Výčitky svedomia po potrate: Skúsenosti a pocity?
Mali ste výcitky svedomia, smutok, alebo podobne?
@lonely66 preco kurva, ze som spala s tym co sa mi pačil? Ja som s nikym nebola zadaná, zili sme tam spoku ako kamosi partia, dievcata a chalani. Mala som narodeniny, tak sa oslavovovalo, mna to zmohlo skoro a isla som spat uz o siestej siedmej vecer. Aj my prisiel zagratulovat kamos a uz som spala. Tak sa so mnou v spanku vyspal ten clovek. Bolo to hrozné zistenie. Plajala som s kamosom na povale, ten co povedal ze pod ku mne, sa mi pacil, nevedela som ze aky je moslim silny, ze ma nebude chcieť pustat von atd. Preco kurva som hned. Ja som na to nemyslela dlho, sem tam som si spomenula. Moj by mal brata. Jasne ze som robila blbosti. Ked som bola tak opita ze som spala tak tvrdo ze som nevedela ze niekto mi dava dole nohavicky..nepamatam si to. Neviem co je take neuveritelné. Je to strasné.
Bola som hlúpa to áno. Moj zivot az do narodenia mojho syna nestál za.nic.
Čo sa stalo, sa už neodstane. Treba ísť ďalej
Pozri sa na to takto, je lepšie to dieťa zabiť pred narodením ako ho potom "nechtiac" zabudnúť v lete v aute.
@rezanka73 inak mne nepríde vôbec divné zabudnúť dieťa v aute. Ja mám z toho napríklad celkom stres, že si niekedy neuvedomím, že mám niekde zo sebou aj kočík, a podobne, viem si kľudne predstaviť, že úplne normálna žena, milujúca mama, pod ťarchou únavy a povinností odíde z auta čojaviem na parkovisku obchodu, a nenapadne jej, že brala aj dieťa z domu, ak napríklad bežne chodí bez neho. Ale je to samozrejme mimo tému.
@autorka ako ti tu písali, poradňa Alexis je super, mne pomohli (zadarmo, diskrétne). A aj Rachelina viniča program, tiež ti tu dali link. Ešte pridám jednu krásnu pieseň pre teba. Prajem ti pokoj a odpustenie....
https://www.youtube.com/watch?v=GjcnDibL5uo
A rozumiem tomu, že cítiš výčitky. Tiež som ich mala, keď nám zomrela dcéra. Robila si si test, urobila si potrebné, aby si prípadné dieťa ochránila. Aj keby si dokonca urobila tieto veci, alkohol, drogy, vediac, že si tehotná, aj tak by stále bola nádej v odpustení. Modlím sa za pokoj a radosť pre teba.
Mne sa raz rozrevala kolegyňa v kancli že v ten deň by malo jej bábätko 18 rokov..... Takže asi toľko k tomu čo tu niektoré zastankyne vrážd deti vyhlasujete že aké to je fasa super pre ženu... lebo kariéra lebo peniaze lebo muž ..
Z toho, čo vravíte, ste za to nemohli, lebo sama vravíte, že keby ste vedeli, že ste tehotná, tak nepijete. Ale ktovie. Zas ja keby som mala sex a nebrala by som antikoncepciu, ani nepoužívala kondómy, tak by som nepila. Ale už sa bohužiaľ stalo, a to nezistíte, či by ten plod aj tak bol zdravý a neprišli by ste o to prirodzene aj tak. Aj chápem, že to lekár povedal, v kontexte toho celého. Len bohužiaľ, boli ste asi mladá a pili ste, zurovali, a nemysleli ste si, že ste tehotná. S tým už nič neurobíte, len sa môžete za to dieťa modliť.

Autorka vyhľadaj pomoc. Toto je absurdné. Nechcem znieť tvrdo ale keby ti umrelo dieťa v neskoršom štádiu a o tom rozhodneš sama ci porodís mŕtve.. Chápem tieto stavy.
Prišla som o dieťa a ano bolo to smutné, druhé nemám. Ale príroda je takáto. Alkoholicky piju a deti udržia.. Toto je o "náhode". Nemáš si co vyčitat.