Vyčkávací postup po potrate
Ahoj dievčatá,
zvolili ste si niektorá túto možnosť namiesto okamžitej kyretáže?
Mne zistili missed pred týždňom,tehotenstvo zodpovedalo 5tt ale už som bola určite v 10tt..
Bola mi ponúknutá táto možnosť,tak som ju využila a čakám...
Včera večer som mala bolesti,ako keď príde MS,ráno sa k nim pridala už aj krv na toaletnom papieri,veľmi by som si priala,aby šlo všetko prirodzene a nie nasilu kyretou,ale zároveň sa aj bojím,ako to bude prebiehať,aby sa to neskomplikovalo...Máte niekto skúsenosť?Ďakujem krásne za každú radu.
@anabela2111 ahoj mrzi ma,Tvoja situacia,no prezila som ju dva tyzdne spatne.Taktiez som zvolila vyckavaci proces...no ked uz sa tahal druhy tyzden od oznamenia smutnej spravy,moja psychika zacala stracat na sile dalej cakat,pretoze ani po tomto case sa nic s mojim telom nedialo,a to doslova!Dohodla som si preto termin zakroku,no sialene som sa bala narkozy.Vo stvrtok vecer som dostala bolesti akoby slabsie kontakcie (no napriek tomu rovnako neprijemne ako ozajstne😉) a zrazu sa vsetko zbehlo velmi rychlo.Do 2 hodin sa telo vycistilo same a teraz mam krvacanie uz iba ako pri beznom menzese.Mala som velky strach ci to zvladnem,pretoze manzel pracuje v zahranici,no bolo to menej zle ako som sa obavala.
@anabela2111 drzim palce,aby vsetko dobre dopadlo
Ahojte, ja mam skusenost s cakanim na prirodzeny potrat po tom, ako mi v 11 tyzdni zistili, ze plodovy vak je prazdny... Tazko posudit ci je to lepsia alternativa ako kyretaz, je to asi na subjektivnom zvazeni. U mna to malo taky priebeh, ze najskor som dva dni iba "spinila", velmi malicko, a na treti den sa spustila akoby silnejsia menstruacia, ktora po par hodinach presla do niecoho az hororoveho. Nechcem nikoho strasit, prezila som to, ale treba byt pripravena na to, ze to naozaj velmi boli, je to sprevadzane kontrakciami a stratou velkeho mnozstva krvi. Jednoznacne to nepodstupujte bez lekarskeho dohladu. A pytajte si lieky od bolesti.
Drzim palce a uz iba pozitivne zazitky!
@mirka99993 Ja som to zažila missed mi bol oznámený v 10.tt ... čakala som dva týždne.Deň pred dohodnutým termínom kyretu sa to doma spustilo.Predchádzala tomu bolesť ako pred silnejšou menštr. k večeru však nastúpili riadne kontrakcie.Myslím však,že prežívanie je extrémne subjektívne.S bolesťami a kontrakciami súhlasím aj so stratou množstva krvi,avšak tým,že som to očakávala a vlastne chcela radšej zvládnuť doma,než podstúpiť narkózu som z toho všetkého nebola taká vydesená.Priznávam však,že keby nemala tušenia,že sa mi čosi také prihodí,zrejme by som z toho bola mimoriadne vydesená.Silnejšie som krvácala do druhého dňa potom to už bol iba akoby bežný menzes.
Lieky od bolesti som nepotrebovala a k lekárovi som išla na kontrolu po týždni od tej udalosti.Podotýkam,že som bola doma sama,nakoľko manžel pracuje v zahraničí 😉Držím palce všetkým,ktoré sú pred túto ťažkú skúšku postavené.
Baby uz tu dávno nik neprispel,ale možno sa najde nejaká s podob ou skúsenosťou. Tiež mi zistili v 8tt ze je koniec,odmietla som kyret,pretože uz som začala spinit,tak nech sa to rozbehne. No ja uz 10 dni špiním,nosim len intimku a ked sa utieram,je tam krv. Uz ma to psychicky veľmi vyčerpáva,keby nebolo žiadne krvácanie,tak ok,čakám,ale takto mam hrozný pocit,ze sa to uz nerozbehne viac a budem musieť na kyret...
@jozan prosím vas lekar vas pozrel ci ste sa cela vyčistila ci vo vas nezostalo nic v maternici ultrazvukom cez brucho alebo sondou cez spodok ak mozem vediet. Ďakujem veľmi pekne momentálne prežívam to iste
@superholka77 cez spodok,ale aj cez brucho je podľa mňa ok...
@superholka77 ano, kazdy lekar ta musi potom pozriet. oboma sposobmi ma pozrel.

Dakujem Jozan. Hej bolo to super, tesili sme sa snad viac ako po prvom oznameni ze sa podarilo (slo o umele oplodnenie) a tesime sa doposial.. Este 1,5 mesiaca do terminu, uz len nech to zdarne dopadne az do konca (ci zaciatku 🙂
Jozan mozno psychika spravila svoje, osobne myslim, ze je to lepsie ako akykolvek zasah do organizmu, verim ze vsetko OK. A nech to najblizsie dopadne stastne!