Zamĺknutý potrat - zmierim sa s tým?
Ahojte, viem ze nie som jediná, ktorá si takým niečím prešla. Je to veľmi ťažké... Pre mňa aj pre priateľa. . Stále sa pýtam prečo práve ja?? Prečo sa to stalo?? Kde nastala chyba alebo prečo som zlyhala. Odpoveď mi nedali ani lekári. Neostáva mi nič iné iba sa s tým vyrovnať a snažiť sa zase ďalej. Bolo to naše vytúžené dieťatko o ktoré sme sa snažili rok aj pol keď nie viac. Keď som si našla pozitívny test tak ma naplnilo neskutočne šťastie ale aj strach. A netrvala naša radosť dlho. Už na prvej prehliadke sa lekárovi čosi nezdalo. Nesedeli mi týždne, Le ved možno ovulácia prebehla neskôr, už vtedy som mala také zlé tušenie ale nevadí,hcg stúpalo ale nie tak ako malo no lekár mi to nepovedal, len ze sa ku to nezdá. Gestacny vak bol deformovany ale čakali sme o bude ďalej. V jeden večer som začala nečakane krvácať a okamžite som išla do nemocnice, kde po potrebných vyšetreniach sme dospeli k záveru že to nebude ok. Od poslednej návš. evy to moc nenarastlo, bábätko tam nebolo ani vidieť nechali si ma na pozorovanie. Na utz gestacny vak deformovany nevidel to lekár na zdravé tehotenstvo a ráno mi to potvrdil aj ďalší lekár. Celu nco som preplakala. Mala som byť v 8.tt a vývojom som bola 4tt.
Diagnóza znela zan4tam sa to cele aj zastavilo.
@jaja8_9 je mi to ľúto. My sme o bábätko prišli 29.1. Bola som 15-16tt no na začiatku nevidela srdiečko posla k ďalšiemu ten ho videl brala som to tak sak som otehotnela neskôr 20den.. No potom opäť sa niečo nezdalo edém v záhlaví znova ďalší doktor a 8.1. hrozna správa- vývojové chyby nezlučiteľné zo životom. To bol sok ako neviem co. Strach, stres, smútok, ľútosť, beznádej, hnev a veľa otázok prečo? Boli sme ta ďalšími Dr bábätko sa hybalo dokonca zakyvalo ručičkou vtedy som si uvedomila ze ja ho nemôžem dať preč aj keď neviem co nás čaká.. Hrozne som sa bála ze ho porodim a ono mi zomrie bála som sa ze sa zblaznim. Tak sme čakali. Od toho dňa do 28.kedy zistili ze nebije srdiečko som mala pocit ze prešlo pol roka. Bolo to hrozne chcelo sa mi kričať od beznádeje. Stále mám pocit že je to sen. Verím že sa vám podarí do nosiť zdravé bábätko. My už jedného mame a som za neho nesmierne vďačná Bohu lebo až teraz som si uvedomila ze zdravé dieťa je jednoducho zázrak. Trochu som sa rozpísala ospravedlňujem sa a verím ze to zvládnete a bude lepšie
Prežívam niečo podobne 10tt MA a následná kyretaz. O dieťatko sme sa snažili vyše roka. Je to čerstvé len 5 dni po kyrete. Napriek tomu verím , že sa nám znova podarí otehotnieť, ak bude všetko v poriadku. Už mám 30 rokov , tak nie je na čo čakať .
@jaja8_9 ahoj... Je mi veľmi ľúto ze si sa pridala do skupiny nás ktoré sme o babo prišli. To co si opísala som prežila pred piatimi rokmi. U nás išlo o druhé tehotenstvo. Tiež sa lekárovi od prvej návštevy niečo nepozdávalo... Babo bolo menšie, presne ako píšeš ze možno ovulka bola neskôr... Potom to vyzeralo ze sa to zlepšilo... Občasne som spinila... Ale začalo bit srdiečko a lekár mi nasadil lieky na udržanie... Jednu noc som začala znova spinit a hrozne som sa rozplakala... Cítila som ze to nebude dobre a ráno mi potvrdili že srdiečko už nebije... Mala som byť v 12tt ale veľkostne bolo babo veľké ako v 8tt... Zrútila som sa... Veľmi zle som to znášala... 9.4 to bolo 5 rokov a stále keď si spomeniem tak mi tečú slzy... Lekári vraveli ze mame počkať 3 mesiace... Boli to hrozne tri mesiace... Keď sme sa začali snažiť nedarilo sa nám a ja som každý mesiac keď mi prišla menštruácia bola v depke a plakala som... Nevedela som sa s tým zmieriť... Nakoniec nám zistili ze manžel prekonal silny zápal a prirodzene to už nepôjde... To bola pre nás druhá rána ktorá ma položila... Našťastie nám vyšiel hneď prvý pokus IVF a mame krásneho zdravého chlapčeka... Tehotenstvo bolo psychicky veľmi náročné... Keďže to viem porovnať s prvým kde som si celé tehu užívala toto tretie tehu som len odpocitavala dní a modlila sa aby bolo všetko dobre... Pýtaš sa ci sa s tým zmieris? Ja som sa s tým časom naučila žiť... Nemyslím si ze som sa s tým zmierila... Pre mňa je to stále bolestné a často večer v posteli myslím na môjho anjelika ale naučila som sa s tým žiť... Bolesť aj smútok sa utlmi... Ale viem ze u mňa to nikdy nepreboli úplne... Veľmi ti prajem aby sa ti uľavilo na duši a aby ste sa čoskoro tešili s bábätka... Veľa síl a všetko dobre prajem ❤️
Neboj bude to v poriadku, casom na to zabudnes. Asi 25 % teh konci spontannym potratom v roznych stadiach . Proste telo vie co robi. Iste sa vam zadari a potom na to nebudes mysliet tak pochmurne. Zelam vela zdravia a zdrave babatko.
@enika1234 bože to mi je neskutočne ľúto 😢 ja som si myslela ze sak keď som tehotná všetko už bude okey, nečakala som ze to nedopadne dobre 😔 v tom momente ako som sa dozvedela ze to už nebude dobre tak som si uvedomila ze dieťa je dar, nemôže ho mat každý, zázrak... Dúfam že sa vám podarí tiež, ďakujem za podporu
@agata610 aj my sme sa snažili tak približne tiež, snáď sa nam to všetkým podarí, ktoré túžime po bábätku 🙂
@evca8285 aj ja to veľmi zle znasam, mam pocit ze čim ďalej od toho, tým viac si to uvedomujem o co sme prišli a bolo to moje prvé 😕 ja som bola na kyrete 9.3. Je to len mesiac a pol dozadu, rozprávať o tom môžem ale keď som sama aj si ešte poplacem, bohužiaľ človek to nezmení, príroda je silnejšia a často si poviem ze to tak asi malo byt, ale každopádne my to nevzdavame🙂 som rada ze vám neskôr vyšlo 🙂 prajem veľa zdravia
Mne lekár diagnostikoval missed ale plod ani srdiečko som nemala ani možnosť vidieť, keďže to veľkostne bolo na 4tt a reálne som mala byt 8tt
@leeo dúfam ze bude, aspoň raz 🙂 ale som si na to 100% istá ze nezabudnem, naučím sa s tým proste žiť a zobrať to ako súčasť môjho života, je jedno ci by žena prešla biochemickym tehu alebo by bola 8tt alebo 25tt alebo v akomkoľvek štádiu tehotenstva, keď po tom bábätku veľmi túžila nikdy nezabudne 🙂 a áno, až sa nám podarí mat zdravé bábätko tak sa bolesť trosku zmierni a budem ma to pozerať inak🙂
Ďakujem vám za pekne slová 🙂 verím. Ze aj my sa dočkáme zdravého bábätka ❤️
@jaja8_9 prešla som si tým istým v januári. Tiež spontánny potrat v 7tt a male bolo ako keby v 4tt.Zacala som krvácať a mala som veľké bolesti. Skončila som v nemocnici na pozorovaní s tym že mi pichali injekcie na vstahy maternice, aby sa všetko vypudilo von (chvala Pánu Bohu kyretaz som nemala🙏) . Už som aj po 3tom cykle, návšteve lekára a že všetko je ok a že príroda to vyriešila sama, ako keby to bolo choré.... Prešla som si všetkými vyšetreniami a všetko negatívne alebo v norme. Som zdravá žena, ktorá túži stále po bábu, hoci sme si prešli bolesťou, slzami, zufalstvom a ja aj obviňovanim.... Su tomu vyše 3 mesiace a tiež sabojím. Začali sme sa zase snažiť (skúšať), mam strach,ale túžba byť mamou je silnejšia a viem že zvládnem aj viac, aby sme mali mali zdravé bábo.Viem,že to najkrajšie nas iba čaká a to prvé bolo iba šok pre organizmus. Ďalšie už bude Ok😉nádej umiera posledná 🙏
@jaja8_9 ahojky, je to starý príspevok. Prežívam niečo podobné a je to veľmi ťažké. Je niečo, čo Ti pomohlo v ťažkých chvíľach?

@kataka10 aj ja mam ma zamlknuty potrat ako diagnózu