icon

Zblížila vás viac strata dieťaťa s priateľom, alebo vás rozdelila?

23. okt 2023

Ahojte, tie čo ste prišli o bábätko a napr ste to nemali s priateľom nejaké ružové, zblížila/spojila vás táto strata, alebo vás to rozdelilo? Ďakujem za všetky komentáre 🥺🙏🏻

opica_skorica
23. okt 2023

To je 50:50.
Rovnako by sa dalo odpovedať aj pri narodení postihnuteho dietata.
Niektoré páry to spojí viac, niektoré to rozdelí.
Tazka otazka.
Odpoved este tazsia. Zavisi od tej-ktorej dvojice, ze ako sa s tým vyporiada.

opica_skorica
23. okt 2023

Osobne poznám pár, ktorý to spojilo a keď už si mysleli, že teda spolocny potomok nebude (kazdy z nich uz mal “svoje”deti), hups, zadarilo sa.
Majú potomka.
Tri roky je už odvtedy.

mima172
23. okt 2023

Strata prvého nás veľmi zblížila, strata druhého rozdelila tak, že neviem zatiaľ s istotou povedať "ci to dáme". Čiže tuto univerzálna odpoveď neexistuje.

luckajozko21
23. okt 2023

Vies, dieta problem vo vztahu nevyriesi... Ci to ma pozitivny alebo negativny koniec. Ak to po takejto tragedii vyzera, ze sa veci dali do poriadku, tak je to podla mojho nazoru casto iba taky 'sebaklam'. Casom sa aj tak prejavia rovnake problemy ako predtym. Hned ako opadne zial zo straty a vratia sa do normalneho zivota. Plus druha vec je, ze kazdy sa so stratou vyrovnava po svojom - a bohuzial prave preto nie vzdy su si partneri v takejto situacii oporou. Mam 2 blizke pripady. V prvom dietatko zomrelo po tazkej chorobe. Viedlo to k rozvodu. On zostal chladny a nedokazal pri nej stat, tak ako ona potrebovala. V druhom prislo k MA a to uz vyzeralo na rozchod. Muz sa uz zamiloval aj inde. Na koniec sa vratil, pretoze ta zena to psychicky nezvladala a bal sa, ze si nieco urobi. Cize ano 'fyzicky' spolu zostali, ale muz len 'prezival' a chodil ako matoha, pretoze bol nestastny. Jej dal falosny pocit, ze je vsetko okej. Potiahli to asi rok a na koniec sa aj tak rozsili.

felycity
23. okt 2023

zvládli sme to, zažili sme stratu aj narodenie dieťaťa s hendicapom, strata nás ani nie že zblížila, ale skôr pevne zviazala, zrazu sme si uvedomili, že sa nemáme hádať za blbosti...a pod, poroste sme sa potrebovali, pri narodení s handicapom sme si každý to museli nejako spracovať v sebe a nájsť silu kráčať ďalej, našli sme chvalabohu.

ivangeline
23. okt 2023

Tazko povedat. Vztah bol iny.

yanni
23. okt 2023

Susedovcov mojich rodicov rozdelil postihnuty syn. Roky to ako tak "davali", po 8smych rokoch sa rozisli (rozvedeni este nie su). Dieta je pri matke (odstahovala sa). Kazdy ma este po dve (uz dospele) deti z predoslych manzelstiev.

deti95060810
23. okt 2023

psych. mi vravel, že postih dieťaťa rozdelí 95 perc. manželstiev -jednoducho sa rozvedú, rozídu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pet888
23. okt 2023

Dieta,ci uz narodene,postihnute,zomrete v brusku,je vzdy skuska vztahu.Otvori zakutia,ak sa nejake skryvaju a bud to dvaja chcu riesit a riesia alebo nie a idu kazdi svojou cestou.Cize je to velmi individualne a zavisi od konkretneho vztahu.

esterka13
2. nov 2023

Ahoj , prišli som o dcerku v 22tt , o polroka po tom sme sa rozišli … stále sa z toho dávam dokopy