Vyšetrenia po opakovaných potratoch v prvých týždňoch tehotenstva
Ahojte idem si k vám po radu
Z manželom sme 7 rokov
Bola.som tehotná 3x a žiaľ všetky 3 tehotenstva sa skončili portrétom ešte v prvých týždňoch 🥺🥺
Prosím vás ak je niekto natom podobne aké vyšetrenia ste podstúpili ? Načo všetko by som mala ísť aby sme nato príliš kde je problém
V nemocnici všade my hovoria že je to bežné
Ste malda času dosť 🤦nechápem ich prístup
A už neviem ako ďalej
@paula136 divna reakcia odborníkov...no nie je to bežné,ešte 1x potrat,to by som brala,stáva sa,ale 3x potrat vo včasnom štádiu už je potrebné zistiť viac. To môže problém v morfologii spermii,v imunitnej reakcii tvojho organizmu,v zrážanlivosti krvi, nezhode Rh faktorov a ešte ktovie čo iné... Určite by som žiadala podrobne vyšetrenie, možno aj návštevu CAR.
Normalne to nie je, tiez som mala tieto problemy a teraz cakam dalsie dieta, Uz som v 30tt, to prve ma 4,5 roka. Urcite spermiogram, potom reproimuno, hematologia, genetika, za mna smer CAR . Sami si nepomozete. Hlavne ked sa to opakuje. System to z nejakeho dovodu nepusti dalej. Este je moznost, ze mas poruchu tvorby trofoblastu/ placenty.
@paula136 to je smutne a velmi netaktne spravanie od zdravotnikov..je som potratila prve a dozvedela som sa, ze prvy potrat nikto neriesi,,ani druhy..mozno treti AK sa vyskytne relevantny dovod,priznak,predispozicia...inak nechaju zenu prechadzat si tym znovu a znovu a znovu...nastastie u nas sa to uz neopakovalo - mame dve deti. Je to velmi krute ale je to tak. A vsetko je to o peniazoch - gynekolog ta neposle na vysetrenia ak nema padny dovod (opakovane potraty)..niektory sa dostanu na potrebne vysetrenia cez CAR. Co vsetko a kolko hradi zdr.poistovna ak vobec, neviem. Pricina niekde bude, ked sa to opakuje..prajem vela sil..
V skorých týždňoch to je v kolkatom týždni teda max si sa dostala kam ? Lebo teda každý normálny gynekológ ktorý vie že 3 x keď žena potratila už sám posielal na vyšetrenia ale záleží do koľko tt sa žena dostane ja mam za sebou 2 potraty jeden v 12 a druhy v 6 . Ten 6 sa mi neráta vôbec ako tehotenstvo ale našťastie som zmenila gyn vyšetrenia mi urobila čo mohla hneď ona . Nasadila mi aj lieky na udržanie pri ďalšom pokuse . A jej môžem ďakovať že mam ďalšie zdravé dieťa . Držím hlavne palce až čím skôr a úspešne hlavne
@mariska1989 tak lekári v CAR rátajú za tehotenstvo každý stav, od kedy prebehol transfer a vložili embryo. Tiež som potratila viackrát od 5tt-9tt a vždy mi napísali do papierov bud biochemicke tehotenstvo, alebo spontánny potrat. Keď je už zvýšené Hcg ide o tehotenstvo a môže to byť už v 4-5tt.
@paula136 urcite by som nepovedala že je to bežné a začala to riešiť lebo to niekedy môže byť na dlho všetky možné vyšetrenia čakania na termíny a na výsledky. Ak nechcete ísť hned do CAR tak aspon obvodny gynekolog by mal poslat na nejake vysetrenia napr. hematologia, endokrinologia atd, moze tam byt nespocetne pricin a je fajn ich vylucit aby sa to nezopakovalo.
@paula136 2 potraty
Reprodukcna imunológia...
Moja diagnóza: špecifická celárna odpoveď voči partnerovym antigenom.
Ročná liecba a dnes mam doma mesačného synčeka 🥰
Ak Vás zaujíma co všetko som podstúpila napíšte mi správu na 0903 634 368 whatsapp.
@bebaa ahoj, ja mám za sebou 5 potratov. A tiež som alergicka na partnerove spermie. V čom spočívala tvoja liečba?

V týchto ranných štádiách časti za to moze zlý spermiogram alebo imunita. Zacala by som asi spermiogramom. To je najrýchlejšie a najlacnejšie.