Ako zvládajú deti preočkovanie na tetanus, záškrt a čierny kašeľ?
Ahojte, chcela by som sa opytat ake mali vase deti reakcie na preockovanie na tetanus/zaskrt/cierny kasel, ktore sa dava v 6. roku. Mojej dcere bolo zo zdravotnych dovodov prelozene, ale na buduci tyzden mame termin, uz ma 8 rokov a citala som, ze cim je dieta starsie, tym je reakcia horsia. Dakujem za skusenosti.
mna preockovali po 30 ke a ani som si nevsimol
@martinmmartin Aj ja som bola v 30 ale to bola len cista tetanovka, toto je kombinacia co ockuju detom
@anonym_autor bolest ramena, nic viac. Preockuvava sa aj v 12-13r.
@euka210 Dakujem. Preockovava sa v 6. roku potom znova tetanovka/... v 13. roku?
@martinmmartin Aj ja som bola v 30 ale to bola len cista tetanovka, toto je kombinacia co ockuju detom
@anonym_autor ja som mal trojkombinaciu tetanus polio zaskrt
@anonym_autor ja som mal trojkombinaciu tetanus polio zaskrt
@martinmmartin Aha ouky vdaka za skusenost
Ked na 6 r mna ocko to klasicke…boha to bolo..do zadku a supa to bola nohu som vlacila pomaly za sebou a mala teplotu…to doslova hastag nezabudnem….inak som preocko vsetko za decka…teraz…hej ked mnou prejde hrdzavy klinec ci nieco naj daju tetanovku…od 18 som si nic nepichla
Ked na 6 r mna ocko to klasicke…boha to bolo..do zadku a supa to bola nohu som vlacila pomaly za sebou a mala teplotu…to doslova hastag nezabudnem….inak som preocko vsetko za decka…teraz…hej ked mnou prejde hrdzavy klinec ci nieco naj daju tetanovku…od 18 som si nic nepichla
@jeennyv vies ze to nieje len od hrdzaveho klinca?
@jeennyv vies ze to nieje len od hrdzaveho klinca?
@ariannazara obrazne pomenovanie.. vies ako to myslim, ked povedia, ze treba tetanovku dostanem…inak v dnesnej dobe ocko eee…alergicka som az az…a co bolo u nas po ocko ludom …ked je to nevyhnutne ok …inak kym nemusim, tak nie
tetanovka sa dáva každých 15 rokov,dala som si nedávno spolu s čiernym kašľom,len hrčku som mala,prešlo to,ani som si nevšimla....
@ariannazara obrazne pomenovanie.. vies ako to myslim, ked povedia, ze treba tetanovku dostanem…inak v dnesnej dobe ocko eee…alergicka som az az…a co bolo u nas po ocko ludom …ked je to nevyhnutne ok …inak kym nemusim, tak nie
@jeennyv no mňa na tetanovku uz len tak nikto nedostane,vznikla mi alergia na slnko a to vies ako dokázateľne- nijako
A po 10 rokoch od očko prechádza alergia, našťastie 🤧
Choroby sú nič moc ale aj byt ako netopier v lete tiež nieje nič moc 😅
@jeennyv no mňa na tetanovku uz len tak nikto nedostane,vznikla mi alergia na slnko a to vies ako dokázateľne- nijako
A po 10 rokoch od očko prechádza alergia, našťastie 🤧
Choroby sú nič moc ale aj byt ako netopier v lete tiež nieje nič moc 😅
@anonym_fcaf74 presne mam to iste..

@anonym_autor tetanovka až v 12 ,nemal reakcie žiadne , bolesť ruky , ako si pamätáme my z detstva. Fungoval normálne