icon

Vyhorenie na materskej: Ako si znovu nájsť radosť?

tatiana234
22. nov 2025

Ahojte mam 2 r0cnu dcérku ktorá začala davat riadne zabrať vzdoruje kričí robí scény snažím sa vždy zachovať klud väčšinou sa mi to podarí ale som otravená uz z neustáleho vymyslania toho kao ju uklidnit aby sa mi vonku nechodila o sem ked ideme dnu atd. Chodím 2x do týždňa do prace. Malú do domácich aktivít zapájam je zlata do momentu kým sa jej na nieco nepovie nie. Dcéru neskutočne milujem som šťastná ze ju mam ale ako keby vyhasinalo vo mne to šťastie a nadšenie ktore som mala pred rym z materstva. Viem ze su aj mamičky co maju choré deti a tie si od nich neoddychu atd uvedomujem si to

tatiana288
22. nov 2025

Koľko máš voľného času len pre seba?

tatiana234
autor
22. nov 2025
@tatiana288

Koľko máš voľného času len pre seba?

@tatiana288 ked som v práci aj ked sme doma s mužom väčšinou chce byt mala aj tak nonstop pri mne plus prichádzajú potl výčitky ak vybuchnem náhodou atd

tatiana288
22. nov 2025
@tatiana234

@tatiana288 ked som v práci aj ked sme doma s mužom väčšinou chce byt mala aj tak nonstop pri mne plus prichádzajú potl výčitky ak vybuchnem náhodou atd

@tatiana234 V práci sa venuješ práci. Skôr som myslela čas mimo domu, kedy sa venuješ len sama sebe.

tatiana234
autor
22. nov 2025
@tatiana288

@tatiana234 V práci sa venuješ práci. Skôr som myslela čas mimo domu, kedy sa venuješ len sama sebe.

@tatiana288 asi nula raz do týždňa si malu berie svokor na prechádzku a potom ked mala spi tak si jadrovom oddych to je cele

0silvia0
22. nov 2025

@tatiana234 je to len obdobie, dieta ti pojde onedlho do skolky a situacia sa zmeni. Skus sa menej stresovat, ked ti dcera robi sceny, ber to s pokojom, urobi scenu? No tak urobi a co? Viac sa hrajte, spievajte, uzivaj si tento zlaty vek, davaj jej na vyber z dvoch variant, aby si jej musela co najmenej hovorit nie.

anonym_97ab25
22. nov 2025
@tatiana234

@tatiana288 asi nula raz do týždňa si malu berie svokor na prechádzku a potom ked mala spi tak si jadrovom oddych to je cele

@tatiana234 ja mám k tomu všetkému ešte 10 mesačne dieťa, je mi niekedy fakt na nič, najradšej by som sa na mars odstrelila. Do toho bolesti po pôrode takmer každý deň

tatiana288
22. nov 2025

Manžel sa ako podieľa na výchove, koľko času s dcérou trávi? Som na reťazovej materskej už štvrtý rok, máme dve malé deti 3 roky a 5 mesiacov. A za tú dobu som zistila, že skutočne platí spokojná mamina -spokojná rodina. Potrebuješ viac času len pre seba a ten by ti mal dopriať muž. Prechádzka, káva a zákusok s kamarátkou, masáž, nákupy, cvičenie, čokoľvek pri čom sa zregeneruješ.

martyzpp
22. nov 2025

@tatiana234 podla mna Ta vycerpava presne to vymyslanie ako ju ukludnit. Musis ju nechat nech si prezije tu emociu. Povies nie, ona sa rozculi a robi sceny. To je uplne v poriadku. Jej mozog je vtedy zaplaveny tou jednou emociou a netreba ju potlacat. Treba byt len s nou, nic nehovorit a pockat kym sa zacne ukludnovat a potom jej povies, ze chapes ze sa hneva ale nemoze to dostat lebo…. Nasledujuce dva roky to bude taketo a postupne sa nauci tieto emocie krotit. Len ju musis naucit ako ten hnev zvladat a ona ked bude vediet, ze nemusi tieto emocie schovavat, casom ich nebude prejavovat az tak vyrazne.

anonym_8c6e66
22. nov 2025
@martyzpp

@tatiana234 podla mna Ta vycerpava presne to vymyslanie ako ju ukludnit. Musis ju nechat nech si prezije tu emociu. Povies nie, ona sa rozculi a robi sceny. To je uplne v poriadku. Jej mozog je vtedy zaplaveny tou jednou emociou a netreba ju potlacat. Treba byt len s nou, nic nehovorit a pockat kym sa zacne ukludnovat a potom jej povies, ze chapes ze sa hneva ale nemoze to dostat lebo…. Nasledujuce dva roky to bude taketo a postupne sa nauci tieto emocie krotit. Len ju musis naucit ako ten hnev zvladat a ona ked bude vediet, ze nemusi tieto emocie schovavat, casom ich nebude prejavovat az tak vyrazne.

@martyzpp presne súhlasím. Môj sa tiež búri. Neignorujem, ale neprežívam to tak veľmi lebo by som sa zbláznila. Daj si taký nadhľad, odstup. Potrebujú si deti prejsť týmto obdobím, tie záchvaty jednoducho budú a nie každému sa dá predísť alebo ho rýchlo ukončiť. Niekedy iba spokojne počkám kým vstane zo zeme a prestane sa na nej vrtieť. Skúsim občas či chce objatie, či príjeme že sa ideme spolu hrať. Ak nie tak čakám, nechám ho, skúsim opäť dokedy nie je pripravený. Muž ju prečo nezoberie cez víkend preč?

anonym_2c6477
22. nov 2025

však aspoň chodíš do práce. ja som z tých čo sedia doma roky s post. dieťaťom. čo by som ja zato dala ísť aspoň na 2 dni/týždňa do práce.
môžeš dať dcéru do jaslí a ísť do práce. máš viac možností . zbytočne tu plačeš.

anonym_418ded
22. nov 2025
@tatiana234

@tatiana234 Hm... Ako chces zvladnut pubertu?

Treba sa obrnit, ja mam dve s dvojrocnym rozdielom.. takze ked som cakala druhe, prisiel vzdor prveho, ledva ako-tak vyslo starsie zo vzdoru ( aj to sa este objavovali situacie, ze az), prislo do vzdoru mladsie 😅😅. Nacitala som kopec knih, uplatnila rady, rie,ktore zabrali, som vyuzivala. A hlavne poucena, som vedela si to nepripustat. Uz ako opat zamestnana po rodicaku to bolo o dost tazsie zvladat, ked nemali svoj den, kedze pribudla 8x 5 pracovna doba 😅. Ale v pohode, no ja som typ, co mne toto strasne vyhovovalo a uzivala som si to napriek niektorym tazsim dnom.. Ver, ze puberta je o dost horsia - akurat su uz v tomto obdobi.