu dcérku je to ešte čerstvé bolo to pred týždňom s priatelom by sme chceli druhé bábätko máte niektorá skúsenosti s otehotnením po šestonedelí a s tehotenstvom po takejto strate. Budem vďačna za každú radu, odpoveď
@fialka1989 držím palce, nech sa to čokoro naplní. ja som si prežila skoro rovnaké, my sme museli ísť na ukončenie tehu v 21 tt ale stým, že detičky ešte nemám. a možno ti to dá nádej ale nám sa do 5 mesiacov podarilo 😀 mám pred sebou ešte dlhú cestu ale sme šťastní, ale je pravda, že na naše maličké nikdy nezabudneme a verím, že na nás dáva z nebíčka pozor a ona nám poslala sestričku k nám aby sme boli šťastní a nesmútili za ňou tak veľmi. drž sa a viem, ľahko sa o to píše ale hlavu hore po každej búrke vyjde slniečko a k tomu aj dúha a budete opäť šťastní. je síce pravda, že ma občas prepadne panika, ako to všetko dopadne ale verím, že úspešne sa staneme sa konečne rodinou, to je to o čom snívame a veľmi túžime byť rodičia. drž sa 😉
Ahoj....ja som si tym tiež prešla, porodila som mrtve prvoredene babetko syna Maria 😢 Dlho som sa z toho po psychickej stranke nemohla dostat, takže u mna otehotnenie nie a nie prist....lebo som to strašne chcela. Mne sa druhy synček Matuško narodil až po 4 rokoch a mal termin porodu presne na den Maria 🙂 ....Dušička sa mi po rokoch vratila....i ked poviem, že to tehotenstvo bolo strašne po psychickej stranke 🙂 Mne vtedy lekar povedal, že otehotniet možem hned po šestonedeli.....že vtedy to ide rychlo🙂....a druhy lekar mi zys odporučil aspon pol roka vyčkat nech sa organizmus da dokopy.......nechaj to na toho hore🙂...nerieš kedy, ber to že ked bude dušička schopna sa vratit pride..........Ja som až po rokoch pochopila, že všetko sa deje pre niečo, i ked vtedy som bola nahnevana na cely svet 😖 Držim moooc palčeky, ver, že opat budeš držat v naruči babetko ale na všetko treba čas.........Nikdo ktosi tym neprišiel nepochopi, čo je to za bolest a ........otazky, vyčitky, ale maš pre koho žit a všetko pride.......skus sa na to divat z inej stranky i ked je to tažke.......že Boh mal ine plany a možno chcel babenko aj teba od niečoho uchranit. Držim palčeky a posielam velke objatie
Ahoj,nieje to moja osobna skusenost...ale kamaratke sa stalo podobne...velmi rychlo opat otehotnela a dnes uz ma krasnu,zdrav u a silnu 9 mes.dcerku.A to je 40-tnicka.
Drzim palce urcite sa aj vam este dobre povodi 🙂 😉 .
Ale ak by som mohla odporucit nejaku terapiu o sa tyka psychickej stranky...aby ste nemali po tejto skusenosti cele tehotenstvo strach a obavy,to by Vam velmi nepomahalo.Na Fb je pani Alena Kolesarova,ktora robi podobne terapie (tiez davno prisla o svoje babatko...takze chape).
@fialka1989
Slová ľútosti nepomôžu, prvé dni po tomto nešťastí sú strašné...doteraz nechápem ako som ich mohla prežiť, snáď len to že jednu dcérku som už mala a musela som tu byť pre ňu. Nechýba veľa aby sa človek nezbláznil.Sú to už tri roky a doteraz sú pre mňa najhoršie rána, večere a hlavne noci. Vtedy keď všetci spia si kladiem dookola tu istu otázku, kde mám moje bábätko, hovorím si čo všetko by som dala za to aby sa vrátil čas. čas možno tu bolesť otupí, nie je taká intenzívna ako na začiatku ale stále ju cítim. Jedna časť mňa odpočíva na cintoríne a je nemožné sa s tým zmieriť a vyrovnať, myslím si že do konca života sa mi to nepodarí. Každý toto nešťastie prežíva inak, niekto verí že tam hore je našim deťom lepšie, že nás to malo niečomu naučiť. Ja odvtedy do kostola nechodím, neviem prečo sa mám modliť a za koho prosiť...posielam ti veľa sily
@mysga
ako ti napísala
@mk22
ak je tehotenstvo bezproblémové lekár nemá čo riešiť.V nemocnici konštatovali že je všetko v poriadku aj keď nebolo a čakali čo sa bude diať a stalo sa, chybne odsledované prietoky a na monitore už nenachadzali ozvy. Keby sa lekári odhodlali na cisársky v osmom mesiaci, mohla som byť sťastná a nepísať na Mk do témy o tom sa ťažko rozpráva.len tolko k tým našim skvelým lekárom, zdravotníctvo na slovensku je jedno z najhorších.
@vierka1112 dnes som bola u psychiatra, nie preto že by som bola nejako psychicky chorá alebo mala nejaké velké problémy, ovláda ma len strach, strach z toho že budem musiet rodit prirodzene, napriek tomu že prvá bola sekcia-akutna, dalsie tehotenstvo skoro po sekcii a nie všade to ale akceptuju a v našom okoli sú schopní nechať ženu rodiť prirodzene aj po sekcii, naše ma šnuru okolo krku o ktorej vieme, vela deti to ma ano a doktori to tiež neberu ako problem ale ja to ako problém beriem a kedže prvá sekcia bola akutna a mali sme na male tak nebudem akceptovať nič len sekciu a ani to aby sa čakalo do ja neviem 40tt ale kedže sa sekcia vie robit už 38+0 tak to chcem ustriehnuť , a od psychiatra som chcela papier na to že nie som psychicky pripravena ani nastavena na to aby som to zvladla prirodzene keby lekari robili problém, dostala som odpoveď čo nejdem rodit do viedne, a hovorím si ak mám čo i len jednu indikáciu na sekciu tak ako to bolo pri prvom porode a doporučenia od dvoch lekárov na sekciu prečo by som si mala platiť z našho rozpočtu alebo dávať uplatky.. keby to bol moj rozmar že je všetko v absolútnom poriadku a ja proste len nechcem rodit prirodzene tak nepoviem ani slovo a zapltim si niekoho ale takto??? a dostala som odpoved že prečo sudim lekarov ked nie som lekar to bolo na margo toho že som povedala keby tí lekári niekedy trošku počuvali matky a ich obavy a trošku predvídali a neriskovali tak veľa veci može byť inak.. takto oni s ikonaju tabuľkovo hladia vo vela veciach len priamo a nič viac naokolo ich nezaujma a ked sa čosi stane oni nie su tí čo stým musia žiť , proste statistika,,,,, neviem ako dopadne moje tehotenstvo velmi sa bojím ale robím všetko preto aby to nedopadlo zle ☹ aj za cenu toho že si budu v porodnici o mne myslieť že som psychopat, npr to si aj ja myslím o lekarovi čo nechá ženu rodiť prirodzene po sekcii v kratkej dobe a čo ... je mi strašne strašne ľuto keď sa dakej mamičke stane takéto neštastie ako sa rozoberajú v tejto téme ☹
@vierka1112 ja som rodila mrtvu dcerku tskmer na termin..vdaka lekarovi ktory podcenil ze placenta je velmi velka a dietatku islo minimum..toto sa da odsledovat riesit..riesia sa komplik pripady..mna bolelo boli to ze bola zdravucka krasna pre mna dokonala..mam dve deticky zdrave..ale ona ako babatko bola nadherna..nie preto ze bola moja a lutost ze ju nemam..vsetci rodina na pohrebe sa nemohli vynadivat aka je krasnucka..akoby spala..anjel..😟
@rica1 Tak to je sila, aby si kvôli tomu že chceš cisársky chodila po psychiatroch....Iné ženy ktorJa byť tebou vybavim si iného lekára alebo idem do inej nemocky. Mám kolegynu ktorá obe deti s odstupom 3 rokov porodila v 29.tyždni predčasne lebo sa otvárala a sú krásne, zdravé nič im nechýba.Lekári svoje zlyhania kryju za statistiky, ja si vyčítam že som mala bud zaplatiť a dať do obálky pretože tak to na Slovensku chodí alebo som mala ísť inam. Nesmieš myslieť na to najhoršie aj keď sa bojíš, bábenko to prežíva s tebou...
@mk22 vieš že ja som na tom rovnako..aj moja bola krásne dievčatko, zdravé a veľké, životaschopné a akoby spalo, ja som na pohrebe bola len s mužom a cez tie slzy si pamatam tu tváričku anjelika.Je mi ťažko aj po rokoch a niet väčšej bolesti, ako si pochovavat vlastne dieta... ☹ natíska sa mi otázka ako je toto možné, ja viem že mojej starkej umreli deti niekedy v tridsiatych rokoch minuleho storočia...ale že sa toto deje tu a teraz? že umieraju deti kvôli chybám lekárov v dnešnej dobe, keď sa robia monitory, ultrazvuky a ženy sú sledované? ☹
@victoria021 aj mne sa dusicka vratila. Prve dietatko Samko, sa narodil 7.3. a zomrel 5.5.2011. O rok na to 5.5.2012 sa narodil moj syncek. Teraz cakam dieta zas a termin mam marec 🙂
@vierka1112 kto nezazije..nevie..nepochopi..aka je to bolest..aj po rokoch aj ked mam dve deti..my ju vzdy hladame na nebi ktora hviezdicka je ona 8r dcerka vzdy povie ze je ta najvacsia😞
@mk22 aspon to máš dobre, že más dve deti. Máš rodinku, tvoje deti majú jeden druhého a aj keď nikdy nezabudneš na svojho anjelika, máš pre koho žiť.Ja mám jednu jedenástročnú slečnu a tiež to veľmi ťažko prežívala a aj prežíva, lebo je sama. My sme o dievčatko prišli pred tromi rokmi, snažili sme sa sledovala som plodné dni, merala teplotu a nič, tento rok v júni som ostala nečakane tehu, keď sme to dcérke oznamili tak sa rozplakala od šťastia. Každé ráno prišla a prihovarala sa brušku a bodke v nom, nanešťastie na ďalšej kontrole mi lekár oznámil, že plod nerastie, mala som byť v jedenástom tyždni a plod bol veľký na šiesty týžden a a bez akcie. Takže miesto radosti opäť smútok a plač. Snažím sa sama sebe nahovoriť, že je lepšie keď sa to stalo na začiatku ako prísť opäť o veľké bábenko na konci tehu, ale hovorím si prečo ma niekto opäť trestá?prečo mi opäť nie je dopriate a hlavne keď dcérku ako s takou "závisťou" pozerá kamarátky čo majú súrodencov a bavia sa s nimi, je mi smutno... ☹
@vierka1112 prezivas presne to co ja..prve dievcatko sa narodilo mrtve do roka zdravy syn..potom sme si povedali ze skusime druhe ostala som tehotna hned..nikomu sme nepovedali..v 9.tt tiez to iste akcia nie je..kyretaz a smutok..nasa tuzba bola velka skusili sme opat..ten strach nrch prejde 12tt a budem sa tesit..v 11.tt opat srdiecko nebije a cistenie. Zrutil sa mi svet preco my ..tak sme sa venovali syncekovi nic neplanovali mala som strach..po pol roku som ani nrvsimla ze mi meska a prisla iba tak ze cosi sa deje..bola som tehotna..plakala aj tesila bala sa..narodila sa dcerka zdrava nasa krasna. Tiez som si prezila 5x tehotna a dve deti. Drzim ti palceky vsetko pride v pravy cas.
@mk22 tak tiež si si toho zlého prežila dosť. Už som si myslela že len ja mám taký nešťastný osud.Neviem či ešte niečo príde, už ma tlačí aj vek mám 37 . Raz sa strieda obrovská túžba a na druhej strane strach ako to všetko dopadne, takže uvidíme...
ano určite keby sa lekári správali zodpovednejšie nemuseli by sme vypisovat sem a mali by sme svoje detičky pri sebe..Prečo ked je nejaky problém a má byt cisársky,prečo sa s tým čaka až do termínu porodu a potom sa už nedá pretože je porod rozbehnutý? A nemat sono na sále ked je jasné z vyšetreni,že plod je vysoko a má sa viest rez a nikto nič nemonitoruje...A potom počuvat,je nám lúto ,spravili sme všetko..Tiež,čo by som dala za to moct vrátit čas,ked si predstavím malého aky bol krásny,že bol zdravy..
@rica1 ,kedy máš termín?Ale verím,že to dopadne dobre aj ked ak už má človek zlu skusenost,tažko može tehotenstvo znašat v pohode,po tej psychickej stránke. Ten strach,obavy tam budú..Ja už neviem ako by som znášala dalšie tehotenstvo,ved človek im doveruje,zveruje sa im do rúk a stane sa z toho horor a tauma na celý život...
Baby, ako ste dostali prvý a druhý menzes po pôrode? Mali ste to rozhadzane alebo normálne cyklus ako predtým? Po 600 nedeli som mala len spinenie, potom o 3tt normálny MS a teraz mi už 7 dní mešká. Samozrejme, že som nevydržala a už sa snažíme o ďalšie dieťatko.12.6. Som porodila a už chcem byť opäť tehotná. Test som si nerobila, lebo sa bojím sklamania. Plánujem až v nedeľu.
@mk22 ahoj aj ja som 1.potratila potom Kyret a druhe mame Veroniku a teraZ som v Auguste potratila tretie malo byt v 13tta ostalo v 8tt a sak na prvej kontrole v 7tt sme Mali uz srdiecko tak neviem ci sa stalo. Neviem preco sa moje babo vo mne rozhodla zomriet. Tak uvidime ake budu vysledky z genetiky a potom ci este budeme mat silu ako ty vyskusat to este raz.
@sila2
@bzuco86 Ja som rodila v 37tt a porod prebehol standartne, nie cisarskym. Mne povedali tri cykly pockat a mozeme ist na to. NO tato 3 MS nie a nie prist. Ked ju cakas tak ako naschvál. Ja som mala vzdy kratsi cyklus, takze medzi 1-2 som mala 21-22 dni a teraz cakam na 3MS. Nikde sa neviem docitat, ci moze byt cyklus rozhadzany alebo nie, tak patram po tom. Druhu MS som mala uplne ukazkovu, asi ako nikdy nie. No kedze toto bolo moje prve dieta po dlhych neúspechoch, tak sa neviem dockat moznosti mat dalsie.

@fialka1989 aj ja som mala tuzbu po dietatku..do roka takmer na den som rodila..samozrejme presla vs vysetrenia aby sa nasla pricina preco malinka vo mne umrela u nas to bola chyba doktora. Do troch mesiacov som otehotnela..syn je narodeny skoro na jeden den. Posielam objatie nech cim skor sa ti splni co si zelas. Mas zdravu dcerku dovod zit bolest sa casom zmensi..spomienka ostane. Drz sa.